• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patlama korkusu ile bozulan psikolojimiz

Arkadaslar konu olmekten korkmak degil, kimimiz bir kazada, kimimiz hastalikta, kimimiz kalp krizinde, kimimiz ani bir depremde/yanginda/felakette bir sekilde oluyoruz/olecegiz zaten. Ama artik bu guvensizlik, emniyetsizlik insani paranoyak ediyor. Ben ABD deyim, hic teror korkum, oldurulme korkum, evden cikinca patlama olacak korkum yok ama annemlerle her konustugumda aman ne olur mumkun mertebe evden cikmayin, aman kalabalik ortama gormeyin, aman ne olur oraya gitmeyin, buraya ugramayin demekten buralarda paranoyak oldum. Ulke sanki savasta gibi, teror aldi basini yurudu, her gun ama her gun bir olay ve yuzlerce olu insan. Sehit masallari ile avunuyor insanlar hala, neyin sehidi hergun bu kadar? Cephede savasirken mi oluyor bu kadar insan da sehit oluyor? Vatan sagolsun, hepimiz vatanimizi seviyoruz da hergun yuzlerce insan olerek ve olmeye devam ederek vatan sagoldu mu, hani ne kurtuldu, kim kurtuldu? Allah tum masumlari korusun.

Ulke savasta gibi degil ki resmen savastayis. Orda patlama korkunuz elbette yok cunku patlamayi onlar yaptiriyorlar icimizden birileri kalkip kendini patlatmiyor. Cok sukur daha kendi icimizde bolunmedik. Simdide onu yapmaya calisiyorlar lutfen bu oyuna gelmeyin. Ben muhafazakar bir cevrede yasiyorum, cok sukur bu reina olayinda cevremden hic ama hic kimse en cahil diye tabir ettikleriniz bile oh olsun demedi lutfen boyle soylem cikarmaya calisan provokatorlerin oyununa gelmeyin. Izmirdeki reinada ki d.bakirdaki tum patlamalar ayni aciyi yasatiyo bize tarih bize ogretiyor ki bu ulkeyi ancak ic savasla yenebilirler buna izin vernemek icinde kokrmamak ayrilmamak lazim.

Niye korkuyorsunuz

Biz mi birleştirdik

Belki parçalı olsa daha iyi olur

Parçaların nereden ve ne şekilde olacağını bilemem ama kendimizi dünyanın bir parçası görsek hayatı bazı yapay sınırlara sıkıştırmasak daha iyi değil mi

Bakın ölümün ırkı dini dili yok hepsi öldü gitti
Parcalarlarsa nasil olacagini gormek icin komsularimiza bir goz gezdirmeniz yeter hanimefendi. Utopyada degil dunyada yasiyoruz. Dunya gundemine super guclerin hedeflerine bir goz atinda ondan sonra yapay sinirlar hakkinda tekrar dusunun derim ben

Parcalarlarsa nasil olacagini gormek icin komsularimiza bir goz gezdirmeniz yeter hanimefendi. Utopyada degil dunyada yasiyoruz. Dunya gundemine super guclerin hedeflerine bir goz atinda ondan sonra yapay sinirlar hakkinda tekrar dusunun derim ben

Haklısınız

Ama ölüm bu ayrımları tanımıyor işte

Dünya bir puzzle ülkeler ve diğer ırksal dinsel vs ayrımlarda o puzzle ın bölünme yerleri

Bir resim koysak bunu puzzle yapalım desek dünyadaki insan sayısı kadar farklı şekiller çıkar ortaya

Şu an başkalarının çizdiği ve kestiği bir puzzle de parçayız ve mevcut parçamız bizim kalsın derken acaba tüm resmi kaçırıyor olabilir miyiz

Ütopya mı evet

Ama ya ilerde gerçek olursa

Yıllar önce uzaya gitmek bir ütopya iken şimdi Mars a turist olarak gitmeyi konuşmuyor muyuz

Son düzenleme:
Haklısınız

Ama ölüm bu ayrımları tanımıyor işte

Dünya bir puzzle ülkeler ve diğer ırksal dinsel vs ayrımlarda o puzzle ın bölünme yerleri

Bir resim koysak bunu puzzle yapalım desek dünyadaki insan sayısı kadar farklı şekiller çıkar ortaya

Şu an başkalarının çizdiği ve kestiği bir puzzle de parçayız ve mevcut parçamız bizim kalsın derken acaba tüm resmi kaçırıyor olabilir miyiz

Ütopya mı evet

Ama ya ilerde gerçek olursa

Yıllar önce uzata gitmek bir ütopya iken şimdi Mars a turist olarak gitmeyi konuşmuyor muyuz
O puzzle birlestirmek bizim elimizde degil ama keske bizim elimizde olsa ve harika bir resim koyabilsek malesef oyle degil o yuzden puzzle icindeki mevcut yerimizi koruyabilmek ilk hedifimiz malesef ki...
Umarim hayalimizde ki gibi utopyaya kavusuruz bende cok cok isterim inanin ki

Back
X