• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos olup Femara kullananlar bakabilir mi lütfen

berna4200

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2025
72
9
1
30
Kızlar merhaba. 1 sene 3 aydır evliyim. Bebek istiyoruz ama bu süre zarfında olmadı. Rahim filmi, kan testi, eşimin sperm testi temiz çıktı. Bende Pcos var adetlerim çok düzensiz. Bugün bi tül bebek merkezine gittik biraz moralim bozuldu. Aslında tüp bebek için değilde tedavi için gitmiştik ne yapabiliriz diye. Yumurtanın büyümesi için femara ve yanında toz,yağ, insülün direnci hapı falan verdi. Kullan önümüzdeki ayın 8 inde gel yumurtalar büyüdüyse çatlatma iğnesine başlicaz dedi. Hiçbiri olmazsa nolcak dedim tüp bebek dedi. Biraz canım sıkıldı sizinle konuşmaya ihtiyacım var kızlar böyle bişey yaşayan var mı bu süreç nasıl ilerliyor bu süreçte hamile kalan var mı nolur gören yazsın😔

Kızlar merhaba. 1 sene 3 aydır evliyim. Bebek istiyoruz ama bu süre zarfında olmadı. Rahim filmi, kan testi, eşimin sperm testi temiz çıktı. Bende Pcos var adetlerim çok düzensiz. Bugün bi tül bebek merkezine gittik biraz moralim bozuldu. Aslında tüp bebek için değilde tedavi için gitmiştik ne yapabiliriz diye. Yumurtanın büyümesi için femara ve yanında toz,yağ, insülün direnci hapı falan verdi. Kullan önümüzdeki ayın 8 inde gel yumurtalar büyüdüyse çatlatma iğnesine başlicaz dedi. Hiçbiri olmazsa nolcak dedim tüp bebek dedi. Biraz canım sıkıldı sizinle konuşmaya ihtiyacım var kızlar böyle bişey yaşayan var mı bu süreç nasıl ilerliyor bu süreçte hamile kalan var mı nolur gören yazsın😔
Çatlatma iğnesi ile olmazsa eğer aşılama denersiniz neden direk tüp bebek yaptırasınız ki

Evet doktor direkt hap ve çatlatma iğnesi olmazsa tüp bebek dedi o yüzden takıldım bende
Aşılamayı da deneyebilirsiniz en azından bir kere olmadı o zaman tüp bebek düşünün bence. Pcosta genelde yumurtlama problemi olduğu için aşılama,çatlatma tedavilerinde başarılı olunabiliyor bazen şans verilebilir yani

Bir de pcos için bazı bitkisel macunlar var onlardan kullanıp hamile kalanları falan okudum bir bilginiz var mı

bana da doktorum aynı seyi söylemişti ama bende insülin, tiroid sorunu vs yoktu. ileri derece pcos vardı sadece. ilk ay femara+çatlatma iğnesinde 5 yumurta olgunlaştı ama döllenme olmadı. yumurta fazla olunca o ay reglim çok yoğun oldu. doktor bir ay dinlenelim dedi (zaten genelde femara tedavisi 3 ay denenir tüp bebeğe gecmeden önce) dinlendiğim ay hamile kaldım kendiliğinden jfjdj

Bir de pcos için bazı bitkisel macunlar var onlardan kullanıp hamile kalanları falan okudum bir bilginiz var mı
Bitkisel şeylere girmeden önce çok iyi araştırın hormonlar hassas terazi gibi en ufak bi şeyde bi oynarlar sonra oturtmak için ekstra uğraşırsınız. Ben de pcosluyum defalarca femara klomen çatlatma iğnesi aşılama tedavisi oldum ama başarılı olamadı en son tüp bebekle ilk denemede başarılı sonuç aldım. Pcosta yaşam tarzı da çok önemli. Fazla kilonuz varsa vermeye çalışın

Bitkisel şeylere girmeden önce çok iyi araştırın hormonlar hassas terazi gibi en ufak bi şeyde bi oynarlar sonra oturtmak için ekstra uğraşırsınız. Ben de pcosluyum defalarca femara klomen çatlatma iğnesi aşılama tedavisi oldum ama başarılı olamadı en son tüp bebekle ilk denemede başarılı sonuç aldım. Pcosta yaşam tarzı da çok önemli. Fazla kilonuz varsa vermeye çalışın
1.53 boy 64 kiloyum aslında vermem lazım pilatese falan gidiyorum ama vermekte zorlanıyorum sanırım

1.53 boy 64 kiloyum aslında vermem lazım pilatese falan gidiyorum ama
bana da doktorum aynı seyi söylemişti ama bende insülin, tiroid sorunu vs yoktu. ileri derece pcos vardı sadece. ilk ay femara+çatlatma iğnesinde 5 yumurta olgunlaştı ama döllenme olmadı. yumurta fazla olunca o ay reglim çok yoğun oldu. doktor bir ay dinlenelim dedi (zaten genelde femara tedavisi 3 ay denenir tüp bebeğe gecmeden önce) dinlendiğim ay hamile kaldım kendiliğinden jfjdj
ne güzel darısı isteyen herkesin başına inşallah nasip meselesi Allah ne zaman uygun görürse o zaman oluyor sabretmek lazım ama insan isteyince sabredemiyor. Ben de dahiliyede kan verdiğimde insülin direncin yok dedi ama gittiğim tüp bebek doktoruna bunu söylediğim halde pcosta insülin direnci olur bunun işin şeker hapı gibi bişey yazıyorum dedi yazdı. Peki bu femara ve çatlatma iğnesi süreci ne kadar sürüyor

