• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pekmez küflenir mi?

yolcu20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
3.017
477
0
Ankara
merhaba.. tezgahın altına koyduğum pekmezi bugün çıkardım. kullanmadığım için en dip köşeye itmiştim. dış tarafında hafif küf lekeleri oluşmuş. ev rutubetli olduğu için ona da sirayet etmiş galiba. kokladım ama pekmezin ağır kokusundan başka koku alamadım. pekmez zarar görmüş müdür? sizce atmalı mıyım?

pekmez krizini arkadaşların yardımıyla çözdük.. pekmezli tarifleriniz varsa benimle paylaşır mısınız?

Son düzenleme:
küfleneceğini sanmıyorum pekmez dayanıklı bir gıda maddesi çünkü.
kavanoz bulunduğu ortamdan dolayı dışına bulaşan bir şeyden dolayı küflenmiştir.

küfleneceğini sanmıyorum pekmez dayanıklı bir gıda maddesi çünkü.
kavanoz bulunduğu ortamdan dolayı dışına bulaşan bir şeyden dolayı küflenmiştir.

bendeki de şans.:5: hiç pekmez tüketmeyen ben, pekmezli tatlı yapasım tuttu:56: kullan diyorsunuz yani.. teşekkürler:34:

bendeki de şans.:5: hiç pekmez tüketmeyen ben, pekmezli tatlı yapasım tuttu:56: kullan diyorsunuz yani.. teşekkürler:34:

valla canım bizim sülale pekmezci. dut pekmezi hiç bitmez bizim evlerde.
bir kere aa bu bozulmuş vs dediğimizi hatırlamıyorum.
pekmezin kapağında falan olabilir belki ama
pekmezin üstünde içinde yoksa bir şey olmaz.

Hiç duymadım .... Pekmez bozulmaz yani ben ne gördüm ne de duydum bozulduğunu... İçinde bulunduğu kabın dışına bulaşan birşeydir mutlaka o..:34:

bizede karadenız tarafından pekmez geldi
yanı hazır dırek geldı kavanozlarla ben aktarmasım
fakat o kadar eksı o kadar berbatki tadı
meger pekmeze su gelınce bozuluyormus
oylr bır kavanoz pekmezım atılmak ıcın dolapta beklıyor
kuflenırmı sanmıyorum ama

yorumlar için teşekkürler kızlar:3:
ama ben o küflü kapdan başka bir şişeye aktardım. şişeyi sudan geçirdim. kurutmadan koydum. su pekmezi bozuyorsa hemen kullanmam gerekecek.:26:

Pekmez kaba aktarlırken, kabın içi nemli kalmış olabilir. Bu nem biraz fazla olursa pekmez köpürür. Pekmez su ya da nem ile hiç temas etmemeli.

Pekmezi bir kaba koyun ve bir az kaynatın. Eğer fazla akışkan ise bir az koyulaşsın. 5 dakika gibi kaynatın.

Sonra soğumaya bırakın. Soğutmadan kaba koymayın. Sıcak ya da ılık koyarsanız pekmez içinde kalan çok az sıvı da nem yapar, anlattığınız sonuç olur.

Soğuttuğunuz pekmezi mutlaka iyice kurutulmuş kaba koyun. Ağzını bir bezle örtün bir iki gün öyle kalsın, sonra sıkıca kapatın. Pekmez havadaki nem ile ve herhangi bir su damlası ile temas etmesin.

Bu şekilde tüketebilirsiniz. Pekmez bu anlatımın dışında kolay kolay bozulmaz.

yorumlar için teşekkürler kızlar:3:
ama ben o küflü kapdan başka bir şişeye aktardım. şişeyi sudan geçirdim. kurutmadan koydum. su pekmezi bozuyorsa hemen kullanmam gerekecek.:26:

hemen tadına bak
ekşimişse işi bitmiştir senden küften kurtardın ekşitmeye yakalandın

Pekmez kaba aktarlırken, kabın içi nemli kalmış olabilir. Bu nem biraz fazla olursa pekmez köpürür. Pekmez su ya da nem ile hiç temas etmemeli.

Pekmezi bir kaba koyun ve bir az kaynatın. Eğer fazla akışkan ise bir az koyulaşsın. 5 dakika gibi kaynatın.

Sonra soğumaya bırakın. Soğutmadan kaba koymayın. Sıcak ya da ılık koyarsanız pekmez içinde kalan çok az sıvı da nem yapar, anlattığınız sonuç olur.

