pco lu olup tedavi olmadan hamile kalanlar

Aytun Hanım Merhaba,

Öncelikle durumumdan bahsedeyim: 26 yaşındayım, 2 yıllık evliyim ve bende de PCO sendromu bulunmakta. Her ay şiddetli ağrı ile adet görmekte hatta iğneler ile ayağa kalkabilmekteyim..İlk teşhis benim yine bu şekilde hastaneye kaldırılmam sonucu yaklaşık 10 yıl önce koyuldu ve birkaç yıl doğum kontrol hapı kullandım. Adetlerimin düzenlenmesinden sonra dr ilacı bıraktırdı. Yani yaklaşık 4 senedir ilaç kullanmıyorum ve adetlerim çok da düzensiz değil ama sancılı bir şekilde devam ediyor. Doğum kontrol hapları bana kilo aldırdı ve doktorların söylediği üzere PCO sendromuna da bağlı olarak insülin direncim yükseldi ve bunun için 3 yıldır glucophage 1000 mg kullandım. Son iki aydır eşimle bebek düşünmeye başladık ve doktorum hamilelik öncesi şeker ilacını bırakmamı söyledi. 2 aydır içmiyorum.

Geçen ay son reglimden sonra ovülasyon testi de yaptım ve bu tarihlerde düzenli ilişkimiz oldu. PCO sendromunda yumurtlamada sorun olabiliyor diye biliyorum, ovülasyon testinin pozitif çıkması yumurtlamanın düzgün çalıştığını gösterir mi?

Şu an yaklaşık olarak adetime 3 gün var ve son adetimden beri göğüslerimde şişlik-ağrı-hassasiyet ve ara sıra şiddetle gelen bir kasık ağrım var. Hamile olup olmadığımı öğrenmek için bir süre daha beklemem gerektiğini biliyorum ama size yazmak ve gerekirse kendimi her duruma hazırlamak istedim.
Şimdiden teşekkür ederim.

Herkese de bol şans diliyorum, Allah herkesin gönlüne göre versin

Merhaba durumunuz anladım, eğer adet gecikmeniz olursa kanda gebelik testi ile gebelik durumunuz ancak öğrenebiliriz. Onun dışında yapacak acil birşey yok. Allah gönlünüze göre versin sevgiler.

aytun hanım merhaba,

öncelikle durumumdan bahsedeyim: 26 yaşındayım, 2 yıllık evliyim ve bende de pco sendromu bulunmakta. Her ay şiddetli ağrı ile adet görmekte hatta iğneler ile ayağa kalkabilmekteyim..ilk teşhis benim yine bu şekilde hastaneye kaldırılmam sonucu yaklaşık 10 yıl önce koyuldu ve birkaç yıl doğum kontrol hapı kullandım. Adetlerimin düzenlenmesinden sonra dr ilacı bıraktırdı. Yani yaklaşık 4 senedir ilaç kullanmıyorum ve adetlerim çok da düzensiz değil ama sancılı bir şekilde devam ediyor. Doğum kontrol hapları bana kilo aldırdı ve doktorların söylediği üzere pco sendromuna da bağlı olarak insülin direncim yükseldi ve bunun için 3 yıldır glucophage 1000 mg kullandım. Son iki aydır eşimle bebek düşünmeye başladık ve doktorum hamilelik öncesi şeker ilacını bırakmamı söyledi. 2 aydır içmiyorum.

Geçen ay son reglimden sonra ovülasyon testi de yaptım ve bu tarihlerde düzenli ilişkimiz oldu. Pco sendromunda yumurtlamada sorun olabiliyor diye biliyorum, ovülasyon testinin pozitif çıkması yumurtlamanın düzgün çalıştığını gösterir mi?

şu an yaklaşık olarak adetime 3 gün var ve son adetimden beri göğüslerimde şişlik-ağrı-hassasiyet ve ara sıra şiddetle gelen bir kasık ağrım var. Hamile olup olmadığımı öğrenmek için bir süre daha beklemem gerektiğini biliyorum ama size yazmak ve gerekirse kendimi her duruma hazırlamak istedim.
şimdiden teşekkür ederim.

