Börekler Patatesli Börek

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.523
614.891
1.423
Malatya

MALZEMELER

1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru instant maya
5 su bardağı un

Hamura sürmek için
2 yemek kaşığı dolusu katı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı

İç Harcı için
Haşlanıp ezilmiş 2-3 adet patates
2 orta boy doğranmış soğan
1 yemek kaşığı erimemiş tereyağı veya zeytinyağı

1 çay bardağı süt
tuz ,pulbiber

YAPILIŞI

İç harcı için yağ eritilir doğranmış soğanlar kavrulur.Salça eklenir..Sonra haşlanmış,ezilmiş patates eklenip kavurmaya devam edilir.1 çay bardağı süt Tuz ve pul biber de eklenerek karıştırılır ,soğumaya bırakılır.

Diğer bir yanda açacağımız yufkalara sürmek için 2yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı zeytinyağı eritilip altı kapatılır. Hamur için un ve maya hariç diğer malzemeler karıştırılır.Maya una katılarak unda eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.

Hamur mayalanmayacak sadece 10 dk dinlendirilecek.

Daha sonra hamur 3 parçaya ayrılır..

Bezeler tek tek açılır.Üzerine yağ sürülerek ortadan ikiye bölünür.soğumaya bırakılan iç konur ve içe doğru sarılır.kalan kısım kıvrılarak yağlanmış tepsiye yuvarlanarak konur..Tüm hamur bitene kadar bu işlem devam eder,

Üzerine kalan yağ ve 1 yumurta sarısı karıştırılarak sürülür.Üzerine isteğe bağlı susam ve çörek otu dökülür...175 derecede kızarana kadar pişirilir...

Afiyet olsun..

çok güzel görünüyor =)
Börek kaç günde bozulur yani sonucta içinde yumurta yogurt peynır hepsi var mesela peynirli bir börek kaç gunde tuketılmeli..dolaba koyulmayan bır yerde ?

dolapta olsa bir hafta bişey olmaz sanki. ama dolap olmayan yerde iki günde bozulabilir.

oo maşallah! iç malzemesi çabuk bozuluyor -genelde-
ofisiniz o kadar sıcak değil galiba ortam sıcaklığına bağlı.

nereye soracağımı bılemedım de acil bilen bi cevap veriversin ya da buradaysan nevreste :)
şimdi ben acıkcası guzel yemek yaparım hobby benım ıcın cunku işlerden fazla vaktım yok
yoresel değil ama biraz şaraplı biraz değişik otlarla akdeniz yemekleri falan

bugun de ikindi boşluğumuz var erkek arkadasım pişi yap ta dagıtalım dedi zınk diye kaldım
hayatımda yapmadım annemi bır kaç kez izlemiştim su ile hamuru karıstırıp maya falan koyuyordu

ama dolaptaki kuru mayanın tarihi geçmiş kimbilir ne zaman aldık
şu küçük 5 li paketler var ya kabartma tozu gıbı olanlar ıste onlardan da vardı kuru maya onun tarihi geçmemiş daha 9 ay var oh dedım tamam..

üzerinde 500-1 kg 1 paket ıcın suyla karıstırmadan dökün yazıyordu
ben sanırım 10 bardak una 3 pakete yakın koydum
fazlamı kaçmış şimdi zıyan olucak becerıksız dıcekler bana

tadına baktım kotu değildi yanı 500 gr da 1 paket kaldırıyorsa 10 bardak bısey olmaz heralde hı

şimdi onu hava cok sıcak değil diye klımayı actım altına koydum agzına poşet geçirip =)

iyi bisey olur insallah
ne anlarım ben ya pişiden

Fazla kaçıcağını sanmıyorum fıstığım.. çünkü 3 su bardağı una 1 paket gidiyosa 10 su bardağı una 3 paket gider kaldırır yani ay çok güldüm ama ya ben ne anlarım pişiden he inşallah güzel olur fıstığım şimdiden ellerine sağlık

sağ ol beybim guzel oldu baya acemı şansına
aşka geldım peynırlı de yapıcam şimdi

aman cok da bısey degılmıs bee unla suyu karıstırıp maya katıyomussun ıste
neden buyutmusum ben bunu bunca zaman gözümde

becerınce boyle oldu

En basit tarif kuzum yaa genelde böyle memleketlerde çok yapıyolar tarladan gelince hemen un su maya yoğurup yağa atıp kızartıp yiyolar yapımı basit diye kahvaltılarda da çok güzel oluyo tabi içine zeytin ezmesi sosis peynir kaşar herşeyi koyuyoruz biz Ellerine sağlık bal bidonum

sağ ol davşanım :) ama köylü kadınlar boyle kocaman demırden bıseylerın ıcınde kızartıyorlar sokaktakı ateşle onların kı daha yumusak oluyo
=)

sağ ol davşanım :) ama köylü kadınlar boyle kocaman demırden bıseylerın ıcınde kızartıyorlar sokakdakı ateşle onların kı daha yumusak oluyo
=)
Evet harlı ateşte taştan ocakta daha bi leziz oluyo haklısın kuşum daha doğal :))) kanserojen madde yok alüminyum yok herşey sağlıklı ooh miss :)) öyle ocak her eve şart aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…