Pedagog psikolog yada buna benzer biseyler yasayan varsa bir baksin Allah rizasi icin

Birisiyimiste

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2018
68
46
3
Bayanlar merhaba sorunum var soyleki 10 yasindaki oglum...once biraz bahsetmek istiyorum 1.siniftayken hiperaktif ve dikkati daginik diye pedagoga goturmustum ilac vermisti 1 hafta kullandik okuldaki durumu duzelmisti akilli uslu bir cocuk olmustu ama ben yan etkilerini gormeye baslayinca ilac 1 hafta sonra vermeyi birakmistim....gelelim bugune suan 4.sinifa gidiyor bugun okulda bana bir hediye yapmak istemis cok ugrastim diye agliyor cocugum ogretmeni cope atmis sormadan ama agzini arayinca derstede yapmaya devam etmis ara ara bunu ogrendim asil sorun suki oglum biraz ozunde agresif ve cok duygusal duygulariyla bisey yaparken mudahale edilince kendinden gecer tenefus zili calmis anne diyo cama baktim acikti yanina gittim kendimi camdan atmak istedim intihar etmek istedim o ogretmendn nefret ediyorum ...ama hocamizi biliyorum sabirli ve mulayim bir insan eminimki derste yapma diye uyarmistir ama dinlemeyince atmistir simdi oglenden beri cok canim sikkin oglumla konustum birdaha boyle seyler dusunme sakin ha beni de uzme diye aglayarak sarildi bana ve tamam dedi ama korkuyorum cok ne yapmam lazim ne yol izleyeyim ne olur bana yol gosterin cok korkuyorum bu yasta bu dusuncenin aklindan gecmis olmasi bile beni urkutuyor....fikirlerinizi bekliyorum bayanlar cok tesekkur ederim simdiden...

Bence evdeki televizyonu bozuldu deyip atin, modemin de şifresini değiştirin.
Çocuk haklı, şöyle bir izlediğiniz (ya da aksam öylesine açık kalan) dizilere baksaniza. Yönetmen ne zaman dara düşse birisine intihar ettirir.
Ennn basitinden hiç TV izlemeyen biri olarak size bu sezon intihar etmiş 5 dizi karakteri sayabilirim,azıcık bir uğraşla.
Çocuk da ister istemez içselleştirmiş: 'o mutsuzken haksızlığa uğrayınca böyle bir çözüm bulmustu. Ben de mutsuzken böyle birşey yapabilirim' diye.
İnternet desen tam lağım çukuru. Bazen Instagram'da dikkatimi çekiyor Ergenlerin sayfası, o kadar salak şeylere o kadar çok Ergen imreniyor ki, intihar bunların başında. Bir aşk hikayesi anlatıyorlarsa mutlaka kadın ölür, kadın ölmüşse adam peşinden intihar eder, al sana büyük aşk :)))
Şu salak watpad kitaplarda da oldukça popülermiş bu ölüm güzellemeleri....
Zaten bizim insanımız ölmeyi bayılmak sanıyor, milyonlarca uyaran da tuz biber oluyor...

Şekil A: sadece 15 saniye içinde bulduklarim:

Son düzenleme:

İyi de o ilaçlar belki çocuklar için o kadar ağır değildir ama 1 hafta kullan iyisin ilaçları değil.Neden aniden kestiniz ki ?
Ben kendi antidepresanımı aniden bıraktığım için bir ara afalladım,küçücük çocuk yahu lütfen şu ilaçları doktorların söylediği doz ve sayıda kullanın.Doktor çocuğunuzu hasta etmeye meraklı değildir zaten,bir sıkıntısı olunca tekrar götürebilirdiniz.

Bir çocuk psikiyatrisine götürün.

Arkadaslar prespektuste yan etkiler gorulurse hemen ilaci kesin yaziyordu ve o yan etkilerde intihar etme istegi ,kendine zarar verme girisimi,sinir ,asabiyet ,bagirarak konusma falandi bunlari hepsini gorunce biraktim ilaci asil sorun suku ilaci biraktiktan sonra ne hocasi ne oglum anladi sanki iciriyormus gibi yaptim oglum ctigini sandi hocasina soylemedim oda kullandik sandi ama ogunden sonra hic sikayet etmedi cocugumu htta sorunca gayet iyi dedi ama aradan 3 yil gecti ogunleri coktan geride biraktik artik buyudu ve akilli olgunlasti gibi yani yasina gore artik.ama bugun osekilde dusunmesi beni korkuttu

