ben 66 kiloyum boyum da172 normal diorlar. ama bence bi 5-6 kilo fazlam var. ben de evlenince 5 kilo aldım ama şuan eğer yememe biraz dikkat etmesem alıp başını gidecek. bunu önlemek için az yiyorum sık yiyorum bi de hareket ediyorum.
bende pcoluydum fakat ben kolay verıyorum kıloyu su an 65 kg yummm ve tedavı bıle olmuyorum hormonların canım onemlı olan takma kafanaaa zaten tam gecmıyorrr goruntusude eskısı gbı gorunmuyor ama hormonların duzenlı ıse zaten dogurabılıyosun bu sıtede cok var pco lu olup kendılıgınden hamıle kalan kafana takma stres yapma sakınnnn hersey gonlunce olsunnn zemuszemus
canım çok sağol ya benim derdim bana yetmiyormuş gibi bide etraftan imalı imalı aslında kiloda çocuk olmasını engelliyor .gibi lafları duyunca daha çok çıldırıyorum:jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar:
öncelikle herkese slm.bende pco hastasıyım ve 2 yıldır tedavi görüyorum...boyum 1.60 ve kilom 60..yapılan bütün tedaviyi denedik yani ilaç olarak ama bi sonuç alamadık..en son rahim filmi çektirdim ve ondada bişey çıkmadı..sadece tüplerim olması gerekenden biraz daha uzunmuş..doktor artık aşılama yapalım dedi..ama ben 2 ay ara vermeyi düşünüyorum..şu sogan ve incir kürünü uygulamak istiyorum..sizce dogru bi kararmı yoksa yalnış bi nkararmı verdim..yanıtlarsanız sevinirim..sevgiyle kalın..KIZLAR
34 YAŞINDAYIM VE KENDİMİ BİLDİM BİLELİ PCO'luyum... Boyum 158, kilom son 3 yıla kadar 54-56 arasındaydı ve ne kadar yersem yiyeyim kilo almıyordum.. Fakat bu düzen bozuldu ve kilo almaya başladım.. 63 leri görünce diyetisyene gittim. Tesadüfe bakın gittiğim diyetisyende PCO hastasıymış ve bebek sahibi olmak için 5 yıl uğraşmış. PCO hastalarının kesinlikle kilo almaması gerekiyor. Kiloyu vermemiz normal insanlara göre daha zor ve çok kolay alıyoruz. Kilo aldıkça yumurtalarımızı çevreleyen yağ tabakası kalınlaşıyor ve spermler yumurtaları dölleyemiyor. O yüzden kesinlikle kilo vermek 1. şart. Ayrıca kilo aldıkça adetlerinizde düzensizleşmeye başlar... Kilo artışı şekeri de tetikler. Vücudunuzun şeker/ inüsülün direnci bozulunca daha hızlı kilo alırsınız... İlk yapmanız gereken OGTT testini yaptırıp inüsülün dienci bozulduğu için mi kilo alıyorsunuz sorusunun cevabını bulmaktır.. Bu testi ise sadece kadın doğumcular veya dahiliyeciler yaptırıyor.Tavsiyem kadın doğumcu.. Sonuca göre siz daha kolay zayıflamanız ve inüsülün direncinizi kırmanız için hap veriliyor ve hızla kilo vermeye başlıyorsunuz..Tabi yediklerinize de dikkat ederek.. Kilo verdikçe emin olun hem kendinizi daha rahat hissedersiniz, hem adetleriniz düzene girer hem de benim gibi hemen hamile kalırsınız. Ben bunları öğrendim. Tüp bebekten başka şans tanınmazken şimdi 7 aylık hamileyim... Önce irade, azim ve doğru tedavi kanalları.. Kilo olmazsa olmaz PCO larda.. Her şişman olan kişi PCO değildir ve hamile kalabilirler. Ama bizler PCO lu olup şişmanlamaya devam edersek kalamayız dostlar..
öncelikle herkese slm.bende pco hastasıyım ve 2 yıldır tedavi görüyorum...boyum 1.60 ve kilom 60..yapılan bütün tedaviyi denedik yani ilaç olarak ama bi sonuç alamadık..en son rahim filmi çektirdim ve ondada bişey çıkmadı..sadece tüplerim olması gerekenden biraz daha uzunmuş..doktor artık aşılama yapalım dedi..ama ben 2 ay ara vermeyi düşünüyorum..şu sogan ve incir kürünü uygulamak istiyorum..sizce dogru bi kararmı yoksa yalnış bi nkararmı verdim..yanıtlarsanız sevinirim..sevgiyle kalın..
öncelikle herkese slm.bende pco hastasıyım ve 2 yıldır tedavi görüyorum...boyum 1.60 ve kilom 60..yapılan bütün tedaviyi denedik yani ilaç olarak ama bi sonuç alamadık..en son rahim filmi çektirdim ve ondada bişey çıkmadı..sadece tüplerim olması gerekenden biraz daha uzunmuş..doktor artık aşılama yapalım dedi..ama ben 2 ay ara vermeyi düşünüyorum..şu sogan ve incir kürünü uygulamak istiyorum..sizce dogru bi kararmı yoksa yalnış bi nkararmı verdim..yanıtlarsanız sevinirim..sevgiyle kalın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?