Pedagojik formasyon!!

dersane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.015
2
156
Diğer
Kızlar aranızda mezun olup formasyon almak için başvuracak olan kimse var mı?Ben Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Tezsiz yüksek lisans kaldırılınca diploma notuna göre almaya başlıyorlar.Akademik ortalamanın 4 üzerinden 2.50 olması şartı getirildi.Benimki 2.86 ,100 üzerinden ise 71.93.Kızlar bu yıl nereler formasyon verecek bilginiz var mı?Burada birbirimize yardımcı olalım.a.s.

bu yıl arkadaşım ist. ünv.den aldı canım
hemen hemen her üniversite veriyor
sen nereleri düşünüyorsun?

Benim için fark etmez canım ama İst ve civarı en son düşünebileceğim yerler.Ortalamam nasıl sence?Yeterli mi?

YÖK mezunlar için 2010 yılında pedagojik formasyon eğitim sertifikası veren üniversiteler ve kontenjanları konusunda açıklama yaptı.
Aşağıda mezunlar için pedagojik formasyon sertifikası verecek üniversiteler ve kontenjan sayıları var.

MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI AÇILAN ÜNİVERSİTELER

ÜNİVERSİTELER Kontenjanlar

- Adnan Menderes Üniversitesi 250

- Akdeniz Üniversitesi 250

- Ankara Üniversitesi 500

- Anadolu Üniversitesi 300

- Atatürk Üniversitesi 500

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 250

- Dumlupınar Üniversitesi 250

- Fırat Üniversitesi 250

- Gazi Üniversitesi 500

- Gaziantep Üniversitesi 250

- Gaziosmanpaşa Üniversitesi 250

- İstanbul Üniversitesi 500

- Kırıkkale Üniversitesi 250

- Marmara Üniversitesi 500

- Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 250

- Mersin Üniversitesi 250

- Ondokuz Mayıs Üniversitesi 500

- Rize Üniversitesi 200

- Sakarya Üniversitesi 500

- Selçuk Üniversitesi 500

- Trakya Üniversitesi 250

- Uludağ Üniversitesi 250

- Yıldız Teknik Üniversitesi 500

Üniversitelerin birçoğu kendi mezunlarını alıyor canım ya.Bunların açıklamaları sitelerinde yok maalesef.Senin bir bilgin var mı

canım dediğin gibi önceliği kendi mezunlarına vereceklermiş gittikçe zorlaştırıyorlar allah herkese yardım etsin

Kızlar şu anda yıldız teknikin ön kayıtları bitti.
Trakyanın, antepin, mehmet akifin, akdenizin ön kayıtları sürüyo.
Ama bu sene çok zor, kontejanlar çok düşük.
Allah yardımcısı olsun tüm formasyonla uğraşanların.

ben de bu dertle uğraşıyorum.. ortalamam 3.15, bugün ankara üniversitesi duyurusunu yayınladı.. istanbul üni ve marmara ön kayıt almaya başladı.. ben anadoluyu bekliyorum ama o tarih çok geç ortada kalabilirim:(

bölümlere ayırarak alan üniler için gayet iyi bence.. genel alımlarda da şu an yıldız teknik ve gaziantep açıkladı ve ortalamalara bakıcak olursak 2.90 lara düşmüş.. daha 21 üni var illaki kabul edilirsin bi yere a.s.

Ben de formasyon derdiyle uğraşıyorum fiyatlar da çok yüksek olacak galiba.
İstanbul 3.500lira alıcakmış, diğerleri de galiba 2.500
Resmen parası olan alıcak, olmayan açıkta kalıcak ya da binbir dertle odeyecek. :olmaz:
Bu kadar da olmaz ki yaa, çok fazla.

kesinlikle ücretler çok fazla.. ortalama şartı yetmezmiş gibi..istanbula başvurdum ben de.. olmazsa anadoluyu beklicem..

Kızlar size bir şey sormak istiyorum.Başta da söylediğim gibi ortalamam 100lük sistemde 71.93 4lük sistemdeki açıklama çok garip.Üniversitelerin yayınladığı tabloya göre 71.76 nın karşılığı 2,79. 72nin karşılığı 2.80.Bana biraz tuhaf geldi.Ben 2.80i kodladım sizce bir sorun olur mu?

Ben de formasyon derdiyle uğraşıyorum fiyatlar da çok yüksek olacak galiba.
İstanbul 3.500lira alıcakmış, diğerleri de galiba 2.500
Resmen parası olan alıcak, olmayan açıkta kalıcak ya da binbir dertle odeyecek. :olmaz:
Bu kadar da olmaz ki yaa, çok fazla.

canım bu dediğin bildiğim kadarı ile sadece ingilizce için geçerli
diğer tüm bölümler normal harç parası yatırıyor
2008de ist.ünv.den aldım formasyonumu ve o zaman 3600 lira ödedik
içime oturmuştu resmen

Kızlar size bir şey sormak istiyorum.Başta da söylediğim gibi ortalamam 100lük sistemde 71.93 4lük sistemdeki açıklama çok garip.Üniversitelerin yayınladığı tabloya göre 71.76 nın karşılığı 2,79. 72nin karşılığı 2.80.Bana biraz tuhaf geldi.Ben 2.80i kodladım sizce bir sorun olur mu?

canım nerelere başvurdun
geçen yıl arkadaşım bir kaç yere başvurmuştu ne olur ne olmaz diye
ama şöyle de bir durum var bir yerde sonuç açıklanana kadar diğer yerde kayıtlar bitiyor
ist.ünv.de bir de mülakat var
arkadaşım mülakattan çok ümitsiz çıkmıştı saçma saçma şeyler sormuşlar
arkadaşımdan sonra giren çocuğa hiç soru sormamışlar
kendi öğrencileriymiş ve hemen notunu yazıp göndermişler
genelde bunu yapıyorlar
her ünv kendi öğrencisini mutlaka kayırıyor

inci_tanesi artık sistem değişti mülakat falan kalmadı. not ortalamasına göre alınıyo 2.50 olanlar başvurabiliyo. şu ana kadar açıklayan tüm üni.ler en az 2500 en fazla 3780 istedi.. hala devam ediyo bakalım inşallah gireriz bi yere..

dersane bence sen yök'ün tablosunu esas al 2.86 nın karşılığna bak onu yaz a.s

Back
X