pco lu olup tedavi olmadan hamile kalanlar

merhaba bu çaresiz kalacağınız bir durum değil doğru ellerde iyi takipler ve tedavilerle gebelik yaşarsınız. eğer dilerseniz size yardımcı olmak isterim. fulya bahcecei tüp bebek merkezinden bana kolaylıkla ulaşabilirsiniz. en çok ilgiliendiğim hasta grubu pco dur. sevgiler. görüşmek dileğiyle.

çok şükür klomen tedavisiyle ilk ayda hamile kaldım.ilginize çok tşk ederim

İyi günler doktor hanım, ben pcos hastasıyım. 3kez aşılama yapıldı olmadı 1 kez de tüp bebek denemesi oldu ama yumurta gelişmedi ve iptal edildi. Pcoslu olduğuma dair en önemli bulgu fazla kilolu olmam. Bu ay tüp bebekte kALiteli yumurta oluşmayınca kilolardan kesinlikle kurtulmam gerektiğini anladım ve doktorum ısrarla tekrar bu ay tedaviye başlamayı istemesine rağmen ben kabul etmedim. tüp bebek için kullandığım ilaçların etkisi hala vücudumdayken hemen tedaviye başlayalım istiyor.birkaç gün düşünmemi istedi. Sizce kilo verdikten sonra tüp bebek yaptırmam daha mantıklı değil mi doktor hanım? Zira ben pcoslu olduğumu yeni öğrendim ve kilonun pcosta kısırlığa yol açan en önemli faktör olduğunu da yeni yeni öğreniyorum bu nedenle kilo vermeye kesin kararlıyım sizce tekrar tedaviye başlayayım mı yoksa kilo mu vereyim. Ayrıca 20 kilo kadar fazlam var yaşım 27 yumurta rezervlerimde sorun yok. Kilo versem daha sonra kendi kendine hamile kalma şansım artar mı? Teşekkür ederim...

Merhaba en dpgrusu kilo vererek tedaviye baslamizdir.yasiniz genc zaman kaybetmis sayilmazdiniz.seker yukleme testi ve insulin rezistansi da bakilsin kilo vermenize yardimci ilaclar alabilirsiniz.belki kendiliginden bile yumurtlama ve gebelik olusabilir.istanbuldaysaniz surecte size yardimci olnak isterim.fulya bahceci tup bebek merkezindeyim sevgiler
İyi günler doktor hanım, ben pcos hastasıyım. 3kez aşılama yapıldı olmadı 1 kez de tüp bebek denemesi oldu ama yumurta gelişmedi ve iptal edildi. Pcoslu olduğuma dair en önemli bulgu fazla kilolu olmam. Bu ay tüp bebekte kALiteli yumurta oluşmayınca kilolardan kesinlikle kurtulmam gerektiğini anladım ve doktorum ısrarla tekrar bu ay tedaviye başlamayı istemesine rağmen ben kabul etmedim. tüp bebek için kullandığım ilaçların etkisi hala vücudumdayken hemen tedaviye başlayalım istiyor.birkaç gün düşünmemi istedi. Sizce kilo verdikten sonra tüp bebek yaptırmam daha mantıklı değil mi doktor hanım? Zira ben pcoslu olduğumu yeni öğrendim ve kilonun pcosta kısırlığa yol açan en önemli faktör olduğunu da yeni yeni öğreniyorum bu nedenle kilo vermeye kesin kararlıyım sizce tekrar tedaviye başlayayım mı yoksa kilo mu vereyim. Ayrıca 20 kilo kadar fazlam var yaşım 27 yumurta rezervlerimde sorun yok. Kilo versem daha sonra kendi kendine hamile kalma şansım artar mı? Teşekkür ederim...

