Pcos olmasına rağmen tedavisiz hamile kalan var mı?

esragk3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2025
12
5
1
26
Merhaba. 4 ay önce pcos tanısı konuldu. Ancak adet düzensizliğim yok yumurta üretiminin de sağlıklı olduğunu söyledi doktor. Benim gibi belirtileri olup Hamile kalan var mı pcosla

Ben… senelerce dediler bana da. Bekarken de doğum kontrol hapı kullanıyordum pcosa sebep. Evlenince de kullandım. Hapı bıraktığım ay daha gebe kaldım

Merhaba. 4 ay önce pcos tanısı konuldu. Ancak adet düzensizliğim yok yumurta üretiminin de sağlıklı olduğunu söyledi doktor. Benim gibi belirtileri olup Hamile kalan var mı pcosla
Benim adet düzensizliğim vardı 2 yıl tedavi oldum aşılama oldum tuttu ama kalbi duyulmadığı için kürtaj oldum 3 ay sonra kendiliğimden hamile kaldım. Matofin kullanıyodum pcosa bağlı insülin direncim çıktı diye vermişti doktor bilmiyorum o mu yardımcı oldu

Bana ilaç vs bisey de vermediler yalnızca doğum ile geçeceği söyleniyor bunun ancak hamile kalma ihtimali de zor denildi . En son folik asit önerildi onun dışında başka bisey de söylenmedi . Bnde ne yapmam gerektiğini bilmiyorum şuan

Benim adet düzensizliğim vardı 2 yıl tedavi oldum aşılama oldum tuttu ama kalbi duyulmadığı için kürtaj oldum 3 ay sonra kendiliğimden hamile kaldım. Matofin kullanıyodum pcosa bağlı insülin direncim çıktı diye vermişti doktor bilmiyorum o mu yardımcı oldu
Adet düzensizliğim hiç olmadı ağrılı regl sureci geçirdiğim için doktora gidince öğrendim pcos olduğu söylendi.

Umudunuzu kaybetmeyin çevremde pcosu olup hamile kalan çok kişi var. Stres yapmamaniz lazım stres yumurtlamayı çok engelliyor. Fazla kilonuz var mı?

Umudunuzu kaybetmeyin çevremde pcosu olup hamile kalan çok kişi var. Stres yapmamaniz lazım stres yumurtlamayı çok engelliyor. Fazla kilonuz var mı?
Hayır yok ideal kilomdayim. Fazla kilom da yok . Aslında biraz da bu yüzden stres yapiyrm doktor da hersey ideal ancak bu süreç geç ilerleyebilir demişti ilk gun

Merhaba, bende de yıllarıde pcos var 2 çocuğum var 3.ye hamileyim inşallah. Pcos genelde regl düzensizliği yapar ve yumurtlama tarihini hesaplayamadığımız için denk getiremeyiz ya da yumurta fazla büyür kiste dönüşür. Ben ilk gebeliğimde kiste dönüşmesin diye çatlatma işnesi yaptırmıştım ve öyle hamile kalmıştım ikinci kendiliğinden oldu. Geçen ay bir kimyasal gebeliğim oldu o da tedavisiz ve şu an yine hanileyim bi aksilik çıkmazsa. Sakın öyle ümitsizliğe kapılmayın ve pcos doğumla falan da gitmiyor . Ama gebeliğe engel bir rahatsızlık değil

Sanırım öyle yapacağım endişelenmeye de başladım açıkçası belki benimle aynı durumu yaşayan biri vardır diye sormak istedim
Hamile kalmak isteyince gerçekten kalınmıyor kafa sürekli orda oluyor olcak mı olmayacak mı çok stresli geçiyor o süreç bu da olumsuz etkiliyor bi kaç ay evde ovulasyon testi ile mi deneseniz acaba

Merhaba, bende de yıllarıde pcos var 2 çocuğum var 3.ye hamileyim inşallah. Pcos genelde regl düzensizliği yapar ve yumurtlama tarihini hesaplayamadığımız için denk getiremeyiz ya da yumurta fazla büyür kiste dönüşür. Ben ilk gebeliğimde kiste dönüşmesin diye çatlatma işnesi yaptırmıştım ve öyle hamile kalmıştım ikinci kendiliğinden oldu. Geçen ay bir kimyasal gebeliğim oldu o da tedavisiz ve şu an yine hanileyim bi aksilik çıkmazsa. Sakın öyle ümitsizliğe kapılmayın ve pcos doğumla falan da gitmiyor . Ama gebeliğe engel bir rahatsızlık değil
Rabbim evlatlarınızı size bağışlasın . İnşallah bize de o duyguyu tatmak nasip olur. Pcos lu olan biri daha doğumla gitmediğini söyledi sanırım başka doktora da gitmem gerekiyor

Hamile kalmak isteyince gerçekten kalınmıyor kafa sürekli orda oluyor olcak mı olmayacak mı çok stresli geçiyor o süreç bu da olumsuz etkiliyor bi kaç ay evde ovulasyon testi ile mi deneseniz acaba
Öyle yapacağım sanırım öneriniz için teşekkür ederim.

Rabbim evlatlarınızı size bağışlasın . İnşallah bize de o duyguyu tatmak nasip olur. Pcos lu olan biri daha doğumla gitmediğini söyledi sanırım başka doktora da gitmem gerekiyor
Size de sağlıklı hayırlı evlatlar nasip olsun inşallah. Evet maalesef bu doğumla gidecek bir şey değiş ben iki tane doğum yaptım ve hala reglim düzensiz hala pcos var ama dediğim gibi hamileliğe engel olacağını düşünmeyin lütfen

Bazen pcos hiç belirti vermeyebilir canım. Doğuştan gelir ve doğumla da geçmez ama pcos hamile kalmaya engel değil yeter ki yumurtanın çatladığından emin ol. O da doktor takibi ya da ovülasyonla elde edil3cek bir şey. Benim rkadaşım arka arkaya doğal yolla hamile kaldı doğurdu. Ve pcos.

Merhaba bende bir yıldır evliyim bir yıldır da çocuk istiyorduk. Farklı farklı doktor gezdim pcos olduğunu ama bir yıl kendim denemem gerektiğini söylediler folik asit yazıp gönderdiler. Bende de pcos belirtisi yok adetim düzenlidir sadece çok ağrılı geçer reglim. En son 2 ay önce gittiğim doktor Allah razı olsun yuöurtan çatlamıyordur belki başka bir sorun görünmüyor dedi inositol ve folik asit karışımı toz bir ilaç verdi ben muadilini bulabildim venatura inositol ve folik asit. Tüplerimde yada eşimde bir problem yoksa 2 ay içinde bu ilaçla hamile kalırsın çünlü yumurtan çatlar dedi. 2.ay yani birkaç gün önce hamile olduğumu öğrendim🥲🤲 ve ben ilk defa bu ay yumurtamın çatladığını hissettim hem sabaha kadar uyutmayan kasık ağrım oldu sol tarafta akşamında da leke oldu yumurtam çatlamış. Geç çatladı baya adetime 5 gün kala çatladı. Yani ilaç ve o doktor vesile oldu diyorum istersen kullan dene canım. İçinde folik asitte var zaten

Back
X