Perdesiz ev,şiddet

kadınla irtbata geçsen. adamın ewde olmadığı bi vakitte . kadına şiddet hattı fln var.

Çocukların durumuna bir anne olarak içim sızladı. Evde sanki gücü yeten yetene gibi bir durum söz konusu olmuş. Savunmasız ufacık çocuklara yapılan bu muameleyi içim kaldırmıyor.

:(
ortaya cıkardıgın ve tepkı verdıgın tacız olayı ıcın ınsanlık adına tesekkur ederım
hepımız aynı seyı yapsak magdur durumundakıne destek olsak bazı seyler cok guzel olacak
ama aynen dedıgın gıbı gormedım duymadım bılmıyorum dıyen,
adamın yuvası yıkıldı dıyen
nasılsa devlet bırsey yapmaz bosuna ıse karıstıgımla kalırım dıyenler okadar cok kı...

bırseyler olsada olmasada onemlı olan ses cıkarmak tepkı vermek pesıne dusmek,
sımdı o perdesız evdekı sıddetı 155 ı arayıp bıldırsen polısler gıder kadında ya ınkar eder ya kocamdır doverde severde sıkayetcı degılım der caban bosa gıder
ama olsun sen yınede sıkayet et ıse yaramasada heryere yaz bıldır polısler dalga mı gectı bı ust mercıye yaz dırek karakola gıt sen vıcdanen elınden gelenı yap

komşum şiddet görüyor..
polisi aradım. herhangi gelen giden giden olmadı..
hafta bir mutlaka olur.. kadının bağırışları 6 aylık bebeğin bağırmaları..

Gelen polisler gelsede, kadın ben şikayetçi değilim diyor:(

komşum şiddet görüyor..
polisi aradım. herhangi gelen giden giden olmadı..
hafta bir mutlaka olur.. kadının bağırışları 6 aylık bebeğin bağırmaları..

Gelen polisler gelsede, kadın ben şikayetçi değilim diyor:KK43:
benımde basıma geldı asmu
bekarken ust komsum esınden sıddet yuzunden ayrılmıs evınde pasta yapıp gecım saglayan kendı halınde cok hanım bı kadın
bıgun ses bagıırıs cagırıs gum gum yere bırsey vuruluyor ımdaaat ölduruyorlar dıye cıglıklar
allahım dedım nasıl korktum kadını ölduruyor adam
cocuklar yapmaa yapmaa dıye aglıyor ıcım sızladı cok korktum hemen polısı aradım
ev adresını ıstedıler korkudan adresı unuttum dusun ... faturaya baktım adres ıcın
3 dk ıcınde geldıler polısler ıc tarafta kalan apartman gırısını bulana kadar adam cıktı gıttı

polıs eve cıktı dınlıyorum bende tıtreye tıtreye
sesler gelıyormus komsular endıselenmıs bı sorun mu var gıbılerınden kımlık ıstedı cocukların kımlıgını falan

kadın ne dese begenırsın???

kım o sıkayet eden !!! eskı kocamla hafıf tartıstık ne abartmıslar oyle soyleyın soyleyın kım o !!!
ben şok!

Cok sinir bir durum. Insani iyilik yaptigina da pisman ediyorlar bazen. :KK12:

Konu sahibi sizi tebrik ederim duyarliliginiz icin. Keske herkes ayni davranisi gosterse. O yuvasi yikildi adamin diyenler icin de hic guzel seyler gecirmiyorum icimden.

benımde basıma geldı asmu
bekarken ust komsum esınden sıddet yuzunden ayrılmıs evınde pasta yapıp gecım saglayan kendı halınde cok hanım bı kadın
bıgun ses bagıırıs cagırıs gum gum yere bırsey vuruluyor ımdaaat ölduruyorlar dıye cıglıklar
allahım dedım nasıl korktum kadını ölduruyor adam
cocuklar yapmaa yapmaa dıye aglıyor ıcım sızladı cok korktum hemen polısı aradım
ev adresını ıstedıler korkudan adresı unuttum dusun ... faturaya baktım adres ıcın
3 dk ıcınde geldıler polısler ıc tarafta kalan apartman gırısını bulana kadar adam cıktı gıttı

polıs eve cıktı dınlıyorum bende tıtreye tıtreye
sesler gelıyormus komsular endıselenmıs bı sorun mu var gıbılerınden kımlık ıstedı cocukların kımlıgını falan

kadın ne dese begenırsın???

kım o sıkayet eden !!! eskı kocamla hafıf tartıstık ne abartmıslar oyle soyleyın soyleyın kım o !!!
ben şok!