Merhaba en dpgrusu kilo vererek tedaviye baslamizdir.yasiniz genc zaman kaybetmis sayilmazdiniz.seker yukleme testi ve insulin rezistansi da bakilsin kilo vermenize yardimci ilaclar alabilirsiniz.belki kendiliginden bile yumurtlama ve gebelik olusabilir.istanbuldaysaniz surecte size yardimci olnak isterim.fulya bahceci tup bebek merkezindeyim sevgiler

İstanbulda değilim, Adıyamanda ikamet etmekteyim ve en büyük sorunum da bu zaten. Bu zamana kadar pcos teşhisi nasıl koyulmamış ona inanmak zor ama ancak anlayabildiler...Söylediğiniz testleri derhal yaptıracağım çok teşekkür ederim moral verdiniz bana. Umarım kendi kendine gebelik oluşur çünkü ailemde hiç gebe kalamama sorunu yaşayan yok,adetlerim düzenli tek sorunum kilo diye düşünüyorum...

yoksa kimse tedavi olmadan kendiliğinden hamile kalmadı mı :(

Merhaba beb aspirini dediğiniz ilaç adet düzenlemeyle bir alakası yoktur. Başka nedenle kullanmış olabilirsiniz. Ne mutlu almışsınız çocuklarınızı kucağınıza anacak yazışma grubu içinde yanlış yönlendirilme olmasını istemem pco ile aspirinin bir ilgisi yoktur.

merhabalar hocam. ben 21 yasındayım 1.72 boyunda 69 kıloyum. daha once guatr teshısı konuldu fakat cok ılerı derecede olmadıgı soylendı.ılcalarımı vıtamınlerımı kullandım. ve son gıttıgımde dusus gosterıldıgı soylendı. ve ben levetron hapını kullanmamaya basladım.1 sene once evlendım bu ayın 30.da 1 sene olacak.benım sorum su bız esımle 4 aydan berı korunmuyoruz. ve ben korunmadıgımızın 2.ayında acılde bı doktora gıttım ozel hastahneydı. ve kadın doğum uzmanıydı.calıstıgım ıcın gun ıcınde gıdemıyorum. ve bana alttan muayene yaptı ve pco oldugumu soledı. benım yuzumde sıvılcelenmeler cıkmıyor tuylenmede yok. asırı kılomda yok boyuma gore.benım anlamış olmadıgım nasıl yanı pcos belırtılerıne baktıgımda tuylenme kılo alma sıvılcelenme seker hastalıgı belırtılerı dıyor. gercekten doktor benım cok moralımı bozdu 12 ay bı gebe kalamama surecı verıyorsunuz sız ama doktor hemen tedavıye gelın dedı.anlayacagınız moralım bozuldugu ıcın gıtmek ıstemıyorum. bu konu hakkında bılgı verırmınız. yada pcos duzenleyıcı bı hap onerebılır mısınız .bu arada adet duzensızlıgım yok. en fazla 1 gun gecıkebılıyor. sımdıden tesekkur ederım.:50:

merhaba 4 ay korunmama suresi erken duzenli adet görüyorsanız bu sureyı 1 yıla tamamlamalısınız eğer düzensiz adet sorununuz var ve pco tanısı kesin ise tüp bebek uzmanları ile görüşebilirsiniz. bunun anlamı sıze tüp bebek yapılacak demek değil. yanlıs anlamayın bu daha iyi yol almanızı sağlar. sevgiler

merhabalar hocam. ben 21 yasındayım 1.72 boyunda 69 kıloyum. daha once guatr teshısı konuldu fakat cok ılerı derecede olmadıgı soylendı.ılcalarımı vıtamınlerımı kullandım. ve son gıttıgımde dusus gosterıldıgı soylendı. ve ben levetron hapını kullanmamaya basladım.1 sene once evlendım bu ayın 30.da 1 sene olacak.benım sorum su bız esımle 4 aydan berı korunmuyoruz. ve ben korunmadıgımızın 2.ayında acılde bı doktora gıttım ozel hastahneydı. ve kadın doğum uzmanıydı.calıstıgım ıcın gun ıcınde gıdemıyorum. ve bana alttan muayene yaptı ve pco oldugumu soledı. benım yuzumde sıvılcelenmeler cıkmıyor tuylenmede yok. asırı kılomda yok boyuma gore.benım anlamış olmadıgım nasıl yanı pcos belırtılerıne baktıgımda tuylenme kılo alma sıvılcelenme seker hastalıgı belırtılerı dıyor. gercekten doktor benım cok moralımı bozdu 12 ay bı gebe kalamama surecı verıyorsunuz sız ama doktor hemen tedavıye gelın dedı.anlayacagınız moralım bozuldugu ıcın gıtmek ıstemıyorum. bu konu hakkında bılgı verırmınız. yada pcos duzenleyıcı bı hap onerebılır mısınız .bu arada adet duzensızlıgım yok. en fazla 1 gun gecıkebılıyor. sımdıden tesekkur ederım.:50:

merhaba hocam 3 yıllık evliyim 2 yıldan beri çocuk istiyoruz.eşimin sperm sonuçları iyi benimde hormon değerlerim normal ve rahim filmi sonucu tüpler açık.doktorum pko olduğumu söyledi fakat benim adetlerim 32 günde bir mutlaka oluyorum düzenlidir. hem pco olup hem de düzenli adet görmem normal mi acaba

Son düzenleme:
merhaba hocam :3:
ben 15 aylık evliyim.aylardır adetim düzensiz.şöyleki 6 aydda bir kez adet oldum altı ayı bitirdim 2. adetimi gördüm.iki üç ay olmuyo.ilk aylar düzenliydi ve ben yasmini bitirince başladı düzensizlikler.bi kaç doktora gittim hormonlarım falan düzenli herşey yolunda son gittiğim doktor da yumurtalıklarımda kist olduğunu söyledi gösterdi bana.rahim duvarında ince ama korkulacak bişey değil herkeste olur dedi.bilmem rahatlatmak içinmiydi söyledikleri??
ınofolic sase kullanıyorum 3 ay boyunca sabah akşam kullan dedi.bizde 4-5 aydır korunmuyoruz düzenli ilişki yaşamadık çok sıkıntılı günler atlattık kayınbabamın kanseri vefatı derken...bebek istiyoruz :emir_bebek: ne yapmamaız gerekiyor :26:.önemsencek bişey mi acaba.önerdiğiniz doktor varmı benim için?? esenyurtta kalıyorum ben
şimdiden teşekkür ederim :)
Bu arada şekermiş kiloymuş hiçbişey yok gayet fit bir kadınım :D

Son düzenleme:
merhaba düzenli adet görüyorsanız yumurtalığınız yapısı ya da hormon değerleriniz pco benzeri olabilir. tüm testleriniz yapıldı ise artık çocuk sahibi olmanız için gerekli tedavilerin desteklerin başlatılması gerekir. bu konuda uzman kadın doğumcular tüp bebek uzmanlarıdır onlarla iletişime geçiniz sevgiler.

merhaba hocam 3 yıllık evliyim 2 yıldan beri çocuk istiyoruz.eşimin sperm sonuçları iyi benimde hormon değerlerim normal ve rahim filmi sonucu tüpler açık.doktorum pko olduğumu söyledi fakat benim adetlerim 32 günde bir mutlaka oluyorum düzenlidir. hem pco olup hem de düzenli adet görmem normal mi acaba

merhaba adet düzeniniz bu kadar bozukken yumurtanın zamanında büyümesi ve çatlaması zor bir ihtimaldir. bu ndenele çocuk sahibi olabilmek için üreme uzmanı-tüp bebek uzmanı kadın doğum hekimleriyle iletişime geçmelisiniz. ben beşiktaşta fulya bahceci tüp bebek merkezindeyim size uygunsa bana da gelebilirsiniz. sevgiler.

merhaba hocam :3:
ben 15 aylık evliyim.aylardır adetim düzensiz.şöyleki 6 aydda bir kez adet oldum altı ayı bitirdim 2. adetimi gördüm.iki üç ay olmuyo.ilk aylar düzenliydi ve ben yasmini bitirince başladı düzensizlikler.bi kaç doktora gittim hormonlarım falan düzenli herşey yolunda son gittiğim doktor da yumurtalıklarımda kist olduğunu söyledi gösterdi bana.rahim duvarında ince ama korkulacak bişey değil herkeste olur dedi.bilmem rahatlatmak içinmiydi söyledikleri??
ınofolic sase kullanıyorum 3 ay boyunca sabah akşam kullan dedi.bizde 4-5 aydır korunmuyoruz düzenli ilişki yaşamadık çok sıkıntılı günler atlattık kayınbabamın kanseri vefatı derken...bebek istiyoruz :emir_bebek: ne yapmamaız gerekiyor :26:.önemsencek bişey mi acaba.önerdiğiniz doktor varmı benim için?? esenyurtta kalıyorum ben
şimdiden teşekkür ederim :)
Bu arada şekermiş kiloymuş hiçbişey yok gayet fit bir kadınım :D

