Patavatsızlıkla başım belada!

Laedriii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
184
176
18
Hayırlı sabahlarınız olsun inşaAllah kardeşlerim.. Bir derdim var ki evlerden ırak.. İnsanlarla konuşurken artniyet gütmem altında birşey aramam.. Ve onun hakkında düşüncem neyse yüzüne söylerim.. Bazı doğrular her yerde söylenmez ama ben saklamam.. Lafın gittiği yerleri fesatlar düşünüp bana kirlenir ama ben bi kötülük düşünerek söylemiyorum. İçleniyor karşımdakiler.. Kimseden laf söz saklamam. Çok yanlış bunlar biraz susmam her aklıma geleni geldiği gibi söyleyememem gerek bunun için ne yapmalıyım?

Aslina bakarsan insanlarin kalbine kiriyosun

Ama icin neyse disinda o

En azindan birilerinin kuyusunu kazmiyosun

Sen yine bu huyunu bozma

Dogruyu yumusak soylemeye calis bari

Dusunerek konusun hersey herkese soylenmez bnmde bir arkadasim var belki dogrulari soyluyor ama gercekten dedugi sozlere bazen cok kiriliyorum
Iki yuzlu olmayin ama her seyede yorum yapmayin lutfen

Hayırlı sabahlarınız olsun inşaAllah kardeşlerim.. Bir derdim var ki evlerden ırak.. İnsanlarla konuşurken artniyet gütmem altında birşey aramam.. Ve onun hakkında düşüncem neyse yüzüne söylerim.. Bazı doğrular her yerde söylenmez ama ben saklamam.. Lafın gittiği yerleri fesatlar düşünüp bana kirlenir ama ben bi kötülük düşünerek söylemiyorum. İçleniyor karşımdakiler.. Kimseden laf söz saklamam. Çok yanlış bunlar biraz susmam her aklıma geleni geldiği gibi söyleyememem gerek bunun için ne yapmalıyım?

İyi bir özellik gibi yazmışsınız ama değil. Şimdi iyi demedim kötü dedim diyeceksiniz ama satır araları öyle demiyor.
Lafın gittiği yeri " fesatlar" düşünüp bana kinlenir demişsiniz.
Doğruları saklamam demişsiniz. Kime göre doğru ? Tek doğru siz değilsiniz, her doğruyu siz bilemezsiniz.

Herkes aklına eseni söyleseydi insanların ilişkileri nasıl olurdu bir düşünün. Neden herkes böyle davranmıyor, bazen kırmamak için, bazen kendilerine vazife olmadığı için, bazen nezaketten.
Size göre doğru olanı söylemeden önce, bunu bana söyleselerdi ne hissederdim diye düşünün.

İyi bir özellik gibi yazmışsınız ama değil. Şimdi iyi demedim kötü dedim diyeceksiniz ama satır araları öyle demiyor.
Lafın gittiği yeri " fesatlar" düşünüp bana kinlenir demişsiniz.
Doğruları saklamam demişsiniz. Kime göre doğru ? Tek doğru siz değilsiniz, her doğruyu siz bilemezsiniz.

Herkes aklına eseni söyleseydi insanların ilişkileri nasıl olurdu bir düşünün. Neden herkes böyle davranmıyor, bazen kırmamak için, bazen kendilerine vazife olmadığı için, bazen nezaketten.
Size göre doğru olanı söylemeden önce, bunu bana söyleselerdi ne hissederdim diye düşünün.

Fesatlar dememin sebebi iyi niyetimden de kötülük çıkaranlar var çevremde hırsımla söyledim onu :) onun dışında hak veriyorum.. Ama herkesin her lafının altında bir artniyet arıyor kimisi.. Ben nabza göre şerbet veremiyorum.. Onları kıracak şeylerden ziyade birşey gizlemeden herşeyimi açabiliyorum. Boş boğazlıyım :/

Bana her ağzına geleni söyleyenenin karsisinda tabiiki herseyi olumlu dusunemeyecegim icin kendime bu durumda " ben fesatim ve yanlis anlayan taraf benim" muhrunu basamam.

konuşmadan önce düşünün sadece bu yeterli olacaktir.

Dusunerek konusmalisiniz. Aklina geleni soyleyip ben dogrucuyum benim kalbim iyi diyerek kendinizi kandirin. Sizin dusuncesizce konusmalariniz yuzunden insanlar uzulmek zorunda mi ? Bir siz dogrusunuz da herkes kotu niyetli fesat mi?

Sozlerinizi akil suzgecinden gecirerek konusursaniz sorun yasamazsiniz.

Evet, sizin de dediğiniz gibi her aklınıza geleni söylememeniz lazım. Sizin doğrunuz genelgeçer doğru değil. Dobralık ve patavatsızlığı karıştırmamak gerekir.

Misal, bir tartışma yaşandı ve tartışmayı yaşayanlardan biri sizin en yakın arkadaşınız diyelim ancak arkadaşınız haksız. O benim arkadaşım diye onu kayırmak yerine, hatalarını söyleyip haksız olduğunu söylerseniz o dobralıktır. Ama bir de kaşın şöyle, gözün böyle; az ye zayıfla, biraz ye kilo al, bu kıyafet sana hiç yakışmamış vb. doğuştan gelen özellikler ve kişiden kişiye değişen tercihler hakkındaki negatif yorumlar dobralık değil, patavatsızlıktır.

Ici disi bir olmak cok guzel bir huy ama ...... Ben dobrayim ayagina catir catir kalp kiran insanlara sinir oluyorum. Insanlarin kalbini kirmaya gerek yok. Laflari secerek konusup karsindakini uzmeden dogruyu soylemek. marifet bence

:)

Sana sır verilmezmiş demek ki :p

Yapman gereken şey bir arkadaşın dediği gibi 2 düşün 1 konuş. :)

Birisine anlattığın şey sır olmaktan çıkar zaten cici kız. Bizler bile kendi sırrımızı saklayamayıp birilerine anlatıyorsak başkalarından nasıl saklamalarını bekleyelim?
Farkettim de - "genel olarak söylüyorum- sizlerin yorumlarına bakılırsa patavatsızlık konusunda hiç yalnız değilim :) Kural 1 hepimiz, 10 düşünüp 1 konuşacağız!:halay:

Evet, sizin de dediğiniz gibi her aklınıza geleni söylememeniz lazım. Sizin doğrunuz genelgeçer doğru değil. Dobralık ve patavatsızlığı karıştırmamak gerekir.

Misal, bir tartışma yaşandı ve tartışmayı yaşayanlardan biri sizin en yakın arkadaşınız diyelim ancak arkadaşınız haksız. O benim arkadaşım diye onu kayırmak yerine, hatalarını söyleyip haksız olduğunu söylerseniz o dobralıktır. Ama bir de kaşın şöyle, gözün böyle; az ye zayıfla, biraz ye kilo al, bu kıyafet sana hiç yakışmamış vb. doğuştan gelen özellikler ve kişiden kişiye değişen tercihler hakkındaki negatif yorumlar dobralık değil, patavatsızlıktır.

:) Bahsettiğim insanları incitecek şeylerden ziyade haksızın yüzüne haksızlığını bu kişi can dostum bile olsa söylemek.

Back
X