Peki hem kadın hem erkekte infertilite olanlar ne yapıyor?

edut

Oğlum can parem...
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2008
7.846
6
681
selam kızlar....hep okuyorum ya kadın infertilitesi yada erkek infertilitesi...bizde her ikisi:( ben pko lum eşimde morfoloji...
ben pko lu yum evlendiğimde öğrendim ne demek olduğunu çünkü tek sıkıntım hep kiloydu...ne adet düzensizliği bilirdim ne kıllanma(maşallah:nazar::)).... ilk duydupumda çok korktum...sonra alıştım unuttum nede olsa eşim hala hazır değildi bebeğe...gel zaman git zaman 3. senemize yaklaşırken ve ben 32 yaşıma giripte endişe duymaya başlayınca eşime korunmaması için ikna çalışmalarım başladım,pek istekli değildi ama zaten uzakta çalıştığı için ve haftanın 4 günün yanımda olabildiği için sürecin uzayacağından emindi peki dedi.....doktora gittik bana 6 ay dene ama bu arada eşinin değerlerine bakılsın dedi...2. ayımızda test verdik ve şok....eşimin değerleri düşüktü, sayısı hareketliliği ama en problemi morfoloji.....%2....ürologa gittik...dopler istedi ve varikosel yok elle muaynede....tam 3 ay oldu ...hem eşim üzülmesin hem neden diye susutum...sustukça şiştim....onu üzmemek için ben mahvoldum...ve aslında hiç bir suçu olmadığı halde başka şeylerde hep onun üstüne gittim..... sonra düşündüm bu çözüm değil....bir yerden başlamak lazım....

bu hafta üniversitenin tüp bebek bölümüne başvuracağım....bakalım ne yaşayacağız...bizim gibi olan varmı?

ay allh yardımcımız olsun
aslında hastalık bahane
burda neler duyuyoruz ne rahatszlıgı olupta hamıle kalanlar var
rabım yeterkı ol desın
bızımde sorun var
esımde sperm azlıgı :(
elımden gelenı yaptım 3 ay boyunca
ama sonuc pek değişmedi
rabbım kımsenın kucagını bos bırakmasın

ay allh yardımcımız olsun
aslında hastalık bahane
burda neler duyuyoruz ne rahatszlıgı olupta hamıle kalanlar var
rabım yeterkı ol desın
bızımde sorun var
esımde sperm azlıgı :(
elımden gelenı yaptım 3 ay boyunca
ama sonuc pek değişmedi
rabbım kımsenın kucagını bos bırakmasın

neler denedin....benim eşim kullanmakta istemedi hiç bir şey...sadece gnc den bir vitamin kullanmaya ikna ettim...erkekte olunca tedavisi daha kolay ama iknası çok zor oluyor....

hayır canım tam trsı bayanda olunca tedavı daha basıt oluor erkekte olunca zor oluor
vıtamın bızde kullandık hergun taze sıkılmıs portakal suyu
kecıboynuzu gunnde 2 kere
yerlı cılek muz
havucccc
genellıkle sebze agırlıklı yemekler
sıgara agzına surmedı
asıtlı ıceceklerden vede kahveden tamamen uzak kaldı
hergun yemkten sonra badem fındık cevız bal karısımı yapıp yedırdım
sabhları harnup pekmezı yedı
yemedıgı kalmadı anlayacagın
amaaaaaaa pek faydası olmayınca hıc bır sey yapmıor sımdı

hayır canım tam trsı bayanda olunca tedavı daha basıt oluor erkekte olunca zor oluor
vıtamın bızde kullandık hergun taze sıkılmıs portakal suyu
kecıboynuzu gunnde 2 kere
yerlı cılek muz
havucccc
genellıkle sebze agırlıklı yemekler
sıgara agzına surmedı
asıtlı ıceceklerden vede kahveden tamamen uzak kaldı
hergun yemkten sonra badem fındık cevız bal karısımı yapıp yedırdım
sabhları harnup pekmezı yedı
yemedıgı kalmadı anlayacagın
amaaaaaaa pek faydası olmayınca hıc bır sey yapmıor sımdı

varikosel muaynesi oldumu...

evet oldu ellen doktor var gıbı dıor
renklı dublorde cıkmadı
ayrıca esımde agrı sızı yok
dıger hafta prof bır doktordan randevu alıp gıdıcez
bnce varıkosel yok bzde gıbıme gelıor
toplam sayımız 2 mılyon cıktı son testte canlı sayısı 400 bın ama :(
sizde sayı kac vede doktorlar ne dıor?