Son düzenleme:
Ne yapılır bilmiyorum ama benim anneannem böyle konularda kimseyi dinlemeden polise falan haber veriyor, müdahale ediyor. Ha sonra polis ne yapıyor bilmiyoruz tabi. Anneannem gençliğinde komşularıyla beraber aynı sizin dediğiniz gibi bir şiddet olayına tanık olmuş. Komşular da tanık tabi. Adam sürekli karısını dövüyormuş ve koca mahalle ses çıkarmıyormuş. Ve bu böyle devam ederken o dayak yiyen kadının kocası tarafından öldürüldüğünü öğrenmişler. Anneannem o olaydan çok etkilendiği ve vicdan azabı duyduğu için sokakta bile bir şiddet meselesine şahit olsa araya girip ayırmaya kalkar. Kaç kere öyle önüne geçmiş. Yan komşusu kavga ederken evlerine dalıp kocayı elinde bıçakla görüp ayırmaya kalkmışlığı var. Bir de tutup adamı sakinleştirmiş. Yine bundan iki sene önce falan biz balkonda otururken karşı evden gelen şiddet seslerini duyduk gündüz vakti. Komşuyu tanımıyoruz ama tanımak mı lazım? Gelen seslerin üzerine evdeki küçük çocuk da ağlayınca anneannem avazı çıktığı kadar bağırdı onlara. "sen karını mı dövüyorsun, polis çağırıyorum şimdi bırak o kızı" diye. Bütün mahalle balkonuna çıktı anneannem bağırmaya devam ediyor. En sonunda adam çıktı, kavga etmiyoruz falan dedi. Anneannem adamı tehdit etti resmen. Adam içeri girdikten sonra içeriden karısının sesini duyduk "kim o seslenen, herkes işine baksın, ne karışıyorlar" falan diye. Hal böyle olunca yapılacak bir yorum da kalmıyor açıkçası. Ve yemin ediyorum evden gelen sesler gerçekten kavga, dövüş, şiddet sesleriydi.
Anneannene aşık oldum..Maşaallah..

Taciz olayını nasıl ortaya cıkardınız Tebrikler.. Bu ülkede cok seyin üstü kapatılıyor ne yazıkki.. 183 işe yarar umarım.

Siddet gorup tehdit edilen kadinlarda vardir korkup soyleyemiyorlar ama onun disinda sikayetci olmayip kocamla benim aramda diyen kadinlar gidip baska yerde yesinler dayaklarini cok seviyorlarsa.. insanlarin psikolojilerini etkilemesinler cocuklara yazik ya ne bicim insan bunlar

183 ara, ilgi gormezsen Bimer 150 yi arayabilirsin.

Fazlaca sabotaja maruz kaldilar, halen aktif mi bilmiyorum ama ben 2 yil once bir ihbarimi aile ici siddete son hattını aramistim. Gelen polisler bizi arasaydin, nereyi aradin sen, Ankara ayaga kalkti, bak haber bekliyorlar bizden dedi durdu. 1 resmi 2 sivil aracla gelmişlerdi. Bu kadar etki beklemiyordum acikcasi.
Kadin esinden şikayetçi olmadi, evde imza verdi. 3 gun surmedi tasindilar.
Sukrediyorum en azindan gozum gormuyor, kulagim duymuyor o sesleri.

