• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pazar gününden nefret eder oldum

ailenizi bir masaya alip neler hissettiginizi anlatin bence
bunu bir arkadasimda denedik süper oldu,arkadasim da böyle bunalmisti islerin ucundan tutani yoktu,böyle birsey aklima geldi sagolsun o da denedi bayada basarili oldu
önce arkadasimla neler hissettigini ,neden yardim bekledigini ve cözüm noktalarini kagida yazdik,sonra esini cocuklarini masa basina toplayip güzelce hem
pastalarini yediler hemde arkadasim konuya degindi...
herkesin haftalik ve günlük görevleri yazilip buzdolabi kapisina asildi ve hersey oturana kadar haftanin bir günü durumu degerlendirmek icin bir araya geldiler
ta bi bu esnada annenin gerginligi azaldi..cocuklariyla sinemaya gitmelere basladi esiyle daha güzel ilgilenmeye kendinde degisiklikler yapmaya v.s baslayinca ev halkinin bu durum baya hosuna gitti ,yillar gecti halen ayni sekildeler

Allah yar ve yardimciniz olsun

ben ev hanımı olduğum halde bazen boğuluyorum canım:5:evde her iş bana bakıyor 3 çocuk birde herşeyi benden bekleyen bir eşim var:6:eşimden artık umudu kestimde kızlarıma bir türlü söz geçiremiyorum ben bağırmadıkça sinirlenmedikçe sözümü dinlemiyorlar.sürekli uyarıyorum sorumluluk veriyorum ama yok:4:bazen benimde imdat diye bağırasım geliyor:1:

arkadasim, cocuklariniz kac yasinda? benim oglum 17 yasinda ,4-5 yasindan beri hergun yatagini kendi toplar, kirlilerini sepete atar. kirli bulasiklarini makineye dizer.acaba cocuklara karsi biraz daha otoriter olsaniz belki dinlerler sizi.yemek yediginizde kimse toplamaya yardim etmezse siz de birakin ,gidin oturun.:56: toplayin herkesi ne kadar yoruldugunuzu anlatin ,tek basiniza islerle basedemdiginizi anlatin.yardim etmezlerse siz de kosturmayin ordan oraya :40: bizim aile de evi supurmek esimin isidir cunku ev duplex. esim supurur ben de arkasindan paspaslarim. cop ve geri donusumleri atmak oglumun isidir. utuyu esimle ortaklasa yapariz . sadece yemek yapmak tek basima benim isim.:1:
arkadasim biraz rahat olun evdekiler size yardim etmeye baslayana kadar isleri sallayin:52:

Ev bireylerinden veya ücret karşılığı kadın yardımcı alarak yükünüzü paylaşmak dışında bir çözümünüz olamaz.
Allah yardımcınız olsun.

cocuklara belli yastan itibaren sorumluluklarini vereceksiniz o daha kücükken alisacak ..esinizde evlendiginizden beri. yok öyle..

Hepinize ayrı ayrı tşk ediyorum ilginize ve görüşlerinize. ben şunu anladım hep ben ben diye yapınca bütün herşeyi nasıl olsa eşim hallediyor yada çocuklarım annem bizi aç bırakmaz diye alışmışlar. Hatanın en büyüğü bende aslında sebep birazda ailelerimizdenmi kaynaklanıyor acaba. annem hep iş yaptırırdı bize, hasta bir kadındı bizde o yorulmasın diye hep iş yapardık. hafta sonu bile o zamanlar merdaneli makinalar vardı çamaşırlar hafta sonu temizlik hafta sonu yapılırdı. ama ben hakkaten dayanamıyorum. şuan yeni oturdum. saçım ıslak saçımı kurutucam yarının yemeği var. bugün yapmıycam yemek karar verdim. ne bulurlarsa onu yesinler.:26:

