super..cok severım patatesı...kızartma patatesın yağına havuç rendelemek..cok ıyı oldu ogrendıgım..ben başta olmak uzere ogluş cuklarım cok sevıyorlar..cok teşekkür ederım
bilgiler için cok saol nevreste
bi patates canavarı olarak hepsini tariflerim arasına aldım
patatesi çok seviyorum..tariflerinede bayıldım...azım sulandı..denicem...ellerine sağlık...
Yararlı Bilgiler:
1- Genellikle patates kızartırken bütün daireyi, hatta bütün apartmanı yağ kokusu kaplar. Bu kokuyu önlemek isterseniz tavanın içine bir dal maydanoz atın.
2- Patates kızartmasında kullandığınız yağı yeniden kullanmak istiyorsanız içine bir havucu rendeleyerek koyun ve onu böyle bekletin. Rendelenmiş havuç kızarmış bir yağın zararlarını ortadan kaldırır.
3- Patatesin bazı türleri pişerken siyahlaşır. Kar gibi beyaz olmasını istiyorsanız patatesi haşlarken ya da pişirirken tencereye bir çorba kaşığı sirke koyun. Sirkenin ekşimsi bir tat vereceği şeklinde bir endişeniz olmasın.
4- Patatesi bir iğneyle uzunlamasına bir kaç yerden delerseniz daha çabuk piştiğini göreceksiniz.
5- Gerek kızartmada, gerekse yemeklerde patatesin kolayca pişmesini istiyorsanız onu uzunlamasına kesin.
ALINTIDIR...
Teşekkürler Nevreste
Bir patates canavarı olarak ' O zararlı, azalt ' diyen anneme bunları ileteceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?