• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pco ve ilaç tedavisine cevap vermeyen yumurtalarım :(

beyazk

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
23
2
16
35
Merhaba Doktor Hanım,Kısaca Hikayemi anlatayım;
2 yıl önce adet düzensizliği ile gittiğim birçok doktor hiçbirşey yok diyerek gönderdiler ama adet söktürücülerin bile hiçbir faydasını görmediğim bir dönemde özel bir hastaneden polikistik over olduğumu prolaktin hormonumun yüksek olduğunu öğrendim 2 yıl boyunca ilaç tedavisi ile adet düzenimi sağladım ve bu arada 15+... kilo aldım glifor bile kullandım diyetisyene gittim ama en fazla 2 kilo verip fazlasıyla geri aldım :56: hastalanmadan önce 55-60 kilo iken tedaviye başladıktan sonra 70-75 arasına yükseldim fakat asıl problem hamile kalmayı düşündüğümde ve hapı bıraktığımda ortaya çıktı. Doktorumun isteği üzerine adetin 3. günü kontrole gittim ve değerlerim FSH: 3,41, LH : 4,33 PROLAKTİN:20,08 çıktı doktorum adetin 5. günü serophene kullanmaya başlayıp bittikten 5 gün sonra gel dedi yumurta gelişimime bakacaktı Doktoruma gittiğimde hiçbir yumurta oluşmadığını 2 gün sonra tekrar görmek istediğini söyledi yine gittiğimde 1 tane bile yumurtam oluşmadığını ve yumurtalarımın aşırı tembel olduğunu ilaçla tedavisinin mümkün olmayacağını adetimin 1. günü gidip iğne tedavisi başlatacağını söyledi.:18: Kafam çok karışık hiçbir yumurta oluşumum yoksa nasıl adet görüyorum (40-50 günde bir zorla olsam da) iğne tedavisi nedir? ve işe yaramazsa başka hangi tedavi yöntemleri var bilgilendirirseniz çok sevinirim.bu arada yaşım 30 :(

Son düzenleme:
merhaba bahsettiğiniz durum çok sık karşılasılan polikstik over cevabı. bunun için ureme-tüp bebek uzmanı doktorlardan yardım almanız daha hızlı yol almanızı saglar. doğru tedavilerle cocuk sahıbı olmanız saganır merak etmeyiniz. fulya bahceci tüp bebek merkezindeyım bana kolaylıkla ulaşabilirsiniz. sevgiler.

Merhaba Doktor Hanım,Kısaca Hikayemi anlatayım;
2 yıl önce adet düzensizliği ile gittiğim birçok doktor hiçbirşey yok diyerek gönderdiler ama adet söktürücülerin bile hiçbir faydasını görmediğim bir dönemde özel bir hastaneden polikistik over olduğumu prolaktin hormonumun yüksek olduğunu öğrendim 2 yıl boyunca ilaç tedavisi ile adet düzenimi sağladım ve bu arada 15+... kilo aldım glifor bile kullandım diyetisyene gittim ama en fazla 2 kilo verip fazlasıyla geri aldım :56: hastalanmadan önce 55-60 kilo iken tedaviye başladıktan sonra 70-75 arasına yükseldim fakat asıl problem hamile kalmayı düşündüğümde ve hapı bıraktığımda ortaya çıktı. Doktorumun isteği üzerine adetin 3. günü kontrole gittim ve değerlerim FSH: 3,41, LH : 4,33 PROLAKTİN:20,08 çıktı doktorum adetin 5. günü serophene kullanmaya başlayıp bittikten 5 gün sonra gel dedi yumurta gelişimime bakacaktı Doktoruma gittiğimde hiçbir yumurta oluşmadığını 2 gün sonra tekrar görmek istediğini söyledi yine gittiğimde 1 tane bile yumurtam oluşmadığını ve yumurtalarımın aşırı tembel olduğunu ilaçla tedavisinin mümkün olmayacağını adetimin 1. günü gidip iğne tedavisi başlatacağını söyledi.:18: Kafam çok karışık hiçbir yumurta oluşumum yoksa nasıl adet görüyorum (40-50 günde bir zorla olsam da) iğne tedavisi nedir? ve işe yaramazsa başka hangi tedavi yöntemleri var bilgilendirirseniz çok sevinirim.bu arada yaşım 30 :(