Hepinize ayrı ayrı tşk ediyorum ilginize ve görüşlerinize. ben şunu anladım hep ben ben diye yapınca bütün herşeyi nasıl olsa eşim hallediyor yada çocuklarım annem bizi aç bırakmaz diye alışmışlar. Hatanın en büyüğü bende aslında sebep birazda ailelerimizdenmi kaynaklanıyor acaba. annem hep iş yaptırırdı bize, hasta bir kadındı bizde o yorulmasın diye hep iş yapardık. hafta sonu bile o zamanlar merdaneli makinalar vardı çamaşırlar hafta sonu temizlik hafta sonu yapılırdı. ama ben hakkaten dayanamıyorum. şuan yeni oturdum. saçım ıslak saçımı kurutucam yarının yemeği var. bugün yapmıycam yemek karar verdim. ne bulurlarsa onu yesinler.:26:

yaşasın kötülük:52::52::52:
bu bir kadının zaferi:34::1:

arkadasim, cocuklariniz kac yasinda? benim oglum 17 yasinda ,4-5 yasindan beri hergun yatagini kendi toplar, kirlilerini sepete atar. kirli bulasiklarini makineye dizer.acaba cocuklara karsi biraz daha otoriter olsaniz belki dinlerler sizi.yemek yediginizde kimse toplamaya yardim etmezse siz de birakin ,gidin oturun.:56: toplayin herkesi ne kadar yoruldugunuzu anlatin ,tek basiniza islerle basedemdiginizi anlatin.yardim etmezlerse siz de kosturmayin ordan oraya :40: bizim aile de evi supurmek esimin isidir cunku ev duplex. esim supurur ben de arkasindan paspaslarim. cop ve geri donusumleri atmak oglumun isidir. utuyu esimle ortaklasa yapariz . sadece yemek yapmak tek basima benim isim.:1:
arkadasim biraz rahat olun evdekiler size yardim etmeye baslayana kadar isleri sallayin:52:

Bizim evde iş paylaşımı sadece benim cinlerim tepeme çıkınca herkes bir işin ucundan tutar. onun harici beni kimse sallamıyor.:25::25:

ben ev hanımı olduğum halde bazen boğuluyorum canım:5:evde her iş bana bakıyor 3 çocuk birde herşeyi benden bekleyen bir eşim var:6:eşimden artık umudu kestimde kızlarıma bir türlü söz geçiremiyorum ben bağırmadıkça sinirlenmedikçe sözümü dinlemiyorlar.sürekli uyarıyorum sorumluluk veriyorum ama yok:4:bazen benimde imdat diye bağırasım geliyor:1:

Birde beni düşünün sabah işe git akşam eve gel. daha üstümü değiştirmeden ellerimi yıkayıp direk mutfağa. çok bilirim wc ye bile girmeden işlerimi hallettiğimi. şuan karnım şişti sinirden heralde 9 aylık hamile gibiyim:50:

Bu her hafta sonu yaşadığım sorun. yakında sinir hastası olucam ki ben çok sakin uysal biriyimdir. sürekli söylemekten yoruldum. ceza bile verdiğim oldu ama değişen hiçbirşey yok. kahvaltıyı yapan masadan kalkıyor. yemeğini yiyen tabağını bile kaldırmıyor. nerdeyse yemeklerini ben vericem ağızlarına. bazen düşünüyorum acaba ben hep herşeyi tek başıma yaptığım içinmi alıştırdım onları. ama çevreme bakıyorum hiç alakası yok. alışveriş bana yemek bana ütü bana ev işi bana. hatta dersleri için bile bana geliyorlar. yakında diyeceğimki siz durun okula ben giderim.:32::32:

Sınır hastası olacak bır durum yok canım bunda...Oncelıkle cocuklara ceza vermek cok yanlıs...Onları elestırmeden uyarabılırsın mesela yemek yıyeceksınız bıttıkten sonra sız tabagınızı kaldırın ve mutfaga goturun sonra masadakılerı ızleyın cocuklar da bır sure sonra aynı sekılde davranacaklar bundan emın olabılırsın...Dıyorsun kı butun ev ıslerını ben ustlenıyorum bunu zaten sen yapacaksın bır gorevlı yada hızmetcı gıbı gormemelısın ayrıca derslerı ıcın tabıı kı de yardım alacaklar cunku sen annelerısın...Cocukların yaslarıı kac ?

