- 12 Ekim 2009
- 999
- 4.730
- 638
- Konu Sahibi ZiyagillerdenNihal
O ilk kavanoz kapağını açmayacağıdık.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
37 yaştan bildiriyorum.Yaa ne tatlısınız. Aslında hep ailemden takdir gördüm. Ama ne bileyim bazen "yapamazsan da canın sağolsun" desinler istedim. O rahatlığı hiç vermediler bana. Bence insana bu biraz lazım. Bu fazla güvenden dolayı hep tenhalarda hatalar yaptım ben..
İki büyük damacanayı aynı anda sırtlaması beklenen benO ilk kavanoz kapağını açmayacağıdık.
Ben sevgiliyken elektrikli supurgesini tamir ettim ya..İki büyük damacanayı aynı anda sırtlaması beklenen ben![]()
Kendi görevlerini yapıyor. Ama mesela araba arıza yaptı, telaş yapıyor, iş bitirici değil. Of aşkım ya, sinirlerim bozuldu ya diyor. Ben de el atmasam ikimiz çöküp oflayacağız yani. İlk telaşı geçene kadar aklına çözüm gelmiyor. Ben de pratik biriyim sabırla bekleyemiyorum.Eşinize sorumluluk vermeyip erkek rolünü de siz üstlenirseniz ilişkinize zarar verirsiniz.Elinizden gelse de her işe siz koşmayın.Güçlü bir erkek istiyorsanız,ona yakıcaksınız birtakım işleri.Çünkü böyle erkekler işe karışmıyor ama bir taraftan da beceriksizliğinin hıncı size öfke olarak içinde birikiyor.
Üniversitedeyken ev arkadaşım ( benden 5-6 yaş büyüktü) elinde tornavidayla prizleri tamir ederdi. Hatta bilmem neciye gidip alçı almıştık kız klozetin su kaçıran yerlerini alçı ve silikonla halletmişti. Tabi ben o zamanlar piremses. Sonra hep beraber Seyit Onbaşı oldukBen sevgiliyken elektrikli supurgesini tamir ettim ya..![]()
Valahi bende öyleydim. Küçükken bile hiç küçük olmamış büyümüşte küçülmüş kızlar vardır ya öyleydim. 32 yaşındayım hala öyleyim. Her şeyi kendim yaparım hiç bişeyden kaçmam yapmaktan gocunmam. Düşünün kızınız kadarken ailemin yok filan demesine rağmen pazarda su satmışlığım var. O kadar cevvaldim. İnanın hayatta hiç bir şey yıldıramaz Allahh ın izniyle kızınızı her işin üstesinden gelir hepte başarılı olur. Benim kızım benim kadar değil maalesef ama ben güçlü olması için elimden geleni yapıyorum.Okuyunca kendi kızıma haksızlık mı yapıyorum dedim, vicdan muhasebesi yaptım sayenizde. Evin küçüğü kızım, henüz 9 yaşında ama cevvaldir, her işini halleder, hiçbir şey yapamazsa ağlar gene kurtarır kendini, kızıma biraz daha ilgi göstereyim, sizin gibi hissetsin istemem. İyi ki okudum yazınızı
Üniversitedeyken ev arkadaşım ( benden 5-6 yaş büyüktü) elinde tornavidayla prizleri tamir ederdi. Hatta bilmem neciye gidip alçı almıştık kız klozetin su kaçıran yerlerini alçı ve silikonla halletmişti. Tabi ben o zamanlar piremses. Sonra hep beraber Seyit Onbaşı olduk![]()
Cazgır ve kronik rahatsızlığı olan ablaların en küçük akıllı, sessiz kardeşiyim ben deSelamlar herkese.
Pat diye konuya girmek istiyorum uzatmadan.
Her şeyi hallederim diye diye pehlivan oldum ben. Ailemin yanında böyleydim. 3 kız kardeşiz ve ben en küçükleriyim. Normalde hep küçük çocuk daha nazlı olur derler ancak ben öyle olmadım. Annem onları hasta olsalar bekler, bir yere gitseler arar sorar, mülakata girseler 'olmasa da olur' diyerek içlerini rahatlatır, suratları asıksa güldürmeye çalışır vs. Ama ben bir şey yapacak olsam 'o halleder, o kazanır, o kendine bakar' diyerek sıfır ilgiyle başından atıyordu beni. İşime karışılması huzursuz ettiği için ben de çok önemsemezdim aslında.
Şehirlerarası gidip geliyordum (istanbul, ankara ve muğla arasında), bir defa vardın mı demezdi.
