• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paylaşılamayan babam...

Rossiene

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
5.283
3.574
773
Merhaba hanımlar izin verirseniz beni üzen bir şeyi paylaşmak istiyorum sizile biraz uzun olabilir okursanız sevinirim.
Annemle babam ben 8 yaşmdayken ayrıldılar.Babam tekrar evlendi uzun yıllar evlendiği eşi hazmedemedim, kıskandım .Onunda bana pek iyi davrandığı söylenemez..Çocuk oluşumdan istifade insanların içinde küçük düşürme, yok sayma ve babamı bizden uzaklaştırma.Zaten babamda bize pek düşkün bir baba olmadı hiç bir zaman nefret ediyorum babamdan ama çok seviyorum babamı.Babam çok zengin bir adamdı öyle ki cipleri kamyonları hepsi altındaydı ama biz annemle o kadar sıkıntılar yaşadık ki annem sinir hastasıydı .Bilinci yerinde değildi.Offf anlat anlat bitmez en iyisi iyice özetleyeyim.Babam ablam ve ben hariç herkeze babalık yaptı.
Yeni eşini tatillere yazlıklar tutarken bizi üç gün götürüp birde üzerek geri getirirlerdi.Bir gün yağmur yağdığı için ikiside ıslanmışlardı içeriye girdiklerin gülmüştüm çocuğum işte zaten ayda bir gördüğüm babam azarladı beni üstelik bunu önce eşi yaptı oda destekledi.Ve yine bir gün babam beni almaya gelmişti arabaya bindiğimde kızım senin başka kıyafetin yok mu hep aynısını giyorsun demişti.Yoktu gerçekten yoktu en güzel eşortmanlarım onlardı babam güzel görsün diye onu giyerdim.Bu anlattıklarım sadece 10 da biri Ya anlayamıyorum babamın parası vardı. Neden vermiyordu bize anlayaamıyorum .Bunun yanında hastalanalım en güzel hastanelere götürür birinin yardıma ihtiyacı olsa babam götürür,amcamın altına araba verir, iş yerinin başına geçirir ,200 milyarlık borcunu öder, birinin çocuğu olmasa tüp bebek için para verir.Yıllar geçti unutamıyorum çıkaramıyorum aklımdan evlendim çocuğum oldu ben hala geçmişi düşünüyorum. Neeeden neden biz çirkin çocuklarmıydık ....Zaman biraz babamıda olgunlaştırdı e tabi bizide büyüdük artık kolay kolay ezemiyorlar bizi Belkide babam büyüdüğümüz için eski düdüğünü çalamıyor inanıyorum ki eski zenginliği olsa ve biz tekrar çocuk olsak babam yine aynı olur..
Neyse eski günler geride kaldı derim kendime çünkü babamı çok severim elimde değil.Şimdilerde torununu sevmeye gelir on beş günde bir ama dikkatimi bir şey çekti ne zaman gelse eşinin yakının çocuklarından devamlı bahsediyor. Elif şöyle gelir kucağıma oturur pamuk dede der bana .Onunda bir ufağı varmış 5 aylık işte 5 aylık ama 10 kil ne versen yiyor çok uslu, hiç gaz sancısı çekmiyor Bunları ilk anlattığı zamanlar tebessüm ederek dinlemiştim.Ablamda aynı şekilde .Sonra ki geldiğinde yine aynı şeyleri anlattı ve sonra ki haftalardada sürekli görüyor heralde.Dikkat ettim eşide ben berata şunu veriyorum sende ver.Uykusunu düzene soktum gece kalkımıyor.En son sordum bu insanlar her gün sizdemi diye .Kadın hayır canım ben sık sık gidiyorum dedi.Neyse uzatmadım bahçede oturuyoruz tekrar başladı beratı anlatmaya sıkıldım artık dedim ki siz onu torun yerine koydunuz heralde evet diyor bana ya..
Eşime anlattım dedi ki o çocuklarla babanın duygularını köreltiyor dedi .Ablamda aynı şeyi söyledi ve bende böyle düşünüyorum .Üstelik bu üç beş aylık bir şey değil.Çocukların annesi hamileyken bile anlatırdı babam işte hastanede yatıyor çok kusuyor.Baba sen bizimle bu kadar ilgilenmedin ki yaaaaa.Üstelik kızdan nefret ederim bize zamanında yapmadıklarını bırakmadı.İşte böyle ufacıcık çocuklarla babamı nasıl bizden uzaklaştırıyorlar.Çok yazdım kusura bakmayın yalnızca içimi dökmek istedim ne olacak biz babamı paylaşmaya alışığız oğlumda öğrenir dedesini paylaşmayı...