Peki hocam bir yarari oldumu yada neden boyle dusunmus bir bilginiz varmi

Peki hocam bir yarari oldumu yada neden boyle dusunmus bir bilginiz varmi
Öğrenci benim değildi.Okulda iki rehberlik ogretmeniydik...bu tür risk arzeden olaylarda iki kişi giriyoruz gorusmeye.Anne olayın laylayomundaydi.Tum kesici aletleri evde ulaşamayacağı bir yere kaldırın dediğimizde güldü bile.Bizim vaka da çocuğu camdan atlamasini arkadaslari ve nöbetçi öğretmen camdan tutarak önledi.Sizin çocuğunuz teşebbüs etmiş mi?

Ben cocuk gelisimi uzmaniyim. Kiyamam ona.. Cocukca derste yapmaya calismis ogretmeb keske elinden alsaydi. Atmak onu cok uzmus cocuk sonucta. Biraz sevgiye ihtiyaci var onun arkasinda olun. Fazlaca zamab gecirin. Arada gezdirin aktivite yapin.

keşke doktora sormadan ilacı kesmeseydiniz tak diye kesilmez ki öyle ilaç vermek. ben bir gün içmeyi unutunca bile aklım çıkıyor bir şey olacak diye. mutlaka doktora götürün çocuğunuzu çok üzüldüm Allah şifa versin.

Ben de öğretmenim.meslektasimin hareketini yanlış buldum.Oglunuza ait bir şeyi çöpe atamaz ne olursa olsun.En fazla biraz benim masamda dursun deyip almalıydi.Cocuk ruhunu yaralayacak bir davranış..

Diğer konuda pedagogla görüşün.Duygularini çok uçta yaşıyor sanirim.

Ben cocuk gelisimi uzmaniyim. Kiyamam ona.. Cocukca derste yapmaya calismis ogretmeb keske elinden alsaydi. Atmak onu cok uzmus cocuk sonucta. Biraz sevgiye ihtiyaci var onun arkasinda olun. Fazlaca zamab gecirin. Arada gezdirin aktivite yapin.
Kusura bakmazsanız bir şey sormak istiyorum.
İki ayrı konuda 'çocuk gelişim uzmanıyım' yazdığınızı görünce profilinize baktım ben de okul öncesi öğretmenliği lisans ve pdr yüksek lisans mezunuyum.
Benzer alanlarda olduğumuz için dikkatimi çekti.
Profilinizde ön lisans mezunu olduğunuzu belirtmişsiniz,doğru mu?

Hayir. Dgs ile 4 yilliga tamamladim. Simdide pdr ile ilgili egitim aliyorum

Hayir. Dgs ile 4 yilliga tamamladim. Simdide pdr ile ilgili egitim aliyorum
Eğitiminizi tamamlamak ve geliştirmek adına gösterdiğiniz çaba ve gayret için sizi tebrik ederim.
Bununla birlikte bir konuda uzman olabilmemiz için yüksek lisansımızı tamamlamış olmamız gerektiğini affınıza sığınarak hatırlatmak isterim.
Sizin de bildiğiniz üzere lisans bize fakülte mezuniyeti,yüksek lisans uzmanlık,doktora da Dr.ünvanı verir.
Siz henüz uzman olma yolunda ilerliyorsunuz.
Yolunuz ve bahtınız açık olsun,başarılar dilerim.

Hayir hocam sadece cok sinirlendim camin yanina gittim baktim dedi kendimi tuttum dedi simdi pedagog ariyorum goturmek icon

Evet gercekten duygusal konularda cok icsellestiriyo cok zoruna gitmis bana yaptigi icin iyice uzulmus atilinca hep zaman geciriz surekli gezdiririm itedigi herseyi yaparim arkadas gibiyiz gercekten hatta cok istedigi zaman beraber bile yatiyoruz hic kirmiyoruz cocugumuzu ama...cok tesekkur ederim yorumunuz icin

Evet hocam gerekten herseyi ucta yasiyor yarin ogretmeniylede konusacagim cok tesekkur ederim

Istedigi herseyi yapiyorum demissiniz. Kimsenin cocuk yetistirme sekline karismak haddim degil ama affiniza siginarak soruyorum cocugunuzun surekli gonlunu hos etmeye çalışmanız diger insanlardan da ayni seyi bekleyip bu davranislari goremeyince asiri tepki gostermesine sebep oluyor olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…