Mezeler - Ordövrler Patates Kroket (Resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Kahvaltılarınız,çay saatlerinizde,akşam yemeğinizde kısacası her öğün keyifle yiyebileceğiniz basit ne çıtır bir tat..
ruyalarla tşk.

5adet orta boy patates.
2 adet yumurta.
3 çorba kaşığı nişasta.
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir.
1 paket kabartma tozu.
Tuz, karabiber.
1 kase un.
1 adet yumurta sarısı.
1 kase galeta unu.
Kızartmak için sıvı yağ.
not:azıcık sarımsak rendeledim ve pul biber kattım

Patatesleri haşlayalım ve rendeleyelim.Üzerine 1 yumurtayı, unu,nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, kabartma tozunu ilave edelim -ben çok az da tereyağı kattım-.İyice yoğuralım.Elde ettiğimiz patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım.İstediğimiz şekli verelim.Patatesleri önce una,sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım.Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım patateslerimizi kızartalımve afiyetle yiyelim.
yağın çok kızgın olmamasına dikkat edelim hemen pişiyor yanmasın

:Nişasta da hamurun içinde olacak

Son düzenleme:
Yine harikasin yine.. ben sunu söylemekten sende güzelliklerini
bizimle paylasmaktan usanmayacaksin biliyorum...
Patatesli olan herseye bayiliyorum,eline saglik libosumm..:1hug:

ŞenizŞeniz
Yine harikasin yine.. ben sunu söylemekten sende güzelliklerini
bizimle paylasmaktan usanmayacaksin biliyorum...
Patatesli olan herseye bayiliyorum,eline saglik libosumm..:1hug:

:1hug::asigim:
Afiyet olsun DuyguLumŞeniz
yüreğinizdeki güzelliklerden nasipdar olabiliyorum ya ne mutlu bana..
gerisi boş..Naçizane paylaşımlarımız işte..
çok sağol

Libyana ellerine ve emeğine sağlık.Burda bile paylaşman sayısız tariflerini çok güzel.Görüntüsü çok güzel tadı da güzeldir...Az önce şipşak pastanı da incelemiştim.Tüm tariflerin güzel...

Ne güzel sözler bunlar
Çok teşekkür ederim gülüm..
Sizler değer verip yorum yaptığınız,beni onore ettiğiniz için asıl ben teşekkür ediyorum

ayyy libisimmm ellerine saglikŞeniz
simdi bu ne guzel fosur fosur olmustur, sende pek suslemisin dahada gozel olmus:lepi:
canim cekti bak simdi ne yapcazcokacimcoook

patatez krokete bayilirim cokta severim ne yalan söyliim hepte hazirini alir yaparim:kedi:
bu tarif iyi oldu tskler libyanacgim opuyorumnanaktan
ben bide patatez pürem arttiysa eger ertesi güne bi posetin yada sekil veren o seyin anladin sen onu:) hani tulumba SIKILIR ya ondan icine doldurup kizgin yagin icine tulumba seklide SIKIP SIKIP kizartiyorum
oda kroket tadinda oluyo ve cokta nefis mesela dünkü menümde patatez pürem vardi ve bugün kroket olucakcokacimcoook
ellerine saglik canim benim

ay cok guzel libim misafirler icinde degisik bir sunum olur ellerine saglik o guzel ellerin dert gormesin fistigim

harika yaaaaaaa libyana sen ne hamaratsın öyle ya maşallahhh bunu deniycem en kısa zamanda

ahhh libyana ahh hamarat hatun seni...çok güzel görünüyo...ellerine sağlık tatlışım...

işte bunlarda benim kroketlerim cnm.gercekten tadı harıka emegıne saglık tatlişkm annemde bayıldı mavisu da
tekrar teşekkürler bu güzel paylaşım için

birkaç kez denedim tutturamadım dağıldı patates severim denicem saol libyana

ayyy libisimmm ellerine saglikŞeniz
simdi bu ne guzel fosur fosur olmustur, sende pek suslemisin dahada gozel olmus:lepi:
canim cekti bak simdi ne yapcazcokacimcoook

ay cok guzel libim misafirler icinde degisik bir sunum olur ellerine saglik o guzel ellerin dert gormesin fistigim

harika yaaaaaaa libyana sen ne hamaratsın öyle ya maşallahhh bunu deniycem en kısa zamanda

hemen yapiorm bcm resimle birlikte yorum eklıorm inşallah.ya allah bakalm

ahhh libyana ahh hamarat hatun seni...çok güzel görünüyo...ellerine sağlık tatlışım...

müthiş müthişalkisalkisalkis bunuda yapıcamm

işte bunlarda benim kroketlerim cnm.gercekten tadı harıka emegıne saglık tatlişkm annemde bayıldı mavisu da
tekrar teşekkürler bu güzel paylaşım için

harika olmuş ellerinize sağlık:))

Arkadaşlar hepinize kocaman teşekkür ediyorum Allah razı olsun
yorumlarınızı eksik etmiyorsunuz,beni ihya ediyorsunuz..
Pınar senin kroketler de hoş görünüyor ellerine sağlık gülüm

Patatesleri haşlayalım ve rendeleyelim.Üzerine 1 yumurtayı, unu, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, kabartma tozunu ilave edelim

libyanam nolur beni aff eyle ama nishastada yazmissin ya 3 kasik fakat göremedim ben nereye ekledigini unuttunmu yoksa koyulmuyomu???

een kisa zamanda denemeyi düsünüyorumda

kıslar ben denedimmm sıcak sıcak şuann tadı harikaaa
ilk kez yapıyorm şekli bozuk oldu baya :) ama olsn tat güzel
bide hep elime bulaştı bi formülü varmı ki

kıslar ben denedimmm sıcak sıcak şuann tadı harikaaa
ilk kez yapıyorm şekli bozuk oldu baya :) ama olsn tat güzel
bide hep elime bulaştı bi formülü varmı ki

Şeniz
Canım inan çok hoş görünüyor ellerine sağlık ya çıtır çıtır götürmek vardı şimdi
şekli de bence gayet iyi dağılma olmamış
ha eline yapışmaması için ılık suya batır çıkar canım ellerini
afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…