bu söylediklerinin hepsini ben hergün yapıyorum.
o kadar üni okudum kpss çalışıyorum üstelik.
zaman zaman bende sıkılıyorum ama bu benim anneme olan görevim, borcum.
sende evlenmişsin evliliğin gerekleri bunlar, çocuk büyütmek ev işi yapmak
ha değildir diyorsan ya çok hamarat bir kocan olması gerekir yada evde bir yardımcın.
ayrıca çocuklarına ceza vermekten vazgeç çözüm bu olsaydı hepimiz kardeşlerimizi çocukalrımızı bi odaya hapsederdik aman ev pislenmesin diye.
oturun bi şükredin yahu evim var, çocuklarım var diye..:50:

Sınır hastası olacak bır durum yok canım bunda...Oncelıkle cocuklara ceza vermek cok yanlıs...Onları elestırmeden uyarabılırsın mesela yemek yıyeceksınız bıttıkten sonra sız tabagınızı kaldırın ve mutfaga goturun sonra masadakılerı ızleyın cocuklar da bır sure sonra aynı sekılde davranacaklar bundan emın olabılırsın...Dıyorsun kı butun ev ıslerını ben ustlenıyorum bunu zaten sen yapacaksın bır gorevlı yada hızmetcı gıbı gormemelısın ayrıca derslerı ıcın tabıı kı de yardım alacaklar cunku sen annelerısın...Cocukların yaslarıı kac ?

Ceza vermek derken tek ayak üstünde yada onları aç bırakarak bir cezavermiyorum. uyarmadığımı yada sürekli konuşmadığımı nereden biliyorsunuz. Bütün ev işlerini zaten yapıyorum. ben zaten herşeyin bana kaldığında şikayetciyim. ben ev işlerinden nefret ediyorum demedimki. Peki size bir soru ltf. kocaların görevinden bahsedermisiniz....

bu söylediklerinin hepsini ben hergün yapıyorum.
o kadar üni okudum kpss çalışıyorum üstelik.
zaman zaman bende sıkılıyorum ama bu benim anneme olan görevim, borcum.
sende evlenmişsin evliliğin gerekleri bunlar, çocuk büyütmek ev işi yapmak
ha değildir diyorsan ya çok hamarat bir kocan olması gerekir yada evde bir yardımcın.
ayrıca çocuklarına ceza vermekten vazgeç çözüm bu olsaydı hepimiz kardeşlerimizi çocukalrımızı bi odaya hapsederdik aman ev pislenmesin diye.
oturun bi şükredin yahu evim var, çocuklarım var diye..:50:

Siz benim neye şükredip şükretmediğimi nereden biliyorsunuz. Burada açtığım konuya bak içinden cımbızla çekip aldığınız CEZA kelimesini nasıl bir hale getirdiğinize inanamıyorum. hayret birşeysiniz. Yani aradan biri çıkıpda laf sokmasa olmaz. tşk ettim cevabına. bol bol şükrediyorum saol..

Siz benim neye şükredip şükretmediğimi nereden biliyorsunuz. Burada açtığım konuya bak içinden cımbızla çekip aldığınız CEZA kelimesini nasıl bir hale getirdiğinize inanamıyorum. hayret birşeysiniz. Yani aradan biri çıkıpda laf sokmasa olmaz. tşk ettim cevabına. bol bol şükrediyorum saol..

Yorum istiyorsunuz yapılan yorumlara tahammülünüz yok, bu ne iştir?
Herkes size burda ah vah demek zorunda değil. Birçok insanın yaptığı işlerden ağlamaya sızlanmaya gerek yok yapmak istemiyorsanız yapmayın gidin iş arayan bir sürü yardımcı bayanlar var!
bu da benim görüşüm saygı duymak zorundasınız...:34:

kocamda yardım ediyo ama inan ev geçindirmek bazen kabus gibi
evin işi bitmeden akşam oluyor
yemek, temizlik, bulaşıkları gerçi makine yıkıyo
pofffffff ütüüüüü, çamaşır...
eşin dağınıksa onun arkasını topla
kapıcıya bile sinir oluyorum akşam saat tam sekiz dedinmi çöpleri alıp gidiyor
sekizden öncede kapıya çöp bırakmak yasak:53:
e ben nörim şimdi bunca iş içinde bide kapıcıya ayak uyduruyom:4:
6 aylık evliyim 29 yaşındayım
temelli yıldım ev işinden:37:
hem iş kadınıyım hem ev kadınıyım:27:
işte çalışırken maaş veriyolar hiç değilse:emir_bebek:
evde eşşek gibi çalışıyom zırnık veren yok:17:
haftasonları evde iş
hafta içi akşama kadar işte, akşam eve gelince evde iş
Allah tan çocuğum yok daha:emir_bebek:
bazen diyom al eve bi temizlikçi kadın yemeği pişirsin çamaşırları assın
getir de getirsin götür de götürsün:1:
şu gencecik yaşımda canımdan bezdim:52::52:

oyy koptum bi anda yaaa :1:
inan canım o kadar sıkkın patlamak üzereyim ama konuşma daha doğrusu yazma şeklin beni benden aldı :9:
Allah razı olsun valla biraz kendime geldim :32:

Ceza vermek derken tek ayak üstünde yada onları aç bırakarak bir cezavermiyorum. uyarmadığımı yada sürekli konuşmadığımı nereden biliyorsunuz. Bütün ev işlerini zaten yapıyorum. ben zaten herşeyin bana kaldığında şikayetciyim. ben ev işlerinden nefret ediyorum demedimki. Peki size bir soru ltf. kocaların görevinden bahsedermisiniz....

Arkadasımm !! Buraya konu acıyorsunuzz bızde yorum yapıyoruzz onu da begenmıyorsunuzz ne yapsaydımm ahh canımm Allah yardımcın olsun mu deseydım ??????? Ben cocukları ac bırakıyorsun yada tek ayakta bekletıyorsun mu dedım ?? Bunu dusunmenız bıle kuskuluu bır durum...CEZA kelımesını ele alarak soyledımm hatta bır adlandırma da yapmadım...Ceza verıyorum dıyorsunuzz ne gıbı b ceza pekıı bu ??? Ben sıze ev ısınden nefret edıyorsunuz da demedımm...Yorumumu hangı kafaylaa nasıl okudun merak edıyorumm :19:

annemin şikayetlerini gördüm bir anda:)
ama her zaman dediğim gibi kendin yaptın kendin üzülüyorsun. özellikle evdeki erkek nüfus gak diyince su guk diyince yemek şeklinde alıştırıldığı için artık geri çevirilmesi çok zor. sürekli gerçekleşen konuşmalar:
-annneeeeeee suuuuuu
-anneee acıktım yemeeeek
-hanım şurdan bi su ver, dolaptan yoğurt ver,
-ben bunu yemem bana iki dakikada makarna yapsana
ve hepsi yapılır. küçük kardeşim de çok dağınıktır, daha ilkokulda ama odası çöplük gibidir annem de söylene söylene toplar. herkese her istediğini verir sonra da kimse bir iş yapmıyor der. çoluk çocuk zaten hatalı ama annelerde de büyük hata görüyorum ben, bütün evin yükünü sırtlanmaya gerek yok sizlere yazık:)

aynen benim annem ya deli oluyorum.. sadece bir erkek kardeşim var ama biz kızların gözünü oyar erkek çocuk baş üstüne konur..
yemeğini almaya bile kalkmaz benim gözümün içine bakar erkek kardeşim bende kalk al elin ayağın tutuyo çok şükür derim kalkar annem koyar alıştırmış çünkü.. sonra da ben merhametsiz oluyorum o tembel olmuyo da. bişeyide beğenmez bütün bunların üstüne.. anlamıyorum bu işleri ya vay anasını :19:

Yorum istiyorsunuz yapılan yorumlara tahammülünüz yok, bu ne iştir?
Herkes size burda ah vah demek zorunda değil. Birçok insanın yaptığı işlerden ağlamaya sızlanmaya gerek yok yapmak istemiyorsanız yapmayın gidin iş arayan bir sürü yardımcı bayanlar var!
bu da benim görüşüm saygı duymak zorundasınız...:34:

Sana cvp bile vermiyorum.

Back
X