Doğuda yaşıyorum şehir merkezine 1 saat uzaklıkta bir yer normal kadın doğum uzmanına gidebilmek için 1 saat yol gidiyorum çalıştığım için hafta sonları zaman bulabiliyorum. İstanbul yada ankara bana çok uzak şuanda oralarda tedavi olma şansım yok bulunduğum yere komşu başka bir ilde tüp bebek merkezi bulunuyor fakat ben tekrar en baştan başlamaya cesaret edemiyorum kendi doktorum il genelinde en iyi 2 doktordan biri ama tüp bebek uzmanı değil sizce aynı doktorumda tedavime devam etmelimiyim yoksa tüp bebek merkezinde herşeye baştan mı başlamalıyım :14:

bu sizin kararınız olacaktır, en sonunda gene yol tüp bebek uzmanlarına düşecekse zaman kaybetmeden bu yolda ilerlemiş olursunuz. doktorunuz da eminim size yardımcı oluyordur. ben sadece fikrimi söyleyebilirim imkanlar ve gidiş yolu kararı tamamen size aittir sevgiler

Doğuda yaşıyorum şehir merkezine 1 saat uzaklıkta bir yer normal kadın doğum uzmanına gidebilmek için 1 saat yol gidiyorum çalıştığım için hafta sonları zaman bulabiliyorum. İstanbul yada ankara bana çok uzak şuanda oralarda tedavi olma şansım yok bulunduğum yere komşu başka bir ilde tüp bebek merkezi bulunuyor fakat ben tekrar en baştan başlamaya cesaret edemiyorum kendi doktorum il genelinde en iyi 2 doktordan biri ama tüp bebek uzmanı değil sizce aynı doktorumda tedavime devam etmelimiyim yoksa tüp bebek merkezinde herşeye baştan mı başlamalıyım :14:

merhabalar hocam 1 yıldır pco tedavi görüyorum adet düzeni ve kilo kontrolü için bekarken adet düzensizliği ve tüylenme sorunum vardı ama kilo fazlalığım yoktu evlendikten 5 ay sonra 13 kilo aldım doktorum pco tanısı koydu glifor ve duphaston kullandım bir müddet 9 kilo kadar verdim yalnız hala adetim düzensiz bu ay klomene ve folikasite başladım ama yumuartlarım 15 mm kaldı doktorum diğer ay ilaçın dozunu artıracağını söyledi sizce bu tedavide başarı oranım nedir?

Merhaba uygulanan tedavide sorun yok bu şekilde takipleriniz bir kaç ay yapılır sonra daha detaylı testler yapılır gerekirse rahim filmi eşinizin sperm testleriyle tekrar değerlendirilir. Oran vermek bu durumlarda doğru değildri bilmediğimiz bir süre değer var. Secvgiler.

merhabalar hocam 1 yıldır pco tedavi görüyorum adet düzeni ve kilo kontrolü için bekarken adet düzensizliği ve tüylenme sorunum vardı ama kilo fazlalığım yoktu evlendikten 5 ay sonra 13 kilo aldım doktorum pco tanısı koydu glifor ve duphaston kullandım bir müddet 9 kilo kadar verdim yalnız hala adetim düzensiz bu ay klomene ve folikasite başladım ama yumuartlarım 15 mm kaldı doktorum diğer ay ilaçın dozunu artıracağını söyledi sizce bu tedavide başarı oranım nedir?

merhaba hocam;

ben de yıllardır pkoluyum.bekarken doğum kontrol hapı kullandım.evlendikten sonra bebek düşünmeye başladığımız ilk 6 ay korunmadık ama maalesef gebelik olmadı.6 ayın sonunda doktorum hormon tahlillerimi yaptı.eşim de sperm testi yaptırdı.herhangi bir olumsuzluk çıkmadı.ilk ay günde 1, 2. ay günde 2 doz serophene kullandım ama yumurtalarım gelişmedi.takip eden 2 ay günde 3 dozla yeterli büyüklükte tek yumurtam oluştu ve çatlatma iğnesi vuruldum gebelik olmadı.ağustos ayında hsg çektirdim ve sol tüpümdeki yapışıklık açıldı.hsgden sonraki ay yine günde 3 doz serophene içtim.20mm boyutunda yumrutam gelişti ve çatlatma iğnesi oldum.sonuç yine negatif oldu.

bu ay doktorum ilaç içmememi istedi ve gelecek ay iğne tedavisine geçeceğimizi söyledi.sormak istediğim iğne tedavisindeki başarı ilaçtan daha mı yüksektir?biz pkolular için daha çok şans var mıdır iğne tedavisi ile?

