Peki baba kandilde bomba patlarmı

Evet işte ondan çok korkuyorum.karamsar herşeyden korkan bi çocukta olsun istemiyorum.yazın dışarı çıkma birileri seni kaçırabilir diye o kadar çok söylemişimki bilinçsizce kızım hadi in bahçeye ben sana camdan bakarım deyince anne çıkamam birileri beni kaçırabilir demişti.

Evet o yüzden bilgi verirken mutlaka onların seviyesine inmek lazım.gözünü korkutarak bir şeyleri engelleriz ama bu seferde korkak bireyler olurlar.

Aslında elimizden geldiğince bu travmatik olaylara fazla maruz bırakmamak lazım çocukları ama o kadar fazla oluyor ki haberleri olmaması imkansız. Yalan söylemeden, fazla detaya da girmeden net açıklamalar yapmanızı tavsiye ederim. Biz bile anlam veremezken çocukların anlam vermesi çok çok zor. Bunun üzücü bir olay olduğu, korkmasının normal olduğu ama onun güvenliği için önlemler aldığınızı falan anlatabilirsiniz. Naçizane tavsiyem çocuğunuza karşı duygularınızı saklamamanız, sizin de korktuğunuzu, üzüldüğünüzü ona anlatmanız. Böylece kendini daha rahat hisseder, hissettiklerinin normal olduğunu düşünür. Güvenliğini sağlayacağınıza da inanırsa şimdilik yeterli.

22 aylık oğlum var şu an herşeyden habersiz.Ama bende bugünlerin gelmesinden korkuyorum.Terörle ilgili bir soru sormasından ve cevapsız öylece bakakalmaktan onun korktuğunu görmekten çok ama çok korkuyorum.Yeter artık diyoruz ama durmuyor bitmiyor kötülükler.Bir an evvel son bulması tüm annelerin tek dileği.

Benim de 5 yasinda bir kizim var, ne darbeden haberi oldu ne patlamardan, ne terorden. su an dunyadaki en korkunc seyin deprem oldugunu saniyor onu da okulda kizilay haftasinda ogrenmis.

Masallarda bile var kötü insanlar .Kötü insanlar kötülük yapar iyiler iyilik .Ama kazanan hep iyilerdir deyin yeterli .
Herseyi oldugu gibi anlattim .
Sadece tecavüz konusu bizde muamma .
Oglum 10 yaşinda geçen gün sordu bilmiyorum dedim .

benim çocuklarimda bilmez
su an tek bildikleri hirsiz vede 8 yasindaki kizim çok ama çok korkar, kardesi onu kizdirmak için hirsiz diye bagirarak geziyordu bi ara evin içinde, ablamizda agliyordu o kelimeyi duydu diye korkusundan

bombasi bilmemnesi onlari duymalarini istemiyorum,ölümü nasil açiklayaacgimi bilemiyorum çunku
cennet e gittiler diyorsun, bizde gidelim diyolar
olmaz diyorsun nedenmis diyolar

çok zor çocuklarin sorularini cevaplamak
duymamasi gereken seyleri duymazlarsa sorulariniz bu kadar kazik olmaz

hem her sehit haberini uzulurum ama bu sefer hamilelikten mi nedir cok icim yandi. baya agladim. 38 sehit ne demek sosyal medyada sehitlerimizun resmi falan gordum cogu gencecik ya insanin isyan edesi geliyor.

Kızınız içimi yaktı.. Çok üzücü, çok cevapsız.
Abimler Beşiktaş'ta yaşıyorlar patlamayı yoğun olarak duydular yani. Yeğenim henüz 4 yaşında. "Baba ne patladı?" diye sormuş. "Balon kızım" diyebilmiş abim ne denir ki başka? "Baba bana bir daha sakın balon alma" demiş yeğenim karşılığında.

Şehitlerin evlatları hiç aklımdan çıkmıyor benimde. Onlar artık kandillerde babasının elini öpmek yerine mezarına gidecekler..

Buna sebebiyet verenleri, bu çocuklara bunları sorgulatanları, o çocukları yarım bırakanları Allah kahretsin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…