Herkese de bol şans diliyorum, allah herkesin gönlüne göre versin

Cevabınız için çok teşekkür ederim, son bir sorum olacak; PCO dolayısıyla adetlerimde düzensizlik olabiliyor ve son 7 aydır regl döngülerim şu şekilde oldu:

Eskiden yeniye 28-27-26-26-40-27-31. Buna göre adet gecikmesini nasıl hesaplamalıyım?Ortalama bir değer mi almam gerekir?

Merhaba durumunuz anladım, eğer adet gecikmeniz olursa kanda gebelik testi ile gebelik durumunuz ancak öğrenebiliriz. Onun dışında yapacak acil birşey yok. Allah gönlünüze göre versin sevgiler.

30 günü ortalama alırsanız daha kolay hesaplayabilirsiniz.

Cevabınız için çok teşekkür ederim, son bir sorum olacak; PCO dolayısıyla adetlerimde düzensizlik olabiliyor ve son 7 aydır regl döngülerim şu şekilde oldu:

Eskiden yeniye 28-27-26-26-40-27-31. Buna göre adet gecikmesini nasıl hesaplamalıyım?Ortalama bir değer mi almam gerekir?

30 günü ortalama alırsanız daha kolay hesaplayabilirsiniz.

Aytun Hanım Merhaba;

25 yaşındayım 28 günde bir adet olurum. Ancak geçen ay ilk kez 36 gün sonra adet oldum. Doktora gittim ve yumurtaların polikistik görünümünde olduğunu bunun hormonlarıma yansımadığını söyledi. 7-8 adet yumurta olduğunu söyledi. Çocuk düşündüğüm için sadece inofolic diye bir ilaç verdi. Doktora göründüğümde yumurtaların 13 mm civarı olduğunu henüz yumurtlama gerçekleşmediğini söyledi, ancak o gün 28 günde bir adet olan biri olarak 17-18. günümdeydim yani 28 günde adet olan birine göre yumurtlamanın gerçekleşmiş olması gerekirdi. Dün pembemsi bi kanamam oldu reglime daha 10 gün var, bunun sebebi ne olabilir ?.. Bütün bunlar normal yollarla çocuk sahibi olmama bir engel mi ? Yumurtalarımın polikistik görünümde olması tam olarak neyi ifade ediyor, bu tedavi edilebilir mi ? Çünkü Sendrom olması için herhangi bir belirtim de yok.. Tüylenme, adet olamama gibi..

Sonuçlarım 2012 Ekim ayında yapılmıştı.Tekrar yaptırmaya gerek yok dedi ama sizde bir değerlendirir misiniz ?

FSH : 7,94
LH : 5,75
ESTRADİOL E2 : 93
PROLAKTİN : 7,16
TSH : 1,45
TESTESTERON SERBEST : 0,88

Şimdiden Teşekkürler

merhaba kan değerleriniz ve düzenli adet görüşünüz polikstik over olmadığınızı düşündürüyor. bana kalırsa tekrar başka bir hekime muayene olunuz ve çocuk istediğiniz için de benim gibi özellikle üreme ile ilgilenen hekimlerden yardım alınız. istanbuldaysa fulya bahceci tüp bebek merkezinden bana da ulaşabilirsiniz. sevgiler.

Aytun Hanım Merhaba;

25 yaşındayım 28 günde bir adet olurum. Ancak geçen ay ilk kez 36 gün sonra adet oldum. Doktora gittim ve yumurtaların polikistik görünümünde olduğunu bunun hormonlarıma yansımadığını söyledi. 7-8 adet yumurta olduğunu söyledi. Çocuk düşündüğüm için sadece inofolic diye bir ilaç verdi. Doktora göründüğümde yumurtaların 13 mm civarı olduğunu henüz yumurtlama gerçekleşmediğini söyledi, ancak o gün 28 günde bir adet olan biri olarak 17-18. günümdeydim yani 28 günde adet olan birine göre yumurtlamanın gerçekleşmiş olması gerekirdi. Dün pembemsi bi kanamam oldu reglime daha 10 gün var, bunun sebebi ne olabilir ?.. Bütün bunlar normal yollarla çocuk sahibi olmama bir engel mi ? Yumurtalarımın polikistik görünümde olması tam olarak neyi ifade ediyor, bu tedavi edilebilir mi ? Çünkü Sendrom olması için herhangi bir belirtim de yok.. Tüylenme, adet olamama gibi..

Sonuçlarım 2012 Ekim ayında yapılmıştı.Tekrar yaptırmaya gerek yok dedi ama sizde bir değerlendirir misiniz ?

