pco olup hayıt tohumu ile hamile kalanlar lütfen buraya yazsınlar

valentinas

Ya sabır
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
300
72
318
43
bendede pco var ve tabi adet düzensizliği 2 gündür hayıta başladım tadı çok kötü etkisini görebilmek için enaz 3 ay kullanmak gerekiyormuş daha önce kullanan varsa lütfen yazsın

ben de pko luyum hayıtı sanırım 3 hafta oldu içiyorum. tadina zamanla alışırsın. hatta az miktarda şeker ya da bal koyarsan hoşuna bile gidebilir. bana bir faydası olacak mı zaman gösterecek.

günde kaç kez içiyorsun?

BENDE yeni başladım 3 gün oldu günde 2 kez çay gibi demleyip içiyorum aktarcı yoğurda karıştırıp yiyebilirsin dedi sen nasıl kullanıyorsun ve biraz kendinden bahsedermisin

bende 3 gün oldu başlayalı günde 2 kez çay gibi demleyip içiyorum sen nasıl kullanıyorsun tatlım biraz bahsedermisin

ben günde 1 kez içiyorum aslında aktar 3 kez dedi ama 1 yıl kadar önce yine kullanmıştım hayıtı ve el ve ayaklarımda batma gibi bir yan etkisi olmuştu o zaman korkup bırakmıştım ama zararsız bir yan etki olduğunu öğrendim ve yeniden başladım. sadece biraz dozu düşük tutmaya çalışıyorum.

ben 28 yaşındayım 6 yıllık evliyim ve 5 yıldır da pko luyum. daha önce ne kilo ne adet gecikmesi ne de tüylenme gibi bir şikayetim yoktu. şimdi hepsi var. adetlerim biraz uzun aralıklarla gelse de bir iki kez hariç ilaçsı oluyorum.

sen kaç yaşındasın ne zamandır uğraşıyorsun bu pko illetiyle?

bende 30 yaşındayım ve ömrümün yarısını bilmeden bununla geçirmişim ben biraz erken evlendim 1 2 sene çocuk olmayınca doktor doktor dolaştık tabi çok bilinçlide değildim en son gittiğim doktor klomen+çatlatma iğnesi ile bir kaç ay takip etti sanırım 3 ay devam ettik olmadı ama herşey yolunda dedi klomeni 3 ay evde devam et olur olmazsa tekrar gelsin bakarız dedi ben 3 ay kullandım ve 4 üncü ay bıraktım veeeee hamile kaldım kızım olucaktı ama tam 40ıncı haftasında onu kaybettim 6ay sonra tekrar tedavi ile büyük kızıma hamile kaldım çok şükür sağsalim doğdu kızım 1 yaşındayken kendiliğinden 2inci kızıma kendiliğinden hamile kaldım ben ozamanlar hastalığımın ne olduğunu bilmiyorum iyileştiğimi sanıyordum ikinci kızım daha 8 aylıkken ufak bir düşük yaşadım ve busefer korunmaya başladım kızlarım büyüdü küçüğüde okula başlayınca hadi dedik birde oğlumuz olsun diye korunmayı bıraktık enson 4 buçuk yıl yasmin kullanmıştım yasmini bırakınca her şey altüst oldu 1ayda 4 kilo aldım tüylenme başladı hele adet düzensizliği aldı başını gitti 2 yıldır korunmuyorum olmuyor olduğundada çok erken düşük ile sonuçlanıyor neyse benden bugünlük bukadar geçmişi tekrar yaşamış gibi oldum sen neler yaptın

bizim gibiler için erken evlenmek büyük bir şans.maşallah çocuğun varmış allah bağışlasın. benim çocuğum yok. negatif 3 aşılamam bir de tüp bebeğimvar maalesef. şimdi dondurulmuş transferi için bekliyorum.

ben bekarken bilmiyordum pko diye bişey. adetim düzenliydi, kilom yoktu bıyık bile aldığımı bilmem. evlendikten 3 ay sonra 1 kimyasal gebelik geçirdim. ondan sonra bütün düzenim alt üst oldu. 1 yıl geçmeden araştırmıyorlar. 1 yıl sonra pko lu olduğumu öğrendim. ama ciddi anlamda tedaviye hemen başlayamadım. son 3 yıldır tadavideyim diyebilirim.

kilo çok önemli ben pcoyu 2 yıl önce öğrendim ozaman 89 kiloydum doktorum sağolsun beni bu konu hakkında bilgilendirdi 1yılda 17 kilo verdim kilo verdikten sonra yani son 1 yıldır 2 kimyasal gebelik geçirdim senin kilo sorunun varmı

şu an 81 kiloyum boyum 1.70. yani evet kilo problemin var maalesef. kolay da veremiyorum. tüp bebeği yapan dr metformin verdi. sanki yavaş yavaş verdiriyor gibi. bakalım..

