Pehlivan oldum!

Selamlar herkese.
Pat diye konuya girmek istiyorum uzatmadan.
Her şeyi hallederim diye diye pehlivan oldum ben. Ailemin yanında böyleydim. 3 kız kardeşiz ve ben en küçükleriyim. Normalde hep küçük çocuk daha nazlı olur derler ancak ben öyle olmadım. Annem onları hasta olsalar bekler, bir yere gitseler arar sorar, mülakata girseler 'olmasa da olur' diyerek içlerini rahatlatır, suratları asıksa güldürmeye çalışır vs. Ama ben bir şey yapacak olsam 'o halleder, o kazanır, o kendine bakar' diyerek sıfır ilgiyle başından atıyordu beni. İşime karışılması huzursuz ettiği için ben de çok önemsemezdim aslında.
Şehirlerarası gidip geliyordum (istanbul, ankara ve muğla arasında), bir defa vardın mı demezdi.
2 yıllık sevgililik üzerine çok iyi anlaştığım ve her konuda denk olduğum sevgili eşimle evlendik. Henüz 4 ay oldu. Kendisi hassas biridir, çok ince duyguları vardır vs ama evlenince gerçekten idrak edebildim. Ailesel olaylarda benim ailem baskın olduğu için (annem dominant biridir pek lafını esirgemez) bi şeylere alınıyor bazen. Hak da veriyorum. Onu alttan almaya çalışıyorum. Dolabın kulbu çıksa ben tamir ediyorum, araba arıza yapsa sanayiye gidiyorum, duygusal olaylarda güçlü olan benim. Sevgiliyken dip dibe değildik, birbirimizi bunaltmazdık. Kolay kolay dışarı hislerini sezdiren biri değilim. Sevdiğimi belli ederim, espiriliyim, enerjim yüksek vs fakat ağladığımı görmemişti mesela hiç.. dün akşam işten mutsuz döndüm, ağladım. O da benimle duygulandı ama güçlü olsun istiyorum. Feminizmi falan köşeye bıraktım. Geçer desin umursama desin vs. Kendimden daha güçlü birine ihtiyacım var, daha doğrusu güçsüz de olmama izin verilmesine..
Çok doldum içimi dökmek istedim.
Teşekkür ederim okuyan herkese.
Maalesef biz günümüz kadınların genel problemi bu herşeyin altına fazla girerek sorumluluk alıyoruz. İşe gideriz eve geliriz iş devam eder çocuk varsa ayrı sorumluluk. Benden size tavsiye bunu eşinize hissettirmeden yavaş yavaş biraz artık geri durun aile içinde kadın erkek dengesi bozulmasın. Mesela bende yıllardır araç kullanırım ama kocam yanımdayda çok mecbur değilsem ben kullanmam hatta ondan daha dikkatli şoförümdur kendisine bunu söylemem ama gerçek bu sorduklarında ise herkes işini yapsın derim. Ha tabi ki yeri gelir bana çok yardımcı olur ama benim için aile içerisinde ki karı koca erkek kadın dengesi çok önemlidir ilerde çocuklar için rol model açısından etkiler. Siz sizin olun kadınlık iç gududunden ödün vermeyin. Bırakın evin alışverişini onlar yapsın sanayiye onlar gitsin biz herşeyi yaparız tek başımıza yeteriz diye diye hepimiz erken yaşta mahvoluyoruz.Hem evi idare etmek erkeklerin de inanılmaz hoşuna gidiyor. Evet bu ev benim bu kadın benim için var bende onlar için cabalamaliyim dürtüsü onlara iyi hissettiriyor

Duygusal güçten bahsediyorum. Örneğin annem uzun süre gitmediğimizde bir imada bulunur. Kusura bakma anne vs der ve modu düşer. Belli etmemeye çalışır ama gözlerindeki ışık gidiyor hemen. Halbuki ben isterim ki şakaya vursun geçsin. Annem de laf olsun diye söylüyor zaten. Ama o bundan inciniyor. Eve giderken onun modunu yükseltmeye çalışıyorum.

Sizin sorununuz her şeyi kendi başınıza halletmeniz değil, siz hayatınızdaki insanların gözünde imajınızın bozulmasından ve onların göstereceği tepkiyi göze alamadığınız için hem hatan yapmaktan korkuyorsunuz hemde her şeyi kendiniz halde diyorsunuz. Ya kendinizi savunamıyorsunuz yada ifade edimiyorsunuz.
Sırf sırf moralleri bozulacak diye onların yapacağı görevleri üstlenmeyi.

