Pencere Önü Bostanları

BenSergu

SATRAB
Kayıtlı Üye
3 Mart 2007
1.843
84
643
Ankara
Her cama bir pencere önü bostanı

Evde sebze yetiştirme keyfini yaşatan Pencere Önü Bostanları’nın ailesi genişliyor. On farklı sebzeden sonra şimdi de dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağı ile aromatik fesleğen pencere önlerinde...

HPencere Önü Bostanları, evde organik sebze yetiştirmenin keyfini yaşatırken yemek ve salatalara da lezzet katıyor. Üstelik tere, roka, taze soğan, dereotu, turp, maydanoz, semizotu, hindiba, buğday ve kedi çiminden sonra Taşköprü sarımsağı ile aromatik fesleğenle doğayı evinize getiriyor.

Tüm ayrıntılar düşünülerek üretilen Pencere Önü Bostanları’nı kurmak çok kolay. Evin en fazla güneş gören penceresine bostanları yerleştiriyorsunuz ve bol su vererek sebzelerinizin büyümesini bekliyorsunuz. Tüm Pencere Önü Bostanları Bauhaus, Koçtaş, Praktiker ve Metro mağazalarında 10 ila 14 YTL arasında satışta.

ev ve dekorasyon.com dan alıntıdır...

Son düzenleme:
yaa evet bunları ben de gördüm bir arkadaşım evinde maydanoz ve fesleğen yetiştiriyordu.Görüntüleride çok güzel hem de evde tazecik koparıp koparıp alıyosun.Kopardıkça tazeleniyorlar.

yaa arkadasim supersin yerde ararken kk buldum bende bundan istiyodum ama nasil ve nerde bulucagimi bilmiyodum cok teskkur ederim acaba yurt disindaki piratikerlerde bulabilirmiyim:uhm:

oktay ustayı seyredenler bılırller nane maydonos v.s lazım oldugunda makasla kesıp kullanıyo oktay usta aksamda tv haberlerınde gosterdıler fıyatlarıda 13 tl den satılıyomus tohumuyma bırlıkte

aslında konu benimde tesadüfen karşıma çıktı hemen sizleride haberdar etmek istedim görünen o ki iyide etmişim kaydirigubbakcemile5
en kısa zamanda bende bostan kullanacağım ,çocuklara taze taze hemde organik yeşillikler yedirtmek hangi anne istemez kia.s

annemde bugün sulamaya başladı maydonzlarmı .inşallah yaza kadar olurda yirizz bi güsel Şeniz

Keşke hepimizin şöyle küçük bakçeli evleri olsada bahçeye her şeylerden eksek çoluk çocuğumuz toprakla uğraşarak büyüse ne güzel olurdu.Sabah kalkıp bahçeyi sulasak dalından domates salatalık koparıp bakçeye bir sofra kursak ahh ahhhh.Bu bostanları görünce çok heveslendim.

gördüm ki bu konuya ilgi büyük bende ufak bir araştırma yaptım kızlar ,
bunları hiper market tarzı yerlerde ,yapı malzemeleri satan büyük mağazalarda bulabiliyorsunuz birde semt çiçekçilerindede bulunabiliyor yoksa bile getirtebilirsinizşutarafagitti.

aşağıda da pencere önü bostanları ile ilgili bir makale var sizlere yardımı olacağını düşünüyorum.
katılımda bulunan tüm dostlara kucak dolusu sevgilera.s...

Limon Sizden Nane Pencere Önü Bostanları`ndan

Bitkiseverlere evde sebze yetiştirmenin doyumsuz keyfini yaşatan Botanika, Pencere Önü Bostanları ailesini sürekli genişletiyor. 12 farklı sebzeden oluşan Pencere Önü Bostanları`nın son üyesi bol şifalı, güzellik iksiri nane.

Bahçe ve bitki ürünleri sektörüne yön veren Botanika, 25 yıllık köklü bir geçmişi olan Çiçek Coşturan ailesine Pencere Önü Bostanları`nı ekleyeli sadece 6 ay oldu. Bu süre zarfında kendini sürekli geliştiren Pencere Önü Bostanları`nda bitkiseverler, her biri farklı aromaya sahip 12 çeşit sebze tohumunu keyifle yetiştirdi. Kış mevsimine girdiğimiz ve soğuklara teslim olduğumuz bugünlerde, Pencere Önü Bostanları`na yeni katılan naneden bir tutam alıp, limon kabuğuyla kaynatarak bol şifayı evinize taşıyabilirsiniz.

