Patavatsızlık

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
Bugün kurumda bir olay oldu. Olayi yaşadığım kisinin önümüzdeki hafta doğum günü kurumdakiler öğretmenler odasinda kutlayacak. Ben hic istemiyorum katılmayı yaptigi ayıptan dolayı ama kutlamazsam da kötü olan ben mi olurum diye düşünüyorum is ortamında gerilmek doğru değil fakat olayı anlatayım.
Kuruma yeni girdim 2 hafta oldu hicbir öğrenciyi tanimiyorum dogru düzgün öğretmenler odasinda dosyalarina bakıyordum bilgi almak icin. Bu sirada odada 4 kisiyiz. Ortamda korona asi vb. muhabbet dönüyor digerleri arasinda brn dosyalara bakıyorum, arkadasima dedim ki benim kameram iyi cekmiyor senin telefonundan cekebilir miyim o da tabi dedi verdi sonra diğer öğretmenden de ders kitabı ödünç almıştım ihtiyacı olur diye "Hocam ben size kitaplarınızı vereyim"dedim. Bu kisi de oradan atladı "Sen niye muhabbeti bölüyorsun az önce de aynini yaptın sen öğretmensin sıranı bekle dedi" inanın nasıl şok oldum, bozuldum ve utandım anlatamam. Bana sorsanız ben haklıyım derse 5 dakika kalmış ben öğrenciler hakkinda bilgi almaya calisiyorum bu arkadas boş boş korona muhabbeti yapıyor asi su zaman bulunur bu zaman bulunur diye. Bir yandan da muhabbeti bölmekle hata yaptım galiba ben haksizim diyorum simdi ben sırf ortam bozulmasın diye doğum gününe katılmak zorunda miyim ?

Yoo ben olsam orada cevabını verirdim bir güzel doğum gününe de katılırdım çalışma arkadaşısınız sonuçta. Bir de kitapları vereyim demek çok aciliyeti olan bir cümle değilmiş ben muhabbeti bölmezdim :)
Ama verilen tepki çok ayıp, dediğim gibi böyle pasif agresif takılmaktansa orada cevabını vermeniz daha iyi olurdu.

siz bir şey sorup söylediğiniz için ne biçim öğretmensiniz diyor da kendisi bu üslupla konuşunca ne biçim öğretmen olmuyor mu :-)
Kendisi saglikci aldigi eğitim yüksek lisans ama üslup böyle
Yoo ben olsam orada cevabını verirdim bir güzel doğum gününe de katılırdım çalışma arkadaşısınız sonuçta. Bir de kitapları vereyim demek çok aciliyeti olan bir cümle değilmiş ben muhabbeti bölmezdim :)
Ama verilen tepki çok ayıp, dediğim gibi böyle pasif agresif takılmaktansa orada cevabını vermeniz daha iyi olurdu.
Ya ben cok laf dalasina firmeyi seven bir insan değilim olayın şokuyla kem küm bir seyler dedim sadece. Normal kitap değil ki özel eğitim kitabı okuma-yazma icin önemli kitaplar kurumda sadece onda var.

Bugün kurumda bir olay oldu. Olayi yaşadığım kisinin önümüzdeki hafta doğum günü kurumdakiler öğretmenler odasinda kutlayacak. Ben hic istemiyorum katılmayı yaptigi ayıptan dolayı ama kutlamazsam da kötü olan ben mi olurum diye düşünüyorum is ortamında gerilmek doğru değil fakat olayı anlatayım.
Kuruma yeni girdim 2 hafta oldu hicbir öğrenciyi tanimiyorum dogru düzgün öğretmenler odasinda dosyalarina bakıyordum bilgi almak icin. Bu sirada odada 4 kisiyiz. Ortamda korona asi vb. muhabbet dönüyor digerleri arasinda brn dosyalara bakıyorum, arkadasima dedim ki benim kameram iyi cekmiyor senin telefonundan cekebilir miyim o da tabi dedi verdi sonra diğer öğretmenden de ders kitabı ödünç almıştım ihtiyacı olur diye "Hocam ben size kitaplarınızı vereyim"dedim. Bu kisi de oradan atladı "Sen niye muhabbeti bölüyorsun az önce de aynini yaptın sen öğretmensin sıranı bekle dedi" inanın nasıl şok oldum, bozuldum ve utandım anlatamam. Bana sorsanız ben haklıyım derse 5 dakika kalmış ben öğrenciler hakkinda bilgi almaya calisiyorum bu arkadas boş boş korona muhabbeti yapıyor asi su zaman bulunur bu zaman bulunur diye. Bir yandan da muhabbeti bölmekle hata yaptım galiba ben haksizim diyorum simdi ben sırf ortam bozulmasın diye doğum gününe katılmak zorunda miyim ?

