Patnos'da Yaşamak

Eşin de sen de memurmussun. Yani o akademisyen olacak sen istifa mi edeceksin Patnos için? Hayatımda duyduğum en saçma plan.

Maalesef durum bu. Benim tayinim çıksa bile ki zor ihtimal bu sefer de bakıcı problemi olacak. Şu an ücretsiz izindeyim. 1 yıl sonra ya işbaşı ya istifa etmek zorundayım.

Maalesef durum bu. Benim tayinim çıksa bile ki zor ihtimal bu sefer de bakıcı problemi olacak. Şu an ücretsiz izindeyim. 1 yıl sonra ya işbaşı ya istifa etmek zorundayım.
Durum bu değil ki. Ortada bir seçenek var. Kabul etmeyebilirsiniz.

Ben Farklı bir ilçesini gezmiştim açıkçası hiç beğenmedim. Oralı arkadaşlar varsa lütfen kızmasınlar kendi memleketimde de kötü olan yere kötü derim. Bildiğin ortadoğu gibi. Çok ucuz diye de duymadım. Açıkçası ben olsam devletteki işimi bırakıp ilçede akademisyen olmazdım, ayrıca oralarda memleketçilik çok oluyor. Dışarıdan gelenler kayrılmıyor aksine eziyet çekiyor. Siz bir de çakılı olacaksınız , akademisyenlikte mobbing zaten bilinen bir şey bir de yabancı olarak gideceksiniz tahmin edemiyorum. İçinizi de karartmak istemem ama sadece yer olarak düşünmeyin diye söylemek istedim detaylı düşünün yani

Ben Farklı bir ilçesini gezmiştim açıkçası hiç beğenmedim. Oralı arkadaşlar varsa lütfen kızmasınlar kendi memleketimde de kötü olan yere kötü derim. Bildiğin ortadoğu gibi. Çok ucuz diye de duymadım. Açıkçası ben olsam devletteki işimi bırakıp ilçede akademisyen olmazdım, ayrıca oralarda memleketçilik çok oluyor. Dışarıdan gelenler kayrılmıyor aksine eziyet çekiyor. Siz bir de çakılı olacaksınız , akademisyenlikte mobbing zaten bilinen bir şey bir de yabancı olarak gideceksiniz tahmin edemiyorum. İçinizi de karartmak istemem ama sadece yer olarak düşünmeyin diye söylemek istedim detaylı düşünün yani

Çok sağolun. Çok yönlü düşünmemiz gerek.

İlçelerde lise kıvamında kurulan meslek yüksek okullarının ya da fakültelerin akademisyenlik anlamında kişiye mesleki doyum sağlayacağını düşünmüyorum. Belirli bir süre olsa tamam da tüm hayatı bakir bir bölgede geçirmek için gereksiz bir risk olur.siz işinizi bırakıcaksınız bir de. Bazen eşlerden birinin hayallerinin peşinden gitmek güzeldir, kimseye zararı yoksa yapmak gerekir ama sadece tek eşin menfaatine (o da sadece manevi açıdan olacak) olacak bir iş için çocuğumu da kendimi de bir çok şeyden mahrum etmezdim ben.

Patnosta değil ama Ağrıda 4 sene kaldım. Çok mahrum biyerdi. İlçeside farklı değildir. Kışı çok kötüdür. Şimdi bile aklıma gelince tüylerim diken diken oldu. İyi düşünün derim.

6 senedir Patnosta yaşıyorum. Eşim de Patnoslu. İmkanları sınırlı ve muhafazakar bir ilçe. Saygısız değiller ama kesinlikle içten ve samimi de değiller. Memur en büyük gelir kaynağı yerli esnaf için haliyle hoş tutmaya çalışıyorlar. İlk atandığım tüm Doğu'da yaşanan bir taşkınlık olmuştu. 1 gün sürdü Patnosta. Onun dısında terörle alakalı en azından çatışma boyutunda bir olay olmadı. Şırnak Hakkari Doğubayazıt gibi bir yer düşünmeyin yani. İlçede aracınız varsa her yer her yere 5 dk. Bazı yerlere otobüs var, genelde taksi kullanılıyor ama. Büyük 2 tane süpermarket var. Birkaç banka, birkaç büyük cafe, çokça apart. 5 yıldır okul yöneticisiyim, eşim dolayısıyla da içlerindeyim. Yardımcı olmamı isteğiniz konu olursa yazabilirsiniz

