Patlamak üzereyim

possibleornot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
832
1.660
113
Ankara
Herkese merhaba
Çok detay vermeden anlatmaya çalışacağım. İfşa olmak istemiyorum
Ben 1 yıla yakın bir süredir bir firmada çalışıyorum. Ve maalesef ki dışarıdan gözüktüğü gibi çıkmadı. Öncelikle kurumsallıktan çok uzak bir firma. Amir herkese bağırıp, posta koyabiliyor öyle diyeyim. Müdür ise kadın ve öfke kontrolü maalesef yok. Bu süre zarfında 4-5 kez dolapları tekmelediğini, telefonu fırlattığını, sandalyenin havada uçuştuğunu gördüm. Ve bunlar benim yapıma çok ters olan durumlar. Öfke kontrolü olmayan biri tedavi olsun, bunu ben görmek zorunda değilim.
Patronumuz ise böyle durumları ya görmüyor ya da tepki vermiyor. Ayrıca müdür ve amir insanların arkasından çok konuşuyor, muhtemelen benim arkamdan da söyleniyorlar.
Bir de anlaştığımız gibi ilerlemedi süreç. İşten ayrılanlar oldu onların işi de bana kaldı. Şöyle diyeyim başlangıçta 3 kişi yaptığımız işi şuan tek başıma yürütüyorum. Daha doğrusu yarım yamalak ancak tamamlayabiliyorum.
Birkaç kez memnuniyetsizliğimi dile getirdim ve sadece sabır dediler. Bu bir süreç dediler ama çözüme ulaştığı yok maalesef.
Birim değiştirdim , bu kez hem eski birimimi hem de yeni birimimi yürütmek zorunda bırakıldım. İşler saçma sapan bir hal almaya başladı.
Şuan işe en ihtiyaç duyduğum dönemdeyim, yakında evleniyorum. Dolayısıyla elim kolum bağlı şuan çıkamıyorum da. Asla çözüm odaklı insanlar değiller. Çözülecek değil. Yüz göz olmakta istemiyorum çözülemeyeceğini bile bile.
Allah evlenene yardım edermiş, sadece bir çıkış kapısı bekliyorum. Bugün saatleri, dakikaları saydım. Eve gidebilmek için..
O kadar doldum ki rahatlamak içimi dökmek için buraya yazdım. Okuduğunuz İçin teşekkür ederim

Ne kadar süredir orda çalışıyorsunuz?
Su durumda bence çıkmayın evlenince tazminat alıp çıkarsınız o tazminat sizi bir ay idare eder yeni evliyken başka bir iş bakarsınız.
Tabi bulunduğunuz ilde ki iş imkanlarını bilmeyerek konuşuyorum en doğrusunu siz bilirsiniz
1 sene dolmadı henüz.
Evlenince maalesef işsiz kalamam, maaşlarımız harcamalarımızı ancak bu şekilde ucu ucuna karşılayacak.
Şuan çıkamam,elim kolum bağlı maalesef

1 sene dolmadı henüz.
Evlenince maalesef işsiz kalamam, maaşlarımız harcamalarımızı ancak bu şekilde ucu ucuna karşılayacak.
Şuan çıkamam,elim kolum bağlı maalesef
O halde çalışırken başka iş bakmaya başlayacaksınız daha iyi imkanları olan bir iş bulduğunuzda ayrilcaksiniz bunun başka bir yolu yok.
Kolaylıklar dilerim bundan beter sıkıntıları çektim çalışırken deli gibi iş aradim bulamadım ciktim üstelik bende evlenme arefesindeydim o sıralar daha sonra da pandemi çıktı 4-5 ay çalışamadım parasız kaldım ama o isyeri benim psikolojimi alt ust etmişti hergun ağlayarak çalışıyordum 22 ay çalışmıştım tazminat hakkımı bile düşünmeden ayrıldım.
Tabi ki size aynı tavsiyeyi veremem suan hersey çok daha pahalı çalışmak gerekiyor malesef :(

brüt maaşı ne kadarsa kıdem tazminatı o kadardır (ki burada sadece 1 yıl) maaş X 1 = alacağı, o kadar
Maalesef ..
Brütü ne kadar oluyor bilmiyorum ama 8-9 bin ancak olur.
Gerçekten yıprandım bu süreçte. Hiç bir işi tam yapamıyorum, kronik hatalar zinciri var ve düzeltmeye çalışmıyoruz. Her işimizde tekrarlanıyor.

