Benim annem de ayrı bir cins.
Bugün 'Sokağa çıkma yasağı olursa eve gelmem. Seninle karantina dusunemiyorum' dedim.
O da ne yapılsa öven-asla olumsuz yorum kaldirmayan ve her şeyin cooook iyi yönetildiğini düşünen bir a haber izleyicisi.
Yarın kumaş pazarına gidecekmiş. Ben kizinca 'kaderimde varsa ölürüm' dedi. Bir kumas için. Şaka gibi
İnsanların yoğun bakım odalarında,yapayalniz, ailelerinden kimseyi görmeden öldüklerini hatırlattım ona. Hala 'onlar vicdansız ülkelerde öyle olur. Bizde olmaz' diyor.
Bugün ekstra market alışverişi yaptım(stok degil-sadece birkaç hafta evden cikmasak idare edebilmek için un-seker-pirinc-cay-deterjan gibi şeylerden taneyle aldım) yemekleri annem yapar o yüzden onu aradım 'ne lazım?' diyorum,'bir şey lazım değil' diyor. 'Yarın bir gün diğer ülkeler gibi sokaga çıkma yasağı gelir, marketlerde ürün kalmaz. Nolur nolmaz söyle alayim ne eksikse' diyorum, 'bizim ülkede öyle şey olmaz' diyor. 'patates alayım mı?bozulmaz di mi patates?' diyorum, boşuna taşıma. Mahalleye gelen adamdan alırım diyor. Ya karantina icin alışveriş yapıyorum . Hiç karantina ortamında mahalleye el arabasında patatesci gelir mi???
Koca şirketler batma pahasına dükkan kapatıyor, bu kadın hala 'her şey kontrol altında. Bize birşey olmaZ' diyor.
Yaşı da 59 üstelik!
Ne denir ki böylelerine?