Peki ya onlem aldiramadiklarimiz?

Benim annem de ayrı bir cins.
Bugün 'Sokağa çıkma yasağı olursa eve gelmem. Seninle karantina dusunemiyorum' dedim.
O da ne yapılsa öven-asla olumsuz yorum kaldirmayan ve her şeyin cooook iyi yönetildiğini düşünen bir a haber izleyicisi.
Yarın kumaş pazarına gidecekmiş. Ben kizinca 'kaderimde varsa ölürüm' dedi. Bir kumas için. Şaka gibi
İnsanların yoğun bakım odalarında,yapayalniz, ailelerinden kimseyi görmeden öldüklerini hatırlattım ona. Hala 'onlar vicdansız ülkelerde öyle olur. Bizde olmaz' diyor.
Bugün ekstra market alışverişi yaptım(stok degil-sadece birkaç hafta evden cikmasak idare edebilmek için un-seker-pirinc-cay-deterjan gibi şeylerden taneyle aldım) yemekleri annem yapar o yüzden onu aradım 'ne lazım?' diyorum,'bir şey lazım değil' diyor. 'Yarın bir gün diğer ülkeler gibi sokaga çıkma yasağı gelir, marketlerde ürün kalmaz. Nolur nolmaz söyle alayim ne eksikse' diyorum, 'bizim ülkede öyle şey olmaz' diyor. 'patates alayım mı?bozulmaz di mi patates?' diyorum, boşuna taşıma. Mahalleye gelen adamdan alırım diyor. Ya karantina icin alışveriş yapıyorum . Hiç karantina ortamında mahalleye el arabasında patatesci gelir mi???
Koca şirketler batma pahasına dükkan kapatıyor, bu kadın hala 'her şey kontrol altında. Bize birşey olmaZ' diyor.
Yaşı da 59 üstelik!
Ne denir ki böylelerine?
Yengenc yanlış anlama da senin gibi birinin annesinin malum görüşten olduğuna nedense inanamadım

Herkeste mi olur bu kafada kişiler? Aynısı ya herkeste 'bana bişey olmaz?'. Niye senet mi imzaladın Azraille?

Ay bende de var o modelden bir baba. Durup durup sinir krizi geçiriyorum evde. En korkunç videolari izletiyorum belki az korkar da dikkat eder falan diye ama tık yok.

Maalesef elimizde çook sayıda “Acı patlıcanı kırağı çalmaz”diyen,kendini patlıcan sanan yaşlılarımız var.:duduk:

Annem... Kaderimde varsa olur bu iş diyor çarşı pazar geziyor. Ne dediysem yok, bizimle dalga geçiyor 15 gün karantinaya girdiniz ya siz bilmezsiniz vb gibi cümleler 😞
Ya bu virüsün ilk çıktığı zamanlarda çin deki polislerin kötü davranışlarıni görüp şok oluyorduk şimdi diyorum bizimkilerde de böyle bir yaptirim gücü olsa başka türlü kontrol altına alinmicak zaten İtalya iki olucaz. Onlar da ciddiye almamıştı !!

Dün Türkiye'den İsvicreye geldim. Çanakkale Bursa arası otobüste Corona olmasa bile pislikten hastalanmamis olmam mucize. Bursa otogarda bol miktarda maskeli eldivenli insan gördüm ama hiç biri çalışan değildi. Sabiha Gökçen havalimanına geldim şaka gibi çalışanların sadece %10 nu maske ve ya eldiven takiyordu. Günde binlerce insanla muhattap olan havalimanı çalışanları bunlar yahu :///
İsvicreye geldim ve ülkeye girişine izin verilen son insanlardan biriydim ve birazda gergindim şimdi ateş ölcücekler bı kabine sokup kafamdan aşağı dezenfektan boca edicekler sanıyordum. Gayetde hiç bişey yapılmadan elimi kolumu sallayarak girdim iceri bu devletler hala neyin kafasını yaşıyor ne içiyorlar merak ediyorum?!

Aynı benim babam.
Eve geliyor direkt mutfağa. Yemek yiyip birkaç saat televizyon izledikten sonra anca duşa girerse giriyor. Ne el yıkama var ne bir şey. Çok uyardım ama aynı maalesef.
İşi gereği günde yüzlerce insanla muhattap oluyor zaten, sürekli hastanelere girip çıkıyor. Dışarıda da dikkat etmiyordur. Hem kendine hem bize bulaştıracak eminim... Umarım hasarsız atlatırız.

Kayinvalidemle kayınpederim 🤦‍♀️ nerelere girip çıktıkları belli değil. Hayır bağışıklığım onlardan daha berbat durumda şuan. O yüzden ilaç kullanıyorum. Kayinvalide gece 11 de beni aradi, esim açtı. Bize biseyler getiricekmis. Panik oldum cunku kimseyle görüşmüyorum, eşim hemen ben yarın kahvaltiya gelicem cicekkiz grip dedi.

Hemen bi paket hazirladim, dezenfektan maske eldiven koydum. Yarın esim goturucek, hala normalmis gibi sormadan gelecekler ya, herkes evinde otursun gerekmedikce kimse çıkmasın dışarı

Son düzenleme:
Anneme mesaj attım misafirliğe gitmedin değil mi diye hayır dedi. Dayanamayıp aradım misafir gelmiş. Eh be kadın yalnız sen gidince bulaşıcı da misafir sana gelince bulasmiyor mu daha ne diyeyim. Sokaga çıkma yasağı gelmeden iflah olmayacak insanlar. Devlet de biliyor bunu ama hangi noktada ne ugruna gözden çıkarılıyor insanlar bilemiyoruz.

Ya ben yalvara yalvara anneme güne gitme dedim gitti. Babam desen camıler kapatılana kadsr camıden cıkmıyordu. Bu cahillik degil de ne ya. Ayaklarına kapanmadıgım kaldı.bazen ebeveynler cok dusuncesız oluyor.camıye neden gidiyorsub dımı evınde kıl. Aranır gibi gğne gidiyor. Simdi koydekı evimize gittiler. İns orafan gelmezler orada kalsalar keske 1 ay falan. Ama annem asla kalmaz.babam da yıne dısarıdan eve girmez. Gundem zaten yorucu bi de bu aşleler boyle mahvedıyot ınsanı.

Keske sokaga cıkma yasagı gelse. Bız gencler yetıskınlet daha duyarlıyız.malesef risk gruplari onemsemıyor. Yasak gelmeli.

Devlet onlem ustune onlem aliyor ama bu halkla nafile. Ancak Cin gibi ozgurluk mozgurluk yok kapanin evlsre deyip tahtalari kapilara cakacak bir ay oylr birakacak. Bundan anlariz ancak. Evdeyim bunaldim disari cikmiyorum ama disarilarda millet fink atiyor Allah yardimcimiz olsun. Yarin babamda yolcu memlekete gidiyor. Sag salim virus bulasmadan varir

Back
X