• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki ya Duygularımızı Ve Hormonlarımızı Ne Yapalım?

Düşünmüyoruz korunuyoruz ama tabiki yine de Allah bilir çünkü gördüm ve iyice anladım ki "Ol" dediğinde önünde hiçbirşey duramıyor.. Yine de Allah isteyenlere olmayanlara versin inşallah bizim dileğimiz bu kadardı :dua: :dua:
Amin canim nasipte varsa illaki dunyaya geliyor zaten, Allah tum
Isteyenlerin kucagini doldursun

peki bilinçdışı ne
Bilinç dışı; bilincimizle kontrol edemediğimiz her şeydir. Nefes almak, organlarımızın çalışması, reflekslerimiz vb. Bilinçaltımız sayesinde her biri gerçekleşmekte; kayıtlarımız orada çünkü. Bilinçli hareketlerimiz de bilinçaltımızdaki kayıtlarımız sonucu ortaya çıkan eylemlerimiz. Örneğin; ailenizde saat 10dan sonra dışarda olmak yasak diyelim. Bu kuralla yetiştiniz; bilinçaltınızda bu kayıt oluştu. Yetişkin olduğunuzda farkında olmadan akşam 10dan sonra dışarda olduğunuz anda bir huzursuzluk hissetmeniz bilinçaltınızdaki kayıttan kaynaklanan bilinçdışı bir duygudur. Katkı olabilmek dileğiyle, sevgiler...Hoppa

Maalesef meslek yasamız yok :KK43: psikolog , psikolojik danışman unvanı kullanırsa şikayet olur ama bir şey çıkmaz . Malum bir tane instamom vardı , kadın tvye bile sahte unvanla çıktı hiç bir halt olmadı . Alan mezunları kendilerine terapist demeye zorlanırken, herkes terapist oldu ülkemde .

Ben de cherry terapistim mesela, kiraz gibi meyveleri kullanarak insanların bilinçüstü benliklerine! ulaşıyorum ve blokajlarını kaldırmaya! yardım ediyorum. 1 saatten beri terapistim hemmen bir sosyal medya sayfası açıcammmm

Bilinç dışı; bilincimizle kontrol edemediğimiz her şeydir. Nefes almak, organlarımızın çalışması, reflekslerimiz vb. Bilinçaltımız sayesinde her biri gerçekleşmekte; kayıtlarımız orada çünkü. Bilinçli hareketlerimiz de bilinçaltımızdaki kayıtlarımız sonucu ortaya çıkan eylemlerimiz. Örneğin; ailenizde saat 10dan sonra dışarda olmak yasak diyelim. Bu kuralla yetiştiniz; bilinçaltınızda bu kayıt oluştu. Yetişkin olduğunuzda farkında olmadan akşam 10dan sonra dışarda olduğunuz anda bir huzursuzluk hissetmeniz bilinçaltınızdaki kayıttan kaynaklanan bilinçdışı bir duygudur. Katkı olabilmek dileğiyle, sevgiler...Hoppa
ay çok teşekkür ederim hep merak etmişimdir

Bir bilincalti terapisti olarak 2012 yilinda uye olup ilk mesajinizi 2021 yilinda atmaniz enteresan. Bu kadar yil tam olarak neyi beklediniz :)
Harika bir soru, teşekkürler sorduğunuz için. Kadınlar kulübüne internette gezinirken denk gelmiştim ve üye olmuştum. Genelde sessiz kalıp okuyan taraftım. Sonrasında kpss süreci, öğretmenlik hayatına başlamam vs, evlilik hayatı derken zaman hızlı geçti. Geçen gün mail adresime gelen maille tekrar siteye girdim. Her şey olması gerektiği zamanda olması gerektiği gibi olur. Bu yüzden enterasan demeyelim de zamanı bu zamanmış diyelim. Sevgiler... Hoppa

Günaydın herkese mutlu bir güne başlangıç diliyorum.

Aslında konuyu çok uzatmadan dallandırıp budaklandırmadan anlatmak istiyorum ama çok iyi özet çıkaran biri degilim umarım sizi yormadan başınızı agirtmadan konuyu anlatıp usul usul çıkabilirim.