Son düzenleyen: Moderatör:
üzücü bi durum, sanırım artık yaşlılığında getirdiği sağlıklı düşünememe durumuda var
sanırım üvey anne kurbanı olmuşsun
bence çocukluğunu düşünmekten vazgeç artık, eğer vazgeçemiyorum diyosanda babanla dışarda bi yerde buluşun baba-kız olarak yüzleş babanla, içini dök, sonrada unut gitsin bunları, seni üzmekten başka neye yarıyorki bu biriktirdiklerin, ne sana ne başkasına faydası var, bence üzülüp yıpratma artık kendini, yetişkin koskoca adam napabilirsin ki, yüzleş ve unut gitsin

babanızla bu duygularınızı paylaştınız mı ? bence geçmişte içinizde biriktirdiklerinizi babanıza kırıcı olmadan, kavga etmeden anlatın. yaptığı hatanın farkına varsın.böylelikle en azından siz içinize atmamış olursunuz hem de babanız geç olsa da telafi etme fırsatı bulur.
torun konusunda mantıken sizin çocuklarınızın yerini kimse tutmamalı ama işin içinde başka biri olunca farklı olabilir. 15 günde bir yerine daha sık görüştürün babanızla oğlunuzu.

üzücü bi durum, sanırım artık yaşlılığında getirdiği sağlıklı düşünememe durumuda var
sanırım üvey anne kurbanı olmuşsun
bence çocukluğunu düşünmekten vazgeç artık, eğer vazgeçemiyorum diyosanda babanla dışarda bi yerde buluşun baba-kız olarak yüzleş babanla, içini dök, sonrada unut gitsin bunları, seni üzmekten başka neye yarıyorki bu biriktirdiklerin, ne sana ne başkasına faydası var, bence üzülüp yıpratma artık kendini, yetişkin koskoca adam napabilirsin ki, yüzleş ve unut gitsin
Chess babam henüz 53 yaşlında ve inanılma zeki bir adam inanamazsınız.Eşim bana geçenlerde dedi ilk zmanlar senin anlattıklarına inanmıyordum böyle mantıklı konuşan bir adam çocuklarına böyle şeyler yapmamıştır.ama konuştuklarıyla icraatı çok farklı diye itiraf etti.Üstelk babama defalarca içimi döktüm ama her seferinde kendini korumaya alıyor ve o at gözlüğünü çıkaramıyor.Evet sizi ihmal ettim ama anneniz yüzünden ama şunun yüzünden bir kere evet kızım affet hatalıyım dese unutucam .Affetmek istiyorum çünkü..

Chess babam henüz 53 yaşlında ve inanılma zeki bir adam inanamazsınız.Eşim bana geçenlerde dedi ilk zmanlar senin anlattıklarına inanmıyordum böyle mantıklı konuşan bir adam çocuklarına böyle şeyler yapmamıştır.ama konuştuklarıyla icraatı çok farklı diye itiraf etti.Üstelk babama defalarca içimi döktüm ama her seferinde kendini korumaya alıyor ve o at gözlüğünü çıkaramıyor.Evet sizi ihmal ettim ama anneniz yüzünden ama şunun yüzünden bir kere evet kızım affet hatalıyım dese unutucam .Affetmek istiyorum çünkü..

