Börekler Patlıcanlı Arnavut Böreği & Bahçemizin Organik Sebzeleri Sponsorluğunda

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
45.750
166.652
798
İç malzemesi
Eki Görüntüle 788553
500 gr orta yağlı dana kıyma
2 3 patlıcan( tavla zarı şeklinde doğranmış )
2 domates ( kabuğu soyulup küçük doğranmış)
2 yeşil biber ( küçük doğranmış)
1 kırmızı biber( küçük doğranmış)
2 soğan ( yemeklik doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çaybardağı kadar zeytinyağı
Tuz karbiber kırmızıbiber
Hamurunun malzemesi
Eki Görüntüle 788555
1 çaybardağı sıvı yağ
2 yumurta ( birisini sarısını ayırıyoruz)
40 gramlık yaş mayanın yarısı
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Biraz ılık su ve aldığı kadar un
Yufkaların arası için:

2 yemek kaşığı dolusu tere yağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı fındıkyağı
Yapılrşı: Öncelikle böreğimizin içini hazırlıyoruz

Soğanı yağı tavaya alıp soğan yarı kıvamda kavrulduktan sonra kıymayı tuzunu ilave edip soğanla iyice kavuruyoruz

Sonra biberini kıymayla kavuruyoruz biberler kavrulduktan sonra patlıcanları ilave edilip patlıcanlar yumuşayınçaya kadar iyice kavuruyoruz

Kavrulan patlıcana domates ve salçasını ilave edip 5 dakika kadar daha kavuruyoruz ocağın altını kapatıp karabiberini ve kırmızıbiberini ilave edip karıştırıyoruz

Hazırlanan böreğimizin içini soğumaya bırakıyoruz
Hamurun yapılışı:

Bir miktar una tuzu karıştırıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz mayayı ve şekeri ilave edip biraz ılık suyla mayayı elimizle eritiyoruz

Daha sonra 1 yumurtanın sarısını ayırtıktan sonra sıvı yağı yumurtayı ilave edip kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz

Yoğurulan hamurun üzerini streç filimle kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz
Arnavut böreğin hazırlanışı:

Hamurumuz dinlene dursun bizde bu sırada yağımızı eritip soğutalım

Hamurumuzu 15 bezeye ayıralın sorada önce 4 sonra 5 daha sonrada 6 bir gurup oluşturalım

Her bir bezeyi tatlı tabağı büyklüğünde merdaneyle açalım

Açılan bezelerin aralarına eritip soğutduğumuz yağdan sürelim

Önce dörtlü gurubu sonrada beşli gurubu en son altılı gurubu oluşturup yuflalarımızı açalım

Dörtülü gurubu oklavayla fırın tepsimizin büyüklüğünde açıp yağladığımız tepsimizin altına serelim

Yufkanın üzerine iç malzemenin yarısını koyup eşit şekilde serelim

Daha sonra beşli gurubu açıp diğer yufkanın üzerini serelim kalan iç mazemeyide yufkanın üzerine serelim

En son altılı gurubu açıp tepsimize serelim ve daha sonra böreğimizi kareler halinde keselim

Ayırdığımız yumurta sarını ve böreğimizden artan yağı çırpıp böreğimizin üzerine sürelim . Önceden ısıdığımız 150 derece fırına üzeri kızarana kadar pişirelim

Böreğimiz hazırafiyet olsun

Bana ve aileme bu unutulmaz lezzeti tanıtdığı için Nevresteye çok teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
wawwwwwwwww ..bu da nefis..bana ilham verdiniz.

Bende ilk gördüğümde sizin gibi düşünmüştü
Yapın inanki pişman olmayaçaksınız
yarın yapacağım inşallah..ben de resim ekleyebilirim bekli..

bloguma beklerim

dilektenfikirler.blogspot.com

Offfff süper görünüyor elerine sağlık efserimm nevoşun su böreğinden sonra bu böreği gördüm ya kalbim dayanmaz artık

arkadaşlar kendim hamur açamadığım için bu topiğin kronik muhalifi olmaya karar verdim :) hiç beğenmiyorum yaptıklarınızı
şaka yapıyorum tabiki ellerinize sağlık birgün bende yapacağım inanıyorum olacak :)

Canım ellerine sağlıkHarika görünüyor
Tadı çok iyi biliyorum Enfes bir börekYarışmada başarılar dilerim

yeme yanında yat dedikleri bu olsa gerek
çok güzel görünüyor
ellerine sağlık
başarılar dilerim

Eline sağlık canım.Nevreste ekleyince ben de bu böreği yapmayı çok istemiştim.Çok lezzetli görünüyor.Yarışmada başarılar dilerim.

değişik ve güzel bir börek olmuş yarışmada başarılar dilerim

Hemşom sendemi geldin Harikasın ,çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık ve bol şansların olsun canım

Bu kategori yaramadı bana ama ,sabahları bu börekleri görünce resmen yutkunuyorum yaa

yarın yapacağım inşallah..ben de resim ekleyebilirim bekli..

bloguma beklerim

dilektenfikirler.blogspot.com
Burda paylaşımını bekliyorum sonuçları yazarsan sevinirim bende ziyaret ederim
Offfff süper görünüyor elerine sağlık efserimm nevoşun su böreğinden sonra bu böreği gördüm ya kalbim dayanmaz artık
Sağol ablam benim sana zeytinyağlısından yaparım senin o temiz kalbin bize lazım
Çok teşekkür ederim Benim ilk açtığım hamuru aklıma getirdin kıbrıs haritasına benziyordu yapaçağına inanıyorum ve yaparsın
Cok guzel gorunuyor.ellerınıze saglık.deneyıp sonucları paylasıcam ınsallah
Çok sağolun bekliyorum

Canım ellerine sağlıkHarika görünüyor
Tadı çok iyi biliyorum Enfes bir börekYarışmada başarılar dilerim
Nevoşum canım benim güzel yürekli insan senin sayende çok teşekür ederim
yeme yanında yat dedikleri bu olsa gerek
çok güzel görünüyor
ellerine sağlık
başarılar dilerim
Çok teşekür ederim iyi dilekleriniz için

Eline sağlık canım.Nevreste ekleyince ben de bu böreği yapmayı çok istemiştim.Çok lezzetli görünüyor.Yarışmada başarılar dilerim.
Sağol canım yap hiç pişman olmuyaçağın ğarantı
değişik ve güzel bir börek olmuş yarışmada başarılar dilerim
Çok teşekür ederim sağol tatlım
Bu böreğin yanına çayı koydum hadi gelin:)
İstediğin çay olsun gel ben sana yaparım tatlım

Hemşom sendemi geldin Harikasın ,çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık ve bol şansların olsun canım

Bu kategori yaramadı bana ama ,sabahları bu börekleri görünce resmen yutkunuyorum yaa
Canım benim arkadaşım toprağım çok sağol varlığını hissetmek bile çok güzel
Hiç sorma tadına bile bakmadım bakarsam duramam diye verelim kiloçukları sen gel yapar yeriz

ellerinize sağlık, başarılar dilerim
olsa da yesek

guzel tarıf ıcın bız tesekkur ederız ;-)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…