Bir de pcos için özellikle yaptığınız birşey var mı

ne güzel darısı isteyen herkesin başına inşallah nasip meselesi Allah ne zaman uygun görürse o zaman oluyor sabretmek lazım ama insan isteyince sabredemiyor. Ben de dahiliyede kan verdiğimde insülin direncin yok dedi ama gittiğim tüp bebek doktoruna bunu söylediğim halde pcosta insülin direnci olur bunun işin şeker hapı gibi bişey yazıyorum dedi yazdı. Peki bu femara ve çatlatma iğnesi süreci ne kadar sürüyor
Canım aşırı kilon da yokmuş ama vermeye çalış. Yüzde 10unu versen bile çok şey farkediyor. Ben tüp bebek sürecinde de öncesinde de hep diyetisyenle ilerledim kilom sizin kadardı aşağı yukarı. Genelde herkese insülin direnciniz var diyorlar bana da dediler kanda çıkmamıştı sizin gibi. O şeker ilacı benim adetimi düzenlemişti ilginç bir şekilde ve kilo vermemi sağlamıştı. Bu femara süreci bende yaklaşık 7-8 ay sürdü diyebilirim canım. 3 adet döngüsü deneniyor genelde ama benim doktorum uzatmıştı biraz daha. Sabırsızlık çok normal ama bu süreç sabır istiyor strese de girmemen gerekiyor 🙏🏻

Bir de pcos için özellikle yaptığınız birşey var mı
Yaptığım şey tatlı şeyler pek fazla yememek, egzersiz yapmaktı. İnositol takviyesi isteyin doktorunuzdan o zaten bir numaralı takviye pcosta. Bir de ekmek pilav makarna bunları da kısmıştım.

reglin 3.günü yumurtalıklar temiz ve tedaviye uygun mu diye bakılıyor. reglin 5.gününde başlamak üzere ilaç veriliyor. ben 5 gün günde iki doz kullandım. ilaç bittikten sonra da 2 günde bir kontrole çağrılıyorsunuz. eğer yumurta büyüdüyse çatlatma iğnesi veriliyor ve ilişki öneriliyor. eğer yumurta büyümedi ise o ay es geciliyor, bir sonraki ay tekrar doz veya ilaç değiştiriliyor ve tekrar deneniyor

Merhaba bana yardımcı olurmusun 8 aylık evliyim 1 düşük yaptım 7 ay önce adetlerim çok düzenlidir 28 günde bir adet olurum bu ay 2 gün gecikti doktora gittim ultrasonla baktı direk pcos sun dedi kan değerlerim iyi aslında netten baktım pcos belirtilerinin hiç biri bende yok ben pcos olduğumu düşünmüyorum doktor neden öyle dedi aklım çok karıştı

Merhaba bana yardımcı olurmusun 8 aylık evliyim 1 düşük yaptım 7 ay önce adetlerim çok düzenlidir 28 günde bir adet olurum bu ay 2 gün gecikti doktora gittim ultrasonla baktı direk pcos sun dedi kan değerlerim iyi aslında netten baktım pcos belirtilerinin hiç biri bende yok ben pcos olduğumu düşünmüyorum doktor neden öyle dedi aklım çok karıştı
Pcos da belirtiler farklı oluyor bazılarında düzensiz adet olmuyor sadece insülin direnci oluyor bazılarında erkek tipi kıllanma oluyor neden öyle dedi bilmiyorumki

Pcos da belirtiler farklı oluyor bazılarında düzensiz adet olmuyor sadece insülin direnci oluyor bazılarında erkek tipi kıllanma oluyor neden öyle dedi bilmiyorumki
Hiç bir fikrim yok ki yani kıllanma yok adet düzensizliği yok kilo problemi yok neden pcos demiş olabilir

Merhaba
Bende de pkos vardı, şu an 17+4 hamileyim 🙏🏼🧿
Mart sonunda Klomen ve Ovitrelle kullandım, gebelik oluşmadı
Nisan sonunda yine Klomen kullandım fakat yumurta büyümedi o yüzden o ay tedaviye devam edemedik ve reglim 2 hafta gecikti
Haziran, temmuz, ağustos aylarında bu sefer Femara ve Ovitrelle kullandım
Çok şükür 25 Ağustos’ta hamile olduğumu öğrendim
Hap, iğne dışında bu süreçte beslenmeme dikkat ettim
Kabak çekirdeği, avokado, roka, semizotu, muz, yumurta yemeye özen gösterdim
Yumurta kalitesini arttırmak için inositol içeren Proceive F’den her gün 1 şase kullandım

Back
X