Sevgili Edut ve Esra,
Edut tesekkürler cok güzel bi konu acmissin. Iki tarafli sorun, bencede cok zor. Bende 32 yasimdan beri mücadele ediyorum. Gercekten cok zor bi durum, ki baslarda bende sorun yoktu, artik yas itibariyle bendede sorunlar cikmaya basladi. Ama sperm hareketliligi o kadar düsükken, tüp bebek olmasi ihtimalide düsük, ya anlayamadigim her erkek cocugu olsun ister, senin esinin bu isteksizligi ilginc. Bitkisel kür yap, keciboynuzu kürü hareketliligini spermlerin artiriyo. Kendinde PCO icin sogan kürü yap, bitkisel kür yapmadan tüp filan bos arkadasim, moralinin bozulmasi icin yazmiyorum, sadece uyariyorum ben 5 deneme yaptim. Allah vermedi su an 38 yasindayim.
Ama bu yola cikacaksan, Önce bitki kürlerini yap. En az 3 ay kullanimla sperm hareketliligi %25 e ckiyor. Birde esinde sende Zink (Cinko Vitamin) kullanin Ben denedim, ha anne olamadim o baska.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Sevgili Edut ve Esra,
Edut tesekkürler cok güzel bi konu acmissin. Iki tarafli sorun, bencede cok zor. Bende 32 yasimdan beri mücadele ediyorum. Gercekten cok zor bi durum, ki baslarda bende sorun yoktu, artik yas itibariyle bendede sorunlar cikmaya basladi. Ama sperm hareketliligi o kadar düsükken, tüp bebek olmasi ihtimalide düsük, ya anlayamadigim her erkek cocugu olsun ister, senin esinin bu isteksizligi ilginc. Bitkisel kür yap, keciboynuzu kürü hareketliligini spermlerin artiriyo. Kendinde PCO icin sogan kürü yap, bitkisel kür yapmadan tüp filan bos arkadasim, moralinin bozulmasi icin yazmiyorum, sadece uyariyorum ben 5 deneme yaptim. Allah vermedi su an 38 yasindayim.
Ama bu yola cikacaksan, Önce bitki kürlerini yap. En az 3 ay kullanimla sperm hareketliligi %25 e ckiyor. Birde esinde sende Zink (Cinko Vitamin) kullanin Ben denedim, ha anne olamadim o baska.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.

evet eitamiyor...yani hiç bir zaman çocuk düşkünlüğü yoktur ama hep bana olmazsa evlat ediniriz derdi...demekki içine doğmuş...eşimin sayısı ve hareketliliğinde pek sorun yok ama morfoloji can sıkıcı....eşim doktora gittiğinde doktor ilaç bile pek işe yaramaz diyince iyice saldı....ben 3 aydır doktora gitmiyordum can sıkıntısından çünkü tek taraflı çaba bizde çözüm değil....
seninkide zor bir durum....o kadar çaba o kadar emek o kadar umut tabi sorgu olmaz haşaa...Allahım bizi sınıyor vardır bşr nedeni biz çözemiyoruz...bu arada benzetmesin ama bende 32 yaşındayım ve bir yerden başlamaya eşim daha yeni ikna oldu....bana kalsa hemen tüp bebek diyorum geç kalmaktan korkuyoırum çünkü...perşembe doktorumla randevum var... Allah hepimizin yardımcısı olsun...