Merhaba doktor hanım,
Öncelikle cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkürederiz.benim durumum şöyle;
Benim adetim her ay oluyor fakat 28-35 gün arası değişiyor..tüylenmem sivilcelenmem yok.sadece ultrasonda çıktı sol yumurtalığımda pko görüntüsü .doktor kist yok dedi.sanırım yapısal bir durum. hormon değerlerim şöyle siz de yorumlarsanız çok sevinirim.
adetin 3. günü
TSH 1,3125
LH 7,02
FSH 7
PROLAKTİN 11,65
ESTRADİOL E2 22
TOTAL TESTESTERON 0,8
şimdi tüm bunları göz önüne alırsak Ben pko hastası mıyım.? overdaki bu görüntü normale döner mi benim yapmam gereken nedir?? 3 aydır korunmuyoruz. 1 sene beklemeliyim yoksa tedaviye başlamalıyım.? çok endişeliyim.
bu arada yaşım 27..160cm boyum 58 kiloyum ..şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

merhaba kan değerleriniz ve adet düzeniniz normal bu durumda polikistik over demek size çok zor. en az 1 yıl korunmasız ilişkiye rağmen gebelik olmaz ise doktor yarduımı almanızı öneririm. sevgiler.

Merhaba doktor hanım,
Öncelikle cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkürederiz.benim durumum şöyle;
Benim adetim her ay oluyor fakat 28-35 gün arası değişiyor..tüylenmem sivilcelenmem yok.sadece ultrasonda çıktı sol yumurtalığımda pko görüntüsü .doktor kist yok dedi.sanırım yapısal bir durum. hormon değerlerim şöyle siz de yorumlarsanız çok sevinirim.
adetin 3. günü
TSH 1,3125
LH 7,02
FSH 7
PROLAKTİN 11,65
ESTRADİOL E2 22
TOTAL TESTESTERON 0,8
şimdi tüm bunları göz önüne alırsak Ben pko hastası mıyım.? overdaki bu görüntü normale döner mi benim yapmam gereken nedir?? 3 aydır korunmuyoruz. 1 sene beklemeliyim yoksa tedaviye başlamalıyım.? çok endişeliyim.
bu arada yaşım 27..160cm boyum 58 kiloyum ..şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

merhaba 4 ay korunmama suresi erken duzenli adet görüyorsanız bu sureyı 1 yıla tamamlamalısınız eğer düzensiz adet sorununuz var ve pco tanısı kesin ise tüp bebek uzmanları ile görüşebilirsiniz. bunun anlamı sıze tüp bebek yapılacak demek değil. yanlıs anlamayın bu daha iyi yol almanızı sağlar. sevgiler

hocam dediğim gibi en az 1 gun aksıyabılıyor adetim. kesın tanısı dedınız.sadece alttan muayeneyle bana pcosun dedı doktor. hanı bunları tam kanıtlamak tam kesın teshıs koymak ıcın sadece alttan muayenemı olunuyor yoksa kan testı vs vs yapılıyor mu.. dediğim gibi kılom yok sıvılcelenmem yok tuylenmem yok.. :18:

Adetinizin 3. Günü kan testi de gerekir.

hocam dediğim gibi en az 1 gun aksıyabılıyor adetim. Kesın tanısı dedınız.sadece alttan muayeneyle bana pcosun dedı doktor. Hanı bunları tam kanıtlamak tam kesın teshıs koymak ıcın sadece alttan muayenemı olunuyor yoksa kan testı vs vs yapılıyor mu.. Dediğim gibi kılom yok sıvılcelenmem yok tuylenmem yok.. :18:

