• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

patrona yazmalı mıyım ?

merveicx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
1.551
111
123
27
Çalıştığım yerden ayrıldım okul için. Bir arkadaşım da aynı işi yapıyor. Sen çalıştığın yerden memnunsan benim için konuşur musun dedi patronla, işe alırsa CV vs göndereyim. Ben de söz verdim. Ama şimdi patrona mesaj atsam yanlış anlar mı sonuçta orda çalışmıyorum? Yoksa normal bi durum mu yazsam mı ?

Ben aşşşırı aşırı güvenmediğim ve iş başındaki halini bilmediğim sürece kimseye kefil olmam. En kötü cv'sini siz iletin bir arkadaşım bu iş için uygun olabileceğini düşünüyor, incelemek isterseniz diye cv'sini iletiyorum diye. Ama kendi direkt başvursa daha iyi olur, gerekirse ve konu açılırsa görüşmede adınız geçer zaten

Kendisi gitsin konuşup cv bıraksın sen ne diyeceksin ki “arkadaşımı işe alır mısınız mı?”
Kendisi gitsin konuşup cv bıraksın sen ne diyeceksin ki “arkadaşımı işe alır mısınız mı?”
Eğer ihtiyacınız varsa cv iletsin diyeceğim

Çalıştığım yerden ayrıldım okul için. Bir arkadaşım da aynı işi yapıyor. Sen çalıştığın yerden memnunsan benim için konuşur musun dedi patronla, işe alırsa CV vs göndereyim. Ben de söz verdim. Ama şimdi patrona mesaj atsam yanlış anlar mı sonuçta orda çalışmıyorum? Yoksa normal bi durum mu yazsam mı ?

Herkes nasıl cvsini gönderiyor, prosedüre uyuyorsa oda yapmalı. İşe alırsa Cv göndereyim nedir. Burdan belli nasıl bi iş ciddiyetsizliğine sahip olduğu.
Bir nevi torpil istemiş oluyorsunuz. Hiç etik değil.
Diğer başvuranlarla empati yapın biraz.

Herkes nasıl cvsini gönderiyor, prosedüre uyuyorsa oda yapmalı. İşe alırsa Cv göndereyim nedir. Burdan belli nasıl bi iş ciddiyetsizliğine sahip olduğu.
Peki ne diyeyim şimdi arkadaşıma benden cevap bekliyor

Şey mi desem arkadaşıma konuştum ama ihtiyaç yokmuş

Sen öyle demene rağmen başvurur alınırsa peki daha kötü olmazmı🥹

Şöyle bi mesaj atabilirsin;

X bey/hanım Merhaba,
Ben x şirketinde çalışırken çok keyif aldım ve yeni tecrübeler edindim. X sebepten dolayı işten ayrıldım bildiğiniz üzere. Arkadaşım şuan iş arıyor ve eğer uygun pozisyon varsa oda sizin şirketinizde çalışmak yeni tecrübeler edinmek ister. Cvsini yollayabileceği bi mail adresi verebilirmiyim yada size yönlendirsem olurmu?

Peki ne diyeyim şimdi arkadaşıma benden cevap bekliyor

Müdür bir yana insan kaynakları varsa ona cv sni verebilirsiniz.
Arkadaşım iş arıyor cv elinizin altında olsun diye direkt müdüre gitmek yerine.
İlla arkadaşınız yüzünüzü kara çıkaracak diye bir durum yok ama insan kaynakları ile ilk görüşmek daha makul

Zaten ayrıldığın yermiş ben işten ayrıldım ama ihtiyaç varsa arkadaşım da aynı işi yapıyor diyerek arayabilirsiniz patronu mesaj atmayın arayın

Back
X