Soğuttuğunuz pekmezi mutlaka iyice kurutulmuş kaba koyun. Ağzını bir bezle örtün bir iki gün öyle kalsın, sonra sıkıca kapatın. Pekmez havadaki nem ile ve herhangi bir su damlası ile temas etmesin.

ne güzel yazmışsın.. teşekkürler..
pekmezim az zaten. onu da bugün elden çıkarıcam. bir dahakine dikkat ederim:34:

anlattığın yöntemi deneyeyim. belki kurtarırım..

internetten bakıyorum. kek yapıcam galiba..

pekmezli denemiş tarifi olan hatunlar tariflerini yazarsa sevinirim:3:
cok emın degılım burada okumustum pekmez pıstıgı zaman kansorojen bır madde salgılıyormus zararlıdır dıye ama bakmak lazım
ben de hafta sonu ıcın guzel bısıler tarıfler almaya geldım :)

cok emın degılım burada okumustum pekmez pıstıgı zaman kansorojen bır madde salgılıyormus zararlıdır dıye ama bakmak lazım
ben de hafta sonu ıcın guzel bısıler tarıfler almaya geldım :)

ne pekmez miş ya başıma bela oldu:27: ben de tahinli pekmezli çörekte karar kıldım. ama ona az pekmez kullanılıyor. gerisiyle pekmezli muhallebi yaparım artık. maksat pekmezi kurtarmak:27:
tatlıysa tatlı.. krizse kriz.. işte bunlar hep kilo:25:
sen ne tür tarifler arıyorsun?

Son düzenleme:
ne pekmez miş ya başıma bela oldu:27: ben de tahinli pekmezli çörekte karar kıldım. ama ona az pekmez kullanılıyor. gerisiyle pekmezli muhallebi yaparım artık. maksat pekmezi kurtarmak:27:
tatlıysa tatlı.. krizse kriz.. işte bunlar hep kilo:25:
sen ne tür tarifler arıyorsun?

Ben pasta tarzı seylere cok merakım var :)
ogluma yaptırıyorum ama ben yanı sekerle yumurtayı ben cırpıyorum sadece ona malz hazırlıyorum gerısını o yapıyor bende bır yandan bulasık bır yandan alet edavat hazırlıyorum cok sevıyor yapmayı onun ıcın aslında
yoksa ben 40 yıl yemesem aklıma tatlı gelmez :)
pogca falan cok bayatlıyor mısafıre anca yapıyorum kurabıyede pek tuturamıyorum sankım :)
borek dersen oda aksam yemegı nıyetıne yapıyorum
tarıfını ve resmını paylasırsın olurmu?
muhallebı fılan hıc yapmadım :) hahaha
ben zayıfım buarada ama yasta gecıyor :) 26
belkı bundan sonra bende yandan sagdan soldan üstten! dolgunlasırım :27:

Ben pasta tarzı seylere cok merakım var :)
ogluma yaptırıyorum ama ben yanı sekerle yumurtayı ben cırpıyorum sadece ona malz hazırlıyorum gerısını o yapıyor bende bır yandan bulasık bır yandan alet edavat hazırlıyorum cok sevıyor yapmayı onun ıcın aslında
yoksa ben 40 yıl yemesem aklıma tatlı gelmez :)
pogca falan cok bayatlıyor mısafıre anca yapıyorum kurabıyede pek tuturamıyorum sankım :)
borek dersen oda aksam yemegı nıyetıne yapıyorum
tarıfını ve resmını paylasırsın olurmu?
muhallebı fılan hıc yapmadım :) hahaha
ben zayıfım buarada ama yasta gecıyor :) 26
belkı bundan sonra bende yandan sagdan soldan üstten! dolgunlasırım :27:

maşallah oğluna:nazar: ne güzel anne oğul paylaşımlarınız oluyor. canım çekti:27: ben de oğlum büyütüp kek yaptıracam:16:

aman boşver tutturmamak daha hayırlı. ben de önceden tuturamıyordum. yapa yapa öğrendim de ne oldu.. 50den 60a çıktım. şimdi de veremiyorum:25:
26yım diyorsun ama resimlerde 22 gibi duruyorsun. ben de 22yim ama 26 gibi duruyorum. kahpe felek işte:ssz:

çörek yapıcam dedim ama yetecek kadar tahinim çıkmadığı için MaRdiNGeLiNi: Harire Tatlısı bunda birkaç değişiklik yaparak denedim.. güzel oldu. ha bir daha yapar mıyım yapmam. ama güzel yani:31:

merhaba.. tezgahın altına koyduğum pekmezi bugün çıkardım. kullanmadığım için en dip köşeye itmiştim. dış tarafında hafif küf lekeleri oluşmuş. ev rutubetli olduğu için ona da sirayet etmiş galiba. kokladım ama pekmezin ağır kokusundan başka koku alamadım. pekmez zarar görmüş müdür? sizce atmalı mıyım?

pekmez krizini arkadaşların yardımıyla çözdük.. pekmezli tarifleriniz varsa benimle paylaşır mısınız?

bence atmalısın zarar görmüştür küf lekeleri varsa

Back
X