Merhaba.37 yaşındayım.4 yaşında bir oğlum var.3 ay önce pcos olduğumu öğrendim.doktorun verdiği ilacı 2 ay kullandım.sonra bıraktım ,iyileşmemişti pcos. 3. ay soğan kürü uyguladım.3 gün önce doktora gittiğimde pcostan kurtulduğumu öğrendim.2.çocuk istediğim için tahlil istedi doktorum.sonuçları yorumlar mısınız?Teşekkür ederim..
[TABLE="width: 780"]
[TR]
[TD="class: icindegri"]BİYOKİMYA[/TD]
[TD="class: icindegri, width: 133, bgcolor: #EEEEEE"]17.09.2013 11:36:19[/TD]
[TD="class: icinde, width: 50, bgcolor: #EEEEEE"]904030[/TD]
[TD="class: icinde, width: 150, bgcolor: #EEEEEE"]TSH[/TD]
[TD="class: icinde, width: 50, bgcolor: #EEEEEE, align: right"]0,66[/TD]
[TD="class: icindegri, width: 150, bgcolor: #EEEEEE, align: right"],57 - 5,6[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: icindegri, width: 103, bgcolor: #EEEEEE"]BİYOKİMYA[/TD]
[TD="class: icindegri, width: 133, bgcolor: #EEEEEE"]17.09.2013 11:36:10[/TD]
[TD="class: icinde, width: 50, bgcolor: #EEEEEE"]903210[/TD]
[TD="class: icinde, width: 150, bgcolor: #EEEEEE"]PROLAKTIN[/TD]
[TD="class: icinde, width: 50, bgcolor: #EEEEEE, align: right"]5,92[/TD]
[TD="class: icindegri, width: 150, bgcolor: #EEEEEE, align: right"]3,4 - 29,8[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: icindegri, width: 133, bgcolor: #EEEEEE"]17.09.2013 11:36:06[/TD]
[TD="class: icinde, width: 50, bgcolor: #EEEEEE"]902410[/TD]
[TD="class: icinde, width: 150, bgcolor: #EEEEEE"]LÜTEINLEŞTIREN HORMON (LH)[/TD]
[TD="class: icinde, width: 50, bgcolor: #EEEEEE, align: right"]6,93[/TD]
[TD="class: icindegri, width: 150, bgcolor: #EEEEEE, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: icindegri, width: 133, bgcolor: #EEEEEE"]17.09.2013 11:36:03[/TD]
[TD="class: icinde, width: 50, bgcolor: #EEEEEE"]901280[/TD]
[TD="class: icinde, width: 150, bgcolor: #EEEEEE"]FSH[/TD]
[TD="class: icinde, width: 50, bgcolor: #EEEEEE, align: right"]10,42[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Merhaba polikstik over keske 3 ay ilaç kullanınca iyileşebilen bir hastalık olsa. Muhtemelen konan teshis fazladan bir tanı çünkü kan testleriniz de durumun normal olduğunu gösteriyor. Sadece uyarım fsh değerinizin yaşa bağlı olarak yukselmeye başladığı ve çocuk sahıbı olmak için daha hızlı hareket etmeniz doğru yardımlar almanız yönünde olacaktır. Sevgiler.

