• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pazarı olmayan iş:(

Kursu sakin birakma. Biraz sIk disini de iyi kotu bir meslegin olsun.
Bir de benim anlamadigim, her pazar mi bu kuaforluk isi? Bilen soyleyebilir mi, merak ettim?
Hayir, ben de meslegim geregi haftasonu, bayramda seyranda calisiyorum ama paso hepsinde degil. Her 3 haftada bir haftasonu calisirim mesela. Orda da boyle degil mi? Bir kuafordeki butun calisanlar her pazar calisiyor mu?

Ayrica arkadasim sen baska yerde calismayi unut. Adam seni ayakta uyutuyor haberin yok. Su zamana kadar hic mi anlayamadin bu adam seni calistirmaz da baska eve de cikmaz. Her ise bir kulp bulan adam bu, sen de pek farkli degilsin. Ikinizin de niyeti yok ki senin calismana. Oturdugunuz yerden ayri ev istiyorsunuz. Biraz gercekci olmak lazim. Herkes nasil kari koca calisiyor, siz de calisin madem birsey yapmak istiyorsunuz.

Merakli degilsen kalfaliga, baska is yine bulursun ama sertifikan yanina arti kalir. Biraz mantikli dusunmek lazim.

Evet benim 2 ayrı kuaförüm var. Her ikisi de her pazar çalışıyor.

Evet benim 2 ayrı kuaförüm var. Her ikisi de her pazar çalışıyor.

Çünkü para kazanmak kolay bir şey değil. Düğünlerin en yoğun olduğu zaman haftasonları benim kuaförümde aynı anda 8 gelin vardı hepsine yetişmek için bir dk oturmadılar.

Kaderiminoyunu hem karnım doysun hem pastam dursun diye düşünüyorsun ama böyle olmaz. Demek ki ev seni pek bunaltmıyor. İnsan der ki eşimle akşam buluşsam bile olur yeter ki para kazanayım, evimi ayırayım. Eşinde sende aslında pek gönüllü değilsiniz ev ayırma işine de insanlara karşı da çabalıyormuş gibi görünüyorsunuz sanırım. Başta çok üzülüyordum senin için ama anladım ki işin iç yüzü başka.

Yanlış anlamayında sizin diğer konularınızıda takip ettiğimden biliyorum yazıyım yazıyım dedim tuttum kendimi. Herşeyden şikayet ediyosunuz ama bir o kadarda rahata düşkünsünüz. Kaynanadan görümceden şikayet et ayrı ev deyincede kiraya çıkamam kendi evim olsun diyosunuz. Benim annem babam devlet memuru 15 sene kirada oturmuş. 2 aylık abimi hergün kucağında taşımış karda kışta anneanneme götürmüş. Yani hayatta hiç bir şey yok gençlikte çalışıp bişeylerden ödün verilicekki ilerde rahat edin.
Ayrıcada arkadaşların dediği gibi bence siz kararınızı vermişsiniz

rüyabusecim ama kuaför kalfalık belgesiyle nasıl farklı bir işe girebilirım kı.

MESEla kursu bıraktığını düşün ,, hangi tarz işlere bakarsın...??

Diyelim ki ,, sekreterlik ya da satış temsilcisi gibi bi işe gireceksin...

İŞte benim demek istediğim de bu zaten......KUrsunu bitir sonra hangi alanda istiyorsan o alanda iş ara....

KUaförlük alanında çalışmak zorunda değilsin.....

MEsela bir çok kişinin farklı farklı alanlarda biçok sertifikaları var....

Ama onlar hangi alanda çalışmak istiyorlarsa o alanda çalışıyorlar....

Bir işe başvurduğunda , aaa senin kalfalık belgen var git sen kuaförde kalfa olarak çalış demiyecekler ki...:)

Demek istediğim elinde bi diploman yoksa en azından belgen olsun....GÜnün birinde belki lazım olabilir...

Çünkü para kazanmak kolay bir şey değil. Düğünlerin en yoğun olduğu zaman haftasonları benim kuaförümde aynı anda 8 gelin vardı hepsine yetişmek için bir dk oturmadılar.

Kaderiminoyunu hem karnım doysun hem pastam dursun diye düşünüyorsun ama böyle olmaz. Demek ki ev seni pek bunaltmıyor. İnsan der ki eşimle akşam buluşsam bile olur yeter ki para kazanayım, evimi ayırayım. Eşinde sende aslında pek gönüllü değilsiniz ev ayırma işine de insanlara karşı da çabalıyormuş gibi görünüyorsunuz sanırım. Başta çok üzülüyordum senin için ama anladım ki işin iç yüzü başka.

çok güzel yorum serperim tam düşüncelerimi yazmışsın :)
kaderiminoyunu kusura bakma arkadaşım gerçekten hem karnım doysun hem pastam dursun yapılmaz öyle
eltimi hatırlattın bana :) hem ev ayırmak isterdi hem hiç bir işi beğenmezdi
eşini düşünüp duruyorsun o seni çok mu düşünüyor Allah aşkına görümcene falan hizmet ettirmeler v.s.
bide iş hemen hazır mı bakalım hemen bulabilecek misin kuaförde iş
kursu bırakma en azından dursun belgen herkesin dediği gibi.. sonra bakarsın ne yapacağına..

kuaför olmadığım halde,pazar günlerinin en yoğun günleri olduğunu,akşam geç saatlerde çıktıklarını hafta içi (salı) bir gün tatil yaptıklarını ben bile biliyordum.

peki siz bu kursa başlarken bunları bilmiyormuydunuz.elbetteki biliyordunuz.

peki şimdi ne değişti,madem pazarları çalışmak bu kadar zor,kuaförlük kursu yerine başka bir kursa niye yönelmediniz de bu kadar zaman kaybettiniz..

neyse hayat sizin,

naçizane fikrim kursunuzu yarım bırakmayın,sertifikanızı alın dursun evinizde zaman ne getirir insana belli olmaz..

.....

en yakın arkadaşlarımdan biri bayan kuaförü(kaş,bıyık,ağda) kendi salı günü,eşi pazar günü izinli,oda sıkıntı yapıyor ama kazandığı para daha sıcak geldiği için bırakmıyor.iyi bir semtte lüks bir kuaför,müşteri başı alıyor para ayda ortalama 3 bin- 4 bin arası değişiyor maaşı en son altına süper bi araba çekti,akşamları alıp kocasını geziyor.

Pazar günü çalışmak zorunda olan başka sektörlerde var.
Satışta, mağazacılıkta vb.
Yani kursunuzu bıraktığınızla kalmayın derim.
Çok iyi araştırmanız gerekir.

En iyisi; Siz kursunuzu bitirin 4 ay kalmış zaten.
Sonra o belge ne olur ne olmaz bir kenarda durur her ihtimale karşı, Siz yine arzu ederseniz başka iş bakarsınız.
Bugüne kadar o kursa yapmış olduğunuz bir emek var sonuçta.

hala kafam karışık.bazı arkadaşlar tepki göstermiş yine..bilmiyorum hç bişey çaresiz kaldım.bu mesleği yapmayacaksam kursta neden wakit harcıyorum onuda bilmiyorum

Back
X