- 20 Aralık 2017
- 9.841
- 32.126
- 548
- Konu Sahibi Birisiyimiste
-
Teşebbüs aşamasina geçmemesi ....ve duygularını /yaşadığı bu durumu sizinle paylaşması beni çok sevindirdi.Cocugunuz sizden "yardım" istemiş.Bu isteğe kulak verin ve uzman desteğini ertelemeyinHayir hocam sadece cok sinirlendim camin yanina gittim baktim dedi kendimi tuttum dedi simdi pedagog ariyorum goturmek icon
Eğitiminizi tamamlamak ve geliştirmek adına gösterdiğiniz çaba ve gayret için sizi tebrik ederim.
Bununla birlikte bir konuda uzman olabilmemiz için yüksek lisansımızı tamamlamış olmamız gerektiğini affınıza sığınarak hatırlatmak isterim.
Sizin de bildiğiniz üzere lisans bize fakülte mezuniyeti,yüksek lisans uzmanlık,doktora da Dr.ünvanı verir.
Siz henüz uzman olma yolunda ilerliyorsunuz.
Yolunuz ve bahtınız açık olsun,başarılar dilerim.
Cok haklisiniz istedigi herseyi yapiyorum evet ama su sekilde bazen beklemesi gerekiyor sabretmeyi ogrensin istiyorum bazen yapmiyorum yani bana gore cocugum icin zararli veya gereksizse yapmiyorum genelleme yaptim ama olabilecek yapilabilecek herseyi bazen bekleterek bazen anlatarak yapmaya calisiyoruz diyeyimIstedigi herseyi yapiyorum demissiniz. Kimsenin cocuk yetistirme sekline karismak haddim degil ama affiniza siginarak soruyorum cocugunuzun surekli gonlunu hos etmeye çalışmanız diger insanlardan da ayni seyi bekleyip bu davranislari goremeyince asiri tepki gostermesine sebep oluyor olabilir mi?
Kesinlikle pedagog ariyorum suan aksam esimlede konusup en kisa zamanda goturecegim oglumuTeşebbüs aşamasina geçmemesi ....ve duygularını /yaşadığı bu durumu sizinle paylaşması beni çok sevindirdi.Cocugunuz sizden "yardım" istemiş.Bu isteğe kulak verin ve uzman desteğini ertelemeyin
Davranisci yaklasima gore dusunursek bu yaptiginiz sonmeye en direncli davranislara sebep olur cocugunuzda. Ha davraniscilik mi kadi hangi yildayiz derseniz ben cocuklarin icsel gudulenmeyle herseyi ogrenebildiklerini dusunmuyorum. Bence siz de destek almalisiniz. Belli ki yipranmissinizCok haklisiniz istedigi herseyi yapiyorum evet ama su sekilde bazen beklemesi gerekiyor sabretmeyi ogrensin istiyorum bazen yapmiyorum yani bana gore cocugum icin zararli veya gereksizse yapmiyorum genelleme yaptim ama olabilecek yapilabilecek herseyi bazen bekleterek bazen anlatarak yapmaya calisiyoruz diyeyim
Devlet hastanesine gitmistik o donem orada ilac vermislerdi tabi arada pek durumumuz olmadigindan ozele goturememistim yazdiklarinizda cok haklisiniz bu ofke durumunu kontrol altina alamazsak ilerisinden korkuyorum gercekten bunun icin simdi ozel pedogaga goturecegim en verimli nasil oluruz bunun pesindeyim artikÇocuğunuz dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı almış sonuçta agresyon ve dürtüsellik var ve ne zaman açığa çıkacağını hiç bilemezsiniz. İlaç kullandırmak istemediniz anlıyorum da oyun terapisi aldırsaydınız. Çocuklukta tedavi edilmeyen dehb yetişkinliğe de taşınabilir ve işten tutun evliliğine kadar birçok alanda sorun yaşar. Çünkü birikerek devam eder.
