Pencere Önü Bostanları

bunlari yetistirmek cok zevkli de koparmaya kiyamam ki ben...bir tanidigim kendi buyuttugu tavugunu kesmelerine izin vermemisti ailesinin. TANIDIGIM TAVUGU YIYEMEM BEN diyerek:roflol: bende tanidigim maydonozlari yiyemem:roflol:

ilk mahsüllerimizi yedik..1 adet biber,1 adet domates,
bir kaçtane salatalık,şu anda hala salatalıklar var büyümeye çalışıyorlar..
çok lezzetliydi..birde kendi yetiştirdiğin olunca daha zevkli oluyor :)

bunlar harika ya hem çok zevkli hem çok sağlıklı hemde çok eğlenceli yapılması gereken tek şey sulamak ve tabiiki afiyetle yemek

bunlari yetistirmek cok zevkli de koparmaya kiyamam ki ben...bir tanidigim kendi buyuttugu tavugunu kesmelerine izin vermemisti ailesinin. TANIDIGIM TAVUGU YIYEMEM BEN diyerek:roflol: bende tanidigim maydonozlari yiyemem:roflol:

alemsin koptum yaa:roflol::roflol::roflol:

ben yeim valla sonuçda bitki ama beslediğim hayvanı yermiyim işte onu bilmiyomfisfisfis

cok tesekkur ederimm..a.s.bunu bilmiyordum..cok guzelmiss..belki bende bulurum burada..

bunlardan bende heves ettim almıştım internetten.semizotuyla,tereydi.ilk etapta çok güzel yeşerdiler,minik minik oldular sonra sararıp soldular,ben yazın almıştım acaba diyorum sıcaktan mı öyle oldu anlamadım,ama verdiğim paraya üzüldüm çok:sinifsinif:

cok tesekkur ederimm..a.s.bunu bilmiyordum..cok guzelmiss..belki bende bulurum burada..

ilginiz için asıl ben teşekkür ederim a.s.

tatlım direk güneşe koymuşsan ve birazda susuz kaldılarsa sararmış olabilirler..
ben hem verdiğin parana hemde emeğine üzüldüm :çok üzgünüm:
aslında bunları böyle almak zorundada değiliz, aktarlarda bu sebzelerin tohumları satılıyor herhangi bir saksıya yada yoğurt kabına bile ekseniz soğan ,tere , maydanoz yetiştirebilirsiniz.. sengözlerimebaksanab

arkadaslar bunlardan ben her sene yapiyorum... hatta su anda da mutfak penceremin önünde nane, felegen ve maydonoz var...

nereden bulurum a fazla takilmayin... ben tohum aliyorum ( her yapi markette mutlaka bulunur bahara dogru) ve bildigimiz uzun balkon saksilarinin kücük olanlarina ekiyorum. harika oluyor hem görüntü hem de tazecik kullanimi... esim yazlari yedigimiz salatalara doyamiyor. kisin icerde de olsa cam önü nispeten soguk oldugundan azaliyor ürün.

ben de ön hazırlıklarımı yapıyorum. balkonuma kendi bahçemi kuracağım:)

biraz önce nane diktim hemencik büyüsün istiyorum

benim de artık evim bahçeli
yaza kısmetse arka tarafa minik bahçe yapcam
önceden balkonda böyle bişeyim vardı bnmde =)

evet annem de çeri domates yetiştirmişti balkonda kahvaltı yaparken koperıp yerdik

ben de domates tohumlarını ektim, iki cins var şimdilik.minik minik çıkmaya başladılar.inşallah bu yaz kendi domatesimizi yetiştiricez.
onun dışında roka aldım ama daha ekmedim.taze taze güzel oluyor o da.

Ben de bir iki ay önce, bir heves gittim nane aldım. Evin en güneş alan yerine koydum, talimatlara göre suladım. Ama bekle bekle, hiç bir şey çıkmadı. Nerede yanlış yaptım bilmiyorum.

bugünn itibariylee nane fesleğen ve maydanoz aldım :) tohumları düzgün ekmek gerekiyodu sanırım ben bilemedim gelişi güzel serpeledim..içinden çıkan tohumları saksıya ekip üzerinede toprağı örtün diyor sonra başka bi yerdede kalan tohumları başka zaman ekersiniz diyor kafam karıştı umarım saçma sapan bişi olmazlar ilk 10 gün alt saksı suyunu devaml koucaz ve içinde bekliycek öylemi ?çünkü başka açıklamasında 1-2 saat emene kadar alt suyunu tutun sonra dökün diyor,bakalım hayırlısyla yetiştirelim :)

nanelerim tohumdan tutmadı malesef,maydonozları usulune göre bakamadım fakat sonradan öğrendim ne yapmam gerektiğini telef oldular :) fesleğenler ise yaz sonu biter dediler baharda yeniden ekmek gerek dediler,fakat maşallahları var kapalı balkonumda geceleri 0derecede soğukta bile gayet sağlıklılar :) nane ve maydonoz bence tohumdan değilde hazır almak daha mantıklı fiyatlarıda aynıya geliyor neticede..hem garanti :) tavsiye ederim

nane hazır kit diildi değil mi?
yani tohumla çogu kez tutmuyor farkındayım, ben de ne zaman marketlerden tohum alsam sonuc hüsran ya da boyları ufacık oluyor öyle kalıyor

3 lü paket satılıyor su an 19.90 a ama içinde neler var bilemiyorum
mecbren alıcam