Peki ya onlem aldiramadiklarimiz?

Ya ne kadar kolay halbuki, calisma zorunluluğumuz yoksa evden çıkmayıp biraz sabredicektik sadece. Evinde kendini izole etmis insanlara o kadar özeniyorumki su anda.

Bizim ailede durum şu; hastalığa gönderebileceğimiz tüm yollardan davetiyelerimizi gönderdik bekliyoruz, evde kimsenin ciddiye aldığı yok, normal hayat devam ediyor ve normal hayat zaten hijyenden baya uzak bir hayatti...beden sağlığımdan önce ruh sağlığımı korumaya çalisiyorum.

Devlet onlem ustune onlem aliyor ama bu halkla nafile. Ancak Cin gibi ozgurluk mozgurluk yok kapanin evlsre deyip tahtalari kapilara cakacak bir ay oylr birakacak. Bundan anlariz ancak. Evdeyim bunaldim disari cikmiyorum ama disarilarda millet fink atiyor Allah yardimcimiz olsun. Yarin babamda yolcu memlekete gidiyor. Sag salim virus bulasmadan varir
Bugun Italya'daki bir Turk ogrencinin soylediklerini okudum. Onlarda corona ilk Italya'da ortaya ciktiginda sayi az atlatiriz demisler. Herkes gunluk hayatina devam etmis ve durum bu. Bizim ayni hatayi yapmamamiz cok oneli. Herkesin elinden geldigi kadar onlem almasi gerekiyor. Hem kendi sagliginiz hem de cevre sagligi icin cok onemli. Insallah isler daha da kotuye gitmez.

Sabah kp carsiya cikmak zorunda kaldi ufak kolonya sisesi veriyorum paraya dokununca biseyle temas kurunca en azindan bunu sık ellerine diye.
Umrunda degil ben simdi yikadim ya gelince yikarim yeter diyor
Bu yaslilar adami kanser eder yemin ederim cok bilincsizlerr disarda hic genc yokk hep yaslilar.
Olayin ciddiyetini bi turlu kavramiyolar

Anne babam daha virüs resmî olarak kabul edilmeden dezenfektan ile geziyordu minimum temasla. Şimdi hiç çıkmıyorlar, zorunlu şeyleri babam alıp geliyor. Eve kimse gitmeyecek karar alındı sile içinde.. Korktuğum bu işi bizler gibi ciddiye alan yaşlıları olan ama kronik rahatsızlıklar ile boğuşan insanlara bulaşması. Kendi sağlığını umursamayan umrumda dahi olmaz normalde ama halk sağlığını tehdit ediyorlar, yoksa ne halleri varsa görsünler derdim.

Babam memlekette demistim. Aradim kilerde su varmiydi diye. O da yok dedi. Sonra bana diyo ki gulerek aldigin kolonyalari ic :////
Valla sinirden fittiriyorum.
Ay valla güldüm amcaya ❤ ne denir ki insan bu tatlı adamı kıramazda yaptığı yanlış ama nr diyebilirsin şimdi buna ☺☺☺

Umreden gelen amcamızı kimse ziyaret etmeyince dedeme gelmiş kendisi... Getirdiği bir hurma, bir zemzem ( varsa birde corona virüsü) Hay Allah ım ya... Yurtdışından gelenlere çıkmayın evinizden diyorlar... Yanlış algılıyorlar sanırım...

Lutfen ihbar edin lutfen sessiz kalmayin bu nasil sorumsuzluktur anlamiyorum

Evet, benim babam!
Ama evliyim, beraber yaşamıyorum.
Şuan annem de şehir dışında, adam bir başına kalıyor.
Laf dinlemiyor, canı sıkılıyor çıkıyor.
Bu sebepten 1 haftadır görüşmüyorum, evine gittim bugün temizledim ettim, sıkı sıkı tembihledim ama biliyorum nafile!
Bir de hastalığı kapsa akşamını göremeyecek kadar çok hastalığı var zaten, dinletemiyoruz!
Aynen benimki de öyle. Ne yapsam anlatamadım. Hastalığı kapsa ilk telef olacaklardan biri. Eve zincirleyeceğim sonunda

Daha bugun markette ekmekleri minciklayip birakan kisiyi uyardim ama tabi zeytinyagi gibi hemen uste ciktilar. Bunlardan kimbilir kac tane var? Kimsenin laf dinledigi yok, hassas davrandigi yok.