Bir şey daha ekliyeyim feminizim erkek gibi olmak, erkeğe özenmek değildir tam tersine kadın gibi kadın olma, erkeklerle eşit hak ve özgürlüklere sahip olmak demektir.

Selamlar herkese.
Pat diye konuya girmek istiyorum uzatmadan.
Her şeyi hallederim diye diye pehlivan oldum ben. Ailemin yanında böyleydim. 3 kız kardeşiz ve ben en küçükleriyim. Normalde hep küçük çocuk daha nazlı olur derler ancak ben öyle olmadım. Annem onları hasta olsalar bekler, bir yere gitseler arar sorar, mülakata girseler 'olmasa da olur' diyerek içlerini rahatlatır, suratları asıksa güldürmeye çalışır vs. Ama ben bir şey yapacak olsam 'o halleder, o kazanır, o kendine bakar' diyerek sıfır ilgiyle başından atıyordu beni. İşime karışılması huzursuz ettiği için ben de çok önemsemezdim aslında.
Şehirlerarası gidip geliyordum (istanbul, ankara ve muğla arasında), bir defa vardın mı demezdi.
2 yıllık sevgililik üzerine çok iyi anlaştığım ve her konuda denk olduğum sevgili eşimle evlendik. Henüz 4 ay oldu. Kendisi hassas biridir, çok ince duyguları vardır vs ama evlenince gerçekten idrak edebildim. Ailesel olaylarda benim ailem baskın olduğu için (annem dominant biridir pek lafını esirgemez) bi şeylere alınıyor bazen. Hak da veriyorum. Onu alttan almaya çalışıyorum. Dolabın kulbu çıksa ben tamir ediyorum, araba arıza yapsa sanayiye gidiyorum, duygusal olaylarda güçlü olan benim. Sevgiliyken dip dibe değildik, birbirimizi bunaltmazdık. Kolay kolay dışarı hislerini sezdiren biri değilim. Sevdiğimi belli ederim, espiriliyim, enerjim yüksek vs fakat ağladığımı görmemişti mesela hiç.. dün akşam işten mutsuz döndüm, ağladım. O da benimle duygulandı ama güçlü olsun istiyorum. Feminizmi falan köşeye bıraktım. Geçer desin umursama desin vs. Kendimden daha güçlü birine ihtiyacım var, daha doğrusu güçsüz de olmama izin verilmesine..
Çok doldum içimi dökmek istedim.
Teşekkür ederim okuyan herkese.
rolleri değişmişsiniz eşinizle bunları eşinizin yapması lazım erkek olan o siz değilsiniz ki :) annenizin dominantlığı muhtemelen sizde de mevcut :)

Aslında benim feminizmden vazgeçtim dememin sebebi, eylemlerimi feminist bulduğum için değildi. Artık saygı görmemeyi dahi göze almış olduğum için feminizmi köşeye bırakmak istiyorum. Bana gitme, yapma vs demesini tercih edecek haldeyim. Yeter ki bir konuda ben atağa geçmeden işler halledilmiş olsun.

Sizin sorununuz her şeyi kendi başınıza halletmeniz değil, siz hayatınızdaki insanların gözünde imajınızın bozulmasından ve onların göstereceği tepkiyi göze alamadığınız için hem hatan yapmaktan korkuyorsunuz hemde her şeyi kendiniz halde diyorsunuz. Ya kendinizi savunamıyorsunuz yada ifade edimiyorsunuz.
31 yaşındayım ve alıştığım çok geniş çevrem var. Bir işe yaramadığımda sevilmeme endişem var.

31 yaşındayım ve alıştığım çok geniş çevrem var. Bir işe yaramadığımda sevilmeme endişem var.

Hiç öyle dünmeyin. Seven seviyor. Bir hata yaptınız diye sevmeyecek olanda lütfen eksik olsun hayatınızda.

Kendi sorumlusunuz olan bir şeyi yada görevi tabiki yapın fakat başkasını yapması gereken bir veya sorumluluğu siz yapmayın. yoksa hem ruhsal hemde bedensel olarak çökersiniz. sonra beni anlamıyorlar diyip kin öfke ile beslemeye başlarsınız.

Back
X