Peki hem kadın hem erkekte infertilite olanlar ne yapıyor?

merhaba canım,bizimde hem eşimde hem de bende sorun vardı.bende endometriosis vardı eşimin ileri hızlı sperm sayısı yeterli değildi.aslında bir kez doğa lyoldan hamile kaldım ama olmadı.doktorların dediğine göre bozulmuş sperm döllenmiş ve iyiki de gelişmemiş...sonra bir aşılama deneyimimz oldu ve bu süreçte eşimin ileir hızlı sayısı %10 a ulaştı.zaten sperm sayısı ve morfoloji sorunumz yoktu.aşılama tutmatyınca doktorlar bir sene daha doğal yoldan olur bekleyin dediler ama ben beklemek istemedim artık.yaşım 26 olmuştu,eşimin 29..zaman geçiyordu ve artık anne olmayı çok istiyordum.zorda olsa eşimi ikna ettim ve tüp bebek tedavisine başladık.ilk denememizde hamile kaldım ve şimdi anneyim..

eşimle bugüne kadar hem varlıkta hem yoklukta herşeyimizi paylaştık,Allah bize bu sorunuda paylaşmayı uygun gördü..iyiki de öyle olmuş,bilinç altında da olsa suçlanacak bir taraf yoktu ortada..aslında biraz daha beklesek doğal yoldan da olabilecekti belki ama hayatta tek istediğim şey bir bebekti ve beklemimin anlamı yoktu.çünkü psikolojim bozuluyordu artık.hamile arkadaşlarımla görüşmemeye,çocuğu olan arkadaşlarımı sevmemeye başlamıştım.durduk yere kıskançlıklar yapıp onları da kendimid e yıpratıyordum..üstelik bu durumumu kabullenmeyip hala biz çocuk istemiyoruz,böyle mutluyuz,iki-üç sene daha bekleriz gibi yalanlara kendimi ve çevremi kandırıyordum...hastalıklı bir hal almıştım yani..ama bu durmunu fark etmek önemli tabii.ben fark ettim ve ha doğal ha tüp bebek dedim..sonuçta ikiside bizim yavrumuzdu.

ayy ne uzun yazmışım ya,içimi dökmüşüm valla..dualarım anne olmak isteyen herkesle,Allah hepinize sağlıklı ve sıhatli yavrular versin İnşallah..tez zamanda..AMİN.

ne güzel anlatmışsın aslında....bu formun güzelliği bu o kadar bizim gibi hisseden bizim gibi üzülüp sevinen ve aslında her kelimede ne demek istediğini hisseden bir sürü insan var....ben eşimi daha tüpe ikna edemedim...ve bizim yaşımız 32 biz en az 2 kere aşılama deneyeceğiz ama bende artık oluruna bıraktım...Allahım bana 1 kere hamileliğimi yaşatarak gösterdi ki biz inancımızı asla yitirmiycez çabalıycaz ve o bize en doğru zamanda en doğru yöntemde ol diyecek yada demeyecek ama bizim için hayırlısı neyse o olacak

allah seninde kuzunu size bağışlasın, yöntem önemli dğeilki olay sizin sevginizden doğan bir bebeğinizin olması...allah mutluluğunuzu daim etsin bacım...ve dualarını eksik etme

slm.benzer sorunlar bizde yaşıyoruz,eşimde sperm sayısı az çıktı bende fsh yüksek ve miyom ameliyatı oldum.dr eşime comvitex diye ilaç yazdı 2 aydır kullanıyo e vitamini alıyo ilaçlar bitince tekrar tahlili var bakalım e durumda?dr elle muaynede varikosel olabilr dedi ama renkli duplorde çıkmadı.yaşım 30 u geçmiş olmasına ve bu sorunlar olmasına ragmen ümitliyim çünkü Allah ol demesiyle oluverir engel tanımaz..dularla çare aramakla ve birbirimize yaptıgımız duayla inşaallah rabbim hayırlısıyla saglıkla versin AMİN.