Ekmeklerinizi evde yapin arkadaslar. Hep bir minciklama sevdasi var.
Ne cevap verdi size ekmekleri ekleyen kisi

bizde iki çocuğumla evden hiç çıkmıyoruz eşim gelince direk lavabo banyo üst değiştirme yapıyor
buna rağmen okul kapanalı 5 gün oldu 5 günün 3 günü ev doluydu millet geziyor
boşuna mı okullar camiler kapatıldı birşey desem ben kötüyüm illa kötü mü olmam gerkiyor önlem için diye sinirlenip duruyorum bugünden sonra kapı açılmayacak gelene dedim
evden çıkma yasağı gelse en iyisi olacak

Aynı benim babam işi gereği bir cok insanla temas halinde aksam eve gelmiş çocuğuma kuruyemiş yediriyor elleriyle benim aklima gelmedi ama annem uyardı eliniyikadin mi dedi babamda yoo diyo rahat rahat yıkamamış eliyle cocuga bisey yediriyo sinirimi bozdu kocam olacak adamda cocugu dışarı çıkarayım dedi dr acik havada tehlike yok demisti bende izin verdim cocugu kuaföre götürmüş böyleleri yüzünden cocugum tehlikede

Benim evim oturduğum semtin meydanında sürekli camdan bakıyorum biraz azalma olsa da maşallah çoluk çocuk pek çok kişi sokakta.
yarından itibaren havalar ısınmaya başlayacak herkes sokağa dökülür çıkma yasağı şart bence hala ciddiye almayan var

Lutfen ihbar edin lutfen sessiz kalmayin bu nasil sorumsuzluktur anlamiyorum
Çok sonradan öğrendim ben de dedeme ziyarete geldiğini...
Geleli iki haftayı geçti bile olsa şu an hepimizde olurdu sanırım çok şükür atlattık... Ya taşısaydı ne Olurdu halimiz Allah bilir... Böyle sorumsuz insanlar olduğu sürece yayılması normal tabi =(

Yahu birde Allah tan korkun, mikroptan değil diyenlere ne demeli... Tövbe yarabbim önlemi alınca sanki ateist oluveriyoruz :KK62:

Valla bende laf anlatamiyorum ve bu islerin icindeyim. Babam da annem de emekli ama evde duramadiklari icin calisiyorlar. Babam su an izinde ama annem calisiyor. Anneme bosver isi bu cok ciddi bir durum diye elli defa soyluyorum dinletemiyorum. Annem gecen gun babami carsiya gondermis sinirlerim tepeme cikti. Ben aynı sehirde degilim o yuzden daha cok telaslaniyorum.

Hey gidi konuyu martta açmışım.
Ama degisen hicbir sey olmamis
Allahim affet ama babam hala el yikama tedbirleri alma konusunda cildirtiyor beni cildiiriyorum ya. Tek kelimeyle artik kendimi kesicem ya. 60 yasinda adama elini yikamasi gerektigini ogretemedim su an bunlari yaziyorum ama tuslari koparasim geliyor sinirden.
Sonra o pis elleriype evdeki tum kapi kollarina dokunuyor. Sinirden aglaayacagim.
Annem ve babamin beni dinlememeleri yuzumden virusu de kaptim zaten.
Daha bin besyuz kez kapabilirim.
Eger bir daha kaparsam insallah ölürüm modundayim. Olurum de belki ciddiyetini anlarlar

Back
X