- Konu Sahibi cesursincap
Ben olsam memurluktan istifa etmezdim.
Yarın ne olacağı belli olmaz kimseye güvenmem ben.
Yarın ne olacağı belli olmaz kimseye güvenmem ben.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşin de sen de memurmussun. Yani o akademisyen olacak sen istifa mi edeceksin Patnos için? Hayatımda duyduğum en saçma plan.
Durum bu değil ki. Ortada bir seçenek var. Kabul etmeyebilirsiniz.Maalesef durum bu. Benim tayinim çıksa bile ki zor ihtimal bu sefer de bakıcı problemi olacak. Şu an ücretsiz izindeyim. 1 yıl sonra ya işbaşı ya istifa etmek zorundayım.
Ben Farklı bir ilçesini gezmiştim açıkçası hiç beğenmedim. Oralı arkadaşlar varsa lütfen kızmasınlar kendi memleketimde de kötü olan yere kötü derim. Bildiğin ortadoğu gibi. Çok ucuz diye de duymadım. Açıkçası ben olsam devletteki işimi bırakıp ilçede akademisyen olmazdım, ayrıca oralarda memleketçilik çok oluyor. Dışarıdan gelenler kayrılmıyor aksine eziyet çekiyor. Siz bir de çakılı olacaksınız , akademisyenlikte mobbing zaten bilinen bir şey bir de yabancı olarak gideceksiniz tahmin edemiyorum. İçinizi de karartmak istemem ama sadece yer olarak düşünmeyin diye söylemek istedim detaylı düşünün yani
Herkese iyi geceler. Benim derdim Patnos. Eşimin akademisyenlik hayali gerçek oluyor. Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir bölüme kabul aldı. İkimiz de şaşkınız beklemiyorduk açıkçası. Eşim çok heyecanlı gitmek istiyor. Ben biraz tedirginim. Doğup büyüdüğümüz herşeyimizin olduğu ve şu anda yaşadığımız şehre çok çok uzak. Orada kimseyi tanımıyoruz. 10 aylık bebeğim var. Oraya gidersek işi de bırakmam gerekecek. Gerçi primim doldu yaşı bekliyorum. Kafam çok karışık. Eşim için çok büyük fırsat. Bir daha karşısına böyle bir fırsat çıkmaz büyük ihtimalle. Çok emek etti. Benim içinse zor zamanlar olacak gibi. Kolay arkadaş edinemem. Var mı aranızda bana yol gösterecek ya da Patnos'u bilen birileri. Orada yaşamak nasıl acaba?
Maalesef evetErciş çok kötü bir yerPatnos Erciş’ten de mi kötü?
Ben de bunu dusundum konuyu okurken..."eşine ne aşık kadınlar va beee " dedim içimden . Eşimin tayini geçen hafta Ankara'ya çıktı ..onunla gidip gitmemeyi bile birkaç gün düşündümHem işten ayrılıp hem Patnosta yaşamak, eşinize deli divane aşıksanız ve iyi bir eşse bu işe girişin yoksa gelsin hayal kırıklığı, eve tıkılacaksınız evin olduğu yer de Patnos![]()
Ben de bunu dusundum konuyu okurken..."eşine ne aşık kadınlar va beee " dedim içimden . Eşimin tayini geçen hafta Ankara'ya çıktı ..onunla gidip gitmemeyi bile birkaç gün düşündüm![]()
7 seneye yakın patnos da yaşadım.
1-Kışları çok soğuk geçer ve uzundur. Orada ilkbaharı ve sonbaharı göremezsiniz o kadar değişiktir havası.
2- Bakıcı bulmakta zorlanirsiniz hatta bakıcılar evinize gelmez çünkü eşleri izin vermez.
3 - En ufacık bir problemde doktor bulmakta zorlanirsiniz. Ben hamilelikteki rutin kontrollerimde bile Van'a gittim.
4- Size Van'a veya Ercise gezmeye gidersiniz ne olacak diyenler olacaktır sakin kanmayın. Oralar da aynı
5- Suriyeli çok açık alanda oturamazsın bile elimizdeki dondurmayı isterlerdi.
6- Çok fazla yakıt ödersiniz yılda 3000 i geçer.
7- Siz sanırım orta yaşlardasınız sizin yaşınızda birini bulup arkadaş olmanız çok zor zira sürekli bir sirkülasyon olduğu için genellikle üniversiteden yeni mezun kişiler ataniyor.
SON OLARAK SOYLUYORUM PATNOS' A BENI KAYMAKAM OLARAK BILE ATASALAR GITMEM.