anladım canım baban gençmiş ben 70 li yaşlarda herhalde dedim, şaşırdım açıkcası yaşlılar bebekleri sever ya, 53 yaşındaki bi adamın başkasının bebeğini torunundan üstün tutması ilginç, herhalde karısının hakimiyeti büyük babanın üstünde
en azından senin duygu ve düşüncelerini biliyo, bazı insanlar, özelliklede erkekler özür dileyemez, sen sezersin onu pişmanmı değil mi, bu konular konuşulurken gözleri dolarmı, sesi titrermi, hali tavrı değişirmi
ama hiçbir pişmanlık sezmiyorsan duygularına ortak olmayan bi insan yüzünden üzülme
kimbilir ne kadar zordu küçük bi kız çocuğu için babasını yabancı bi kadınla paylaşmak, babasının o kadını kendi çocuklarından çok sevmesi...
bence, bir daha böyle bi konuşma geçerse, baba sadece duygularımı hisset, ben sana neden diye sormuyorum, bana bahane uydurmanı istemiyorum demelisin belkide
affetmek affedilen için değil affeden için güzeldir, bu içinde biriktirdiklerin sadece yük bence affet kendi kendine, o affettiğini bilmese bile, kurtul yüklerinden, kendin için
bazen çok umursamamak, oluruna bırakmak, zamana bırakmak, aman artık bunları düşünmeyeceğim deyip düşünmemek, çözümüde getirebilir zamanla

ne kadar zeki ne kadar okumuş olsalar da maalesef bazıları böyle...
annem hep söylerdi erkeğin eşi varsa çocuklarını bir gözü görür eşi olmayınca ikisi de görmez diye. bu da öyle bişey... (gerçi sözüm meclisten dışarı mutlaka çocuklarına düşkün aile babaları da vardır)
zayıf karakterli oldular mı iş bu noktaya geliyor. eşiyle olan kişisel sorunlarından dolayı çocukları da sanki onun bir parçasıymış gibi görüp yok sayarlar ayak bağı görürler. olan evlatlara olur. hatta zamanında uğraşırlar düzeltmek için ellerinden geleni yaparlar ama boştur...ancak ne zaman elden ayaktan düşerler o zaman istemedikleri yavruları akıllarına geliverir. sizin de içinizden gelmez yardımcı olmak o zaman da hayırsız evlat olursunuz...

size tavsiyem yokmuş gibi davranın yok sayın... ben çok uğraştım olmayınca olmuyor. bir noktadan sonra sağlık gidiyor. o yüzden gerçekten üstünde durmayın. biliyorum çocukluktan itibaren kimbilir ne fırtınalar koptu ne yaralar açıldı içinizde ama onu tamir edebilecek olan kişi sizsiniz babanız daha çok kanatır... ne güzel yuva kurmuşsunuz sarılın o yuvaya mutlu olun...

ne kadar zeki ne kadar okumuş olsalar da maalesef bazıları böyle...
annem hep söylerdi erkeğin eşi varsa çocuklarını bir gözü görür eşi olmayınca ikisi de görmez diye. bu da öyle bişey... (gerçi sözüm meclisten dışarı mutlaka çocuklarına düşkün aile babaları da vardır)
zayıf karakterli oldular mı iş bu noktaya geliyor. eşiyle olan kişisel sorunlarından dolayı çocukları da sanki onun bir parçasıymış gibi görüp yok sayarlar ayak bağı görürler. olan evlatlara olur. hatta zamanında uğraşırlar düzeltmek için ellerinden geleni yaparlar ama boştur...ancak ne zaman elden ayaktan düşerler o zaman istemedikleri yavruları akıllarına geliverir. sizin de içinizden gelmez yardımcı olmak o zaman da hayırsız evlat olursunuz...

size tavsiyem yokmuş gibi davranın yok sayın... ben çok uğraştım olmayınca olmuyor. bir noktadan sonra sağlık gidiyor. o yüzden gerçekten üstünde durmayın. biliyorum çocukluktan itibaren kimbilir ne fırtınalar koptu ne yaralar açıldı içinizde ama onu tamir edebilecek olan kişi sizsiniz babanız daha çok kanatır... ne güzel yuva kurmuşsunuz sarılın o yuvaya mutlu olun...