Yoooo değilsiniz

yani zaten durumun meslekle pek bir ilgisi yokta. öğretmen olsun sağlıkçı olsun.
gitmek istemiyorsanız hiç zorlamayın kendinizi ama oradaki herkes katılıyor ve aralarına girmek istiyorsanız göz ardı edin, yapılacak pek bir şey yok.

Iki kişi konuşurken araya cumleler kuran insanlara bende çok gicik olurum. Sizde yanlis yapmissiniz ama karsidaki kisi hem yanlis hem kabalik yapmis. Ben katilmazdm

Ben anlayamadim ne kurumu..Size bunu diyen amiriniz mi..Ne olursa olsun asla bu yapilani unutmam ben kisi yaptigi hatanin farkina varacak..Sizinde bir tavriniz olsun ..uysal koyun gorup gelen gecen basiniza binmesin.
Özel egitim merkezi amirim değil kurumun saglikcisi

Iki kişi konuşurken araya cumleler kuran insanlara bende çok gicik olurum. Sizde yanlis yapmissiniz ama karsidaki kisi hem yanlis hem kabalik yapmis. Ben katilmazdm
Dedigim gibi normalde girmem ama o sıra yeni öğrenci alacagim icin dosyasinin fotoğrafini cekip bakmam hem de diğer öğretmene de kitabını vermem lazımdı korona muhabbetinden daha önemli olduğunu düsündüm

Dedigim gibi normalde girmem ama o sıra yeni öğrenci alacagim icin dosyasinin fotoğrafini cekip bakmam hem de diğer öğretmene de kitabını vermem lazımdı korona muhabbetinden daha önemli olduğunu düsündüm
Yani bende söyledim yinede sinir olabilir dosya fotosunu kendiniz cekip (pikselli cekecek hali yok telefonunuzun kitabi da kenara bırakip kitabı biraktim sagol deyip gidebilirdiniz. Sizin dusunmeniz karsinizdakinin oyle dusunmesini gerektirmez. Bu lafi söyleyebilir ama dedigim gbi cok kaba

Öğretmenler odası dinlenme alanıdır. İnsanlar dinlenirken boş muhabbet edebilirler. Her dakika dünyayı kurtarma planı yapmıyoruz hiç birimiz. Muhabbetin ortasına iki kez daldığın için evet bence hatalısın. Diğer öğretmen de sert çıktığı için hatalı daha düzgün uyarabilirdi.

İstemediğin hiç bir şeye katılmak zorunda değilsin. Ama sonrasında başka organizasyonlara davet edilmeme ihtimalin var.

Muhtemelen sınıf ogreenisiniz. Lütfen tüm sınıf ogreenleri beni yanlış anlamayın ama bazı sınıf öğretmenleri çocukların seviyesine inip orada kalabiliyo maalesef. Bu söylediğim kendini gelistiremeyen öğrenmeyi bırakmış olan öğretmenler için geçerli. Öğrenmekten vazgeçmemiş öğretmenlere saygım sonsuzdur. Doğum gününe de katılın bosverin kendinize manevî yük etmeyine. Eğer sizi sevmiyosa bırakın o rahatsız olsun. Aynı okuldasiniz yüzyüze bakacaksınız mecbur. Mesafenizi koruyun olurda tekrar bişey söylerse sizde kibarca ve zekice lafinizi söyleyip hiç bi şey olmamış gibi davranın

Asla katılmam, terbiyesiz. Öğretmen olmuş ama herkesin icinde nasil konuşulacağını öğrenememiş.
Sizi öğrencisi sandı heralde. Cocuk gibi azarlamış

Ne hakkında muhabbet ederlerse etsinler sizin davranışınız da hiç hoş değil bence.
Ama karşıdakinin tavrı çok abartı. Hem de mesleği karistirmak ne alaka?
Ben olsam kutlamam.

Back
X