Peki aldatana ne oldu?

Bakın dürüst biri değilmiş. Kimbilir kaç kişiye daha böyle ahlaksızlık yaptı. Bugün çocuğunu eşini aldatan sizi de aldatır. Aldatmak bir karakterdir. Huydur. Değişmez. Pisliğin tekiymiş.
Erkekler de bizim gibi değil ayrıca. O evlilik bitti çocuk için fln martavallarına da inanmayın. Bunu yapan tüm karaktersizler karısıyla da sevişmeye devam ediyor. Hatta anlaşılmasın diye sürprizler jestler de yapıyor. Ahlaksız pislikler. Karısının kulağına gitse sizi harcardı direkt. Karısına yalvarır sizi kötü kadın olarak lanse eder namusunuza saydırırdı.
Hiç gerek yok bunlara
Kesinlikle evet kendimi bir kenara koydum. Kadın öğrense yıkılır günah benim aileme duysa yıkılır günah aileme laf gelse ben kaldıramam. Ama 2. Kadınlar heo değersiz bunu biliyorum. Daha çok gururuma yediremedigim için bitirdim ve en iyisini yapmışım

Ya bunu cumlelere nasil dokerim bilemiyorum ama evrenin adaleti bizim anladigimiz sekilde calismiyor bence. Mesela o beni dusurdu onu da baskasi dusurecek degil dusmeyecek dusurulmeyecek o insan ama o insan cevresinde hep onu dusurebilecek insanlarla beraber yasayacak ve bunu bilerek yasamaya calisacak. Cunku insan cevresinde genel olarak kendi gibi insanlarla beraber oluyir. Dedikoducu dedikoducuyla beraber, hirsuz hirsizla, alim alimle. Bu hayatin dongusu yani. Hep tetikte olacak huzur cok az ugrayacak o akla. Torpille biyere gelen mesela hep torpilini kaybetme korkusu ile yasayacak ne bileyim senin konunda aldatan kisi bir sekilde iliskide olmasa da arkadaslikta vs de hep bir sirtindan bicaklanma dusuncesi icinde varolacak. Sen bunu farkedemezsin farketmemelisin de insan bu nefsine hakim olamaz sevinir o hale.
Sen kendinden sorumlusun tum omrun boyunca ona ne oldugunu umursama icsellestirme. Hergun yeni bir sans. Ya digacaksin ya da cirpina cirpina oleceksin.
Insanlar kendi gibi birileriyle beraber oluyorsa konu sahibi aldatan bir erkege nasil denk geldi, kendisi aldatmiyor ki? Ben siddet uygulayan eski ese denk geldim, kendim siddet uygulamadigim halde.

İnşallah, aldatana ve üçüncü kişiye ne olduğunu sorgulamayacağınız bir hayata tez vakitte ulaşırsınız. Bırakın ne yaparsa yapsın. Hayatınıza bakın. Aldatmak karaktersizlik ve siz bir karaktersiz ile birlikte olmayacak kadar değerlisiniz. Zaman, sadece zaman...Hepsi geçecek. Yeniden mutlu olacaksınız, yeniden aşık olacak ve karşınızdaki insana güvenebileceksiniz.Eskisinden çok daha güçlü olacaksınız. Kendinize güvenin ve bırakın ne yaparlarsa yapsınlar. Mutlu veya mutsuz olsunlar. Sizin için bu insanlardan kurtulduğunuz için şükrettiğiniz günler çok yakında...

Ne kadar da zormus, gecmiste mutluluk hayalleriyle olusturdugun herseyinin bir anda yok olmasi, yabancilasmasi, degismesi, yasadiklarinin yalan olmasiyla yuzlesilmesi. Sadece bir an, kisacik bir an icinde ogreniyormus meger insan. Sonradan yuzlestiklerin ise yasadigini hissettiklerinden ne kadar farkliymis.Hersey, tum hayatin bir anda tepetaklak olabiliyormus meger.ustunde durdugun yalan bir bulutmus, sana soz hakki bile taninmadan,sirf baskasi boyle olmasini istedigi icin hunharca ayaklarinin altindan alindiginda gokten yere cok sert dusuluyormus meger.

Aldatilanin hissettigi caresizlikler, hayal kirikliklari, cirpinislar, ozbenlikten vazgecmeler, kendini asagilamalar, hayatta kendine yer bulamamalar, bir daha kimseye guvenememe, hayati sorgulama, isyanlar, uykusuz geceler, dik durma cabalari,unutulmayacak korkusu, yok sayilma, yalnizlik ve dahasi.