Zate sonunu hiç iyi görmüyorum.Hakkımızı, rızkımızı hep başkalarına yedirdi.Bu yüzden şimdilerde bile iki yakası bir araya gelmiyor. çok ahımızı aldı çoook belki gitseydi aramasaydı nefret ederdik sadece ama varlık içinde yokluk ne demek.Ahirette vermem hakkımı bu Dünyada gönlümü almaz ise..

baban eşinin kurbanı olmuş koskoca adam tercihini yapmış
değişmez artık :delphin:s küçük bir çocuksunuz baba sevgisine ihtiyacınız varken o başka taraflardaymış babalık görevini yapmamış size :delphin:çocuğunuzada dedelik görevini yapmasada olur
çok üzücü bir durum ama sizde bir yuva sahibisiniz eşine çocuğuna sıkı sıkı sarılın

Zate sonunu hiç iyi görmüyorum.Hakkımızı, rızkımızı hep başkalarına yedirdi.Bu yüzden şimdilerde bile iki yakası bir araya gelmiyor. çok ahımızı aldı çoook belki gitseydi aramasaydı nefret ederdik sadece ama varlık içinde yokluk ne demek.Ahirette vermem hakkımı bu Dünyada gönlümü almaz ise..

eğer bazı şeyleri idrak edebilseydi zaten bu durumları yaşamazdı yaşatmazdı.
o yüzde artık hiçbir şekilde birşey beklemeyin çünkü anlamaz bunu siz üzüldüğünüzle kalırsınız.
bence tek çare onu öyle kabul edip yok saymak. bayram seyran gidilcek mi gider elini öper dönersiniz. ne kadar az görürseniz o kadar az üzülürsünüz.
ben çareyi öyle buldum. şimdi aklım da rahat vicdanım da...

Baban zamanında daha, eşinin etkisi altına girmiş..sizi önemsemesi de sadece görevmiş gibi olmuş..
Adam buysa değiştiremiyorsan,ya kabulleneceksin ya da hissettiklerini tek tek söyleyeceksin..
o anlattığın kişi, üvey annenin kızı mı?

tahammül etmesi zor bir duırum.göz göre göre baban yabancı olmuş.ama değiştiremezsin.yakınlaşsan bi dert uzaklaşsan bir dert. yine çok sabırlısın maşallah.

Baban zamanında daha, eşinin etkisi altına girmiş..sizi önemsemesi de sadece görevmiş gibi olmuş..
Adam buysa değiştiremiyorsan,ya kabulleneceksin ya da hissettiklerini tek tek söyleyeceksin..
o anlattığın kişi, üvey annenin kızı mı?
Canım onların çocuklarına ayrı babalık yaptı onları sindirdim artık bu yakınının çocukları .Düşün yakını dediğim kişi anne ve bir kız.Kızın kocasıda çok zengin ama etraflarında hiç ama hiç akrabaları yok. Anlatsam inanmazsın kız o kadar kötü ama o kadar kötü karakterliki kimse istemiyor etrafında .Babamda çok yakışıklı karizmatik bir adamdır yani insanlar babamla konuşmayı sever.İşte onlarda o eksiklik duygularını babamı oturtarak kapatmaya çalışıyorlar heralde .Sürekli babamın etrafındalar tamam babamın durumu bozuldu ama hala zengin sayılır ne demek istediğimi anladın mı canım.Allahtan mükemmel bir annem vr.O hasta haliyle bile evlatlarım derdi.

valla ne denirki ben böyle ayrilip yeni kadin gördügünde ilk is cocuklari ihmal eden babalari sevmiyorum
benim babamda bunlardan biri bilmiyorum size nasil bir öneri verebilecegimi kac yasinda olursaniz olun
konumunuz ne olursa olsun insanin agrina gidiyor cok iyi biliyorum
ben babami tamamen sildim konusmuyorum artik hic faydasi yok zararida olmasin bari diye düsünüyorum

Back
X