- 10 Eylül 2025
- 9
- 9
- 1
- 20
- Konu Sahibi heyhellooo
-
Çevremdeki akrabalar batarsın , senin çevren yok kim niye gelsin senin yerine diyor. Ne yapacagim bilmiyorum. Tavsiye verir misiniz ?
Çevre ile ne alakası var onu anlamadım. Tanıdık gelse ücretsiz ister zaten .Merhaba güzel hemcinslerim. Ben akdeniz gastronomi 3. Sınıf öğrencisiyim. Yakında okulum bitecek . Okul bittikten sonra 1 -2 sene pastahanelerde çalışıp işi iyice kavrayıp pastane acmak istiyorum. Sosyal medyanın gücünden de faydanmak gibi amacım var. Sizce çok mu imansız. Nereye açacağımı bana ne kadar maliyet çıkaracağını ve durumu yönetebilecek miyim bilmiyorum. Çevremdeki akrabalar batarsın , senin çevren yok kim niye gelsin senin yerine diyor. Ne yapacagim bilmiyorum. Tavsiye verir misiniz ? Aranızda pastane, kafe vb işleten var mı? Böyle kafe tarzı pastahe istiyorum. İnsanlar hem sohbet edecek tatlılarını yiyecekler, çaylarını içecekler sıcacık bir ortam olsun istiyorum.
Teşekkür ederim . Çok güzel anlatmışsınız. Bu kadar şeyi nasil anlayacagim nasıl yapacağım diye kafam patlıyor. Umarım karşıma güzel kapılar acilirtanıdık derken dükkana müşteir olarak gelecek tanıdıktan bahsediyorlarsan ne alaka
hatta o zaten olmasa daha iyi yakın arkadaş akraba filan gelir hesap alsan bi türlü olur almasan bi türlü filan
ama
dükkan bulmaktır
iç tadilatıdır
malzeme teminidir
sürekli mal getirecek yerlerdir
böyle şeyler genelde tanıdıkla dönüyor hakkaten gördüğüm kadarıyla
, 1) getiriyor malzemeyi koyuyor sen sattıkça ödüyorsun mesela 2)malum ekonomimizde (bordrolu beyz yakamız hariç) hiçbir şey faturalı, gerçek giderli değil. bu işlerde hele hiç değil. ondan da sıkıntı çıkıyor. kağıt üzerinde 3 lira görünen şey alsında 10 lira onun da 5 lirasını verip gerisini çek veriyorsun filan. bunlar asıl meseleler.
ha tanıdık olmasa da sermayeyi ayarlasın alır hepsini koyarsın mesela dükkana ama o zaman da başta çok para gerekir. bunları nasıl yöneteceğinizi öğrenirseniz olur diyorum.
Benimkiler pirana .Bir kere hayırlısı olsun lafını duymadım hiçbirinden. Hep eleştiri hep memnuniyetsizlik. 2 hayal anlatıyorsun pişman ediyorlarÇevre ile ne alakası var onu anlamadım. Tanıdık gelse ücretsiz ister zaten .
Olmayacak iş değil bence bir de kahvaltı eklenirse. Burada var da baya iş yapıyor. Başlarda yapmadı ama zamanla oturttular. Serpme kahvaltı aldık biz az üründü ama lezzetli ve kaliteliydi. Zaten doyduk da. Çöpe giden olmadı. Sonra ben tabiki çevreme tabsiye ettim onlar da gider vs zamanla oturuyor.
GUnun diğer saatleri de pasta vs kahve çay gayet olabilir yani.
Ama şu varki en az iki üç yıl bir pastanede çalışın gözlemleyin . Ve akrabalarına da vazgeçtim deyin. Çünkü akraba pişmanliktir herzaman . Ablam fırın açtı tüm akrabalar batsın diye bekledi. Ruh hastası hepsi
Kendin üretip satışını yapacaksan çok karlı. Bir yakınım pastane ürünlerini satın aldığı halde yüzde 300 kar ediyorduMerhaba güzel hemcinslerim. Ben akdeniz gastronomi 3. Sınıf öğrencisiyim. Yakında okulum bitecek . Okul bittikten sonra 1 -2 sene pastahanelerde çalışıp işi iyice kavrayıp pastane acmak istiyorum. Sosyal medyanın gücünden de faydanmak gibi amacım var. Sizce çok mu imansız. Nereye açacağımı bana ne kadar maliyet çıkaracağını ve durumu yönetebilecek miyim bilmiyorum. Çevremdeki akrabalar batarsın , senin çevren yok kim niye gelsin senin yerine diyor. Ne yapacagim bilmiyorum. Tavsiye verir misiniz ? Aranızda pastane, kafe vb işleten var mı? Böyle kafe tarzı pastahe istiyorum. İnsanlar hem sohbet edecek tatlılarını yiyecekler, çaylarını içecekler sıcacık bir ortam olsun istiyorum.