merhaba.37 yaşındayım.4 yaşında bir oğlum var.3 ay önce pcos olduğumu öğrendim.doktorun verdiği ilacı 2 ay kullandım.sonra bıraktım ,iyileşmemişti pcos. 3. Ay soğan kürü uyguladım.3 gün önce doktora gittiğimde pcostan kurtulduğumu öğrendim.2.çocuk istediğim için tahlil istedi doktorum.sonuçları yorumlar mısınız?teşekkür ederim..
[table="width: 780"]
[tr]
[td="class: Icindegri"]biyokimya[/td]
[td="class: Icindegri, width: 133, bgcolor: #eeeeee"]17.09.2013 11:36:19[/td]
[td="class: Icinde, width: 50, bgcolor: #eeeeee"]904030[/td]
[td="class: Icinde, width: 150, bgcolor: #eeeeee"]tsh[/td]
[td="class: Icinde, width: 50, bgcolor: #eeeeee, align: Right"]0,66[/td]
[td="class: Icindegri, width: 150, bgcolor: #eeeeee, align: Right"],57 - 5,6[/td]
[/tr]
[tr]
[td="class: Icindegri, width: 103, bgcolor: #eeeeee"]biyokimya[/td]
[td="class: Icindegri, width: 133, bgcolor: #eeeeee"]17.09.2013 11:36:10[/td]
[td="class: Icinde, width: 50, bgcolor: #eeeeee"]903210[/td]
[td="class: Icinde, width: 150, bgcolor: #eeeeee"]prolaktın[/td]
[td="class: Icinde, width: 50, bgcolor: #eeeeee, align: Right"]5,92[/td]
[td="class: Icindegri, width: 150, bgcolor: #eeeeee, align: Right"]3,4 - 29,8[/td]
[/tr]
[tr]
[td="class: Icindegri, width: 133, bgcolor: #eeeeee"]17.09.2013 11:36:06[/td]
[td="class: Icinde, width: 50, bgcolor: #eeeeee"]902410[/td]
[td="class: Icinde, width: 150, bgcolor: #eeeeee"]lüteınleştıren hormon (lh)[/td]
[td="class: Icinde, width: 50, bgcolor: #eeeeee, align: Right"]6,93[/td]
[td="class: Icindegri, width: 150, bgcolor: #eeeeee, align: Right"][/td]
[/tr]
[tr]
[td="class: Icindegri, width: 133, bgcolor: #eeeeee"]17.09.2013 11:36:03[/td]
[td="class: Icinde, width: 50, bgcolor: #eeeeee"]901280[/td]
[td="class: Icinde, width: 150, bgcolor: #eeeeee"]fsh[/td]
[td="class: Icinde, width: 50, bgcolor: #eeeeee, align: Right"]10,42[/td]
[/tr]
[/table]

Mrh Aytun Hanım
Ben de hem PKO hem de troit (az çalışıyor) rahatsızlığım var.Troit için ilaç kullanıyorum
Benim hormon tahlillerim normal çıktı.Eşiminki de normal çıktı.
Rahim filmimde tüpler açık çıktı. Rahimde şekil bozukluğu çıktı (kalp şeklinde)
Doktorum şimdiye kadar ilaç vermedi bebek olur diye Ama 2 yıldır hala olmadı
Adetlerimin de düzeni yok.Yazın 3 ay boyunca adetim kahve ,az ve lekelenme şeklinde sürdü.
Bu ayda çamur gibi ve kahverengi 15 gündür bitmedi.2 hafta önce doktora gittim Bişi çıkmadı Yine ilaç vermedi.
Şimdi ne yapmalıyım ben de şaşırdım.
başarılar dilerim

Son düzenleme:
Merhaba polikstik over keske 3 ay ilaç kullanınca iyileşebilen bir hastalık olsa. Muhtemelen konan teshis fazladan bir tanı çünkü kan testleriniz de durumun normal olduğunu gösteriyor. Sadece uyarım fsh değerinizin yaşa bağlı olarak yukselmeye başladığı ve çocuk sahıbı olmak için daha hızlı hareket etmeniz doğru yardımlar almanız yönünde olacaktır. Sevgiler.

İlginiz için çok teşekkür ederim.

merhaba polikstik over hastalığınız var dğzensiz adett de ve 2 yıldır cocuk istiyorsunuz bu durumda artık benim gibi tüp bebek uzmanı arakadaşlarımdan biriyle görüşmeli ve yumurta takibi ya da aşılama tedavisi için yol almaya başlamalısınız. ben fulya bahcecei tüp bebek merkezindeyim gelmek isterseniz yardımcı olmaktan mutluluk duuyarım. sevgiler.

Mrh Aytun Hanım
Ben de hem PKO hem de troit (az çalışıyor) rahatsızlığım var.Troit için ilaç kullanıyorum
Benim hormon tahlillerim normal çıktı.Eşiminki de normal çıktı.
Rahim filmimde tüpler açık çıktı. Rahimde şekil bozukluğu çıktı (kalp şeklinde)
Doktorum şimdiye kadar ilaç vermedi bebek olur diye Ama 2 yıldır hala olmadı
Adetlerimin de düzeni yok.Yazın 3 ay boyunca adetim kahve ,az ve lekelenme şeklinde sürdü.
Bu ayda çamur gibi ve kahverengi 15 gündür bitmedi.2 hafta önce doktora gittim Bişi çıkmadı Yine ilaç vermedi.
Şimdi ne yapmalıyım ben de şaşırdım.
başarılar dilerim

Back
X