34 yaşın kıyısında bekar bir kadınım hayatımda hiç flört bile sayılabilecek bir ilişkim olmadı sadece hayatımın 20 li yaslarinin baslarında beğendigini hoşlandığını hissettiren ama en ufak bir adım bile atmayan erkekleride saymazsak hic begenilmemis bir kadınım sanırım.

Yaş 40 lara doğru yol alıyor birçok kadın gibi beni seven değer veren biriyle evlenip mutlu olmak benimde hayalimdi... hayatımda bunun ışığını hiç görmeme rağmen umutlu bir sekilde bekledim hep inancım olacak ama zamanı var yönündeydi...

Olmadı ve ciddi ciddi artık inancımı yitirdim hani olmaz ya insan hissediyor iste artık olmayacağını hissediyorum herseyi en güzel yaşlarda yaşama istegindende olacağı inancındanda vazgectim.
Toplum baskını sokulan lafları kocayı bulunca mesafe koyan arkadaşları level atlamis gibi iki lafindan birinde sana yok mu biseyler, dusunmuyirmusun ,düşün bence, aslında vardırda sen istemiyorsun gibi laflardan sıkıldım usandım ama onuda geçtim artık...

Hani burada çok konu açılmıştır benim konumun ilk olmadigi gibi son olmayacağı gibi...
Bunca söylenen laf insanı sıkboğaz eden toplum yapısı istedigi için degil ben istediğim için evlenmek istedim ruhum biriyle tamamlansın bende sevileyim sevilmenin mutlulugunu hazzını hissedeyim istedigim için istedim ve Allah kahretsin simdiye kadar içimde hiç uyanmamis olan annelik iç güdüsüde yoklamaya basladı ya bide bunun icin üzüluyorum artik...

Aslında konuyu özetleyip kapatmak istiyorum hani burda evde kaldım diye konu acanlara yada toplum icinde duygusunu paylasanlara aman bekarlık sultanlık gez toz eglen falan deniliyor ya

Cidden sormak istiyorum duygularımızı hislerimizi yada hormonlarımızı ne yapalım
Kadın ruhu fıtratı geregi sevmek sevilmek istiyor(ve cocuklugundan beri muthis bi sevgi acligim var)
İlgi görmek istiyor karşı cinsten küçük küçücukte olsa bir hediye bi cift güzel söz ne bileyim bir tebessüm görmek istiyor hislerine dokunulsun istiyor.

Aklımla olmayacağını biliyorum farkındayım artık ama duygularımı ne yapacağım onlara nasıl söz gecirecegim...

Burayada konuyu sorunlarıma çözüm olacak diye degil iç dökme belki bir dertlesme için açtım
Sevmeyi ve sevilmeyi istemek kadının değil bütün insanların fıtratında vardır, kadına has bir durum değildir yani. Öte yandan yazdığınız birçok şeyde kendimi buldum. Sizinle aynı şeyleri yaşadığım için psikolojinizi de çok iyi anlıyorum ve ne yapacağımı ben de bilemiyorum. O yüzden size tavsiye verip yardımcı da olamıyorum :KK43:

Bilinçaltı terapistliği ne demek ? Benim bildiğim psikiyatr, psikolog ve psikolojik danışmanlar terapist olabiliyor. Onlar da bu alanlara ayrılmıyor. Hem o kavram bilinçdışı değil mi
Merhabalar. Ben Thetahealing alanında eğitim almayı seçen bir İngilizce öğretmeniyim. ''Bilinçaltı terapistliği'' kelimesini kendi eğitmenlerime ve bu alanı geliştirip patentini alan eğitmenimin onayıyla kullanıyorum. Bir psikoloğun, psikiyatristin, psikolojik danışmanlarımızın alanlarına asla müdahale etme durumumuz yok ki bunu etik bulan biri de değilim. Aldığımız eğitimler sonucunda insanlara olumlu düşünce, bakış açısı geliştirme yolunda niyet alarak ilerliyoruz. Bunu da öğrendiğimiz tekniklerle birlikte theta boyutunda yapıyoruz. Eğitimlerimizi alırken eğitmenlerimizin bize söylediği ilk kural; psikolojik anlamda sıkıntılar yaşayan insanlara asla müdahale edemezsiniz; onlar uzmanların işidir. Maalesef eğitim alan bazı insanlar bu konuda etik davranmıyor ve psikolog edasıyla davranabiliyorlar. Benim çok kıymetli psikolog arkadaşlarım var ve öğrendiğim birçok şeyi onlarla paylaşıp yanlışım varsa düzeltiyorum. Öğretmen lisesi mezunuyum, liseden beri bu alana ilgim vardı ve çok şükür çok değerli insanlardan bu alanla ilgili eğitimler alma imkanı buldum. Fakat sonradan ingilizce öğretmeni olmayı seçtim. Psikoloji alanıyla ilgili de kitaplar okuyarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Aynı zamanda yabancı kaynakları da araştırıyorum. Okudukça kendimi keşfetmenin, keşfettikçe de öğrenecek ne çok şeyim olduğunu öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum. Maalesef ülkemizde hep birilerinin yerine geçmeye çalışan uzman olmayan insanların varlığı yüzünden yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Her ingilizce bilenin ücretli öğretmenlik yapabildiği gibi her bilinçaltıyla ilgili bir kaç şey öğrenen kişi kendini terapist ilan edebiliyor. Haddimi bilerek sadece kendimi geliştirerek çevreme örnek olmaya niyet eden biriyim. Bunun dışında bu unvanlar birilerini rahatsız ederse de kullanmam. Çünkü derdim kendimi geliştirmek, hayat amacıma uygun ilerlemek. Sevgilerle... Hoppa