FSH : 7,94
LH : 5,75
ESTRADİOL E2 : 93
PROLAKTİN : 7,16
TSH : 1,45
TESTESTERON SERBEST : 0,88

Şimdiden Teşekkürler

Aytun hanım kolay gelsin
Benim adetlerim genç kızlığımdan beri düzgün değildi.Genç kızken 1 hafta geçerdi en fazla ama evlendikten sonra 2-3 ayda bir olmaya başladı.Doktora gittiğimde bana yumurtalıkların tembel dedi.Polikistik overle aynı şeymidir bu?Yumurtalıklarımda kist yokmuş ama 1,5 yıldır çocuğum olmuyor.Herhangi bir hap bir tedavi önermediler.Eşimde az varkosel var dediler ama spermiyogram sonuçlarına göre normal yoldan çocuk sahibi olabilirsiniz dendi 1.5 yıldır olmadı.Ne önerirsiniz acaba?Benim adetlerim düzelir mi?Son 1 yılda 10 kilo aldım bu durum adet düzenini etkilermi kilo vermem gerekiyor mu ? Sağolun..

merhaba anlattığınız durum polikstik overle uyumlu bu nedenle bence tedavi olmanız ve kesinlikle kilo vermeniz gerekiyor. çocuk sahibi olabilmeniz için duzenli yumurtlama şart bu da duzenli adet demekl. üreme uzmanı benim gibi doktorlarla iletişime gecerseniz zaman kaybetmezsiniz. sevgiler.

Aytun hanım kolay gelsin
Benim adetlerim genç kızlığımdan beri düzgün değildi.Genç kızken 1 hafta geçerdi en fazla ama evlendikten sonra 2-3 ayda bir olmaya başladı.Doktora gittiğimde bana yumurtalıkların tembel dedi.Polikistik overle aynı şeymidir bu?Yumurtalıklarımda kist yokmuş ama 1,5 yıldır çocuğum olmuyor.Herhangi bir hap bir tedavi önermediler.Eşimde az varkosel var dediler ama spermiyogram sonuçlarına göre normal yoldan çocuk sahibi olabilirsiniz dendi 1.5 yıldır olmadı.Ne önerirsiniz acaba?Benim adetlerim düzelir mi?Son 1 yılda 10 kilo aldım bu durum adet düzenini etkilermi kilo vermem gerekiyor mu ? Sağolun..

Merhaba;Dr Oytun Hanım

23 yaşındayım 2 yıllık evliyim ilk 1 yıl doğum kontrol hapı kullandım,sonra bebek olmasına karar verdik ilacı bıraktım bu sorun çıktı.
2-3 ay sürecinde regl oldum 4 aydır 2 defa regl oldum oda tartusalla öncesinde her ay regl olurdum...4 aydır sorun var...

fsh:6,53
Lh:10,38
Estradiol:76
Tsh:2,30
Prolaktin:26,55
Testesteron Serbest:2.09

Teşekkür ederim.

Merhaba kan testlerinizdeki sorun muayenenizle birlikte değerlendirilmeli bu nedenle fazlaca yorum yapamam lh değerinizin biraz yuksek oldugunu duzensizliğe yol açabileceğiniz söyleyebilirm sadece.

merhaba;dr oytun hanım

23 yaşındayım 2 yıllık evliyim ilk 1 yıl doğum kontrol hapı kullandım,sonra bebek olmasına karar verdik ilacı bıraktım bu sorun çıktı.
2-3 ay sürecinde regl oldum 4 aydır 2 defa regl oldum oda tartusalla öncesinde her ay regl olurdum...4 aydır sorun var...

Fsh:6,53
lh:10,38
estradiol:76
tsh:2,30
prolaktin:26,55
testesteron serbest:2.09

teşekkür ederim.

Merhaba kan testlerinizdeki sorun muayenenizle birlikte değerlendirilmeli bu nedenle fazlaca yorum yapamam lh değerinizin biraz yuksek oldugunu duzensizliğe yol açabileceğiniz söyleyebilirm sadece.

gitttiğim dr değerlendirdi sadece aynı şeyleri mi duycam diye merak ettim.
sadee PRL yüksek dedi e parlodel verdi doktorum..

