• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çok efendi insanlar da var aralarında. keşke genelleme yapıp hakaret etmesek hanımlar.
birkaç sene sonra Allah muhafaza onların konumunda biz de olabiliriz. her şey insanlar için
yukarıda olumsuz yorum yaptım ama içlerinde pırlanta gibi insanlar da var, tanıma fırsatı bulduğum.
onların hatrına bunu da yazmak istedim.
 
Biliyorum bir gün icinde ikinci konum. Asiri rahatsiz oldum ve paylasmak istedim banlanmadan önce.
Bugun ögleden sonra tesadufen marketten cikarken cok ama cok guzel bir kazak gördüm vitrinde. Puf puf . Bogazli. Ustelik boyu uzun. Kalcami örter. Cunku pantolonlar artik hep tayt gibi. Oturdugum mahallede dik dik baktiklari icin birazcik giyimime dikkat ediyorum.

Neyse iceriye girdim. Magaza biraz kalabalikti. Kendim bulmaya calistim o vitrindeki şeker pembesi şirin mi şirin puf kazagi. Bulamadim. Dedim sugargirl dagitma ortaligi. Sen satis gorevlileri gibi duzgun katlayamiyorsun iste. Insanlar bu tatil gununde bile calisiyorlar. Para aliyorlar diye arkani toplamak zorunda degiller dedim kendi kendime.
Gorevliyi buldum dedim vitrindeki puf kazagin benzeri nerede. Burada dedi aaa yalniz pembesi kalmamis. Iyi de bu kazaklarin boyu hem kisa hem de kazagin arkasi yok yahu arkasi delik ipli. Boyu da cok kisa V kesim uclarindan. Ne alaka vitrindeki kazakla dedim. Üff dedi baska musteriyle ilgilendi.Bu arada kiz ne dedigimi anlamadi saniyorum anlamasi icin yavas konusmustum oysa ki.
Kasaya gittim dedim vitrindeki pembe kazaktan istiyorum. Kasadaki kiz , hanimefendi tabi ki dedi. Satis gorevlisi kiza dedi ya nicin ilgilenmiyorsun vitrindeki kazagi goster cikar hadi.
Kiz yine ufledi. Esmer kisa boylu ciliz bir cocuk geldi. O kazak sadece vitrinde kalmis dedi. Olabilir onu ver o zaman cok begendim dedim. Kasadaki kiz da siz beyazsiniz pembe cok yakisacak size dedi. Hadi ver dedi.
Kesin alacak misiniz vitrini bozamam dedi cocuk.
Iyi de denemeden nasil alabilirim ?! Standart beden degil ki dedim. Sisman biri degilim. Almaya niyetle iceriye girdim. Indirim de vardi .

Sonra diger satisci kizla aralarinda arapca konusmaya basladilar. Cocuk en sonunda dedi ki tamam cikartiyorum. Sen kasaya git ödemeni yap. Bana bak dedim. Emrivaki davranamazsin. Soyunma odalarina gidip denemek benim hakkim dedim. Yine arapca konusmaya basladilar. Yeter diye bagirdim. Burasi benim ülkem. Nicin benim hakkimda bana bakarak arapca konusuyorsunuz. Nicin Turkce konusmuyorsuniz? Tek istedigim o kazagi almakti. Istemiyorum asla gelmem buraya.Dedim aglamakli oldum sinirden. Arkadaki kasadaki satis gorevlisi kiz , kusura bakma tatlim olur mu oyle sey gel guzelim dedi. Tamam dene almayabilirsin fistigim dedi. Daraldim ciktim gozyaslarim boncuk boncuk akti. Arkamdan bir bagirdi oradaki iki satis elemanina.

Cildiriyorum kizlar. Kuafore gidiyorum. Derdimi anlatana kadar terliyorum. Kalkiyorum masadan cunku kuafordeki eleman beni anlamiyor. Ben türküm ve azinligim ya.
Amacim proveke etmek degil. Etrafima bakiyorum herkes karacarsafli. Erkekler yolda gruplar halinde yuruyor. Kadinlar arkada. Erkekler , ozellikle kizlarin ustune ustine yuruyor cekilmiyor yol vermiyor.
Dun yasli bir adam parkta , cocuguna tuvaletini yaptiran suriyeli bir anneye çöl faresi diye bagirdi bastonunu banka vurdu soylene soylene gitti.
Heryerde arapca yazilar. Tabelalar.
Hümanist bir insan olmaya calisiyorum, empati yapmayi deniyorum. Yok olmuyor.
Bir zaman makinasi olsa Ataturk gecmisten gelecege gelse yuz ifadesini görmek istemezdim
Ben cocuklugumdaki Bursa yi istiyorum. Yesil. Medeni insanlar. Saygili. Türkce konusan.

