Evet hanımlar benim sorunum fazla saygılı olmak. Belki diyenler olacaktır dogrusu bu vs. Ama Türkiye'de fazla saygılı olmak işe yaramıyor ve insanlar saygılı, nazik, güler yüzlü olduğunuz için sizi ezmeye çalışıyorlar. Yani biraz çirkef olmak lazım diye düşünüyorum. Ama bir türlü olamıyorum. Böyle olmamda sebep annemi buluyorum açıkçası. O da çok hanım hanımcık çok kibar bir kadın ve beni bu konuda çok katı kurallarla büyüttü. Çocukken büyüğüme karşı ufacık bir yanlış kelime bile söylemeye hakkım yoktu kıyamet kopardı. Zorla özür dilettirirdi. Sürekli diken üstündeydim sanki. Asla derdi büyüklerine yanlış söz söylemeyeceksin. Haklı olsan da susacaksın o senin büyüğün. Çocuğu bu kadar katı büyütmek de yanlış diye düşünüyorum. Çünkü büyüdüm 31 yaşına geldim hala bana saygısızlık yapan büyüklerime saygısızlık yapamıyorum. İnanın elimde değil sanki. Onlar bana dırdır söylenirken ileri geri konuşurken ben susup kalıyorum. Onlara karşı laf söylemeye cesaretim yok sanki. Kavga etmek tartışmak istemiyorum. Ama böyle de ezik gibi kalıyorum. Sonra kendime kızıyorum içim içimi yiyor. Olan bana oluyor. Güler yüzlü sıcak birisi olduğum için de ağzı olan düşünmeden ileri geri konuşuyor sanki. Kendime kızıyorum Çünkü bu izni ben vermiş oluyorum. Örnek vereyim beni daha iyi anlayın. Abimin kaynanası beni arayıp abime olan sinirini benimle konuşarak çıkarıyor. Bi arıyor başlıyor abimi kötülemeye. Yok çocuğuna para vermiyormuş da yok sorumsuzsuzmus da bilmemne. Banane koca adamdan ben mi sorumluyum ne bana kotuluyorsun diyemiyorum. Büyüdüğümdür diyip susuyorum abuk sabuk laflar sokuyor sülaleme. Resmen kavga edesim geliyor o kadar sinir bozucu bir kadın ama EDEMİYORUM! Kadın kendisi rahatlayıp kapatıyor olan bana oluyor.
Bir diğeri mesela, Ciddi ilişkim var. Pandemi döneminde ablasıyla telefonda konuşurken pilatese gidicem falan dedi. Ben de spor salonuna üyeliğimi dondurdum virüsten korkuyorum gidemiyorum dedim. Kadın demez mi "ayy spor salonuna hiç gitmedim gitmem de saçmasapan bir yer. Oraya giden tüm kızlar erkek aramaya, tüm erkekler de kız aramaya gidiyor bence.."
Iyi de burda laf bana da gelmiyor mu? Ben spor salonuna erkek aramaya mı gidiyorum sanki. Hadi dedim kadını bozmayım düşünmeden dangıl dungul konuşuyor. Kötü niyetli söylemediğini, düşünmeden konuştuğunu düşündüm ve sustum. Ama belki de okkalı bi cevap vermeliydim bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum? İste bunlar hep büyüktür saygılı ol mantığından geliyor sanırım. Daha bunlar gibi bir sürü örnek var...
Ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim kızlar? Evlenince falan eşimin ailesi tarafından çok ezilir, kullanılırım bu kafayla... siz büyüklerle dengeyi nasıl kuruyorsunuz? Bu konuyla ilgili psikolojik destek mi almalıyım ne yapmalıyım? Hiç hazırcevap olamıyorum.