Herkese iyi geceler. Benim derdim Patnos. Eşimin akademisyenlik hayali gerçek oluyor. Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir bölüme kabul aldı. İkimiz de şaşkınız beklemiyorduk açıkçası. Eşim çok heyecanlı gitmek istiyor. Ben biraz tedirginim. Doğup büyüdüğümüz herşeyimizin olduğu ve şu anda yaşadığımız şehre çok çok uzak. Orada kimseyi tanımıyoruz. 10 aylık bebeğim var. Oraya gidersek işi de bırakmam gerekecek. Gerçi primim doldu yaşı bekliyorum. Kafam çok karışık. Eşim için çok büyük fırsat. Bir daha karşısına böyle bir fırsat çıkmaz büyük ihtimalle. Çok emek etti. Benim içinse zor zamanlar olacak gibi. Kolay arkadaş edinemem. Var mı aranızda bana yol gösterecek ya da Patnos'u bilen birileri. Orada yaşamak nasıl acaba?

Hem işten ayrılıp hem Patnosta yaşamak, eşinize deli divane aşıksanız ve iyi bir eşse bu işe girişin yoksa gelsin hayal kırıklığı, eve tıkılacaksınız evin olduğu yer de Patnos 🙄

7 seneye yakın patnos da yaşadım.
1-Kışları çok soğuk geçer ve uzundur. Orada ilkbaharı ve sonbaharı göremezsiniz o kadar değişiktir havası.
2- Bakıcı bulmakta zorlanirsiniz hatta bakıcılar evinize gelmez çünkü eşleri izin vermez.
3 - En ufacık bir problemde doktor bulmakta zorlanirsiniz. Ben hamilelikteki rutin kontrollerimde bile Van'a gittim.
4- Size Van'a veya Ercise gezmeye gidersiniz ne olacak diyenler olacaktır sakin kanmayın. Oralar da aynı
5- Suriyeli çok açık alanda oturamazsın bile elimizdeki dondurmayı isterlerdi.
6- Çok fazla yakıt ödersiniz yılda 3000 i geçer.
7- Siz sanırım orta yaşlardasınız sizin yaşınızda birini bulup arkadaş olmanız çok zor zira sürekli bir sirkülasyon olduğu için genellikle üniversiteden yeni mezun kişiler ataniyor.
SON OLARAK SOYLUYORUM PATNOS' A BENI KAYMAKAM OLARAK BILE ATASALAR GITMEM.

Hem işten ayrılıp hem Patnosta yaşamak, eşinize deli divane aşıksanız ve iyi bir eşse bu işe girişin yoksa gelsin hayal kırıklığı, eve tıkılacaksınız evin olduğu yer de Patnos 🙄
Ben de bunu dusundum konuyu okurken..."eşine ne aşık kadınlar va beee " dedim içimden . Eşimin tayini geçen hafta Ankara'ya çıktı ..onunla gidip gitmemeyi bile birkaç gün düşündüm 😂

Ben de bunu dusundum konuyu okurken..."eşine ne aşık kadınlar va beee " dedim içimden . Eşimin tayini geçen hafta Ankara'ya çıktı ..onunla gidip gitmemeyi bile birkaç gün düşündüm 😂

Ben de hala ara ara İstanbul bırakılır mıydı be diyorum ki geldiğim yer Bursa 😀 Patnosa gitmem heralde ki benim koca koltuk bile siliyor 😂😂 Patnosa kaymakam olsa neyse diycem ya da Ağrıya vali ama valla aşağısı kurtarmaz 🥳

