patatesleri saklayamıyorum ltf yardım!!!

esmuzo

Aşkbizimkisigerisihikaye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
189
2
116
Muğla
merhaba kızlar,

ben şu patates saklama olayını bir türlü beceremedim.Pazardan alıyorum tabi hemen hepsi yenmiyo 2 kişi olunca benim patatesler bi süre sonra yeşil yeşil olmaya başlıyo.
balkona koyuyorum ama benim balkonum güneş alıyo ondan mı yeşil oluyo anlamadım.
siz nasıl ve nerde uzun süre saklıyorsunuz bana bi akıl verin lütfennn:((((

Canim bi kere patates mutlaka karanlikta kalmali,bi kese kagidina yada gazeteye sarip karanlik yerde saklarsan daha uzun dayanir yada bi legene koyup saklayabilirsin tabi patateslede alakali eger patates tazeysede cok dayanmaz.:34:

kilerimde saklıyorum kovanın içine gazete kağıdını koydum patatesleride içine karanlık serin rutubetsiz bir yerde duruyor aylarca duruyor

patatesleri buzdolabına koyuyorum. soganları ise, aldıgım gibi soyup yemeklik doğrayarak tupperware ile dondurucuya atıyorum. hem mutfak sogan kokmuyor, hem de yemek yaparken çok pratık oluyor..

valla napsam olmuyodu, gazeteydi, karanlık rutubetsiz ortamdı, sepet mepetti falan derken, artık sarımsak, soğan, patates hespini buzdolabına koyuyorum bişey olmuyo buzdolabında, diğer türlü nereye koyarsan koy filizleniyo, hele bahar aylarında dışarda dayanması çok zor, tabii ben sadece iki haftalık soğan alıyorum, zaten sarımsak pek yer kaplamıyo, patateste bi kaç kilo alıyorum, tüketmemeye çalışıyorum açıkcası malum pek sağlıklı bişey değil patates, arada patates salatası yapmak için alıyorum sadece

ben tupperwarenin maksi kilerinde saklıyorum patates soğanımı çok memnunum hiç birşey olmuyor. 5.5 kg patates ve soğan alabiliyor :)

bende güneş görmeyen serin yerde altına gazete sererek saklıyorum bir şey olmuyor.

ben yaptıklarımı paylaşayım.öncelikle patates soğan aynı poşette saklanmaması gerekiyor.buz dolabında bile olsa en azından birbirine değmemesine özen gösterin.
patatesin bulunduğu poşetin içine bir tane elma koyarsanız daha uzun dayanır.ben öyle yapıyorum.

patates sepetleri çıkdı çokda şıklar onların içinde sakladığımdan beri bi sorun yaşamıyorum daha öncede gazeteli kovada saklardım ama hava alması gerek havasız kalırsa o kokuyu düşünemiyorum bile o yüzden hasır sepet kullanın hem hava alıyor hemde karanlık oluyor

$Patates-Sogan-Saklama-Sepeti-Hasir-Sepet-1-Ad__39952286_0.webp

karanlık kilerim veya saklamak için yerim yok,balkonda da kışın donma yapar yazın güneş alır diye koymuyorum ,tek çare patates,soğan ve sarımsağı buzdolabında
saklamakta buldum,ayrı ayrı yerlere koyuyorum zaten iki kişiyiz bir kaç kilo alıp muhafaza ediyorum ,tazeliğini ilk günkü gibi koruyor.

Patates güneş ışığı görmeyen serin bir yerde durmalı yoksa bozuluyor. Bu soğuklarda balkonda kalırsa yine bozulur.
Dolaba koymak bence mantıklı değil patates bana kirli gelir hep koyamam ben onu buzdolabına. Hem koyacak başka şeyler var. Ben ce şu patates sepetlerine falan koyup serin bir yere kaldırın. Soğanları yemeklik doğrayıp az yağda kavurursanız dolapta uzun süre saklanıyor. Hem yemek yaparken büyük kolaylık oluyor

Her zaman azar azar alırım ve karanlık kuru yerde saklarım

Back
X