Eve döndüm. Yatmak uzereyim. Bir adam bagira bagira 43 dk boyunca telefonla konustu.
Pencereden bakiyorum. Guzel bakimli bir kadin, yolda yuruyor. Suriyeli adamlar agizlarinin salyalari akarak bakiyor. Ust kattaki pencerelerden suriyeli bir kadin kucuk çöp posetini tak asagiya atiyor. Guzel kizin kafasina dusuyor. Kiz kuduruyor tabi.
Savas magduru. Azicik anlayis goster. Her milletin iyisi de var kotusu de. Olgunca davranip mantikli hareket etmek gerek diyorum , bebek bezlerini çöp torbasina koyma zahmetinde bulunmayan , 7/24 gurultu , kavga ediyormus gibi yuksek sesle karmakarisik bir dille konusan komsumun kapisindan gelen pis keskin koku...
Yeni Turkiye bu iste. Sokaga cikamiyoruz. Cikmak da istemiyorum.
Pembe kazaktan konu nerelere geldi rahatladim yahu
Beni banlamaniz gercegi degistirmeyecek
Konu sahibi haklı. Savaştan kaçan kadın ve çocuklara eyvallah. Ama bnm 20 yaşındaki gencecik Mehmet'im El-Bab da şehit olurken. Eli silah tutabilen adamların ülkemde ne işi var. Adamlar iş kurup Suriyeli çalıştırıyor. Türk çalışıyor mu deyince yok yabancı çalıştırmıyoruz diyor. Bu yüzden Ban da yiyebilirim. Sıkıntı değil.
 
İçimizdeki Arabistanlılar !
Yorumları okurken aklımdan geçenleri yazmak istemedim buraya,yeni yıla banlı banlı girmek istemedim çünkü. İnsanlar yaşadıkları ülkeye saygı duymak,o ülkenin dilini/kültürünü/kanunlarını öğrenmek zorundalar nokta.
Aynı dine inanıyor olmanız onları tolere edeceğimiz anlamına gelmiyor.
Kadını,çocuğu baş göz üstüne ama asalak gibi yaşayan; savaştan kaçıp burada Türk kadınını rahatsız edip keyif çatan,hırsızlığa tecavüze yeltenen Araplar mümkünse ölsün !!!
 
Kadını,çocuğu baş göz üstüne ama asalak gibi yaşayan; savaştan kaçıp burada Türk kadınını rahatsız edip keyif çatan,hırsızlığa tecavüze yeltenen Araplar mümkünse ölsün !!!
Bu dediklerinizi yapan tüm insanlar keşke ölse
 
Hangi türkce? Hangi turklük?
Sokagimda turkce konusan kalmadi turk gorursem hemserim deyip sarilacagim.
Metrekareye en cok suriyeli dusen bir yerden yaziyorum
Sugargirl halep ten bildiriyor...

Siz Halep’in Halep olduğu zamanı bilseniz, bunu yazamazdınız.
Güneydoğudaki bir çok illerimizden insanlar alışverişe dahil Halep’e giderdi.
Bugün yerle bir şehir, insanlar sevdiklerinin cesetlerini bırakarak geldi.
Ama siz de haklısınız.
Tam bir espri malzemesi.
 
O da Türklerin uyanıklığı kusura bakmayın.
Suriyeli aileye evi kiraya veririm diye fırsatçılık yapan Türk,
İki tshirt 1 çanta fazladan satacak diye yana yakıla Arapça bilen eleman arayan Türk,
Dükkanına Arapça tabela asan da Türk
Ayrıca istanbul da aksaray, Laleli ve Beyazıt ta kendimi bildim bileli her dükkanda Rusça bilen eleman vardır ve tabelalar Rusçadır. Ama kimseye batmadı.
Pislik konusunda tek şey söyleyeceğim, şehir efsanesi mi bilmem, Almanya da ‘yerlere tükürmeyiniz’ Türkçe yazarmış. Yanlışsa bile neden dilden dile gezmiş bu söylem bir düşünün.

Savaş konusunda da, vatan millet Sakarya, iyi güzel de, karşıdakiler kimyasal silah kullanırken taş atmaya çalışarak ölmek intihar degil midir?
Böyle bir durumda ilk yapacağım çocuklarımı koruyabileceğim bir yere götürmek olur.
O yüzden ben kalıp ülkelerini savunsunlar diyemiyorum. Çünkü kaldıklarında ölüyorlar.
1.si Ruslar tatile geliyor bu ne demek para bırakıp gidecek. 2.si Bir dönem Almanya ya işçi giden Türklerin de profilini biliyoruz ki bu adamlar da zamanla yontulup Türkiye de bizi beğenmez oldular. 3.sü Savaştan çocuğunu kapıp gelen insan şükredip oturacağına bana ağalık taslıyorsa kusura bakmasın dünyanın her yerinde aynı muameleyi görecektir. Bu saçmalıktan nemalananlara diyecek sözüm yok. Ama benim tekstil atölyesinde Türkçe bilmeyeni çalıştırmayan arkadaşlarım da var. Kurunun yanında yaş da yanıyor.
 
arkadaslar unutmayalim insan her yerde insan, onlari böyle kücümsersek onlardan ne farkimiz kalir onlara örnek olalim ozaman. biliyorum bazilari laftan anlamiyor. pisligin teröristin teki ama insan iste hepimiz cig süt emmisiz.

devletde kesinlikle suclu..

biz akilli olalim. misal bizim mahalleyede doldurdular... devlet sürekli takip mi etti hayir. bütü mahalle birlik oldu. biri dil ögretti, diyeri görgü kurallari. cocuklari cok uyanik bende sinir olurdun ama CÖL FARESI bile öldürülse insanin ici sizlamazmi. onlarda can tasiyor.

alin bakin yilbasi fisekler patliyor oglum korkuyo... savasta olan cocuklari düsünmek bile istemiyorum
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X