Ankara hayırlı olsun canım benim, İzmirden sonra azcık resmi mi gelecek ne 😇

7 seneye yakın patnos da yaşadım.
1-Kışları çok soğuk geçer ve uzundur. Orada ilkbaharı ve sonbaharı göremezsiniz o kadar değişiktir havası.
2- Bakıcı bulmakta zorlanirsiniz hatta bakıcılar evinize gelmez çünkü eşleri izin vermez.
3 - En ufacık bir problemde doktor bulmakta zorlanirsiniz. Ben hamilelikteki rutin kontrollerimde bile Van'a gittim.
4- Size Van'a veya Ercise gezmeye gidersiniz ne olacak diyenler olacaktır sakin kanmayın. Oralar da aynı
5- Suriyeli çok açık alanda oturamazsın bile elimizdeki dondurmayı isterlerdi.
6- Çok fazla yakıt ödersiniz yılda 3000 i geçer.
7- Siz sanırım orta yaşlardasınız sizin yaşınızda birini bulup arkadaş olmanız çok zor zira sürekli bir sirkülasyon olduğu için genellikle üniversiteden yeni mezun kişiler ataniyor.
SON OLARAK SOYLUYORUM PATNOS' A BENI KAYMAKAM OLARAK BILE ATASALAR GITMEM.

Valla bu arkadaş yazmış Anamnez Anamnez , kaymakam olunsa bile gidilmezmiş değil ki kaymakam eşi 😃😃😃

çocuk için hiç iyi olmaz...İlkokula orada başlayacak ve iyi bir eğitim alabilecek mi?. Eşim emekli olana kadar dururuz demişsin...Memursunuz düzeniniz çevreniz varmış...memur olmasa anlarım ama bence hiç iyi fikir değil 10 aylık bebekle kışı bu kadar ağır bir ile gitmek...Çocuk üşütüp ateşlenecek, doktor bile bulamazsın....Eşinin hayalleri olabilir ama her hayal her yerde güzel gerçekleşmez ki...Orda yapacağı hocalıktan ne bekliyor ki anlamadım mesleki tatmin olmaz orda ...

Bir baba olarak çocugunu düşünmeliydi başta

Üzülerek söylüyorum Patnos berbat bir yer. Sosyal hayatı unutun. Kışları çok çetin geçer. İnsanlarla ilgili yorum yapmayayım linç yiyesim yok hiç.
Evde vakit geçirirsiniz, çevre illaki edinirsiniz memur çok. Dışardan gelenler birbirine destek olur.

3 yıl Patnos'ta öğretmen olarak çalıştım..Apart ortamı çok yaygın..Ben de apartta kalmıştım.. Kaldığım aparttan memnundum..Aile olarak kalınacak, düzgün güvenilir apartlar da var; girenin çıkanın pek kontrol edilmediği, uzak durmak gereken apartlar da var..Sanırım Memurlar.net te Patnos başlığında bununla ilgili bilgiler vardı..Patnoslu kadınların çarşıya pazara pek çıkmadığı doğru, fakat memur kesimin gidip yemek yiyebileceği, yeri geldiğinde kafa dağıtıp sohbet edip sosyalleşebileceği lokantalar, cafeler mevcut..Benim eşim, o zamanlar nişanlıydık, beni ziyarete geldiğinde, kendisi bir dönem Ankara Haymana' da çalışmıştı, Patnos 'u Haymana' dan daha gelişmiş bulmuştu..Memurlara genel olarak saygılılar, çünkü onlar vasıtasıyla para kazandıklarının bilincindeler..Taksiciler, esnaf vs. saygılı, yardımsever davranırlar..Ben çalışırken öyleydi yani..Bence doğuda gidilebilecek iyi ilçelerden..Terör olayı olarak, ben o dönem orada değildim ama sanırım 2014 yılı Kobani olayları zamanı sıkıntılar yaşanmış, Youtube da videoları vardı..Van Erciş' e yakındır, bir daha ne zaman geleceğim kimbilir düşüncesiyle Van, Ahlat, Tatvan' a gitmiştim..Bu tarz geziler düzenleyen turlar var..Ben memnun ayrılmıştım..Hakkınızda hayırlısı olsun..

Gitdiginiz kişilerle mutluysaniz heryerde mutlu olsursunuz bence .
Bir süre zorlanabilirsiniz ama dayanmak için çok sebeplerniz var ve bebeğiniz büyüdükçe zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız çok hareketlenecek çünkü yine de size kolaylık ve bol huzur dilerim.insanin kurulu düzenini bozması muhakkak zordur..

Back
X