Patates kızartmanın püf noktaları nedir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende kızartma yemediğim halde eşim için yaparım şöyleki,patatesleri kestikten sonra buzluğa atıyorum 15 dk kadar,daha sonra kızgın yağda kızartıyorum,tuzunu tabağa aldıktan sonra ekliyorum,gayet güzel oluyor tavsiye ederim cnm

Ben de deneyimimi paylaşayım. Patatesleri kızartırken ne kadar kısık ateşte uzun kalırsa o kadar çıtır oluyor. kaydirigubbakcemile3

eğer hazır patetes kullanmıyorsanın,,patetesi dilimledikten sonra kızartmadan önce tuzlu suda hafif haşlamak ve ondan sonra iyice kızmış yağda kızarkmak çok farklı oluyor,hem kıtır,kıtır oluyor hemde çok kuru olmuyor,sonrasında tuz serppme gibi bi durumda olmuyor......

pataesleri doğrayıp tuzlu suya 5 6 damla kadar limon ekleyip patetesleri içinde 15 dk bekletin ve kızgın yağda üstü açık şekilde kızartın patateslerin rengi hem kararmıcak hemde dışı kıtır içi yumuşak olucaktır ben hep öyle yapıyorum. bi deneyin bence :56:

pataesleri doğrayıp tuzlu suya 5 6 damla kadar limon ekleyip patetesleri içinde 15 dk bekletin ve kızgın yağda üstü açık şekilde kızartın patateslerin rengi hem kararmıcak hemde dışı kıtır içi yumuşak olucaktır ben hep öyle yapıyorum. bi deneyin bence :56:

hımm güzelmiş canım çekti :16: :16: :16: tarifinizi en kısa zamanda denicem.......

Son düzenleme:
patatesleri doğradıktan sonra çok az un ile karıştır,kızgın yağda kızart bak nasıl kıtır kıtır oluyorrrr:51:

patatesleri kızartmadan önce üzerine tuz serpiyorum ben kıtır kıtır olması için. tabi buralardaki arkadaşların verdiği tiyoların yanınd a biraz mütevazi kalıyorsada istersen bir dene :))

Eğer kapağını kapatıp pişirirsen yumuşacık olur canım çünkü buharı da içerde kalıyo kıtır kıtır olsun istiyorsan üzerine kapak koyma :45:

Ben de deneyimimi paylaşayım. Patatesleri kızartırken ne kadar kısık ateşte uzun kalırsa o kadar çıtır oluyor. kaydirigubbakcemile3

Ben de tam bunu yazacaktım :) sabırlı olmak gerek ve biraz sarı kalmasını ayarlamak gerek =)

Back
X