Peki aldatana ne oldu? Cidden ne oldu? Ne yani acidi? Ne yanina bicak saplandi? Sana bunlari reva gorene ne oldu? Hangi inandigi deger sarsildi?

Bir kez aldatıldım
Ona bir şey olmadı, zaten ben değerli olsaydım aldatmazdı
On yılın üstüne gitti evlendi bir de çocuk yaptı
Ama kendi kaybettiğim zamana, ardından üzülmeye, nedenlerle niçinlerle geçen zamanıma çok acıyorum şimdi ,aptalmışım en güzel yıllarım yana yana geçti.

Evli olduğunu bile bile bir erkekle beraber olduysa bir insan evet acı çekmeyi hakeder beterde olsunlar ki mesajini alintiladigim kişi gerekli açıklamayı yaptı.
Bana gelince evet ben evliligime ikinci bir şans vermeyi tercih ettim.ne bedeller ödediğini anlatacak değilim size tek tek.fakat kendime geldigim guclendigim doğrudur.affetmek yanlizca eşimi ve beni etkileyen bı tercihti.2. kadın olmayı kabul edip evdeki kadın ve çocukların hayatını alt üst edene de mutluluklar dilenmez yani.olabilir hakediyoruzdur.insaallah sizde hakettiklerinizi yaşarsınız daima.
Affetmek konunuza yorum yapmak bana dusmez ama aslinda ben cumlelerinizde kendinize yuklendiginizi goruyorum.kendine gelmek? Guclenmek? Aldatilmasaydiniz boyle birseye ihtiyaciniz olmayacakti. Gucunuzu de hayal kirikliklariniza karsi arttirmis oldunuz. Kocaniz yaptiginin bedelini odedigini belirtmissiniz. peki siz neyin bedelini odediniz? Bahsettigim bu aslinda. Ben daha somut bir soru sormak istemistim ama uslubum duygusal olmus.

Ne kadar da zormus, gecmiste mutluluk hayalleriyle olusturdugun herseyinin bir anda yok olmasi, yabancilasmasi, degismesi, yasadiklarinin yalan olmasiyla yuzlesilmesi. Sadece bir an, kisacik bir an icinde ogreniyormus meger insan. Sonradan yuzlestiklerin ise yasadigini hissettiklerinden ne kadar farkliymis.Hersey, tum hayatin bir anda tepetaklak olabiliyormus meger.ustunde durdugun yalan bir bulutmus, sana soz hakki bile taninmadan,sirf baskasi boyle olmasini istedigi icin hunharca ayaklarinin altindan alindiginda gokten yere cok sert dusuluyormus meger.

Aldatilanin hissettigi caresizlikler, hayal kirikliklari, cirpinislar, ozbenlikten vazgecmeler, kendini asagilamalar, hayatta kendine yer bulamamalar, bir daha kimseye guvenememe, hayati sorgulama, isyanlar, uykusuz geceler, dik durma cabalari,unutulmayacak korkusu, yok sayilma, yalnizlik ve dahasi.

Peki aldatana ne oldu? Cidden ne oldu? Ne yani acidi? Ne yanina bicak saplandi? Sana bunlari reva gorene ne oldu? Hangi inandigi deger sarsildi?
Yolumuza bakacagız.Başka çaremız yok.Onlara verebılecek en buyuk acı daha ıyı bi hayat kurmamız.

Evli olduğunu bile bile bir erkekle beraber olduysa bir insan evet acı çekmeyi hakeder beterde olsunlar ki mesajini alintiladigim kişi gerekli açıklamayı yaptı.
Bana gelince evet ben evliligime ikinci bir şans vermeyi tercih ettim.ne bedeller ödediğini anlatacak değilim size tek tek.fakat kendime geldigim guclendigim doğrudur.affetmek yanlizca eşimi ve beni etkileyen bı tercihti.2. kadın olmayı kabul edip evdeki kadın ve çocukların hayatını alt üst edene de mutluluklar dilenmez yani.olabilir hakediyoruzdur.insaallah sizde hakettiklerinizi yaşarsınız daima.

