Pedagog psikolog yada buna benzer biseyler yasayan varsa bir baksin Allah rizasi icin

Hayir hocam sadece cok sinirlendim camin yanina gittim baktim dedi kendimi tuttum dedi simdi pedagog ariyorum goturmek icon
Teşebbüs aşamasina geçmemesi ....ve duygularını /yaşadığı bu durumu sizinle paylaşması beni çok sevindirdi.Cocugunuz sizden "yardım" istemiş.Bu isteğe kulak verin ve uzman desteğini ertelemeyin

Cok haklisiniz istedigi herseyi yapiyorum evet ama su sekilde bazen beklemesi gerekiyor sabretmeyi ogrensin istiyorum bazen yapmiyorum yani bana gore cocugum icin zararli veya gereksizse yapmiyorum genelleme yaptim ama olabilecek yapilabilecek herseyi bazen bekleterek bazen anlatarak yapmaya calisiyoruz diyeyim

Teşebbüs aşamasina geçmemesi ....ve duygularını /yaşadığı bu durumu sizinle paylaşması beni çok sevindirdi.Cocugunuz sizden "yardım" istemiş.Bu isteğe kulak verin ve uzman desteğini ertelemeyin
Kesinlikle pedagog ariyorum suan aksam esimlede konusup en kisa zamanda goturecegim oglumu

Davranisci yaklasima gore dusunursek bu yaptiginiz sonmeye en direncli davranislara sebep olur cocugunuzda. Ha davraniscilik mi kadi hangi yildayiz derseniz ben cocuklarin icsel gudulenmeyle herseyi ogrenebildiklerini dusunmuyorum. Bence siz de destek almalisiniz. Belli ki yipranmissiniz

Çocuğunuz dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı almış sonuçta agresyon ve dürtüsellik var ve ne zaman açığa çıkacağını hiç bilemezsiniz. İlaç kullandırmak istemediniz anlıyorum da oyun terapisi aldırsaydınız. Çocuklukta tedavi edilmeyen dehb yetişkinliğe de taşınabilir ve işten tutun evliliğine kadar birçok alanda sorun yaşar. Çünkü birikerek devam eder.

Devlet hastanesine gitmistik o donem orada ilac vermislerdi tabi arada pek durumumuz olmadigindan ozele goturememistim yazdiklarinizda cok haklisiniz bu ofke durumunu kontrol altina alamazsak ilerisinden korkuyorum gercekten bunun icin simdi ozel pedogaga goturecegim en verimli nasil oluruz bunun pesindeyim artik

Ben zaten gitmeliyim kesinlikle farkindayim ama suan kendimden onemli sorunlarim var bu yuzden en sona birakiyorum kendimi :)

B Birisiyimiste DEHB yani dikkat eksikliği ve hiperaktivite konusunda Prof.Dr.Yankı Yazgan ki kendisi çocuk-ergen psikiyatristi olur der ki:
Bu sorunda;
Sadece pedagojik ve psikolojik tedaviyle % 50,
Sadece ilaçla % 70,
İlaç ve psikolojik destek birlikte kullanılırsa
% 80 oranında olumlu sonuç almak mümkündür.
Kendisinin çok güzel bir web sitesi ve kişisel bloğu var,gözatmanızı tavsiye ederim.

Konuya oğlunuz özelinde gelirsek ilacı bir hafta sonra yan etki gözlemlediğiniz için kendi başınıza karar alarak kesmeniz çok büyük bir hata olmuş.DEHB tedavisi böyle anlık-şahsi düşüncelerle karar almaya gelmez.
Doktorunuza danışıp onun yönlendirmesine göre hareket etmeliydiniz.

Bugüne gelirsek oğlunuzu mümkünse üniversite hastanelerinden birinde görev yapan bir çocuk-ergen psikiyatristine götürün.
Geçmişte konulan tanıyı,ilaçla ilgili durumu ve son yaşanan olayın ayrıntılarını tek tek anlatın.
Oğlunuza acil şifalar diliyorum,ailenize büyük geçmiş olsun.
Not:Uzun yıllardır çok sayıda DEHB'li çocuk tanımış,bazılarıyla da birebir çalışmış bir erken çocukluk uzmanıyım.

Of yavrum ya intiharı nerden öğrenmiş? Bu zamanda çocuk yetiştirmek de çok zor gerçekten ama öğretmenin hareketi çok yanlış. Ne olursa olsun onun özenerek yaptığı şeyi atmamalıydı. Alır masaya koyardı en son derste de verirdi.

9 yasında oglum var benimde, sızı o kadar iyi anlıyorum ki. Hıc zaman kaybetmeden destek almaya bakın ve Uzerıne konusmayın cocuk hem alında her eder hemde bunu kullanmaya baslayabılır.