7k maaşa çok yoruluyorsun üzüldüm.

İş yok şu zamanda. Bence ufaktan iş aramaya bak. Mühendistin sanırım sizin iş alanlarınız daha geniş biz iibfliler gibi değil.

Bu arada ben de bunalıyorum valla. Allah evet evlenene yardım edere sığınıyorum ben de ama herkes aşırı acımasız, resmen zulüm görüyorum ben de iş yerimde.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Aynı durumdayım. 2 yıllık tazminatımı yakmamak için sabrediyorum. Çekip gitmeyi çok isterdim ama sabretmek gerekiyor maalesef.
Sabırla çözüme kavuşacak bir durum değil maalesef burada sistemsizlik kronikleşmiş. Ve çözüm üretilmiyor. Moralim o kadar bozuk ki sabah stresle uyanıyorum

7k maaşa çok yoruluyorsun üzüldüm.

İş yok şu zamanda. Bence ufaktan iş aramaya bak. Mühendistin sanırım sizin iş alanlarınız daha geniş biz iibfliler gibi değil.

Bu arada ben de bunalıyorum valla. Allah evet evlenene yardım edere sığınıyorum ben de ama herkes aşırı acımasız, resmen zulüm görüyorum ben de iş yerimde.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ben de üzüldüm. Artık iki kişilik düşünmek zorunda olduğum İçin yaş tahtaya bi kez daha basmak istemiyorum.
Şimdi iş bulsam düğün izni vs almakta zorlanacağım. Ama 4 ay da gözümde büyüyor

Ben de üzüldüm. Artık iki kişilik düşünmek zorunda olduğum İçin yaş tahtaya bi kez daha basmak istemiyorum.
Şimdi iş bulsam düğün izni vs almakta zorlanacağım. Ama 4 ay da gözümde büyüyor
Psikolojisi bozuk boomer amirler yüzünden biz gençler çürüyor, mobbing görüyor, zor şartlar altında çalışıyor, yazık bize.

Bence dediğim gibi senin için tek çözüm yol başka iş bakmak. İnş bulursun hayırlısıyla. Burada boş yere kendini tüketme saçmasapan insanların elinde. Ömrümüzden gidiyor yoksa.

Sabırla çözüme kavuşacak bir durum değil maalesef burada sistemsizlik kronikleşmiş. Ve çözüm üretilmiyor. Moralim o kadar bozuk ki sabah stresle uyanıyorum
Ben de bugün ofiste 3 kişinin ayrılacağını öğrendim. Sirkülasyon asla bitmiyor bana da gına geldi şuan. Tekrar baştan özgeçmiş aramalarını yapmak zorunda kalıcam sonra onlara her şeyi ayarla 1 hafta sonra çıksınlar. Çözüm üretilmiyor burada da. Adam demiyor ki sıkıntı nerede bu insanlar niye işten ayrılıyorlar? Yemek paraları da zaten ne zaman yatacağı belli olmuyor yani sorunları sıralasak bitmez. Benim 2 sene olduğundan iş yapmıyorum bazen belki çıkarırlar diye çünkü tek isteğim tazminatımı yedirmemek.

Evlenene kadar sabredin evlendikten sonra is bakar bir senelikte olsa tazminat alir cikarsiniz isten. Bir borcunuzu kapatirsiniz 7 bin 7bindir biraz daha sabir bencede

Back
X