PERİNATOLOJİ DOWN SENDROMLU DEDİ, FETAL DNA TESTİM TEMİZDİ NEYE İNANAYIM?

Allah kalbine ferahlık versin inşallah. Çok zor üzülmemeye çalış dicem ama zor hamilesin hormonlar empati yapamıyorum. Artık 33 haftalık sonlandırma yapılmaz diye biliyorum. Başka bi doktora gidecek misin? Amniyo yaptıracak mısın

Amin inşallah. Evet doktora gitmeyi düşünüyorum. Amniyoyu kesinlikle yaptırmam. Korkuyorum riskleri var.

Bu haftadan sonra sonlandırma resmi olarak yapılamaz. Doktorun amniyosentez raporu kesin olması lazım. Doktor bunu bilmiyor olamaz. Ultrasonda benzettim diye gebelik mi sonlandırılır? İşin resmi ayağını pek umursamıyorlar anlaşılan

Sınırda suyum. Su sürekli değişken oluyormuş. Bi kaç günde bir değişiyormuş. Onu sorun yapmıyorum ama böbreği 2 ml kadar normalden büyük o bni düşündürüyor. Ama ona da normal deniliyor.
Erkek bebek mi ? Erkek bebekler de böbrek genişliği çok yaygın görülür genelde de bir problem arz etmez

Ben tarama testleri yaptırmak istemedim. Sendromluysa da gebelik sonlandıramazdım. 16. Haftada devlete gitmiştim orda da bir kaydım olsun diye. Ordaki doktor bana 3lü test yaptı downluysa burda doğurmanı istemem bilelim dedi. Tamam dedim. Risk yüksek çıkmadı. 21.haftada süper bi hoca baktı. Her şeyi normal gördü. Ama dedi ki downlu bebeklerin yüzde onu hiçbir belirti vermez istersen amniyosentez ya da fetal dna testlerini yaptır. Hayır istemiyorum dedim. Sendromluysa da doğurmak istiyorum dedim. Burda sizin kararınız önemli.

Artık doğumunuza az bir zaman kalmış, şu saatten sonra yapabileceğiniz pek bir şey yok, sağlıklı olması için dua etmek ve stres yapmamak dışında. Kaldı ki ultrasonda bebek bu kadar büyümesine rağmen hayati organlarında büyük bulgular görünmüyormuş. (Hafif böbrek genişlemesi detaylıda benim oğlumda da vardı, doğduktan sonra bir şey kalmadı)
Onun dışında olur da doğduğunda öyle bir durumu varsa da bu dünyanın sonu değil emin olun, Allah bir şekilde yolunu gösteriyor. Siz her ihtimale karşı donanımlı bir hastanede doğumunuzu yapmayı planlayın ve son hamile zamanlarınızın tadını çıkarmaya bakın, bu günler de geri gelmiyor.

ya amniyosentez yada sonlandırabilirsiniz dedi

Amniyosentez yaptır o kesin olarak sana söyler.

Kesinlik istiyorsan amniyosentez yaptır. Vakit kaybetmeden

Bence kalbinizi ferah tutun,miniginize de negatif enerji yollamayın. İçime öyle doğuyor ki ,bebeğinizi kucağınıza aldığınızda tüm bu kaygılarınıza çok üzüleceksiniz. Hamileliginizin tadını çıkarın, sadece 1 hekim öyle diğer tüm bulgular çok iyi çok şükür, tevekkül edin. Nurtopu gibi sağlıklı bir kız çocuğu kucağınıza alacağınızı hissediyorum inşallah

Neden amniyosentez istemediniz belli bir haftaya kadar mi yapiliyor doktoruda anlamadim bebek olmus 32 haftalik oyle kolaymi gebeligi sonlandirmak bir suru burokratik islemleri var bunun kac doktor bakiyor imzaliyor kurula giriyorsun artik doktorlar davayla falan ugrasmamak icin en kucuk biseyde gorseler down sendromlu olabilir deyip kagit imzalatiyorlar herhalde anlamadim bu isten bisey siz down sendromlu olsada doguracaksiniz anladigim kadariyla icinizi ferah tutun baska doktorlara.gidin devlette nasil 16ci haftada ayrintili usg yapilmiyor ya herkes ozelemi gitmek zorunda

Neye karar verdiniz başka doktora gidebildiniz mi?

`