KK ahalisine merhaba diyerek başlayabilirim sanırım.
Stajla birlikte 4,5 senedir aynı yerde çalışıyorum.Patronumuz daha doğrusu eski patronumuz Asım Beydi.Çok çok iyi bir insan , bir o kadar da iyi bir patrondu.Bir gün bir baktık veda konuşması yapıyor , oğlunu tanıtıyor yeni patron olarak.Tanıtmaz olsaymış işte...Kendini beğenmiş , patronum ben patronum sizi gidi ezikler tribinde birisi geldi başımıza.Anlaşılması açısından biraz bahsetmem gerekirse ; yıllarını şirkete adamış insanların bile fikirlerine çöp muamelesi yapmasından tutun her türlü kaprise kadar sayabilirim.Gecenin bi vakti sevgilisine alacağı hediye için şirket çalışanlarını görevlendiren biri.Herkesin içinde elli beş yaşındaki emektar çaycımıza fırça çekti.Sebebi de çayın demiymiş...Ki şirketteki her kadına yiyecekmiş gibi bakmasıda cabası.En ufak cevapta yine patronum ben haha siz kimsiniz kafası devreye giriyor.Böyle söylemiyor belki ama direk bunu uyguluyor.Ben dahil hepimiz bu şekilde sabretmeye çalışırken son bomba patladı.İki gün önce müşteri şikayetleri hakkında bilgi veriyordum kendisine.Ben konuşmamı bitirmemiştim ki hepsinin ortak bi çözümü var tek tek okuma şikayetleri dedi.Şaşırdım nedir o diye sordum.Suratında yapmacık bir ifadeyle o gömleğin düğmesinin iki tanesi daha açık olsa yeter bunları da size ben mi öğreteyim , güzel kadın çok şirkette ama iş yok peh dedi...Ben sinirle tepki verirken sırıtıyordu sadece ruh hastası.Aynı gün içinde beş kişi istifamızı verdik.Ama böyle bırakmak istemiyoruz işin ucunu.Nasıl sinirli olduğumu , olduğumuzu tarif edemem.Benim sorumda burada aslında.Bu adamı şikayet edebileceğimiz bir kurum kuruluş var mıdır? Ne yapabiliriz , nasıl bir yol izleyebiliriz ki layığını bulsun? Şirkettekileri örgütlendirmek istiyoruz bu konuda ama nasıl bir yol izlemeliyiz emin olmalıyız önce.Tavsiyeler fikirler cidden çok çok önemli benim için.Yardımcı olan olursa çok çok sevinirim.
Bu adam sapık herhalde gömleğin düğmesi açık olsa filan
Tü Allah'ın belası adam! Suratına da tükürseydin kardeş.
Nereye şikayet edebilirsiniz bir fikrim yok ama lütfen şikayet edin.
Bana sorarsanız şikayet edebileceğiniz herhangi bir kurum yok. Ama babasına durumu açıklayabilirsiniz.
Hiçbir bilgim yok ama böyle bir şey iş görüşmesinde benim de başıma geldi ve kabul etmedim işi yani böyle karaktersiz kişilikler çok maalesef. Aynı öfkeye ben de kapılmıştım o an 'Bir yer olsa da şikayet etsem' diye ama bilmediğim için kaldı öyle. En iyisi eski patronunuza şikayet etmek yani babasına
İstifa dilekçesi yazmadıysanız henüz, yol gösterebilirim
Babası iyi birine benziyo onunla konuşsanız
Bence babası size inanacaktır sonuçta bir kişi değil 5 kişi istifa etmiş aynı anda. Hem uzun zamandır da sizi tanıyormuş.Babasına demek daha mantıklı hem adam işyerini nasıl birine emanet ettiğini bilsin,yazık.Babasına söylemeyi planlıyoruz ama çok sonuç vereceğini sanmıyorum.Kanıtlamamız gerekir ancak.Gerçi kanıtlayabilecek olsak babasından önce resmi kurumlara şikayet hakkı doğar.Yani haklısın insan yanına kar kalmasın istiyor sonra ne yapayım deyince akla gelen hiç bir seçenek yok ne yazık ki.
Önce eski patronu arayıp şikayet edin ki oğlunun ne .ok yediğini bilsin.
Ardından toplu halde dava açın. Avukat yönlendirir zaten.
Ben eski iş arkadaşım için o zamanlar çalıştığım şirket aleyhinde şahitlik yapmıştım. Mutlaka bulursunuz şahitlik edecek kişileri.
Bizim şirkette de var bir ego manyağı. Babası hala koltuğu bırakmadı. Bakalım o ne haltlar yiyecek?
Bence babası size inanacaktır sonuçta bir kişi değil 5 kişi istifa etmiş aynı anda. Hem uzun zamandır da sizi tanıyormuş.Babasına demek daha mantıklı hem adam işyerini nasıl birine emanet ettiğini bilsin,yazık.
Rica ederim,inşallah dilediğimiz gibi olur... Sonucu bildirin bize merak ettim :)Böyle olursa gerçekten içime su serpilir.Ki yaptıklarından emin olursa şirketi tekrar emanette etmez.En azından o kadar emeğide harcayamaz şehzademiz.En kısa zamanda konuşmak farz oldu anlaşılan.Çok teşekkür ederim :)
Yazdık ama kabul etmedi.Haftaya bir arkadaş hepimiz adına gidip konuşacak kalan maaştı , dilekçeydi vs işleri için.Merak ettim dilekçeyle nasıl bir bağı var?Çok sevinirim yol gösterirseniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?