• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pcos olanlar bakabilir mi

Garip bir süreç yaşıyorum kızlar...
Öncelikle, bu ay doktorum ara vereceğimizi söyledi. Kalp rahatsızlığım çıktı. İlaca başladık. Ek olarak hormonal değişiklik anlamında ilaçlar da etkiler diye muhtemelen ara verelim dedi. Öyle düşünüyorum.
Ama bu ay şöyle bir gariplik yaşıyorum. İştahım regl öncesinde olduğu gibi devam ediyor. Regl oldum ancak 3 gün sürdü ve 4.gün tertemiz. Normalde en yoğun 2. ve 3. gün olurdu reglde. Parçalı, pıhtılı regl akıntılarım oldu 2.gün. 3.gün ise bütün bir gün boyunca tek bir pedi bile doldurmayacak, reglin 5.gününde olan türden sadece silinme kanaması olan kanamam vardı. İyice vücudum dengem şaştı sanki :( Bir de kasıklarımda batma var. Normalde dediğim gibi reglin dün bitmesi lazımdı ama 3 gün oldu biteli. Kasıklarımda sanki yumurtalıklarım büyürken hissettiğim bir batma var ara ara. İlaç kullanıp yumurta büyürken böyle oluyordu. Ama şimdi yumurta büyümesi için de çoooook erken bir zaman üstelik ilaç ile de uyarmadık bu ay.
Daha önce böyle durum yaşayan oldu mu?

kızlar merhaba.. birkaç gündür çıldırmış gibi forumda konuya ilişkin şeyleri okumaya çalışıyorum ve bazı sorular takıldı kafama.
haziran 2025 tarihinde pcos tanısı aldım, iki regl arası (ki regl olmamıştım) yaklaşık 90 gün falan geçmişti. o dönemde gebelik de düşünüyorum diye herhangi bir tedavi uygulanmadı, kilo ver dendi ama malesef hayatın stresli koşulları da buna müsade etmedi :')
neyse. doktorumu değiştirdim. değiştirdiğim süredir(3 ay) ilaçla (klomen-letu) kullanarak yumurta gelişimini görmeye çalışıyoruz. bu süre zarfında doktorum hiçbir şekilde çatlatma iğnesi önermedi. regl olamayıp beta da negatif çıkınca gittiğim kontrollerde hamile kalmaman için hiçbir sebep yoktu dedi. ymurtalar çatlamış, kist oluşumu yok dedi. bu ay da güzel gelişim göstermiş çatlatma iğnesi önermiyorum kendiliğinden çatlar dedi ama forumda da okuduğuma göre pcoslu olanlarda çatlama zamanı belli olmuyormuş :( ya doktorun önerdiği tarihler dışında çatlama olduysa diye şüpheye düşmedim değil :(
ilaç yüzündendir diye düşünüyorum ciddi kasık ağrım var :( (artık yine hamile değilim bence diyorum çünkü insanlar hamile olduklarını anlamıyorlar bile, bende bu ağrı varken anlamamak mümkün olmaz diye düşünüyorum)
pcos olup böyle çatlatma iğnsi kullanmadan gebe kalan var mı? bu tür durumları deneyimleyen?
Pcosluyum. 2. Denememde femara + iğne ile hamile kaldım ama boş gebelikmiş. Bundan önce kendiliğimden hamile kalmıştım ama o düştü. Yani pcoslu olan biri belki kendiliğimden hamile kalabilir ama tedavi bence bu süreci kısaltır ve daha konturollü olur.

Back