- 28 Nisan 2008
- 7.846
- 6
- 681
selam kızlar....hep okuyorum ya kadın infertilitesi yada erkek infertilitesi...bizde her ikisi
ben pko lum eşimde morfoloji...
ben pko lu yum evlendiğimde öğrendim ne demek olduğunu çünkü tek sıkıntım hep kiloydu...ne adet düzensizliği bilirdim ne kıllanma(maşallah
:)).... ilk duydupumda çok korktum...sonra alıştım unuttum nede olsa eşim hala hazır değildi bebeğe...gel zaman git zaman 3. senemize yaklaşırken ve ben 32 yaşıma giripte endişe duymaya başlayınca eşime korunmaması için ikna çalışmalarım başladım,pek istekli değildi ama zaten uzakta çalıştığı için ve haftanın 4 günün yanımda olabildiği için sürecin uzayacağından emindi peki dedi.....doktora gittik bana 6 ay dene ama bu arada eşinin değerlerine bakılsın dedi...2. ayımızda test verdik ve şok....eşimin değerleri düşüktü, sayısı hareketliliği ama en problemi morfoloji.....%2....ürologa gittik...dopler istedi ve varikosel yok elle muaynede....tam 3 ay oldu ...hem eşim üzülmesin hem neden diye susutum...sustukça şiştim....onu üzmemek için ben mahvoldum...ve aslında hiç bir suçu olmadığı halde başka şeylerde hep onun üstüne gittim..... sonra düşündüm bu çözüm değil....bir yerden başlamak lazım....
bu hafta üniversitenin tüp bebek bölümüne başvuracağım....bakalım ne yaşayacağız...bizim gibi olan varmı?

ben pko lu yum evlendiğimde öğrendim ne demek olduğunu çünkü tek sıkıntım hep kiloydu...ne adet düzensizliği bilirdim ne kıllanma(maşallah

bu hafta üniversitenin tüp bebek bölümüne başvuracağım....bakalım ne yaşayacağız...bizim gibi olan varmı?