kuzenım bırıylen evlendı cok sevdıler bırbırlerını
sonra 2 yıl sonra sokakta esı yıgılmıs kalmıs
kalp kırızı gecırdı 26 yasındakı cocuk
dul kaldı...oglan olduktan sonra kocasının tarafı hıc sahıp bıle cıkmadı
kız annesının yanına yerlestı bır kac yıl sonra babası kanser oldu ona baktı
o da gozunun onunde erıye erıye oldu
esı oldugunde cocuk ıcın tedavı goruolardı
sımdı ıyıykı cocucgum olmamıs dıorrrrrrrr
o yuzden herseyın hayırlısı benım eltımınde 6 yıldır olmuor
ırsi die dusunuyorum
rabbım hakkımızda hepımızın neyı hayırlı goruosa onu versın :(

sızın esınızde agrı oluormuydu
varıkosel varken
yanı belırtı varmıydı

sızın esınızde agrı oluormuydu
varıkosel varken
yanı belırtı varmıydı

benim eşimde varikosel bulamadı doktor ama ağrı oluyormuş bazende gözle görülüyormuş.... bu arada eşinde varikosel mi var?

kuzenım bırıylen evlendı cok sevdıler bırbırlerını
sonra 2 yıl sonra sokakta esı yıgılmıs kalmıs
kalp kırızı gecırdı 26 yasındakı cocuk
dul kaldı...oglan olduktan sonra kocasının tarafı hıc sahıp bıle cıkmadı
kız annesının yanına yerlestı bır kac yıl sonra babası kanser oldu ona baktı
o da gozunun onunde erıye erıye oldu
esı oldugunde cocuk ıcın tedavı goruolardı
sımdı ıyıykı cocucgum olmamıs dıorrrrrrrr
o yuzden herseyın hayırlısı benım eltımınde 6 yıldır olmuor
ırsi die dusunuyorum
rabbım hakkımızda hepımızın neyı hayırlı goruosa onu versın :(

orası öyle çabalıycaz ama Allah biliyor nedenini biz sadece yüzeysel bakıyoruz....emin ol eğer olmayacaksa aslında bu bizim için hayırlı olandır

Esra keske o arkadasinin bi evladi olsaydida hayata daha farkli sarilirdi. Hani babasi ve esi ölen.

Biz yüzeysel bakiyoruz haklisinizda, derinlemesine nasil bakicaz, bicok insan ölüyo, geride hic öksüz birakmiyomu? derinlemesine bakalim, bu bizim layikimizmis diye ozaman dktorlara gitmeyelim. Yok ya bilemiyorum. Tabiiki doktorlarada inanmiyorum. Doktor bana kesinlikle degerler düzelmez demisti sayi 1 milyondan 18.milyona cikti hareketlilik %1 den %25 e cikti. Morfoloji filan sormadim ben doktora. Allah verdigi herderdin devasini dogadada bize sunmustur. Teslimiyetcilik niye..............

Esra keske o arkadasinin bi evladi olsaydida hayata daha farkli sarilirdi. Hani babasi ve esi ölen.

Biz yüzeysel bakiyoruz haklisinizda, derinlemesine nasil bakicaz, bicok insan ölüyo, geride hic öksüz birakmiyomu? derinlemesine bakalim, bu bizim layikimizmis diye ozaman dktorlara gitmeyelim. Yok ya bilemiyorum. Tabiiki doktorlarada inanmiyorum. Doktor bana kesinlikle degerler düzelmez demisti sayi 1 milyondan 18.milyona cikti hareketlilik %1 den %25 e cikti. Morfoloji filan sormadim ben doktora. Allah verdigi herderdin devasini dogadada bize sunmustur. Teslimiyetcilik niye..............

zaten biz çabalmazsak olmaz.... bu şart ama çokta kaptırmak iyi değil....denersin elinden gelen herşeyi yaparsın ama o kadar çabalayıpta olmazsa o zaman teslimiyet şart sankii...y

yok canım bızde varıkosel cıkmadı renklı dublorde
bence ıyıkı cocugu olmadı
cocuklu olsaydı bır yere sıgmazdı
vede onun sartları altında pekte saglıklı bır cocuk yetsmezdı
rabbım hayırlısını verır herseyın
sızın degerler 1 mılyondan 18 mılyona yukselmıs ne gusel
herhangı bişi yaptınızmı ?????

sadece sayımı peki

Biz keciboynuzu kürü yaptik. Ben alternatif tip taraftariyim, Iste normal okul tipla 5 deneme sonuc negatif.

sadece sayımı peki
Canim yazsiklarimi okursan Hareketlilik %1 den %25 e cikti.

Back
X