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 36
  • images.webp
    images.webp
    8,6 KB · Görüntüleme: 45
Bizim mah. bi adam var cırlıyo resmen
Karisinin sesini duymadim yolda selamlasiyoruz
Ama kocasi resmen ciyak ciyak seside tiz yazin pencerelerde acik olunca kulagimi tirmaliyo

3tanede cocuklari var

Bu adamlara 3cocuk yapan zihniyetide ayrica anlamiyorum o cocuklar babalari
bagirirken napiyolar acaba.

Gecen gece sahur yaptik oglum dislerini fircaliyodu anne gelsene dedi
Noldu oglum dedim
Disarda bisi oluyo bak dinle dedi

Yine o adam yine o ses ve saat gece 3.
O cocuklae sıcramistir kesin.

Dayak yiyen kadınlar ,ben hakettim çok ağır konuşup tahrik ettim kocamdır dediği sürece bu olaylar hiç bitmeyecek.bence hiç bulaşmayın.insanları ,bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetine alıştıran yine biziz.ben bikere ailemde dayan yiyen kadını ,kocasına karşı savunmaya kalktım.kadın bana döndü ve dediki : bende az değilim yani hakettim.....o günden beri umrumda deil hiç bir olay....

Ne yapılır bilmiyorum ama benim anneannem böyle konularda kimseyi dinlemeden polise falan haber veriyor, müdahale ediyor. Ha sonra polis ne yapıyor bilmiyoruz tabi. Anneannem gençliğinde komşularıyla beraber aynı sizin dediğiniz gibi bir şiddet olayına tanık olmuş. Komşular da tanık tabi. Adam sürekli karısını dövüyormuş ve koca mahalle ses çıkarmıyormuş. Ve bu böyle devam ederken o dayak yiyen kadının kocası tarafından öldürüldüğünü öğrenmişler. Anneannem o olaydan çok etkilendiği ve vicdan azabı duyduğu için sokakta bile bir şiddet meselesine şahit olsa araya girip ayırmaya kalkar. Kaç kere öyle önüne geçmiş. Yan komşusu kavga ederken evlerine dalıp kocayı elinde bıçakla görüp ayırmaya kalkmışlığı var. Bir de tutup adamı sakinleştirmiş. Yine bundan iki sene önce falan biz balkonda otururken karşı evden gelen şiddet seslerini duyduk gündüz vakti. Komşuyu tanımıyoruz ama tanımak mı lazım? Gelen seslerin üzerine evdeki küçük çocuk da ağlayınca anneannem avazı çıktığı kadar bağırdı onlara. "sen karını mı dövüyorsun, polis çağırıyorum şimdi bırak o kızı" diye. Bütün mahalle balkonuna çıktı anneannem bağırmaya devam ediyor. En sonunda adam çıktı, kavga etmiyoruz falan dedi. Anneannem adamı tehdit etti resmen. Adam içeri girdikten sonra içeriden karısının sesini duyduk "kim o seslenen, herkes işine baksın, ne karışıyorlar" falan diye. Hal böyle olunca yapılacak bir yorum da kalmıyor açıkçası. Ve yemin ediyorum evden gelen sesler gerçekten kavga, dövüş, şiddet sesleriydi.
Anneanneni tebrik ediyorum. Ve dayak yiyipte, ona yardim etmek isteyenlere isine bak diyenlere dayak müstehaktir diyorum. Ama evdeki cocuklara yazik, onlarin gelecegine yazik.

Çocuk esirgemeyi arayın o çocuklar şuan bir hamur nasıl şekil verilirse ilerde öyle olacaklar bir de 181 vardı sanırım kadın çocuk yaşlı hattı

Önemli olan şiddet görenlerin susmaması işte

Bizim apartmanda dayak yiyen bir kadın vardı. Bir de cevval bir komşu kadın vardı.

Bir gün bu kadın yine dayak yiyordu bağrış çağrış. Diğer kadın zili çaldı, adamı dışarı çekti öyle dövdü öyle dövdü ki anlatamam kafasına tencere geçirdi bütün apartman izledi. Kadına bacım git şikayetçi ol dedi ama kadında tık yok. Aynı kafa yani.