Merhaba doktor bey. Ben 1yildir bebek istiyorum ama olmuyo pko dedi doktorum sakaryada oturuyorum ozel bi hastanede tup bebek uzmani nese asici benim doktorum burda baya taninmis biri esime sperm testi yapildi sonuclar temiz hsg filmim cekildi ondada hic bsey cikmadi adet duzensizligi wardi prolaktinden oldugu ortaya cikti prolaktini duzene sokunca duzeldi tekrardan 1kere catlarma tedavisi gordum 21- 19 ve 17 mm boyutunda yumurtalarim wardi catlatma ignesi oldum ama malesef ki olmadi simdi tekrardan bu tedavi uzerindeyiz regl donemime 4gun war ama olduguna dair hi umudum yok cunku hic bir belirtim yok daha ne yapa biliriz sizce doktorumdan memnunum ama olmamasi beni kuskuya sokuyo bu ayda sadece 1yumurtam oldu o da 17mm ama tabikide gene igne oldum insallah olmustur diyorum ama testler hep negatif cikiyo negatif gormekten bunyem alt ust oldu psikolejim bozulmaya basladi diyorum kendi kendime bazen sizce nr yapmaliyim simdiden cok tesekkur ederim .. Saygilar..

Merhaba doktorunuz konusunda uzman biri ve size uygulanması gereken tedavileri sırasıyla yaacaktır. Bu tedavilerle gebelik oranları %15-20 den fazla değildir. O nedenle aceleci olmayın. Sabırla tedavilerinize devam edin sevgiler.

merhaba doktor bey. Ben 1yildir bebek istiyorum ama olmuyo pko dedi doktorum sakaryada oturuyorum ozel bi hastanede tup bebek uzmani nese asici benim doktorum burda baya taninmis biri esime sperm testi yapildi sonuclar temiz hsg filmim cekildi ondada hic bsey cikmadi adet duzensizligi wardi prolaktinden oldugu ortaya cikti prolaktini duzene sokunca duzeldi tekrardan 1kere catlarma tedavisi gordum 21- 19 ve 17 mm boyutunda yumurtalarim wardi catlatma ignesi oldum ama malesef ki olmadi simdi tekrardan bu tedavi uzerindeyiz regl donemime 4gun war ama olduguna dair hi umudum yok cunku hic bir belirtim yok daha ne yapa biliriz sizce doktorumdan memnunum ama olmamasi beni kuskuya sokuyo bu ayda sadece 1yumurtam oldu o da 17mm ama tabikide gene igne oldum insallah olmustur diyorum ama testler hep negatif cikiyo negatif gormekten bunyem alt ust oldu psikolejim bozulmaya basladi diyorum kendi kendime bazen sizce nr yapmaliyim simdiden cok tesekkur ederim .. Saygilar..

merhaba iğne tedavisi ile ilacın bu tedavilerde başarı sansını arttırnma yönünde bir değişiklik yaptığı söylenemez. ancak eğer hapla yumurta gelişimi sağlanamıyor ise iğne daha faydalı olabilir. umutsuzluğa kapılmayınız gebelik şansınız elbette var basamakları yavaş yavaş çıkmak lazım. sevgiler.

merhaba hocam;

ben de yıllardır pkoluyum.bekarken doğum kontrol hapı kullandım.evlendikten sonra bebek düşünmeye başladığımız ilk 6 ay korunmadık ama maalesef gebelik olmadı.6 ayın sonunda doktorum hormon tahlillerimi yaptı.eşim de sperm testi yaptırdı.herhangi bir olumsuzluk çıkmadı.ilk ay günde 1, 2. ay günde 2 doz serophene kullandım ama yumurtalarım gelişmedi.takip eden 2 ay günde 3 dozla yeterli büyüklükte tek yumurtam oluştu ve çatlatma iğnesi vuruldum gebelik olmadı.ağustos ayında hsg çektirdim ve sol tüpümdeki yapışıklık açıldı.hsgden sonraki ay yine günde 3 doz serophene içtim.20mm boyutunda yumrutam gelişti ve çatlatma iğnesi oldum.sonuç yine negatif oldu.

bu ay doktorum ilaç içmememi istedi ve gelecek ay iğne tedavisine geçeceğimizi söyledi.sormak istediğim iğne tedavisindeki başarı ilaçtan daha mı yüksektir?biz pkolular için daha çok şans var mıdır iğne tedavisi ile?

Merhaba doktorunuz konusunda uzman biri ve size uygulanması gereken tedavileri sırasıyla yaacaktır. Bu tedavilerle gebelik oranları %15-20 den fazla değildir. O nedenle aceleci olmayın. Sabırla tedavilerinize devam edin sevgiler.

Bisey ogrenmek istiyorum bide doktor bey adetlerim duzensizlesti tekrardan we prolaktinim gene yukseldiyse catlatma ignesine wurulmama ragmen hamile kalma olasiligim war midir?

Adet düzensiliği zaten yumurtanın iyi gelişmediğinin işaretidir. Prolaktin değeri çok yüksek değil ise sorun yaramaz ama durumu idealleştirmek için bunların düzeltilmesi gerekir.

bisey ogrenmek istiyorum bide doktor bey adetlerim duzensizlesti tekrardan we prolaktinim gene yukseldiyse catlatma ignesine wurulmama ragmen hamile kalma olasiligim war midir?

Back
X