peki ya evlilii her yl daha da zorlaanlar yok mu?

realist_woman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
45
0
86
Gaziantep
Mrb bayanlar.. ben 3,5 yıllık evliyim. ilk bir yılı aşkın hiç dil sürtüşmesi dahi yaşamadım eşimle. herşey çok yolunda ve güllük gülistanlıktı.. ancak 1,5 yıldan sonra her geçen gün daha kötüye gitmeye başladı. annesi - eşim ve ben.. eşim hep annesinin yanında oldu,, bense hep konu mankeni gibi.. her geçen gün daha da kötüye aldı başını gidiyor.. ayrılsam çocuğum, ayrılmasam gençliğim helak olacak.. siz ne dersiniz? yok mu benim gibi iyiden kötüye gidenler...??? yorumlarınızı bekliyorum...

27 nisan itibari ile resmen bekarım..
Olmadı işte...:delphin:

benim başımda olduğu için bu sıkıntılar aslında kurtulmana sevindim. benim içinde kutuluş olur ancak malesef kendimden önce düşünmem gereken bir yavrum var. 1 değil binkez düşünmek zorundayım onun için. hergün ağlıyorum sızlıyorum kavga ediyorum ama onun gözlerine bakınca ilerde babasız büyümenin vereceği eksikliği düşünmek beni durduruyo..

senin anlaşamama nedenlerin nelerdi. bizimki anne bağımlısı.. çocuk var mı canım?

benim başımda olduğu için bu sıkıntılar aslında kurtulmana sevindim. benim içinde kutuluş olur ancak malesef kendimden önce düşünmem gereken bir yavrum var. 1 değil binkez düşünmek zorundayım onun için. hergün ağlıyorum sızlıyorum kavga ediyorum ama onun gözlerine bakınca ilerde babasız büyümenin vereceği eksikliği düşünmek beni durduruyo..

senin anlaşamama nedenlerin nelerdi. bizimki anne bağımlısı.. çocuk var mı canım?

Kurtulmak olarak değerlendirmedim hiç bir zaman ben..
Ben çok sevdim ve sevildim ancak sevginin yeterli gelmediğini gördüm bazı kişisel sorunlardan dolayı (aile,kültür,anlayış vs.)
Hatta kocamı boşanamaya çok zor razı ettim..
Çocuğum yok..
Hakkınızda hayırlı olsun inşallah..

bende eşimi ikna edemiyorum boşanma konusunda ama o asla düşünmüyor..
çünkü temel sorunların kendinden kaynaklandığını farkında.
artık psikolojim bozuldu, bu hafta içinde psikoloğa gitmeyi düşünüyorum kesin çünkü kendime, çevreme en önemlisi sağlıksız davranışlarımla çocuğumun psikolojisine zarar vermekten korkuyorum.

ne yazıkki çocuk olunca sadece kendi adına karar almakla bitmiyor iş.
onun geleceğini riske atmak ve Allah katında o çocuğun vebaline girmek çok ağır bir yük.
ama dayanmakta çok zor.. fikirlerine, öz değerlerine saygı duymadığını düşünmek..
hele hele güven duyamamak insana çok acı veriyor..
[/:1no2:B]

ne yazıkki çocuk olunca sadece kendi adına karar almakla bitmiyor iş.
onun geleceğini riske atmak ve Allah katında o çocuğun vebaline girmek çok ağır bir yük.
ama dayanmakta çok zor.. fikirlerine, öz değerlerine saygı duymadığını düşünmek..
hele hele güven duyamamak insana çok acı veriyor..
[/:1no2:B]

İşine karışmak istemem ahkam kesmekte haddim değil ama
Peki sürekli gergin bi ortamda mutsuz bi anneyle büyüyen çocuk
Ne kadar sağlıklı ve mutlu olabilir
Bence bide o açıdan düşün
Ama herşeyden önce bu senin hayatın ve mutlu olmak hakkın
Doktor iyi bi karar
İnşallah herşey gönlünce olur
Güzel günler seninle olsun

benimde malesef gittikçe çekilmez oluyo allahtan çocuk yok buna çok seviniyorum bende tamamen bitirmeyi düşünüyorum.:sinifsinif:

eşinizle sakin olduğu zaman konuşun biraz zaman biraz hayatınıza değişiklik yapın bir deneyin hocahanım arkadaşımız vardı neyaptıysa olmadı ciddi cekilip gidiyordu herşeyi eşine bırakıyordu sonra eşi ona neolduysa dört elle sarıldı şimdi çok mutlular

benimde malesef gittikçe çekilmez oluyo allahtan çocuk yok buna çok seviniyorum bende tamamen bitirmeyi düşünüyorum.:sinifsinif:

çocuk olması kötü giden evlilikler adına gerçekten büyük bir şans. ben tüm olumsuzlukları 1- 1,5 yıldan sonra yaşamaya başladımki çocuğum olmuştu zaten. zamanı geriye alamıyoruzki..

Çözülemeyecek bir sorun yok gibi..

Kayınvalideyle mesafe koyma ya da olmuyorsa, görüşmek zorunda kaldığınız zamanlarda sabretme vs. gibi çözümlerle bu işi halledebiliyorsanız halledin..

Ayrıntılara girmemişsiniz ama hemen boşanılmamalı..