O nasil densiz dengesizin bi kadindir ya.
Ve o ölen kadina cok uzuldum ya, bende anneannen olsam etkisinden cikamam asla. O dengesiz kadina inat hala kendi dogru bildgim seyi yaparim ben yinede. Cunku bi densizin yuzunden susarsam belki kac kadinimiz daha ölucek. O dengesiz beni dogrularimdan alikoyamaz.

Siddet degil ama baya 3 4 sene oldu. Okula gitmek icin evden ciktim. Burda evler yer katta. Bi kapidan gecerken yasli bi kadinin evine giren iri bi adam gordum. Kadin kapiyi az az aciyordu gonulsuz gibi adamda adim ata ata iceri giriyordu sanki zorla giriyor gibi. Ben otobus duragina gittim ama aklim hala orda. " o kadina bisey olabilir, eger polisi ararsan bsey kaybetmezsin, ama o kadina bisey olursa ne olucak?" Diye dusundum. Baya bi 15 dk felan dusundum cesaret edemedim cunku kucuktum o zmnlae daha. Snra aradim polisi. Gittiler baktilar. Beni geru aradi polisler " yasli kadinin evindeyiz simdi, burdaki bey bakim evinden geliyor birbirlerini taniyorlar telas etmeyin, aradginiz icin tesekkuler yinede, duyarliliginiz icin tesekkurler"dedi polis. Bende rahat bi nefes aldim.
Artik daha dikkatli ve tecrubeliyim, supe duyarsam ararim polisi. Tabi olmadi ondan snra boyle bisey. Ama benzer seyler sezersem yine ararim polisi.

Kemal Sunal ın kapıcılar kralı filmi geldı gözümün önüne :) Ada'm karısını dövüyor apartmandakıler kapılarına dayanıyor . Kadında size ne Kocam o döver de severde diyor Ya . Demekkı filmler gercek miş . Hadi kocacım içeri gitelim dıyor görüyorlar Ada'm dövmeye devam :)

Anneannene aşık oldum..Maşaallah..

Anneanneni tebrik ediyorum. Ve dayak yiyipte, ona yardim etmek isteyenlere isine bak diyenlere dayak müstehaktir diyorum. Ama evdeki cocuklara yazik, onlarin gelecegine yazik.
İş çoğu zaman kadında bitiyor. Öyle kadınlara müstehak diyorum ben ancak. Valla bu karı koca ilişkilerini bi tek ben mi anlamıyorum, bilmiyorum yani. Kadın öyle "neden karışıyorlar" tarzında konuşunca adam da "yok bişey" dedi. Biz tabi kalakaldık. Ondan sonra anneannem "siz beni rahatsız edemezsiniz, polis çağıracağım" demeye devam etti. Bu arada evler dip dibe de değil, karşı eve sesleniyor ve arada normal yoğunlukta bir cadde var. Ondan sonra bize döndü, "herif şimdi bunu evin arka odasına götürüp döver, yapacak bişey yok bak kadın ne diyor" dedi.

Yine bundan birkaç sene önce anneannemin yan komşusu genç bir çiftti, çocukları yoktu. Anneannem severdi onları, onlar da anneannemi severdi. Hatta adam (o zamanlar 30 yaşında bile değil adam) anneanneme "anne" diye hitap ediyordu. Çok kavga ederlerdi karı koca ama ne kavga. Kaç kere anneannemin dayanamayıp ayırmışlığı, araya girmişliği var. Ama onlar da bi garipti, 1 saat önce birbirlerine ağza alınmayacak küfürler ederek bağıra çağıra kavga eden çift o kavgadan bir saat sonra giyinip süslenip el ele, kol kola gezmeye giderlerdi. Ben dayak sesine şahit olmadım ama sürekli evde kırılıp dökülen eşyalar, edilen çok ağır küfürleri falan kaç kere duydum, belki dayak da vardı. Bir saat önce küfretmediğin tarafını bırakmadığın insanla şimdi el ele kol kola, güle oynaya nasıl gezebiliyorsun?

Back
X