Cok cok tesekkur ederim Allah razi olsun arastiracagim dediginiz doktoruda cok sagolun

Ben bu durumu öğretmeni ve okul müdürü ile mutlaka paylaşırdım. Psikolog ile de görüşürdüm. Zaten okul size yol gösterir yardımcı olur diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun.

Yıllardır çocuklarla calsyrm. Şunu diyeblrm baba ile cocugnzn arasında iletişim onu doyuracak kadar verimli değil gibi geldi yazdklarnzdan yada sizinle küçüklükten bağlanma sorunu yaşamış. Önce tüm kan tahlillrini yaptrn özellikle b12 d vitaminlerine baklsn. Sonra ailece haftada 1 beraber Yapacgnz yarim saatlik de olsa beraber bir etkinlik yapın. Akran zorbalığı yaşıyor mu siniftaki arkadsylariyla bunu çok iyi arastrn ve en önemlisi cocgumuza SINIR KOYMA KONUSUNDA çok dikkatli davranın.

Benim buradan düşününce kalbim sızladı sizi düşünemiyorum bile.. Desteğinizi eksik etmeyin onu sevdiğini söyleyin,hissettirin. Gerekli yerlerle görüşmeler sağlayın.. Öğretmen çöpe atmasaydı elinden alıp köşeye falan koysaydı da ders sonunda verseydi keşke. İntihar düşüncesi yaşına göre çok ağır ne diyeceğimi bile bilemedim yerim ben onun minicik kalbini

Cok cok tesekkur ederim Allah razi olsun arastiracagim dediginiz doktoruda cok sagolun
Rica ederim.
Yaşadığınız şehri bilmediğim için psikiyatrist doktor ismi tavsiye edemedim.
Yankı Yazgan Prof olduğu ve özel çalıştığı için muayenesi ve tedavisi maliyetlidir.
İstanbul'da bulunan Prof.Dr.Mücahit Öztürk de aynı şekilde.
O nedenle üniversite hastanesinde çalışan doktor araştırın dedim.
Muhtemelen doktorunuz muayene sonrasında pedagojik ve psikolojik destek için sizi bir çocuk-ergen psikoloğuna yönlendirecektir.
O durumda tavsiyeye ihtiyaç duyarsanız özelden yazın bana,elimden geleni yaparım.

Anlıyorum.. Dehb yüksek oranda genetik geçişli bir bozukluk ve aileler ne kadar karşı çıksa da ve ne kadar hafife alsa da ilaç kullanımı gerekebiliyor. Bu tanıyı aldığından tekrardan emin olun öncelikle sonrasında da mutlaka tedavisini tamamlayın. Çünkü yetişkinlikte depresyon, anksiyete, ilişki problemleri, kişilik bozuklukları, öfke problemleri, çeşitli bağımlılıklar eşlik edebiliyor. Çünkü dehb öyle bir şeydir ki mesela önce okuldaki başarı etkilenir, sonra özgüvensizlik gelir, sonra ilişki problemleri çıkar böyle böyle kişiler yetişkinlik çağına sürüklenir elde bir sürü problemle. Çoğu da bu başarısızlıkları kendine mal eder ve kendini suçlar, kendi kişiliği böyleymiş gibi düşünür. İçinden çıkamadığı döngülere girer. Yani hepsi birbirini izler. Şimdiden önlemini alırsanız çocuğunuz için harika bir şey yapmış olursunuz.

Ya yazdım yazdım sildim. Korkutmak istemiyorum ama olayı hafife almayın diye yazıyorum.

Ben de o yaşlarda başkalarını üzmek için kendime zarar vermeyi düşünürdüm hep.
Bi gün yaptım da. Bi gün üzüldüler, iki gün üzüldüler. Bana ise ömür boyu taşımak zorunda olduğum izler kaldı.

Çocuktur, ilgi çekmeye çalışıyordur deyip geçmeyin. Gerçekten ilgi çekmek için olmayacak şeyler yapmak zorunda kalır.

Psikoloğa götürün. Onu ve sorunlarını ne kadar ciddiye aldığınızı hissettirin, daha çok sevin, ilgilenin.

Benim ihtiyacım olan bunlardı.

Ben öğretmene takildim daha çok. neden çöpe atmış uyarsin dinlemiyorsa elinden alip tenefuste veririm desin.cope atmak nedir yaa.benim cocugumda hiper aktif.evde en ufak bir azarlamamizda keske olsem diyor.en sevdigi seyde aile resimlerimizi cizmektir.asla tahammul edemem boyle bir davranışa. o resim cizilirken annenin babanin mutlulugunu gormenin heyecani sariyor benim yavrumu tam bir hayal kirikligi cocuk icin.bu arada benim oglum 6 yasinda asiti hassas ve kirilgan icinde ofke bombasiyla yasiyor.ne bileyim ogretmenlerde egitim ve tedavi gorsun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…