Çok üzülüyorum PDR mezunuyum ama kendime asla terapist demem, diyemem . İnsan altında ezilir o kadar çok eğitim almak gerekiyor ki. İnsanlar da işte gidip sonra fayda görmedik diyorlar :KK43:
Alanınıza çok saygı duyuyorum ve bu konuda sizi kırmak amaçlı bir yazı yazmak istememiştim açıkçası, kusura bakmayın. Gerçekten dediğiniz gibi kelimenin hakkını vermek çok önemli.

İngilizce öğretmeninden ne kadar terapist olursa o kadar terapist işte. Yeni nesil sertifika meslekleri.
Haklısınız kaliteli eğitim almak kendini geliştirmek gerçekten çok önemli. Ben de yeni nesil sertifika mesleği dedirtmemek adına bölümünü okumaya karar verdim. Çünkü ben de sizin gibi düşünenlerdenim. Bu alan derya deniz ve ben hep en başında olacağım.

daha önce ortamlara girdiğinizde moraliniz motivasyonunuz düşürülmüş olabilir mi belki bu yüzden çekildiniz biraz bu yüzden böyle düşünüyorsunuzdur
denildiği gibi kimseye kulak takmayım kötü insanlar her yerde koşulları bilmeyip empatisizce sizin enerjinizi düşürecek moralinizi bozabilecek insan çok var,aldırış etmeyin silkelenin,
dişil enerjinizi yükseltmeye çalışın
Kesinlikle etkisi var zaten özenilerek buyutulmus bi cocuklugum yok

Kadinin kadınliginın ilk adimladinin atıldıgi ergenlik yillarinda hep cekinerek kadın kimligini sanki gizleyerek gecti elwstirilerle buyuye buyuye bu sekli alıyorsunuz

Bazen bakiyordum sanki dişil enerji adına en ufak bi guzellige etkiye sahip degilim

Kesinlikle etkisi var zaten özenilerek buyutulmus bi cocuklugum yok

Kadinin kadınliginın ilk adimladinin atıldıgi ergenlik yillarinda hep cekinerek kadın kimligini sanki gizleyerek gecti elwstirilerle buyuye buyuye bu sekli alıyorsunuz

Bazen bakiyordum sanki dişil enerji adına en ufak bi guzellige etkiye sahip degilim
dişil enerjinizi yükseltmeye çalışın

Haklısınız kaliteli eğitim almak kendini geliştirmek gerçekten çok önemli. Ben de yeni nesil sertifika mesleği dedirtmemek adına bölümünü okumaya karar verdim. Çünkü ben de sizin gibi düşünenlerdenim. Bu alan derya deniz ve ben hep en başında olacağım.
bu şekilde konuşarak bile reklam yaptığınızı düşünüyorum ben.nikiniz bile bunu ispatlıyor

Peki sileyim o halde derdim kimseyi rahatsız etmek, incitmek değildi. İyi akşamlar.
sizi hedef almadım yanlış anlamayın.Ama kendine terapist diyen yaşam koçu diyen 2 uyduruk sertifikayla insanları yönlendirmeye çalışan parasını sömüren insanlardan o kadar bıktık ki.bunun bir de fal vs versiyonları var ki bahsetmeye gerek yok.