Bir müddet ayri kalmayi deneseniz??:delphin:

Bazen evlilikler böyle cikmaza girebiliyor....karsindakinin en ufak bir harektinden sözünden nem kapiyorsun. :hulya:

Biraz ayrilik özlem girse araya, belki esin kiymetini anlar evliligne sahip cikar....CADIARZU

Bence al cocugnu bir müddet ailenin yanina git...esinle konus ama önceden....böyle böyle bir karar verdim...olmuyor biraz tek kalalim, düsünelim, evliligmizi gözden gecirelim, senden istediklerimi biliyorsun, bunlari düsün ve evliligmiz ilerisi icin neler bekliyorsun neler yapmak istiyorsun tam olarak karar ver.....diye iylikle anlat esine....:kahve:

Konusamiyorsun mektup yaz....inanki bazen mektupda cok daha iyi ifade edebiliyor insan kendini.a.s

Umarim hayirlisi olur canim

Çözülemeyecek bir sorun yok gibi..

Kayınvalideyle mesafe koyma ya da olmuyorsa, görüşmek zorunda kaldığınız zamanlarda sabretme vs. gibi çözümlerle bu işi halledebiliyorsanız halledin..

Ayrıntılara girmemişsiniz ama hemen boşanılmamalı..

bu önerinizi son 3 yıldır fazlasıyla yaptımama sonuç vermiyorki. zaten her hatanın üzerinede birşey yok gibi görüşünce kendimi hatalı gördüğüm kanaatine varıp kendilerine güvenleri artmış bir vaziyette dahada fena davranışlarda bulunuyorlar.

son zamanlarda zaten eşimin çok fazla yalan söylemesi, yaşanan herşeyi dahada fazla ailsine anlatması ona karşı büyük bir güvensizlik oldu bende.. güvenmeden bir insanla eşinl aynı evde yaşamaka, her söylediğinin çoğunun yalan olduğunu hissetmek çok acı ..

Bir müddet ayri kalmayi deneseniz??:delphin:

Bazen evlilikler böyle cikmaza girebiliyor....karsindakinin en ufak bir harektinden sözünden nem kapiyorsun. :hulya:

Biraz ayrilik özlem girse araya, belki esin kiymetini anlar evliligne sahip cikar....CADIARZU

Bence al cocugnu bir müddet ailenin yanina git...esinle konus ama önceden....böyle böyle bir karar verdim...olmuyor biraz tek kalalim, düsünelim, evliligmizi gözden gecirelim, senden istediklerimi biliyorsun, bunlari düsün ve evliligmiz ilerisi icin neler bekliyorsun neler yapmak istiyorsun tam olarak karar ver.....diye iylikle anlat esine....:kahve:

Konusamiyorsun mektup yaz....inanki bazen mektupda cok daha iyi ifade edebiliyor insan kendini.a.s

Umarim hayirlisi olur canim

doğru söylüyorsun bu çok güzel bir yöntem olurdu. ancak eşime kalsa yapar bunu ama ailesi tepki gösterir. o da ailesinin tepki göstereceği bişeyi evliliğimizi kurtarmak adınada olsa yapmaz..

doğru söylüyorsun bu çok güzel bir yöntem olurdu. ancak eşime kalsa yapar bunu ama ailesi tepki gösterir. o da ailesinin tepki göstereceği bişeyi evliliğimizi kurtarmak adınada olsa yapmaz..

Esini sen daha iyi tanirsin tabiki canim...ama denemekte fayda var diye düsünüyorum.
Hic belli olmaz biliyormusun...insan sevdigni kaybetme korkusu yasadimi cok farkli düsüncelere girebilir....:delphin:

Tabiki karar senin tercih senin ama bunu bir düsün derim...:hulya:

Icinden gelen herseyi en ince ayrintisina kadar yazilara dök ona öyle bir mektup yazki yüregine islesin.....sonrada hadi ben gidiyorum de....ve git....sakin bos bos konusan biri olma esinin karsisinda....dedigni yap...bir müddet ayri kalin....ailesi ile aradaki dengeyi koymali artik....bunu anlamali esin:kahve:

Esini sen daha iyi tanirsin tabiki canim...ama denemekte fayda var diye düsünüyorum.
Hic belli olmaz biliyormusun...insan sevdigni kaybetme korkusu yasadimi cok farkli düsüncelere girebilir....:delphin:

Tabiki karar senin tercih senin ama bunu bir düsün derim...:hulya:

Icinden gelen herseyi en ince ayrintisina kadar yazilara dök ona öyle bir mektup yazki yüregine islesin.....sonrada hadi ben gidiyorum de....ve git....sakin bos bos konusan biri olma esinin karsisinda....dedigni yap...bir müddet ayri kalin....ailesi ile aradaki dengeyi koymali artik....bunu anlamali esin:kahve:

gerçekten fikirlerin çok güzel.. keşke aynı şehirde olsaydık seni tanımayı çok istrdim.
işin kötü tarafı ailemin ben yönlendirdiğini düşünüyorlar anneside kendide.
kürkünde olan gocunur hesabı..
bu durumda beni dolduracaklar gibi bir önyargıyla yaklaşacaktır.
ama yinede ikna etmeye çalışıcam..
hatta şimdi mail atıyorum hemen..
duygularımı günde enaz birdefa ona açık yüreklilikle anlatır yazarım.
ama bir adım değişmez mi insansenağlama bu değişmiyor.
7 de neyse 70 de de o lafı çok doğru.
ama şansımı deneyeceğim..

Back
X