Hamur mayalanmayacak sadece 10 dk dinlendirilecek.
dolapta olsa bir hafta bişey olmaz sanki. ama dolap olmayan yerde iki günde bozulabilir.
oo maşallah!iç malzemesi çabuk bozuluyor -genelde-
ofisiniz o kadar sıcak değil galibaortam sıcaklığına bağlı.
Fazla kaçıcağını sanmıyorum fıstığım.. çünkü 3 su bardağı una 1 paket gidiyosa 10 su bardağı una 3 paket gider kaldırır yaninereye soracağımı bılemedım de acil bilen bi cevap veriversin ya da buradaysan nevreste :)
şimdi ben acıkcası guzel yemek yaparım hobby benım ıcın cunku işlerden fazla vaktım yok
yoresel değil ama biraz şaraplı biraz değişik otlarla akdeniz yemekleri falan
bugun de ikindi boşluğumuz var erkek arkadasım pişi yap ta dagıtalım dedi zınk diye kaldım
hayatımda yapmadım annemi bır kaç kez izlemiştim su ile hamuru karıstırıp maya falan koyuyordu
ama dolaptaki kuru mayanın tarihi geçmiş kimbilir ne zaman aldık
şu küçük 5 li paketler var ya kabartma tozu gıbı olanlar ıste onlardan da vardı kuru maya onun tarihi geçmemiş daha 9 ay var oh dedım tamam..
üzerinde 500-1 kg 1 paket ıcın suyla karıstırmadan dökün yazıyordu
ben sanırım 10 bardak una 3 pakete yakın koydum
fazlamı kaçmış şimdi zıyan olucak becerıksız dıcekler bana
tadına baktım kotu değildi yanı 500 gr da 1 paket kaldırıyorsa 10 bardak bısey olmaz heralde hı
şimdi onu hava cok sıcak değil diye klımayı actım altına koydum agzına poşet geçirip =)
iyi bisey olur insallah
ne anlarım ben ya pişiden
Fazla kaçıcağını sanmıyorum fıstığım.. çünkü 3 su bardağı una 1 paket gidiyosa 10 su bardağı una 3 paket gider kaldırır yaniay çok güldüm ama ya ben ne anlarım pişiden he inşallah güzel olur fıstığım şimdiden ellerine sağlık
En basit tarif kuzum yaa genelde böyle memleketlerde çok yapıyolar tarladan gelince hemen un su maya yoğurup yağa atıp kızartıp yiyolar yapımı basit diyesağ ol beybim guzel oldu baya acemı şansına
aşka geldım peynırlı de yapıcam şimdi
aman cok da bısey degılmıs beeunla suyu karıstırıp maya katıyomussun ıste
neden buyutmusum ben bunu bunca zaman gözümde
becerınce boyle oldu
En basit tarif kuzum yaa genelde böyle memleketlerde çok yapıyolar tarladan gelince hemen un su maya yoğurup yağa atıp kızartıp yiyolar yapımı basit diyekahvaltılarda da çok güzel oluyo tabi içine zeytin ezmesi sosis peynir kaşar herşeyi koyuyoruz biz Ellerine sağlık bal bidonum
Evet harlı ateşte taştan ocakta daha bi leziz oluyo haklısın kuşum daha doğal :))) kanserojen madde yok alüminyum yok herşey sağlıklı ooh miss :)) öyle ocak her eve şart aslındasağ ol davşanım :) ama köylü kadınlar boyle kocaman demırden bıseylerın ıcınde kızartıyorlar sokakdakı ateşle onların kı daha yumusak oluyo
=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?