pc

Kova hatunu

✔creativity
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
24.320
45.696
798
kızlar dert değil de sormak istediğim birşey var...bilgisayarla ilgili..

geçmişten silinenler pc den tamamen siliniyor mu?

bilişim uzmanları yada bilg. mühendisleri özel prog.ile görebilir silinenleri.... onun dışında silinen geçmiş görülemez... windowstaki izleri de yok etmeniz gerekir ...

bilişim uzmanları yada bilg. mühendisleri özel prog.ile görebilir silinenleri.... onun dışında silinen geçmiş görülemez... windowstaki izleri de yok etmeniz gerekir ...

windows da ki izler?:18: kusura bakmayın fazla anlamıyorum da bu tür işlerden...

yani geçmişten silindiği an tamamen yok olur dimi eğer herhangi bir program yüklü değilse...

Gorunurde siliniyor
fakat pcde yaptiginiz hersey harddiskte kayit alina aliniyor

Bilen biri o pc ile neler yapilmis aninda bulabilir

Başlat menüsünde ara diye bir yer var ya, oradan "cookies" ya da "çerezler" klasörünü ara. Geçmişi silsen bile girilen siteler orada kayıt altında tutulur ve genelde insanlar orayı temizlemediklerinden kirli çamaşırlar kolaylıkla açığa çıkar.

Bilgisayardan silinen gecmisler hardiskte kayitli olur.İndirdiginiz dosyalari gorebilirsiniz.İnternet ortaminda bazi programlar vardir pc de ne yaptiginizi kayit eder fakat o tur programlara fazla inanmayin cunku o tur programlarin cogu kotu icreklidir icinde gizli virus olur ve sizin tum bilgilerinizi ele gecirmek isterler o yuzden pc nize bilmediginiz programlari kurmayin ozellikle yayincisi belli olmayanlar.

Ccleaner diye bir program var onda görünüyor benim çerezler ama klasörü bulamadım. Bak o programı indirirsen görebilirsin.

windows 7 kullandığınızı varsayarak anlatıyorum... geçmişi silmek sadece görünüşte temizler bilg.ı....

sırasıyla; başlat-tüm programlar-donatılar-sistem araçları-disk temizleme- temizlenecek disk c- yönlendirmelere uyarak-tamam butonuna basarak ve işlem tamamlanınca tüm kutucukları işaretleyerek(genelde işaretli olur zaten) işlemi tamamlayın.... bu işlem bilg.da sizin gördüğünüz her kareyi hafızayı alan bölümü temizler...

windows 7 kullandığınızı varsayarak anlatıyorum... geçmişi silmek sadece görünüşte temizler bilg.ı....

sırasıyla; başlat-tüm programlar-donatılar-sistem araçları-disk temizleme- temizlenecek disk c- yönlendirmelere uyarak-tamam butonuna basarak ve işlem tamamlanınca tüm kutucukları işaretleyerek(genelde işaretli olur zaten) işlemi tamamlayın.... bu işlem bilg.da sizin gördüğünüz her kareyi hafızayı alan bölümü temizler...

işte ben temizlemek değil görmek istiyorum:6:

teşşekür ederim...yinede

bu işlemi yaptıktan sonra;

bilgisayar (yada bilgisayarım-işletim sistemine göre adı değişebilir)
yerel disk c
windows (aman dikkat silmemeniz gereken bir şeyi yanlışlıkla silerseniz bilg. çökebilir)
windows klasörü içinde prefetch klasörünü açın ve seçerek hepsini silin-klasörün kendisini silmeyin sadece içindekileri silin(bu işlem bilg.ı da hızlandırır)
sonra yine windows klasörü içinde temp klasörünü açın ve onunda içindekileri aynı şekilde seçerek silin-bazen bazı dosyaları silmeyebilir,ısrarcı olmayın,ama çoğunu siler( buda hem geçici dosyaları siler hem bilg.o hızlandırıp, geçmiş izleri temizler...)

ben bu işlemleri ayda bir bilg.ı hızlandırmak ve temizlemek için yapıyorum...

işte ben temizlemek değil görmek istiyorum:6:

teşşekür ederim...yinede

yani geçmiş silinmiş ama siz geçmişi başka nerden görebilirim diyorsunuz...

aynı işlemi yapın, şu ekranı gördüğünüzde "görüntüle" butonuna tıklayın... izleri ekran kaydı olarak görüntüler,eğer silinmemişse...

Eklentiler

• $Adsız.webp
    $Adsız.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 55
Back
X