Aytun hanım merhaba bende pko hastasıyım ama merak ettiğim adetlerim çok düzenli kilolu da değilim ovulasyon testi kullanıyorum ve yumurtlama günlerimi de görüyorum 6 aylık evliyim bu ay hormonda değerlere bakacak doktorum fakat benim merak ettiğim şey gebeliğin olmaması yumurtanın büyüklüğüyle mi alakalıdır acaba şimdiden teşekkürler

Prolaktin değeriniz ilaç kullanacak kadar yüksek değil. Mide bakterileri gebeliğe engel değildir. Ancak tedavi için verilecek ilaçlar gebelikte kullanılmamamlıdır.

o zaman ben şuan yanlışmı tedavi ediliyorum LH hormonuna hiç bişey demedi :( farklı bir doktoram gitmeliyimm yardımcı olusanız sevinirimm

Son düzenleme:
merhaba yumurtlamalarınız düzenli ise sorun yok demektir ama başka bir çok neden de gebeliğe engel olabilir üreme uzmanı arkadaşlarımla ya da direkt benimle görüşebilirsiniz çocuk konusunda fulya bahceci tüp bebek merkezindeyim. buyuk sorunlar yok diye düşünüyorum. panik yapmayınız sevgiler

Aytun hanım merhaba bende pko hastasıyım ama merak ettiğim adetlerim çok düzenli kilolu da değilim ovulasyon testi kullanıyorum ve yumurtlama günlerimi de görüyorum 6 aylık evliyim bu ay hormonda değerlere bakacak doktorum fakat benim merak ettiğim şey gebeliğin olmaması yumurtanın büyüklüğüyle mi alakalıdır acaba şimdiden teşekkürler

lh hormonu ilaçla tedavi edilmez çunku bir durumun ortaya çıkısıdır. yani yumurta düzeni sağlandıgında düzene girecektir. yani bir ilaçla lh düşürülemez. içinize sinmiyor ise baska bir hekime daha gitmenizde hiç bir sakınca yok tabıkı

o zaman ben şuan yanlışmı tedavi ediliyorum LH hormonuna hiç bişey demedi :( farklı bir doktoram gitmeliyimm yardımcı olusanız sevinirimm

iyi günler doktor hanım bişey sorcaktım ben hep kilolu olan biriyim yeni evlendim yaşım 29 1 senelik evliyim son sekiz aydır çocuk istiyoruz eşim varikosel ameliyatı oldu şimdi düzeldi yalnız bu kiloyu veremiyorum böyle hamile kalınırmı birde doktorum inofolıc verdi 3 aydır cyclo progynova kullanıyodum sizce doğru bi tedavimi şimdiden teşekkür ederim

şeker yüklemesi ve insülin dirençlerinize bakılsın belki kilo vermeniz için bu değerlerinizde bozukluk varsa düzeltilerek yardımcı olunabilir. elbette gebelik olur kiloyla da ama gebelikte tansiyon şeker sorunları gibi problemlerle daha çok ugrasma ihtimaliniz olabilir.

iyi günler doktor hanım bişey sorcaktım ben hep kilolu olan biriyim yeni evlendim yaşım 29 1 senelik evliyim son sekiz aydır çocuk istiyoruz eşim varikosel ameliyatı oldu şimdi düzeldi yalnız bu kiloyu veremiyorum böyle hamile kalınırmı birde doktorum inofolıc verdi 3 aydır cyclo progynova kullanıyodum sizce doğru bi tedavimi şimdiden teşekkür ederim

ben de pco hastasıyım ve yıllardır ilaçlarla regl oluyorum ilaç içmezsem 4-5 ay regl olmuyorum, 2 yıla yakın evliyim şimdiye kadar çocuk için bir girişimde bulunmadım ama bu ay son diane 35 hapımı kullandım regl olmayı bekliyorum ondan sonra içmicem acaba tedavi olmadan hamile kalma olasılığım var mı, kistlerim küçük küçük varmış çok büyük değilmiş ama şimdiden ya çocuğum olmazsa die korkmaya başladım :(

hiç korkma tam 10 yıldır diana35 kullandım.. 1yıllık evliyim ve hamile kaldım.. Benim de adetlerim hep düzensizdi,4-5 ay olmazdım sadece glifor kullandım tedavi olmadım bu da insülün direncini kırarark adet görmemi sağlıyordu.. Inşallah sana da nasip olur cnm

Back
X