Ne kadar sığ düşünüyorsunuz ve gururlu bir kadına hiç yakışmayan laflar sıralıyorsunuz. Sanırım artık ALLAH da karşınıza çıkarmaz aldatıldığınızı, niye çıkarsın :) İnşaallah düzelirsiniz ne diyim.

Affetmek konunuza yorum yapmak bana dusmez ama aslinda ben cumlelerinizde kendinize yuklendiginizi goruyorum.kendine gelmek? Guclenmek? Aldatilmasaydiniz boyle birseye ihtiyaciniz olmayacakti. Gucunuzu de hayal kirikliklariniza karsi arttirmis oldunuz. Kocaniz yaptiginin bedelini odedigini belirtmissiniz. peki siz neyin bedelini odediniz? Bahsettigim bu aslinda. Ben daha somut bir soru sormak istemistim ama uslubum duygusal olmus.
Gereğinden fazla kıymet vermenin diyebilirim.zannediyordum ki o benim elim kolum gören gözüm.onsuz tek nefes dahi alamam.cok fazla değer yuklemisim.bunu şimdi daha iyi anlayabiliyorum.bir çok konuda mükemmel bı adamdir benim eşim.bem her konuda mükemmel sandım.insan üstü idi gözümde.birde geçmişten gelen bazı travmalarla ondan aşağı görmüşüm kendimi.sanki o bana bı lütuf gibi.ama bunu o yapmadi.ben yaptım.aslinda o son derece alçak gonulludur.hic öyle benim havalarında değildir.bunu kendime neden yaptım bilmiyorum.ben birazda kaderciyimdir.dedigim gibi hayat neye ihtiyacin varsa onu veriyor aslında.beser şaşar derler ya ben onu unutmuşum.yinede sizin aradığınız somut cevap olmadı belki ama benim ic sesim bunları söylüyor.

Ne kadar sığ düşünüyorsunuz ve gururlu bir kadına hiç yakışmayan laflar sıralıyorsunuz. Sanırım artık ALLAH da karşınıza çıkarmaz aldatıldığınızı, niye çıkarsın :) İnşaallah düzelirsiniz ne diyim.
Ah iyi temennileriniz için minnettarım.insallah kısmet artık.

Benim eski eş de mahkeme bitmeden sevgili yapmıştı.
Adı üzerinde bitme kararı alınmış ilişki,evlilik.
Resmiyette bittikten sonra da koymazdı.
Öncesinde de koymadı.
Koyması lazımdı halbuki beni nasıl unutabilip başkasıyla olabilirdi henüz boşanmadan?
Koymadı.
Cevap belli:Sevgim bitmişti.
Sonra aynı kişiyle evlendi ayrıldı çok mutsuz olduğunu ağzından duymama gerek yok.
Ben evlendim, mutluyum.
Gidene ne oldu?

Tamam bosverdim. Istedigimizi derken kac kisiniz?
Otomatik klavye hatasi hanimefendi ya. Biraz sakinlesir misiniz?. Bana ve iyi niyetime saldirarak bir yere varamazsiniz. Banim hayata bakis acim bu. Benim pencerem bu size uymayabilir. Yasadiklarimdan ogrendigim bu. Bu kadar, daha fazla uzatmayin lutfen..

Acıttıgı yerden acıyacak merak etme.

Hayir mutlu mu ya da mutsuz mu degil soru? Adalet terazisinde ki somut deger benim sordugum.yasattiklarinin karsiliginda onun kefesinde ne var?
Hicbirsey. Zaten bu yuzden mutlu. Herkes yasattigini yasamadan olmezmis diyorlar bilmem ama sanirim zugurt tesellisi. Onun hayati aynen devam ediyor. Isi gayet guzel. Hatta daha da iyi. Ozrmel hayatini bilemem ama zaten tek bir kisiyle yapabolecek biri degildi. Muhtemelen birileri vardir. Bir kisiyle de yetinmez o. Yani onun hayat terazisinde bir degisiklik yok.

Hicbirsey. Zaten bu yuzden mutlu. Herkes yasattigini yasamadan olmezmis diyorlar bilmem ama sanirim zugurt tesellisi. Onun hayati aynen devam ediyor. Isi gayet guzel. Hatta daha da iyi. Ozrmel hayatini bilemem ama zaten tek bir kisiyle yapabolecek biri degildi. Muhtemelen birileri vardir. Bir kisiyle de yetinmez o. Yani onun hayat terazisinde bir degisiklik yok.

Tamamen katılıyorum.

Back
X