Yani polikistik over ( Pko) /pcos
Çok değişik ve çeşitli nedenleri olabiliyor daha doğrusu belirtileri.
Bu hastalar ikiye ayrılıyor bi zayıf olan pkolular var bide kilo alan kilolu olanlar var.
Zayıf olanlarda daha çok sadece pko ultrason görüntüsü oluyor yada sadece hormonlarda görünüyor.
Kilolu olanlarda ise daha çok belirti var.
-kıllanma
-adet görememe
- insülin direnci ve kilo artışı
-tiroid değerlerin yüksek olması
- hamile kalamama
....
Böyle gidiyor canım, ben kilolu olan gruptayım
Hangi değerler dersen LH yüksek görünür bizde birde AMH değeri yüksek çok yumurta sayısına sahip olduğmuzdan. Ama bu kötü bişey değil tüp bebek konularından da görebileceğin üzere avantaj.
Ben çok savaştım hala savaş veriyorum bu pko ile. Şunu söyleyebilirim ki inositol takviyesi çok iyi geliyor.
Yumurta kalitesini arttırıyor yumurtlama sağlıyor ve tek başına düzenli kullanımda adeti de düzenleyebilir.
Kullandığım marka İlunga-F kadın doğum uzmanı vermişti al hamile kalana kadar da kullanabilirsin demişti tabi ki olmadı ama adetime çok katkısı oldu. Şunu da söylemeliyim ki Matofin ( Metformin) şeker ilacı kullandım ve akdeniz diyeti uyguladım öyle öyle biraz kilo verdim. Bununda büyük katkısı oldu adet düzenime.
Bu arada akdeniz diyeti ve inositol ile çok güzel kilo verilir hormonlarda yine dengeye gelir. Özellikle Omega3 ve D vitamini önemli.
Hafif egzersizler ve bol su tüketmek yumurtalıkları çalıştırıyor.
Sormak istediklerin olursa yazabilirsin

kendine , bedenine iyi bak işlenmiş tüm gıdalardan uzak dur bunlar en çok nedenlerden biri