Taze ya da kurutulmuş haliyle yemek ve salatalara katılarak keskin ve hoş kokusunu veren koyu yeşil nane yaprakları, kaynatıldığında gizlerini açığa çıkarıyor. Nane yaprakları ve limonun eşsiz uyumuyla vücuda ferahlık, rahatlık ve sakinlik veren nane çayı, soğuk algınlığına iyi gelerek, yüksek ateşin düşürülmesine yardımcı oluyor. Kaynatılan nane yaprakları yüz ve boyun bölgesine sürülerek cildin yenilenmesini, güzelleşmesini, canlanmasını sağladığı gibi, buharı solunum yollarını açıyor.

Pencere Önü Bostanları ile organik olarak evde sebze yetiştirmenin keyfini yaşatan Botanika tere, roka, taze soğan, dereotu, turp, maydanoz, semizotu, hindiba, buğday çimi, kedi çimi, sarımsak ve fesleğen`den sonra nane ile de doğayı evlere taşıyor. Artık daha derin ve geniş hacimli saksılara ekilen bostan tohumları toprağa sabitlenerek, sulamanın çok daha sağlıklı bir sonuç yaratması sağlanıyor. Saksının kapağını tabak olarak kullanıp alttan su vermek kaydıyla ilk on gün bol su verilen ve normal sıcaklık ortamında tutulan Pencere Önü Bostanları`nı evin güneş gören bir pencere önüne yerleştirerek zahmetsizce yetiştirebilirsiniz.

Gerçekten çok güzel ve iyi bir fikir.Mayanoz ,nane gibi ürünlerin tazeliğini korumak çok zor.Hem tazecik,hem elinizin altında hemde keyifli bir uğraş.ilk fırsatta bende almayı düşünüyorum.

böyle şeylere bayılıyorum bende yaaa... maydonoz , dereotu, kıvırcık, yeşil soğan, çeryy domates,biber ekicem bende. ohhhh ne güzel tazecik koparıp yiyecem kaydirigubbakcemile2

Bende aldım 3 gün önce Koçtaş 'tan :))))))Maydanoz dan başlaycaktım kalmamış naneden başladım :))))Hergün heyecanla suluyorum :)

ben roka, nane, semızotu ve taze sogan ektım. semızotu dışında hepsı tuttu. ınsana acayıp moral verıyor, ıyı hıssettırıyor bırşey yetıştırmek. napalım evde de olsa bu hevesı böyle çıkarıyorum.

Ne kadar sürede çıktılar cnm,bilgi klavuzunda yazan sürelerde mi çıktı acaba çok merak ediyorum.Birde hergün suladıı mı?Ben tabağına su koyuyorum,su bitmeden tekrar eklemiyorum.Teşekkür ederim şimdiden cevapların için

İnan ki, bu benimde hayalim canım.Belki emekli falan olunca bi bağ evimiz da hevesimizi alırız inşallah.Bu pencere önü bostanları benimde aklımda, lakin çiçeklerime yol görünür CADIARZUşutarafagitti

bizde aldık nedense 2 tane ot benzeri bişey çıktı
birde kabından taşıp evin heryerini pisletti
kaldırdım kullanmıyorzzz
Belki bize böyle tesadüf etti bi deneyin bakalım

Son düzenleme:
bende aldım hatta üzerinde yazan tarihten erken filizlendi maydonoz ve dere otu erken cıktı roka cok yavas büyüyor.benim tek sorunum emek verdigim için kopartamıyorum hergün suluyorum.

daha dün konuştuk balkonda bunları yetiştirelim ,tohumları nereden nasıl buluruz diye,demek bu şekilde satılıyormuş..teşekkürler arkadaşım bu konuyu açman çok güzel oldu ,ben de hemen gidip alayım :))

evet güzel bir fikir hem tazecik tüketilir hem görüntü itibariyle hoş olur yemyeşil

Benim yaklaşık 1,5 ay önce aldığım naneler daha yeni 1-2 çıktılar Çok üzgünüm çokkk
Acaba yedek olarak içinden çıkan tohumu tekrar mı eksem?