Ben zaten gitmeliyim kesinlikle farkindayim ama suan kendimden onemli sorunlarim var bu yuzden en sona birakiyorum kendimi :)Davranisci yaklasima gore dusunursek bu yaptiginiz sonmeye en direncli davranislara sebep olur cocugunuzda. Ha davraniscilik mi kadi hangi yildayiz derseniz ben cocuklarin icsel gudulenmeyle herseyi ogrenebildiklerini dusunmuyorum. Bence siz de destek almalisiniz. Belli ki yipranmissiniz
Cok cok tesekkur ederim Allah razi olsun arastiracagim dediginiz doktoruda cok sagolunB Birisiyimiste DEHB yani dikkat eksikliği ve hiperaktivite konusunda Prof.Dr.Yankı Yazgan ki kendisi çocuk-ergen psikiyatristi olur der ki:
Bu sorunda;
Sadece pedagojik ve psikolojik tedaviyle % 50,
Sadece ilaçla % 70,
İlaç ve psikolojik destek birlikte kullanılırsa
% 80 oranında olumlu sonuç almak mümkündür.
Kendisinin çok güzel bir web sitesi ve kişisel bloğu var,gözatmanızı tavsiye ederim.
Konuya oğlunuz özelinde gelirsek ilacı bir hafta sonra yan etki gözlemlediğiniz için kendi başınıza karar alarak kesmeniz çok büyük bir hata olmuş.DEHB tedavisi böyle anlık-şahsi düşüncelerle karar almaya gelmez.
Doktorunuza danışıp onun yönlendirmesine göre hareket etmeliydiniz.
Bugüne gelirsek oğlunuzu mümkünse üniversite hastanelerinden birinde görev yapan bir çocuk-ergen psikiyatristine götürün.
Geçmişte konulan tanıyı,ilaçla ilgili durumu ve son yaşanan olayın ayrıntılarını tek tek anlatın.
Oğlunuza acil şifalar diliyorum,ailenize büyük geçmiş olsun.
Not:Uzun yıllardır çok sayıda DEHB'li çocuk tanımış,bazılarıyla da birebir çalışmış bir erken çocukluk uzmanıyım.
Bayanlar merhaba sorunum var soyleki 10 yasindaki oglum...once biraz bahsetmek istiyorum 1.siniftayken hiperaktif ve dikkati daginik diye pedagoga goturmustum ilac vermisti 1 hafta kullandik okuldaki durumu duzelmisti akilli uslu bir cocuk olmustu ama ben yan etkilerini gormeye baslayinca ilac 1 hafta sonra vermeyi birakmistim....gelelim bugune suan 4.sinifa gidiyor bugun okulda bana bir hediye yapmak istemis cok ugrastim diye agliyor cocugum ogretmeni cope atmis sormadan ama agzini arayinca derstede yapmaya devam etmis ara ara bunu ogrendim asil sorun suki oglum biraz ozunde agresif ve cok duygusal duygulariyla bisey yaparken mudahale edilince kendinden gecer tenefus zili calmis anne diyo cama baktim acikti yanina gittim kendimi camdan atmak istedim intihar etmek istedim o ogretmendn nefret ediyorum ...ama hocamizi biliyorum sabirli ve mulayim bir insan eminimki derste yapma diye uyarmistir ama dinlemeyince atmistir simdi oglenden beri cok canim sikkin oglumla konustum birdaha boyle seyler dusunme sakin ha beni de uzme diye aglayarak sarildi bana ve tamam dedi ama korkuyorum cok ne yapmam lazim ne yol izleyeyim ne olur bana yol gosterin cok korkuyorum bu yasta bu dusuncenin aklindan gecmis olmasi bile beni urkutuyor....fikirlerinizi bekliyorum bayanlar cok tesekkur ederim simdiden...
Rica ederim.Cok cok tesekkur ederim Allah razi olsun arastiracagim dediginiz doktoruda cok sagolun
Devlet hastanesine gitmistik o donem orada ilac vermislerdi tabi arada pek durumumuz olmadigindan ozele goturememistim yazdiklarinizda cok haklisiniz bu ofke durumunu kontrol altina alamazsak ilerisinden korkuyorum gercekten bunun icin simdi ozel pedogaga goturecegim en verimli nasil oluruz bunun pesindeyim artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?