pco yok olur mu ???

beeyza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2012
76
6
28
merhaba hanımlar.bende pco hastası oluyorum sanırım.sol yumurtalığımda ufak bi şekilde varmış.35 günde bir adet olurum vücudumdakıllanma var.8 ay doğum kontrol hapı kullandım.bıraktıktan sonra 8 . ayda hamile kaldım fakat ben doktora ilacı bıraktıktan 7. ayda gittim tedaviye gerek yok bi sene bekle dedi.başka bi doktor yumurtlama zamanı çağırdı beni ya yumurtan yok yada erken oluşmuş dedi.bunun üzerine tüp bebek merkezinde baş hemşire olan kuzenimi aradım bana yumurtlama bazı aylar olmya bilir ama hiç olmaz deneme dedi klomen içmemi söyledi.yumurtlama olması gereken günde ben şansımı bi deniyim diye 5 gün içtim oysaki adetin 3 günü başlanıyor.ve hastalanmadım hamileymişim.malesef 7 haftalıkken kürtaj oldum boş gebelik.doktorum bidaha 2-3 ay sonra başlayın denemeye dediama ben onaklomen içtiğimi söylediğim halde bi tedaviye gerek görmedi.pco şuan görünmüyo dedi.bunlar gidermiki kürtajda falan onu merakediyorum.tekrar bi 8 ay oyalanmak istemiyorum çünkü.böyle bişey yaşayan varmı? bide kürtajdan ne kadar sonra hamilekaldınız

pco geçen bir durum değildir..yumurtalıklarınızda ki çalışma bozukluğu

siz yumurta takibi yaptırmaya devam edin..pco da yumurta ya çatlamaz kist olarak kalır
yada küçükken çatlar döllenemez.
yumurta takibimde çatlatma iğnesiyle yumurtanız zamanında çatlatılır..
inş.en kısa zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur

Ben de bir pco hastasıyım 10 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum diyebilirim . 6 yıl bebek sahibi olabilmek için uğraştım .ilk başta doktor gluformin retard ve yumurtlamayı destekleyici bir ilaç vermişti ama bunlardan bir sonuç görmemiştim .Sonra kendiliğinden oldu.Kesin bir tedavi yok ama zayıflayarak,spor yaparak ,şekerli yiyeceklerden uzak durarak etkisini azaltabilirsiniz. doktorların tavsiyesi vücut ağırlığınızın %10 verirseniz bebek şansı artar.Pco bebek sahip olmayı engellemez umarım en kısa sürede olur.

merhaba pco hastalıgıyla ılgılı kesın bır tanınız var ve adetlerınız duzensız gıdıyor ıse yumurtlama bozuklugu olacagından tedavı onerırım. kurtaj ıle bu hastalıgın duzelmesı sozkonusu degıldır. 2-3 adet sonrasında yenıden gebelık ıcın hazırlanmayabaşlayabılırsınız. sevgıler.

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim.ama canım sıkıldı şimdi bu duruma.mademki şimdi bebek için tekrar sıkıntı yaşayacağım ne diye doktorum bana bebek düşündüğün zaman gel demedi.bide özele gidiyorum.burda hangi doktora gittiysem bekle dedi madem bi sorun var neyi beklemeliyim anlamadım belliki normal insanlar kadar kolay olmayacak bu süreç..inşallah hayırlı evlat sahibi olur her isteyen tekrar teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…