slm.benzer sorunlar bizde yaşıyoruz,eşimde sperm sayısı az çıktı bende fsh yüksek ve miyom ameliyatı oldum.dr eşime comvitex diye ilaç yazdı 2 aydır kullanıyo e vitamini alıyo ilaçlar bitince tekrar tahlili var bakalım e durumda?dr elle muaynede varikosel olabilr dedi ama renkli duplorde çıkmadı.yaşım 30 u geçmiş olmasına ve bu sorunlar olmasına ragmen ümitliyim çünkü Allah ol demesiyle oluverir engel tanımaz..dularla çare aramakla ve birbirimize yaptıgımız duayla inşaallah rabbim hayırlısıyla saglıkla versin AMİN.

kuzum ben bunu yaşadım..allah ol dedi oldu....hayırlı zamanda hayırlı evlatlarımız olacak inşallah....AMİN

slm sevgili edut sende son durum nedir?tedavin dvmediyormu?bizim bayramdan sonra eşim ve benim kontrollerimiz var duruma göre tüp bebege baş vuracagız heralde*inşaallah gerek kalmazda hayırlısıyla saglıkla hamiş kalırız..ama yaş geregi bekleyemem şansım azalıyo tabi bu tıp dilinde böle.amma Allah katında engel yoktur!bu spem sayısı az olan arkadaşlar presed kullanmışlar bende istiyorum nerde satılıyo ve nasıl spariş veriliyor?sen kullandınmı?ha birde sana sorum hamile kaldıgın ayda farklı bi şey kullandınızmı?birbirimize dua edelim Allah duayı en iiyi işitendir.

slm sevgili edut sende son durum nedir?tedavin dvmediyormu?bizim bayramdan sonra eşim ve benim kontrollerimiz var duruma göre tüp bebege baş vuracagız heralde*inşaallah gerek kalmazda hayırlısıyla saglıkla hamiş kalırız..ama yaş geregi bekleyemem şansım azalıyo tabi bu tıp dilinde böle.amma Allah katında engel yoktur!bu spem sayısı az olan arkadaşlar presed kullanmışlar bende istiyorum nerde satılıyo ve nasıl spariş veriliyor?sen kullandınmı?ha birde sana sorum hamile kaldıgın ayda farklı bi şey kullandınızmı?birbirimize dua edelim Allah duayı en iiyi işitendir.

ben preeseed kullandım...hatta yeni kutuyu sipariş ettm. ebay ingiletereden alıyorum, 50 TL ye felan geliyor, nakliye dahil...1-2 haftada da geliyor.....hımmm evet hamile kaldığımdane 1 ay önce rahim filmi çektirdim, doktor tedavi özelliği olabiliyor bazen dedi....eğer çektirceksen kesinlikle imkanın varsa Ckollu makinada çektir, acısız cidden....zaten gebeliği geçen ay geçirdim ondan önce biz aşılama raporu çıkarmştık zaten, tedavilik bişi yoktu daha...doktor yazdı raporumu, onun işlemlerini yaptırdım, eski tetkiklerim vardı hormon, işte rahim filmi felan eşimin sperm testi, onlar haricinde bişi yapmamıştık, aşılama raporunu aldım doktor adetinin 2. günü gel başlayalım demişti tedaviye hamile kaldım....şimdi o rapordan ilaçları aldım koydum dolabıma...ekim yada kasımda gidicem aşılama için....başka sorun olursa herhangi bir sorun olursa seve cevalarım inşallah işine yarar...ama bence bir an önce yaptır tetkiklerini...her geçen gün kayıp sonuçta bacım...allah şu kadir gecesi hürmetine hepimize hayırlı zamanda evlatlarımızı nasip etsin inşallah....

ben pes ettim...artık çocuk mocuk istemiyorum....allah demmeki bize hayırlı evlat yazmamış....kaderimizde buymuş...ondan gelene can kurban....

kızlar...o gün canım sıkkındı düşündük düzedik....öncelikle eşimin testşnbden emin olmamız lazım....asm de semen testi vereceğiz....yeni bir gün yeni başlangıç

bizdede aynı sorunlar var bende bir hamilelik geçirdim ama uzun sürmedi hemen düştü bir seneden beri uğraşıyoruz ben hala hamile kalamadım artık aşılama olacak adet olmayı bekliyorum

bizdede aynı sorunlar var bende bir hamilelik geçirdim ama uzun sürmedi hemen düştü bir seneden beri uğraşıyoruz ben hala hamile kalamadım artık aşılama olacak adet olmayı bekliyorum

eşinin değeleri nedir?

Back
X