şu an 81 kiloyum boyum 1.70. yani evet kilo problemin var maalesef. kolay da veremiyorum. tüp bebeği yapan dr metformin verdi. sanki yavaş yavaş verdiriyor gibi. bakalım..

vayyyy bir ortak yanımız var boyumuz aynı 2 yıldır bende metformin kullanıyorum ama tek başına onunla kilo vermedim sıkı bir diyet ve tabi sporda yaptım

vayyyy bir ortak yanımız var boyumuz aynı 2 yıldır bende metformin kullanıyorum ama tek başına onunla kilo vermedim sıkı bir diyet ve tabi sporda yaptım

2-3 ay oldu ben metformine başlayalı. dr ilk verdiğinde yanısıra doğum kontrol hapı da vermişti. normalde d. kontrol hapı bana çok kilo aldırır. metforminle beraber kullanınca kilo vermedim de almadım da. sonraki ay tüp bebek yaptırdım. sadece 1 kilo aldım ki aşılamalarda bile 3-4 kilo aldım hep. bunlar bana verdirdiğini düşünrüyor. tüp bebek yaptırdığım ay 85 kiloydum şu an ne diyet ne spor yaptım. 81 olmuşum. ramazan da normalden daha az yiyorum tabi ama ben ramazanlarda da genelde kilo veremem uyku düzenim bozulduğu için ve sahurda yiyip yattığım için.

bakalım şu ramazan bir geçsin, şu orucun halsizliğinden kurtulalım da artık yürüyüşe başlayacağım çünkü bişeyyapmadan 4 kilo kaybetmek umutlandırdı beni.

pco için kilo çok önemli doktor incecik bir bayan olursan hiçbir sorunun kalmaz dedi

evet öyle diyorlar da nasıl başaracağız vücudumuz kilo almak için çalışıor sanki. bu durum çok moralimi bozuyor. bir süredir eşimle karar aldık az yiyeceğiz diye özellikle ramazan ayında.
eşim bir haftada süzüldü göbeiği eridi. ben aynıyım. üstelik ondan çok daha az yiyorum. beyaz ekmek hayatımda yok yıllardır. bir akşam o kadar üzüldüm ki başladım ağlamaya.

pco için kilo çok önemli doktor incecik bir bayan olursan hiçbir sorunun kalmaz dedi

evet öyle diyorlar da nasıl başaracağız vücudumuz kilo almak için çalışıor sanki. bu durum çok moralimi bozuyor. bir süredir eşimle karar aldık az yiyeceğiz diye özellikle ramazan ayında.
eşim bir haftada süzüldü göbeiği eridi. ben aynıyım. üstelik ondan çok daha az yiyorum. beyaz ekmek hayatımda yok yıllardır. bir akşam o kadar üzüldüm ki başladım ağlamaya.

hem kilo verirsen tüp bebeğe gerek kalmaz inşallah

sen zaten öyle hemen anlayamazsın kilo verdiğini azmedersen eminim başarırsın

merhaba.5yıllık evliym ve pco luyum bende.bebek istiyorm.soğa suyu ve hayıt suyunu yapcam ramazan sonrası inş.hamile kalırz.

metformin ne arkadaşlar.ben evlendkten snra 12 kg aldm ve dr zayıflarsan bebegn kendilindn olur dedi.70 kiloyken su an 59a düştm ve 2 yıldır olmadı yine bebiş.amaprof.dr. ibrahim saraçoglunun sogan küründen hamile kalan cok olmş ve kiloda verdiriyormoş.internette okudum inş. bu ay onu deneyecegm .tavsiye ederm.dr da tanıstgm bi arkadsm vardı yumurtaları ilaca cevap cok az veriyodu.evlatlık alalm diyorum felan diyodu.sogan suyunu 3 ay içmiş ve suan yeni hamile imiş.bende deniyecem ...

hoşgeldin sevtay.metformin şeker hastalarının kullandığı ilaçların etken maddesi. pko hastalarında da işe yaradığı için şeker hastası olmasak bile bazı doktorlar veriyor. pko lu olup da metformin kullandıktan sonra hamile kalan ya da yumurtlaması düzene giren çok kişi var. soğan suyu da işe yarıyor diyorlar aama ben uzun süre kullanamadım.

tedavi oldun mu hiç? aşılama yada tüp bebek yaptırdın mı?

hoşgeldin sevtay.metformin şeker hastalarının kullandığı ilaçların etken maddesi. pko hastalarında da işe yaradığı için şeker hastası olmasak bile bazı doktorlar veriyor. pko lu olup da metformin kullandıktan sonra hamile kalan ya da yumurtlaması düzene giren çok kişi var. soğan suyu da işe yarıyor diyorlar aama ben uzun süre kullanamadım.

tedavi oldun mu hiç? aşılama yada tüp bebek yaptırdın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…