2 yıllık sevgililik üzerine çok iyi anlaştığım ve her konuda denk olduğum sevgili eşimle evlendik. Henüz 4 ay oldu. Kendisi hassas biridir, çok ince duyguları vardır vs ama evlenince gerçekten idrak edebildim. Ailesel olaylarda benim ailem baskın olduğu için (annem dominant biridir pek lafını esirgemez) bi şeylere alınıyor bazen. Hak da veriyorum. Onu alttan almaya çalışıyorum. Dolabın kulbu çıksa ben tamir ediyorum, araba arıza yapsa sanayiye gidiyorum, duygusal olaylarda güçlü olan benim. Sevgiliyken dip dibe değildik, birbirimizi bunaltmazdık. Kolay kolay dışarı hislerini sezdiren biri değilim. Sevdiğimi belli ederim, espiriliyim, enerjim yüksek vs fakat ağladığımı görmemişti mesela hiç.. dün akşam işten mutsuz döndüm, ağladım. O da benimle duygulandı ama güçlü olsun istiyorum. Feminizmi falan köşeye bıraktım. Geçer desin umursama desin vs. Kendimden daha güçlü birine ihtiyacım var, daha doğrusu güçsüz de olmama izin verilmesine..
Çok doldum içimi dökmek istedim.
Teşekkür ederim okuyan herkese.
Tamirat işi gibi teknik işleri eşinize yaptırın. Bilmiyor ise güç gerektiren şeyleri ondan rica edin. Vida sıkacağınız zaman güçsiz hissettiğinizi vs belirtin, o sıksın. Eşya çekme veya bir şeyin montajı olsun, eşiniz yapsın. İki güç pohpohlayın da. Hoşuna gideceği için bu işlere daha çok atılır. Belki bu şekilde spora da başlar ve erkekliğini ön plana çıkarmaya çalışır.Kenara çekilme değil ama ilişkimizde sanki kadın o erkek benmişim gibi hissediyorum..
Ah...Cazgır ve kronik rahatsızlığı olan ablaların en küçük akıllı, sessiz kardeşiyim ben deterapi almaya başladığımda ailemin konu olacağı aklıma gelmezdi ama biz bildiğin ihmal edilerek güçlü olmaya zorlanan bireyleriz. En kötüden başla, en zaafın olan aile hayır demeye çalış, dedi terapistim bana. Hayır diyince beni sevmezler diye ödüm kopuyormuş içten içe meğer; ya da işe yararsam, kendi başımın çaresine bakarsam o cılız sevgiyi ilgiyi alırım diye kodlanmışım. Hayor demeye başladım mı? Kısmen. Aileme bile bağlanamayan 36 yaşında bekar bir kafın olarak bağlanmayı, sağlıklı bağlanmayı öğreniyorum işte.. olduğu kadar. Sen iyi ol, kendine yet, ablamlar gitmez annem yıpranır fiye diye evin amelesi olmuştum ben de . Annem onlar için fedakarlık edebiliyorsa benim için de edebilir demeye çalışıyorum bu ara. Ama gel içime sor market poşeti taşırken annem arkadan içim cızlıyor o travmalar, o kodlamalar ah… yalnız değilsin yani, bu kader değil ama, yani umarım
İşte bize dayatılan eşitlik algısının verdiği patlak. Gerçekten iş hayatından ve ailelerin de artık kız çocuklarını narin görmemesinden sanıyorum ki pek çoğumuz Ali Cabbar oldukKendimden daha güçlü birine ihtiyacım var, daha doğrusu güçsüz de olmama izin verilmesine..
Muhtemelen öyledir. Sadece yanımda benden güçlü bir eş istiyor gibiyim.Baskın karakterli, atak, iş bitirici , cevval bir erkekle anlaşamazdınız diye düşünüyorum.
Farkında bile olmadan seçmiş olduğunuzu düşünüyorum eşinizi..
Birbirinizi tamamlıyorsunuz işte.
Güçlü kuvvetli bir insan aslında. Yani beni tek eliyle kaldırır :) ama hemen ruhen çöküyor. Bir şey arıza yapsa sanki dünyanın sonu gibi. İlişkimizde dahi fazla nahif kalıyor. Ben sanırım erkek erkek olsun istiyorum. Normalde beni dinler, saygı duyar, centilmendir. Ama babasız yetişmiş, sadece anne oğul. Annesi de her işi yapan baba yerini doldurmuş bi kadın. Hiç onun gücüne ihtiyaç duyulmamış sanırımTamirat işi gibi teknik işleri eşinize yaptırın. Bilmiyor ise güç gerektiren şeyleri ondan rica edin. Vida sıkacağınız zaman güçsiz hissettiğinizi vs belirtin, o sıksın. Eşya çekme veya bir şeyin montajı olsun, eşiniz yapsın. İki güç pohpohlayın da. Hoşuna gideceği için bu işlere daha çok atılır. Belki bu şekilde spora da başlar ve erkekliğini ön plana çıkarmaya çalışır.
Anlattığınızdan aklıma mızmız öğrencim geldi. Aşırı duygusaldı ve kafamı duvarlara vurasım geliyordu. Sonra işe girince mi nolduysa biraz sertleştimıymıylığı gitmiş.
Hakkınızdır lakin güçten kastınız nedir ?Muhtemelen öyledir. Sadece yanımda benden güçlü bir eş istiyor gibiyim.
Aileyle ilgili kısmına öylesine aşinayım, öylesine içindeyim ki o durumun. Of of. 33 yaşındaki abim tam bir tütülü prensesken benden beklenenler.