ya işte mesela gıda işyeri ruhsatı alabilmeniz için dükkanda belli adette WC, bazı hijyen vs. şartları gerekiyorTeşekkür ederim . Çok güzel anlatmışsınız. Bu kadar şeyi nasil anlayacagim nasıl yapacağım diye kafam patlıyor. Umarım karşıma güzel kapılar acilir
Kendi çevreniz olmasına gerek yok iyi olduktan sonra, önemli olan hijyen kalite ve lezzet bana göre.Merhaba güzel hemcinslerim. Ben akdeniz gastronomi 3. Sınıf öğrencisiyim. Yakında okulum bitecek . Okul bittikten sonra 1 -2 sene pastahanelerde çalışıp işi iyice kavrayıp pastane acmak istiyorum. Sosyal medyanın gücünden de faydanmak gibi amacım var. Sizce çok mu imansız. Nereye açacağımı bana ne kadar maliyet çıkaracağını ve durumu yönetebilecek miyim bilmiyorum. Çevremdeki akrabalar batarsın , senin çevren yok kim niye gelsin senin yerine diyor. Ne yapacagim bilmiyorum. Tavsiye verir misiniz ? Aranızda pastane, kafe vb işleten var mı? Böyle kafe tarzı pastahe istiyorum. İnsanlar hem sohbet edecek tatlılarını yiyecekler, çaylarını içecekler sıcacık bir ortam olsun istiyorum.
Akarabaya ne iyi gününü, ne kötü gününü, ne de planlarini anlat, hele işle ilgili planlarini sır gibi sakla. Destek değil köstek olurlarBenimkiler pirana .Bir kere hayırlısı olsun lafını duymadım hiçbirinden. Hep eleştiri hep memnuniyetsizlik. 2 hayal anlatıyorsun pişman ediyorlar
Merhaba güzel hemcinslerim. Ben akdeniz gastronomi 3. Sınıf öğrencisiyim. Yakında okulum bitecek . Okul bittikten sonra 1 -2 sene pastahanelerde çalışıp işi iyice kavrayıp pastane acmak istiyorum. Sosyal medyanın gücünden de faydanmak gibi amacım var. Sizce çok mu imansız. Nereye açacağımı bana ne kadar maliyet çıkaracağını ve durumu yönetebilecek miyim bilmiyorum. Çevremdeki akrabalar batarsın , senin çevren yok kim niye gelsin senin yerine diyor. Ne yapacagim bilmiyorum. Tavsiye verir misiniz ? Aranızda pastane, kafe vb işleten var mı? Böyle kafe tarzı pastahe istiyorum. İnsanlar hem sohbet edecek tatlılarını yiyecekler, çaylarını içecekler sıcacık bir ortam olsun istiyorum.eger bu ise gönül verdiyseniz yaparsiniz.
Kimseye hayalinizi anlatmayın,hemen dükkan açmayın en az 3 sene kendinizi geliştirin,hangi ürün nereden temiz ve uygunu olur neresi ilerde işlek olur iyi iş yapar ,hangi sezonda en iyi ne satılır, ilerde hangi ürünler rağbet görür vb Hem çalışın hem de tek tek yazın giderleri yapılacakları,sanki yarın açıyormuş gibi iyi bir plan yapın,para biriktirin 2 -3 ay çalışmaz cepten yeme ihtimaline karşı hazırda paranız olsun.İyi bir birikim için çok sıkı çalışın aldığınız parayı Altın olarak biriktirin.Ve yine söylüyorum herkese herşeyinizi anlatmayın....Benimkiler pirana .Bir kere hayırlısı olsun lafını duymadım hiçbirinden. Hep eleştiri hep memnuniyetsizlik. 2 hayal anlatıyorsun pişman ediyorlar
İmkansız değil ama doğru yere açmanız lazım, sokak arası pastaneler pek iş yapmaz, kendi yaşadığınız şehirde mi açacaksınız farklı bir şehirde mi hayat kurmak istiyorsunuz önce bunu belirleyin.Sizce çok mu imansız. Nereye açacağımı bana ne kadar maliyet çıkaracağını ve durumu yönetebilecek miyim bilmiyorum.
3 Senedir Yazları marketlerde kasiyerlik yapıyorum.Okurken yarı zamanlı işler yaptım. Kenara attığım para var ama baba desteği de lazım. Babamla konuştum. Sen okulu bitir bakarız dedi . Hayırlısı.Paran var mı önemli olan bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?