pco ters rahim progestan :S

marinbelis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
53
31
38
kızlar yaklaşık 7 aydır doğal yollarla korunuyoruz bebek istemeye kadar verdik 6 ay denememizi yaptık bakalım ama olacakmı gecen ay adet bitiminden sonra doktora gittim . yumurtlama takibi yaptı hiç bir sorunun yok dedi . biraz pco var yeni daha ve rahmin ters geride ama bunların hiç biri hamile kalmaya engel degil dedi. yumutlama günümden sonra bana progestan verdi/günde2 kere 10 gün kullan bırak dedi . ondan sonra gitmedim daha ama pco ve rahim için söylediği doğrumu sizce ? ne yapmalıyım.

1 defa usg yaparak mı anladı bunları? Hormon tahlili hsg falan istemedi mi? Hemen progestan mı başladı? İlginç geldi bana. Adetleriniz düzenli midir?

tahlil yaptı ama pco oldugunu anlamak için adetin 3. günü yapılmıyormu bana yaptıgında tahlili adetim bitmişti üsütnden 3 gün gecmişti. malesef ve ilaç okadar agır geldiki bana 8. gün bırakrtım dayanamadım kanamam oldu hatta yerleşme sandım sevinip

Bence farklı bir doktora gidin kesinlikle. Pco konusunda çokta bilgi sahibi değilim ama düzenli adet gören bir insan için ilginç geldi. Ayrıca doktora gittiğinizde ovulasyon döneminiz de yaklaşmış bu dönemde yapılan hormon tahlili pco konusunda ne kadar doğru bilgi verir emin olamadım. Ayrıca rahim şekli için 4d usg olmadığı sürece sırf usg ile bakarak yorum yapılması sağlıklı değil. Hsg çekilmeli yada pelvik mr. Progestan vajinalda kullanılabilir bu arada gelecekte kullanmanız gerekirse aklınızda bulunsun yan etkisi daha az hissedilir. 6 ay korunmamanıza rağmen bebek sahibi olamamak konusuna gelirsek 1 yıla kadar normal kabul ediliyor ama doktorun daha kapsamlı değerlendirmesi gerekirdi

Bir an önce olsun isteyince bekleyemedik ama pco demesi kafamı kurcaladı ama önemseme daha yeni ve engel değil dedi . Araştırdım baya ama pco oldugunda hamile kalmak zormuş . Sadece çatalda muayene edip rahmin ters ve geridede diyince korktum acıkcası

Gerçekten pco iseniz bile çok stres yapmayın stres pco dan daha çok etkiliyor hamile kalma durumunu. Pco ile hamile kalan çokça insan var. Arkadaşım da sürpriz bir şekilde hamile kaldı mesela senelerce adet düzensizliği için tedavi falan gördü hep. Rahmin ters oluşu neyi ne kadar etkiliyor o konuda pek bilgi sahibi değilim. Yani doktorunuz ya gerçekten çok iyi yada çok acemi. Başka bir doktorla görüşmenizde cidden fayda var.

İnşallah bakalım inşallah gerek kalmaz bu ay olurda hamile oldugum için giderim:) teşekkür ederim cevaplar için :*

Yeni doktor araştırıyorum şimdi işte :)
İstanbul da iseniz eğer Bezmialem vakıf hastanesi nde Serdar bey veya Gökhan bey i tavsiye edebilirim. Birazcık ukala gelebilirler ama işinin ehli kesinlikle ikisi de. Aslında Pınar Özcan vardı eskiden o hastanede o olsaydı gözünüzü kapatın kendinizi ona bırakın derdim ama ayrılmış. Hakkınızda hayırlısı inşallah doğru doktoru bulursunuz

Kocaelideyim malesef benim gittiğim doktorada cok iyi işinin ehli dediler arkadasım gitti hamileliği boyunca dogumunu yaptırdı ona güvenip gittim bende evet cok ilgili doğru medical park burcu cetinkaya bilmiyorum biliyormusunuz ama hiç bir sıkıntın yok dedi hep daha zamanın vardır diyince gecenlerdede pco ile ilgili okuyunca kafamı kurcaladı. Bide her ay para dökmek anlamsız geldi cünkü birseyin yok diyince ve gercekten muayenisi testleri derken nerdeyse bir ayım maasımı hastaneye bıraktım

Bu ayda olmazsa bide devlete gidicem bir ayda orda gecer muhtemelen olmadı tekrardan konak hastanesinde bir doktor varmış oraya gidicem

Bu ayda olmazsa bide devlete gidicem bir ayda orda gecer muhtemelen olmadı tekrardan konak hastanesinde bir doktor varmış oraya gidicem
Aslında eğitim araştırma hastanesine gitmek çok mantıklı. Hem doktorlar ince eleyip sık döküyorlar hem de hiçbir ücret ödemeden herşeyi yapmış oluyorsunuz. Sonrasında yine isterseniz özel e bu test sonuçlarıyla da gidebilirsiniz. Ben öyle yapmıştım açıkçası. Kaldı ki normal derlerse zaten başka doktor aramanıza gerek kalmaz. Ama inşallah bir mucizeniz olur ve bunların hiçbirine gerek kalmaz.

Ay inşallah ya bu ay umutluyum ama bugun 17. Gün adetimden sonra karnımda kasıklarımda hasta olacak gibi agrı batma var belim de agrıyo inşallah sebebi bebektir :) degilse yine hayal kırıklıgı doktor yolları araştırmada mantıklıymış aslında en yakın kartal araştırma ordan doktor bakmak lazım

Valla umut vermek gibi olmasın ama ben bel ağrısı ile öğrendim hamile olduğumu. Üstüne adet sancısı çekip kanama geçirdim az da olsa. Düşük yapıyorum derken 7 ayı tamamladım çok şükür. İnşallah en kısa sürede Allah size de nasip etsin. Ama değilse hayal kırıklığına kapılmayın evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor. Çok kolay hamile kaldım hep ama bi türlü devamı gelmedi o da çok yıpratıcı. Evlendikten 1 yıl sonra çocuğumu kucağıma alırım diye plan yaparken 4 yıl sonra alabiliyorum çocuğumu kucağıma inşallah. Kendinizi endekslemeyin akışına bırakın. Yada en azından akışına bırakmaya çalışın.

Valla belimde tutulma gibi bir agrıyla kaltım sabah o geçti arkasından bu agrı hala cekiyorum sabahtan beri inşallah öyledir güzel düşüneyimde güzel olsun. Rabbim saglıkla kucaga alıp büyütmeyi nasip etsin herkes için doğru her sürec ayrı yıpratıyor valla insanı herkes kendi yasdıgını agır sanıyor işte kendi için allah sizede sabrını vermiştir. Şimdi aldıysanız bebeginizi vardır herseyde hayır demek lazım artık üzülsemde öle yapıyorum bende:)

evet haklısınız herşeyin bir zamanı var ve o zaman gelmeden de olmuyor. güzel haberlerinizi alırız inşallah merakla bekliyorum bende :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…