• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos, gebelik, Progestan kullananlar

sarjaleti12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
14
Puanlar
3
Arkadaşlar selam, daha önce adet olamama ve gebelik istemi ile doktora gittim ve pco görüntüsünü ile hormon testi için adetimin 3.gunu hormon testi için yeniden çağırıldım.
Testesteron 0.667 çıktı referans dışı. Lh ve fsh için doktorum normal aralıktan biraz yüksek Lh 11.1 fsh 5.58 diye de belirtti. Son 6 aydır tüylenme sorunum var ve bununla beraber adet düzensizliğim de başladı. Gebelik istemi sebebi ile Progestan yazdı ama ben çok korkuyorum. Bunun gebeliğe bir engel olmadığını aksine destek olduğunu araştırdım ancak yine de kullananlardan destek almak istiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Progestan düşük önleyici bir hormon bebeğin tutunmasına yardımcı. Gebeliğe bir etkisi old sanmıyorum.
Siz yumurtlama takibi yaptıracağınız bir doktora gidin, gerekirse femara ovitrelle vs ile ilerletir.

benim de yumurta takibi yapan doktorum yumurtlamadan itibaren progestan başlattı eğer gebelik oluşursa düşük olmaması için . Bu hormon rahmi hazırlıyor dedi gebeliğe engel birşey değil yani destekleyen birşey

progestan döllenmeyi değil, sadece döllenme gercekleşirse rahim ortamını sağlamada destek dağlayan bir ilaç. zararı yok, sadece progesteron hormonu var içinde. hormonun yaptığı yan etkiler var, bel ağrısı, uyku hali gibi. zaten bu vücudun ürettiği bir hormon doktorunuz dısardan desteklemek istemiş.

siz sağlıklı yumurtlamaya calisin. sağlıklı beslenip bol hareket yapın.

Arkadaşlar selam, daha önce adet olamama ve gebelik istemi ile doktora gittim ve pco görüntüsünü ile hormon testi için adetimin 3.gunu hormon testi için yeniden çağırıldım.
Testesteron 0.667 çıktı referans dışı. Lh ve fsh için doktorum normal aralıktan biraz yüksek Lh 11.1 fsh 5.58 diye de belirtti. Son 6 aydır tüylenme sorunum var ve bununla beraber adet düzensizliğim de başladı. Gebelik istemi sebebi ile Progestan yazdı ama ben çok korkuyorum. Bunun gebeliğe bir engel olmadığını aksine destek olduğunu araştırdım ancak yine de kullananlardan destek almak istiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Benim de pcosum var şuan gebelik deniyorum. Bana da ovulasyon sonrasında 10 gün progestan kullandırıyor doktorum. Yoksa regl gecikmesi yaşıyorum hep. Gebelik istediğim için düzenli adet şart
Ayrıca bi arkadaşım tüp bebek ile hamile kaldı 3 aylık bebişleri. Hala progestan kullanıyor düşük önleyici olarak. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsin

Back
X