Ben çok anlamıyorum o işlerden aslında. Ama videolar, kitaplar falan var arada denk geliyorum. Eşimin bu işlerle aşırı aşırı ilgilenen bir arkadaşı bana senin auran kırmızı, cinsel enerjin yüksek o yüzden karşı cinsi çok kolay etkiliyorsun demişti vakti zamanında. Ama bu nasıl oldu dersen hiç bir fikrim yok 😂 özel bişey yapmadım. Yukarda bi yerlerde de dediğim gibi öyle kadın kadın bi yapım yok.

İki kere yaratım meditasyonu denedim ama ikisinde de istediğim şey oldu. Bu aralar aklımda başka bir şey için meditasyon yapma fikri var ama bir türlü başlayamadım. Zamanı değil heralde diyorum. Yaratım meditasyonunu tavsiye ederim. Becerebilince etkisini görüyor insan.
Burcunuz nedir?

Günaydın herkese mutlu bir güne başlangıç diliyorum.

Aslında konuyu çok uzatmadan dallandırıp budaklandırmadan anlatmak istiyorum ama çok iyi özet çıkaran biri degilim umarım sizi yormadan başınızı agirtmadan konuyu anlatıp usul usul çıkabilirim.

34 yaşın kıyısında bekar bir kadınım hayatımda hiç flört bile sayılabilecek bir ilişkim olmadı sadece hayatımın 20 li yaslarinin baslarında beğendigini hoşlandığını hissettiren ama en ufak bir adım bile atmayan erkekleride saymazsak hic begenilmemis bir kadınım sanırım.

Yaş 40 lara doğru yol alıyor birçok kadın gibi beni seven değer veren biriyle evlenip mutlu olmak benimde hayalimdi... hayatımda bunun ışığını hiç görmeme rağmen umutlu bir sekilde bekledim hep inancım olacak ama zamanı var yönündeydi...

Olmadı ve ciddi ciddi artık inancımı yitirdim hani olmaz ya insan hissediyor iste artık olmayacağını hissediyorum herseyi en güzel yaşlarda yaşama istegindende olacağı inancındanda vazgectim.
Toplum baskını sokulan lafları kocayı bulunca mesafe koyan arkadaşları level atlamis gibi iki lafindan birinde sana yok mu biseyler, dusunmuyirmusun ,düşün bence, aslında vardırda sen istemiyorsun gibi laflardan sıkıldım usandım ama onuda geçtim artık...

Hani burada çok konu açılmıştır benim konumun ilk olmadigi gibi son olmayacağı gibi...
Bunca söylenen laf insanı sıkboğaz eden toplum yapısı istedigi için degil ben istediğim için evlenmek istedim ruhum biriyle tamamlansın bende sevileyim sevilmenin mutlulugunu hazzını hissedeyim istedigim için istedim ve Allah kahretsin simdiye kadar içimde hiç uyanmamis olan annelik iç güdüsüde yoklamaya basladı ya bide bunun icin üzüluyorum artik...

Aslında konuyu özetleyip kapatmak istiyorum hani burda evde kaldım diye konu acanlara yada toplum icinde duygusunu paylasanlara aman bekarlık sultanlık gez toz eglen falan deniliyor ya

Cidden sormak istiyorum duygularımızı hislerimizi yada hormonlarımızı ne yapalım
Kadın ruhu fıtratı geregi sevmek sevilmek istiyor(ve cocuklugundan beri muthis bi sevgi acligim var)
İlgi görmek istiyor karşı cinsten küçük küçücukte olsa bir hediye bi cift güzel söz ne bileyim bir tebessüm görmek istiyor hislerine dokunulsun istiyor.

Aklımla olmayacağını biliyorum farkındayım artık ama duygularımı ne yapacağım onlara nasıl söz gecirecegim...

Burayada konuyu sorunlarıma çözüm olacak diye degil iç dökme belki bir dertlesme için açtım
Allah goblunuze gore versın .31 yalındayım ve boşandım.Gecen en yakın arkadasım sende evlen artık dedı bana .Evet dıolar .

Back
X